www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Η γενιά «μπούμερανγκ» επιστρέφει στην πατρική εστία

Φορτωμένοι με χρέη από τα …γεννοφάσκια τους και αντιμέτωποι με περιορισμένες εργασιακές επιλογές, χιλιάδες νεαροί Αμερικανοί υποχρεώνονται να επιστρέψουν στο πατρικό τους. Είναι η “γενιά μπούμερανγκ”, όπως την αναφέρουν οι ειδικοί και αποτελείται από άτομα 18 έως 34 ετών, που η ύφεση τους υποχρεώνει να ζήσουν ξανά με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με ευρεία έρευνα του πρακτορείου Reuters, χιλιάδες νεαροί ενήλικες υποχρεώνονται να χτυπήσουν και πάλι την πόρτα του πατρογονικού τους, καθώς δεν είναι δυνατόν να πετύχουν την οικονομική ανεξαρτησία.


Όταν η Κριστίνα Νιουμπέρι επέστρεψε για πρώτη φορά στο σπίτι των γονιών της μετά την αποφοίτησή της, ήταν 21 ετών. Οκτώ χρόνια αργότερα αναγκάστηκε να τους χτυπήσει ξανά την
πόρτα ύστερα από τη διάλυση μια μακροχρόνιας σχέσης.

Σύμφωνα με την έρευνα όλο και λιγότεροι νέοι έχουν τη δυνατότητα να ζουν μόνοι. Το 10% απάντησε στην έρευνα του Pew ότι η ύφεση τους ανάγκασε να ζουν με τους γονείς τους. Περίπου το 37% των ενηλίκων ηλικίας 18-29 ετών είναι είτε άνεργοι είτε άεργοι, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της ηλικιακής ομάδας σε σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Η Νιούμπερι είναι συγγραφέας του βιβλίου “The Hands-On Guide to Surviving Adult Children Living at Home” και της αντίστοιχης ιστοσελίδας, που αποτελεί έναν οδηγό επιβίωσης για τους ενήλικες που ζουν με τους γονείς τους. Η ίδια υποστηρίζει ότι: “Οι οικονομικοί αγώνες είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα παιδιά μετακομίζουν ξανά με τους γονείς τους και είναι απλώς ρεαλιστικά πιο δύσκολο αυτές τις μέρες να βρεις μια δουλειά, ειδικά αμέσως μετά το πανεπιστήμιο και μια μάλιστα δουλειά που να μπορεί να σε συντηρεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: