www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Προσφορές έως 80% στην αγορά

Με μειώσεις τιμών έως 80%, δωροεπιταγές και ταξίδια, έχει ξεκινήσει στην αγορά η... εορταστική περίοδος, 55 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η µεγάλη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, που για τρίτη συνεχόµενη χρονιά βλέπουν όχι µόνον τον όγκο αλλά και την αξία των πωλήσεών τους να µειώνεται, αναγκάζει τους επιχειρηµατίες να βρουν τρόπους να προσελκύσουν τους καταναλωτές που δείχνουν απρόθυµοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Οι µειώσεις στις τιµές των προϊόντων, που αρκετές επιχειρήσεις έκαναν µετά τις θερινές εκπτώσεις για να µπορέσουν να κρατήσουν την αγορά ζωντανή, φαίνεται ότι δεν αποδίδουν.

Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν βάλει λουκέτα, κυρίως µικρές, ενώ δεν λείπουν και οι µεγάλες αλυσίδες που έκλεισαν καταστήµατα τα οποία δεν είναι πλέον κερδοφόρα. «Η εκτίµηση για
το τελευταίο τρίµηνο του 2010 δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, αφού οι πωλήσεις στο εµπόριο συνεχίζουν να βουλιάζουν και το τέρας του πληθωρισµού κάθε µήνα θεριεύει», λέει στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ελληνικού Εµπορίου, Βασίλης Κορκίδης.

Οι πωλήσεις πέφτουν από την αρχή του έτους ακόµη και κατά 40% και οι δυσοίωνες προβλέψεις για βαθύτερη ύφεση τους επόµενους µήνες αυξάνουν την ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: