www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Ο καιρός αύριο 27/09/2010

Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010. Τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, ενώ το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς στη Δ. Μακεδονία, από 13 έως 26 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 27 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 20 έως 27 - 28 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα νέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ στον Κορινθιακό και στην θάλασσα των Κυθήρων θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μπ.

Λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες τοπικά θα πυκνώσουν, περιμένουμε τη Δευτέρα στην

Σπιτικά «γιατροσόφια» για καλύτερη ζωή

Κάνετε γαργάρες με αλατόνερο όταν πονάει ο λαιμός σας; Μήπως πίνετε μία κούπα ζεστό γάλα για να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ; Οι περισσότεροι από εμάς καταφεύγουμε κάποια στιγμή σε «συνταγές» της γιαγιάς μας για να νιώσουμε καλύτερα – και αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό.

Τα περισσότερα «γιατροσόφια» που περνούν από γενιά σε γενιά δεν έχουν μελετηθεί επισταμένα σε κλινικές μελέτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η δράση τους δεν έχει επιστημονική εξήγηση, κατά τον δρα Ρομπ Χικς, έναν από τους πιο διάσημους γενικούς γιατρούς στο Λονδίνο.

«Ακόμα και όταν η επιστήμη δεν έχει αποδείξει πως κάποιο όντως ωφελεί, εφ’ όσον αυτό δεν βλάπτει όποιον τον εφαρμόζει και εκείνος κατανοεί πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail».

Ο δρ Χικς συνδύασε την ιατρική γνώση με το ενδιαφέρον του για τις συμπληρωματικές θεραπείες για να συγκεντρώσει σε ένα βιβλίο τις αποδεκτές, τις διφορούμενες και τις πραγματικά παράδοξες

Άκαρπη η συνάντηση εμπόρων - ιδιοκτητών φορτηγών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μεταφορέων.


Οι εκπρόσωποι της αγοράς, εξέθεσαν την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, ο οποίος, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, απειλείται με κατάρρευση και πρότειναν στους μεταφορείς να αναστείλουν για μια εβδομάδα τις κινητοποιήσεις.

Επίσης πρότεινα να μεσολαβήσουν προς την κυβέρνηση για να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποσαφηνιστούν ακόμη περισσότερο τα επίμαχα σημεία των διαβεβαιώσεων του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το αναπτυξιακό, το ασφαλιστικό και το

Αναμένονται εντάλματα σύλληψης για μεγάλο κύκλωμα οικονομικής απάτης

Μεγάλη έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την εισαγγελία εφετών φέρεται να οδηγεί στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας.


Οι κατ΄οίκον έρευνες έγιναν την Παρασκευή σε Αθήνα και Πειραιά ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Η υπόθεση, όπως έχει γίνει γνωστό, έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μηνύσεις τραπεζών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,στο κύκλωμα εμπλέκονται δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και άλλοι κρατικοί λειτουργοί.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει περίπου 200 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας με τους εξής τρόπους: Πρώτον, με πλαστά

Στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και προαστιακό

Μετ΄εμποδίων οι μετακινήσεις όσων επιβατών σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον ΟΣΕ την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.


Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ την Τετάρτη 29 του μηνός, η στάση

ΣτΕ: Απαγορεύονται τα γκαράζ στο δεύτερο υπόγειο

H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε οριστικά ότι απαγορεύεται σε κατοικίες η κατασκευή δεύτερου υπογείου προοριζόμενου για γκαράζ χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης.


Με το συγκεκριμένο σκεπτικό, ακύρωσε οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Καπανδριτίου, που επέτρεπε την ανέγερση διώροφης μονοκατοικίας με δύο υπόγεια στην Ροδόπολη Αττικής.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει περιβαλλοντικός και φυσιολατρικός Σύλλογος Διονύσου Αττικής και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2000 και επέτρεπε την κατασκευή δύο υπογείων, εκ των οποίων το πρώτο είχε εμβαδόν 310 τ.μ. και το δεύτερο 366,9 τ.μ.

Στο πρώτο υπόγειο δεν προσμετρήθηκε στον συντελεστή δόμησης τμήμα της συνολικής επιφάνειας

Βαθιές τομές στη λειτουργία ΑΕΙ και ΤΕΙ

Βαθιές τομές στο «χάρτη» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προανήγγειλε σήμερα η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στη συνάντηση διαλόγου και εργασίας που διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.


Παρουσιάζοντας στους πρυτάνεις το νέο μοντέλο που προωθείται στην ανώτατη εκπαίδευση, η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι το πρόσταγμα των καιρών απαιτεί βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα.

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με επιδερμικές αλλαγές. Οι αλλαγές πρέπει να αφορούν το DNA της λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τη συνάντηση διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας, ενώ η παρουσία του πρωθυπουργού σηματοδοτεί

Συνεδριάζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων

Συνεδριάζουν σήμερα Κυριακή οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.


Στη συνέλευση έχει προσκληθεί να παραστεί ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 10.000 κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλες είναι πλέον οι ελλείψεις στην αγορά, κυρίως στα νησιά.

Εκπρόσωποι των εμπόρων εκφράζουν φόβους για εμφάνιση φαινομένων κερδοσκοπίας.

Ελεύθερη είναι και την Κυριακή, η κυκλοφορία φορτηγών και βυτιοφόρων στις εθνικές οδούς

Αντικειμενικές αξίες στο όριο των πραγματικών από την πρωτοχρονιά

Στις 4 Οκτωβρίου,μέσω του προσχεδίου του προϋπολογισμού, θα μάθουν οι φορολογούμενοι ποιο μέτρο θα προκρίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσει στη μαζική μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα για τη λήψη νέων μέτρων μέσα στο 2010. Χαρακτήρισε τα μέτρα για το 2011 ηπιότερα, όμως σε αυτά θα περιλαμβάνεται και μεγάλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.


Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι στόχος είναι από την πρωτοχρονιά οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων να προσεγγίζουν τις τιμές της αγοράς. Θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά την εγκατάλειψη, "σε αυτή τη φάση", του σεναρίου μετακύλισης ΦΠΑ, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί μέτρα που θα φέρουν στα ταμεία τα ίδια έσοδα. Ανάμεσά τους παραμένει -σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου- και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, υπό την προϋπόθεση ταυτόχρονης χορήγησης επιδόματος θέρμανσης. Εξετάζονται ακόμη η "μικρή" αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, η αύξηση ειδικών φόρων και η περαιτέρω συγκράτηση των δαπανών.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αναμένεται ως το τέλος του έτους.

Περαίωση

Ο υπουργός αρνήθηκε ότι η περαίωση αδικεί τους τίμιους φορολογούμενους και ευνοεί τους φοροφυγάδες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για ρύθμιση που απελευθερώνει πόρους και βάζει ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Υποσχέθηκε αυστηρότερες διαδικασίες από την 1η

Νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου

Μια νέα μέθοδος εμφύτευσης εμβρύου σε γυναίκες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου αναπαραγωγικής ιατρικής που πραγματοποιείται στα Χανιά.


Όπως τόνισε ο καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αντώνης Μακρυγιαννάκης, οι επιστήμονες που ασχολούνται διεθνώς με το θέμα προσπαθούν να εντοπίσουν κυρίως ποια είναι τα αίτια της αποτυχίας εμφύτευσης.

Τριάντα χρόνια μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού από εξωσωματική, τα ποσοστά της εμφύτευσης παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια.

"Ψάχνουμε να βρούμε -είπε ο καθηγητής- ποιος είναι ο λόγος, ενώ έχουμε πετύχει να έχουμε πολύ καλής ποιότητας έμβρυα, δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά αυτά.

Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι γυναίκες οι οποίες κατά την εκτίμησή τους έχουν άριστες συνθήκες για να πετύχουν, δηλαδή έχουν και καλής ποιότητας έμβρυα και καλής ποιότητας ενδομήτριο, έχουν προσπαθήσει τουλάχιστον τρεις φορές και δεν τα έχουν καταφέρει. Αυτές

Πότε και πόσο θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα

Τρία σενάρια για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και όλες οι ενδιάμεσες παραλλαγές εξετάζονται από την κυβέρνηση ενόψει της επόμενης επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικας, τον Νοέμβριο, για το νέο προϋπολογισμό. Εχουν κοινό παρονομαστή τη συγχώνευση των επιδομάτων και στόχο την περαιτέρω μείωση της δημόσιας δαπάνης στα όρια που θέτει το μνημόνιο.


* Το πρώτο σενάριο θέλει τη διατήρηση των σημερινών εισαγωγικών μισθών για το διάστημα των επόμενων τριών ετών, τη διατήρηση του οικογενειακού επιδόματος και του επιδόματος ευθύνης και την ενσωμάτωση όλων των άλλων σε ένα γενικό που θα ξεκινάει από 140-150 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται σύντμηση των κλιμακίων και διαμόρφωση της σχέσης εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στο ένα προς τρία. Ο εισαγωγικός μισθός για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης είναι 711 ευρώ, δευτεροβάθμιας 830, τεχνικής 936 και πανεπιστημιακής 989 ευρώ. Με το σενάριο αυτό ο καταληκτικός μισθός θα διαμορφωθεί γύρω στις 3.000 ευρώ και η δημόσια δαπάνη δεν θα έχει

Συμβιβασμός για τους φοροφυγάδες

Με σημαντικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οριστικοποιούνται αύριο στο υπουργικό συμβούλιο τα ποινικά και διοικητικά μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την επιτάχυνση των εκκρεμών φορολογικών δικών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης κέρδισε στα «σημεία» τον συνάδελφό του υπουργό των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς πέτυχε να βελτιώσει πολλές ποινικές και δικονομικές διατάξεις, που προωθούσε ερήμην του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ότι η αυστηροποίηση του νομικού οπλοστασίου δεν λύνει, αλλά περιπλέκει, τα προβλήματα.

Στην ενίσχυση των δημόσιων εσόδων αναμένεται να συμβάλει και ο εκσυγχρονσιμός του θεσμικού πλαισίου εκτέλεσης των διοικητικών ποινών, με την προώθηση νέου Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων (ΚΕΔΕ), στη θέση του χουντικού νόμου (Απρίλιος 1974) που ισχύει ακόμη.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. Οι δρακόντειες διατάξεις που προκάλεσαν έντονες τριβές μεταξύ των δύο υπουργείων, τροποποιούνται ως εξής:

1 Οριοθετείται σε υψηλότερα επίπεδα η μετατροπή της φοροδιαφυγής σε κακούργημα, αντί του ποσού των 50.000 ευρώ, που ζητά το υπουργείο Οικονομικών. Το πιθανότερο είναι να κινηθεί μεταξύ 75.000-100.000 ευρώ, από 150.000 ευρώ που είναι σήμερα, το κακούργημα απόκρυψης

Θεόδωρος Πάγκαλος: Η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DNA της

Η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DΝΑ της, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, αλλά υπάρχουν παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ που διόρισαν με το παραπάνω, αναφέρει

σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Θ. Πάγκαλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δίνει τη δική του απάντηση στο ερώτημα ποιοι έφαγαν τα λεφτά: «Δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που τα έφαγαν, αυτό είναι μια βλακεία, δεν μπορούν να φάνε οι πολιτικοί ένα πλεόνασμα

7%» λέει. Επιτίθεται εναντίον του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς είπε την αρλούμπα της δεκαετίας»

όταν υποσχέθηκε ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα, αλλά και εναντίον της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα η οποία, όπως σημειώνει, έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους.

- Τελικά, κύριε αντιπρόεδρε,ποιοι έφαγαν τα λεφτά; Οι πολιτικοί,οι πολίτες,οι δημόσιοι υπάλληλοι ή όλοι μαζί, όπως είπατε προσφάτως;

«Λοιπόν, ακούστε. Μεταξύ 2004 και 2009 η ελληνική οικονομία είχε μια αύξηση κατά μέσο όρο γύρω στο 3,5%- βάλτε λίγο περισσότερο, λίγο λιγότερο, ωστόσο σημαντική αύξηση, η υψηλότερη στην Ευρώπη. Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δανειζόταν κατά μέσο όρο σε αυτή την πενταετία 3% με 3,5% του ΑΕΠ. Υπήρχε δηλαδή πλεόνασμα συνολικά περί τα 6% με 7% του ΑΕΠ,

Ο καιρός σήμερα 26.09.2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα, περιμένουμε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά και στο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρά, ενώ τις νυχτερινές ώρες καταιγίδες, πιθανόν τοπικά έντονου χαρακτήρα, θα εκδηλωθούν εκ νέου στα δυτικά.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 25 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 27 - 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ, στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ στον