Μεγάλη έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την εισαγγελία εφετών φέρεται να οδηγεί στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος που ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας.
Οι κατ΄οίκον έρευνες έγιναν την Παρασκευή σε Αθήνα και Πειραιά ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Η υπόθεση, όπως έχει γίνει γνωστό, έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από μηνύσεις τραπεζών.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά,στο κύκλωμα εμπλέκονται δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και άλλοι κρατικοί λειτουργοί.
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει περίπου 200 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας με τους εξής τρόπους: Πρώτον, με πλαστά
έγγραφα παρουσίαζαν ότι άνθρωποι που έβγαιναν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες χρωστούσαν μεγάλα ποσά σε δικηγόρους του κυκλώματος, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο.
Ο δεύτερος τρόπος ήταν να παρουσιάζουν πλαστά έγγραφα χρησικτησίας με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε άλλους ανθρώπους.
Την έρευνα έχει αναλάβει από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο εισαγγελέας εφετών κ. Ντογιάκος που δίνει τις κατευθύνσεις για τις ενέργειες της αστυνομίας και σύντομα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.
Χθες έγιναν και νέες κατ' οίκον έρευνες σε σπίτια δικηγόρων που εμπλέκονται, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών δίπλα από τα οποία υπήρχαν παρατηρήσεις για τον τρόπο που δίκαζαν, το ήθος και τις αρχές τους.
Ολα αυτά θα εξεταστούν με πολλή προσοχή από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να ασκηθούν διώξεις.
Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 13 μήνες με αφορμή μηνύσεις από τις τράπεζες που έχαναν τα κατασχεμένα ακίνητα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου