www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις σε 23.838 παραγωγούς

Αποζημιώσεις ύψους 23 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ μεθαύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου σε 23.838 παραγωγούς.

Η καταβολή αφορά ζημιές που προξενήθηκαν στην φυτική παραγωγή από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Οκτώβριος 2010 - Δεκέμβριος 2010, στους ακόλουθους νομούς:

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, 'Αρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Έβρου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λακωνίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας,

Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της Friesland στην Πάτρα


Τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, στο εργοστάσιο της Friesland Campina Hellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κάνοντας λόγο για «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης για τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

«Η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής από μια μεγάλη ολλανδική εταιρία, εδώ στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει και να φιλοξενήσει μεγάλες και υγιείς επενδύσεις από το εξωτερικό» σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «χρειαζόμαστε τέτοιες μεγάλες επενδύσεις μεγάλων επιχειρήσεων για να

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία των ΜΜΕ στις 18/10


Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία) την Τρίτη 18 Οκτωβρίου κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Η Ενωση καλεί παράλληλα όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κοινή συγκέντρωση και πορεία, που θα πραγματοποιηθεί με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου την ίδια μέρα στις 11 το πρωί, μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για «λυσσαλέα επίθεση» σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ από την κυβέρνηση, την τρόικα και την εργοδοσία, καταγγέλλοντας ότι «μαζί με την κατάργηση κάθε ασφαλιστικού και εργασιακού δικαιώματος

Σε ιδιώτες αναθέτει την αποκομιδή των απορριμμάτων ο Περιφερειάρχης Αττικής


Σε ιδιώτες αποφάσισε να αναθέσει την αποκομιδή το απορριμμάτων το Περιφερειακό Συμβουλίο της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία, να αναθέσει το έργο της αποκομιδής σε εταιρείες που διαθέτουν το κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής.

 Η αποκομιδή θα ξεκινήσει από ευαίσθητους χώρους (σχολεία, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κλπ) και θα επεκταθεί όπου κριθεί απαραίτητο και επείγον σε όλους τους Δήμους χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Οι περιστάσεις είναι έκτακτες και επιβάλλουν έκτακτες αποφάσεις. Πρόκειται για απόφαση ανάγκης και όχι σκοπιμότητας. Σέβομαι τα δικαιώματα

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ στα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το θέμα των σκουπιδιών.

«Στις απειλές της κυβέρνησης απαντάμε με γενίκευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από αύριο δεν θα πρέπει να υπάρχει Δημοτικό κτήριο ή Χ.Υ.Τ.Α. σ’ όλη την Ελλάδα που δεν θα είναι κατειλημμένοι απ’ τους εργαζόμενους», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δηλώνουν επίσης ότι θα συμμετάσχουν στο πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 με προσυγκέντρωση των

Εθελοντική ανταλλαγή συγγραμμάτων στα Πανεπιστήμια


Νέο πρόγραμμα ανταλλαγής χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων από φοιτητές του ίδιου Τμήματος ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Η διανομή των συγγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια ξεκινάει στις 24 Οκτωβρίου και οι φοιτητές θα έχουν την επιλογή είτε να παραγγείλουν νέα συγγράμματα μέσω του http://eudoxus.gr/ , είτε να διαλέξουν χρησιμοποιημένα, μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus .

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Εύδοξος+» και θα λειτουργεί στο πλαίσιο του ήδη υπάρχοντος «Εύδοξος», που αφορά την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων.

Επιπλέον, όσοι φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εύδοξος+» θα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες,

Πιθανότητα να μη μεταδοθεί το Ολυμπιακός-Ντόρτμουντ


Μόνο στο εξωτερικό, όπως όλα δείχνουν, θα μεταδοθεί τηλεοπτικά η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions Leagueπου θα διεξαχθεί στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Τετάρτη.

Στη γενική συνέλευση, που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να κάνουν κανονικά την παραγωγή του παιχνιδιού και να δώσουν σήμα στο εξωτερικό -προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η δημόσιο τηλεόραση με την ποινική ρήτρα της UEFA- αλλά και να επιμείνουν στην εξαγγελία τους στο να μη μεταδοθεί το παιχνίδι τηλεοπτικά στην Ελλάδα.

«Για αυτή την ώρα η απόφαση είναι να γίνει η παραγωγή, για να μην υποστεί η Ελλάδα και η ΕΡΤ κυρώσεις και χλεύη και το σήμα να σταλεί μόνο στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα αν θέλουν να

Στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα οι μεγαλο-οφειλέτες


Τις λίστες με τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ που είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής.

Ο κ. Πεπονής αναμένεται να εφαρμόσει το νόμο για την

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Ήρθε o Ευρωπαϊκός Στρατός Καταστολής στην Ελλάδα;


«Περίεργες» και κυρίως αρκετά επικίνδυνες πληροφορίες καταφθάνουν στα αυτιά μας τις τελευταίες ώρες.

Υποστηρίζεται από έγκυρες πηγές ότι η Eurogendfor ήρθε στην Ελλάδα! Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για μία ολόκληρη Ταξιαρχία, αποτελούμενη από Γερμανούς και Ολλανδούς, με πολιτικά ρούχα και βαλιτσάκια με την ένδειξη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων (Eurogedfor).

Αυτοί, όπως ισχυρίζονται πάντα οι ίδιες πηγές, μπήκαν στην Ελλάδα μέσω Ηγουμενίτσας και μετακινήθηκαν στη Λάρισα, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- στρατοπέδευσαν, πιθανότατα στο αεροδρόμιο της Π.Α. που πρόσφατα έκλεισε. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι την επομένη ακριβώς ημέρα, μπήκαν από την Ηγουμενίτσα και φορτηγά που μετέφεραν καμουφλαρισμένα

ΝΔ: Οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων δεν είναι λύση


Κατά των καταλήψεων δημοσίων κτηρίων και υπηρεσιών τάχθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, καταγγέλλοντας παράλληλα την «αδιέξοδη» πολιτική της κυβέρνησης.

«Οι εργαζόμενοι υφίστανται περικοπές μισθών και φορολογικές επιδρομές που δεν μπορούν να αντέξουν. Αποτέλεσμα μιας αδιέξοδης και λανθασμένης πολιτικής της κυβέρνησης. Μια πολιτική την οποία καταγγέλλουμε, συνεχώς, εδώ και δύο

Προθεσμία έλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος


Προθεσμία για να καταθέσει έλαβε από τον εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κλήθηκε χθες από την Εισαγγελία στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για τη νομιμότητα της αγοράς του σπιτιού στην Ακρόπολη και τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός κλήθηκε από την

Υπ. Παιδείας: Λαϊκίστικη προπαγάνδα τα περί λιποθυμιών σε σχολεία


Για λαϊκίστικη προπαγάνδα στην οποία χρησιμοποιούνται ακόμη και μαθητές, κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε δημοσιεύματα περί καταγγελιών του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία.

Όπως επισημαίνει, δεν έχει λάβει καμία τέτοια αναφορά, ούτε από εκπαιδευτικό, ούτε από Σύλλογο Εκπαιδευτικών, ενώ σε έλεγχο που έγινε στα σχολεία της περιοχής, δεν υπήρξε καμία αναφορά για λιποθυμικά

Προσλήψεις 882 αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Την πρόσληψη 882 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2011-12.

Ειδικότερα, το υπουργείο προχωρά στην πρόσληψη 559 εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών πλήρους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01.00, ΠΕ02.00, ΠΕ03.00, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ18.04 και ΤΕ01.19 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Επίσης, προσλαμβάνονται 323 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 για τα Μουσικά Σχολεία για διάφορες

Με 48ωρη γενική απεργία κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις


Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν τελικά η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ«εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Με τις αποφάσεις αυτές επεκτάθηκε η εξαγγελθείσα εδώ και μέρες 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 19 του μηνός.

Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Αρεως ενώ τη δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00 πμ.

Η ΓΣΕΕ διαμηνύει πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι

Αναστολή κλαδικών συμβάσεων έως το 2014


Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του προγράμματος στήριξης το 2014, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. Στο 65% των μισθών του 2009 οι αποδοχές σε εισηγμένες ΔΕΚΟ υπό τον έλεγχο ή τη διοίκηση του ελληνικού δημοσίου. Τροπολογία για παρακράτηση αντί για καταβολή της έκτακτης εισφοράς.


Αναφερόμενος στο επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για την αναστολή της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων - άρθρο το οποίο απορρίπτουν ανοικτά κυβερνητικοί βουλευτές- ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ρύθμιση θα ισχύει κατά τη διάρκεια του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας από τους δανειστές της: «Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης... Ευελπιστούμε -πρόσθεσε- η πορεία της ελληνικής οικονομίας... να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω άρθρο είναι καίριας σημασίας για την έγκριση της έκτης δόσης. «Το πρώτο θέμα που τίθεται (από το ΔΝΤ ... ως prior action είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις... δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής

Επιδιώκουμε οριστική λύση στο πρόβλημα της ευρωζώνης

«Επιδιώκουμε οριστική λύση για το πρόβλημα της ευρωζώνης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την ολοκλήρων της συνάντησής του με το Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Ο πρωθυπουργό αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό-συνολικό πακέτο για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, τονίζοντας ότι «ενώνω τη φωνή μου στις 96 προσωπικότητες που ζητούν βαθύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), καθώς και του τραπεζικού συστήματος ενόψει των αποφάσεων για την Ελλάδα, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα ληφθούν «με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου».

Οι πρόσφατες δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, είπε, δείχνουν τη θετική στάση των εταίρων

Reuters: «Διαχειρίσιμη» μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας


Μια επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο ένα πιστωτικό επεισόδιο - που θα ενεργοποιούσε τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) - δεν θα ήταν αποδεκτό, δήλωσε πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Γαλλία εκτιμά πως οι απομειώσεις για τους ιδιώτες ομολογιούχους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα είναι πάνω από το 21% που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

«Πιθανόν να είναι πάνω από 21%. Κάνουμε συζητήσεις για το ύψος (των απομειώσεων), ώστε να είναι αποδεκτό και βιώσιμο», είπε η πηγή, αναφερόμενη στο «κούρεμα» του χρέους που αναμένεται να ανακοινωθεί στη συνάντηση κορυφής

Επιστολή εξαγωγέων σε ΥΠΟΙΚ για την απεργία των τελωνειακών


Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της κηρυχθείσης απεργίας των τελωνειακών στον ευαίσθητο τομέα των εξαγωγών, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Μεταξύ άλλων, οι εξαγωγείς ζητούν να ορισθεί ικανός αριθμός προσωπικού ασφαλείας στα τελωνεία ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διακίνηση των προϊόντων από και προς τη χώρα μας, καθώς επίσης, να μην περνούν από τελωνειακό έλεγχο τα διακινούμενα μέσω θαλάσσης εμπορεύματα προς χώρες της Ε.Ε..

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής.


«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, αναφερόμενος στην κηρυχθείσα απεργία των Τελωνειακών Υπαλλήλων από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τις επιπτώσεις που θα έχει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, για τη βιωσιμότητα των

Στις 17.00 η συνέντευξη Τύπου για το θέμα των απορριμμάτων


Για τις πέντε το απόγευμα μετατέθηκε η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη για το φλέγον θέμα των απορριμμάτων, που είχε αρχικά προγραμματιστεί στη μία μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνέντευξη ενδέχεται να δοθεί στη Βουλή, καθώς το υπουργείο παραμένει σε κλοιό διαδηλωτών. Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ όταν εργαζόμενοι - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτέθηκαν σε δημάρχους, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα και προπηλακίζοντας το δήμαρχο Νεάπολης Συκεών που έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της ανάληψης της αρμοδιότητας αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιώτες.

Ανάλογη εικόνα και στο υπουργείο Υποδομών, όπου εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ταξί εισέβαλαν στο

Συγχωνεύονται οι Intracom IT Services και Intrasoft International


Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης των Intracom IT Services και Intrasoft International, με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών στις 30.08.2011.

Σημειώνεται ότι η Intracom IT Services είναι κατά 100% θυγατρική της Intracom και η Intrasoft International κατά 99,9% θυγατρική της Intracom.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intracom, η προτεινόμενη από τα δ.σ. των ανωτέρω εταιρειών σχέση ανταλλαγής των νέων μετοχών, η οποία κρίνεται δίκαιη, εύλογη και λογική, προσδιορίσθηκε με

Μείον 15% οι μισθοί στις ΔΕΚΟ

Την τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στις εισηγμένες ΔΕΚΟ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής.

Όπως είπε ο υπουργός η μείωση θα είναι στο 65% των αποδοχών του Δεκεμβρίου του 2009, κάτι που σημαίνει ότι οι αποδοχές των εργαζομένων θα μειωθούν πέριξ του 15% από ότι είναι σήμερα.

Σχετικά με το επίμαχο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, το οποίο η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει, ο υπουργός φέρεται να είπε ότι είναι το πρώτο θέμα που τίθεται στις συζητήσεις με την τρόικα και είναι

Εξετάζουν την αύξηση προκαταβολής φόρου

Σχέδιο αύξησης της προκαταβολής φόρου για Ανώνυμες Εταιρείες και Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης στο 100% του αναλογούντος φόρου, όπως ισχύει σήμερα και στις τράπεζες, εξετάζει το στο υπουργείο Οικονομικών για να ενισχύσει τα κρατικά ταμεία.

Οι ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς των επιχειρήσεων θα επεκταθούν και στις ατομικές επιχειρήσεις καθώς το ίδιο σχέδιο προβλέπει αύξηση της παρακράτησης φόρου από 55% σήμερα σε 65%-70%.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι το σχέδιο θα οριστικοποιηθεί το καλοκαίρι και η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η αύξηση της προκαταβολής του

Τέλος εποχής για την Εθνική Φοιτητική Ένωση

Προτάσεις που αναμένεται να «ταράξουν» τα νερά της πανεπιστημιακής κοινότητας έκανε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με το ρόλο και τη νέα δομή που θα πρέπει να έχει η φοιτητική εκπροσώπηση.

Η «γαλάζιοι» νεολαίοι ουσιαστικά βάζουν ένα τέρμα στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (ΕΦΕΕ) και στην αδράνεια την οποία έχει πέσει αυτή, καθώς έχει να λειτουργήσει από 1995.

Στη συνέντευξη τύπου, που έδωσαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος και οι γραμματείς της ΔΑΠ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έδωσαν το στίγμα των αλλαγών προκειμένου όπως τόνισαν να δοθεί επιτέλους ένα «τέλος στα νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος».

Ανάμεσα στις προτάσεις, συμπεριλαμβάνεται η ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών (ΕΣΥΦ) με σαφή επιστημονικό και κοινωνικό προσανατολισμό, η διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών με δικαστικό

Οργανωμένη συμμορία έβαλε τη βόμβα στη Γλυφάδα

Καρέ-καρέ εξετάζει η αστυνομία τα βίντεο διπλανών καταστημάτων, προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες της μαφιόζικης βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στον εμπορικότερο δρόμο της Γλυφάδας, στην Αγγέλου Μεταξά, έξω από μαγαζί γνωστής αλυσίδας ρούχων.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον 30 καταστήματα σε ακτίνα 100 μέτρων.

Το γεγονός ότι από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα οφείλεται σε καθαρή τύχη, αφού την ώρα που σημειώθηκε, λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις, ευτυχώς δεν έτυχε να περνά κανένας από το σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον μηχανισμό τοποθέτησε μία γυναίκα η οποία επέβαινε σε δίκυκλο που οδηγούσε άντρας. Έφτασαν με ταχύτητα έξω από το κατάστημα και, αφού άφησαν στην είσοδό του

Η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε σελίδα στο Facebook και στο Twitter

Παρουσία στο Facebook και το Twitter αποκτάει από σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μέσα από τις διευθύνσεις www.facebook.com/pages/Σώμα-Επιθεώρησης-Εργασίας-ΣΕΠΕ-Hellenic-Labour-Inspectorate/174763269273289?sk=wall και http://twitter.com/#!/Labour_Inspect οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη επικίνδυνες για τα δόντια

Οι οδοντίατροι που συμβουλεύουν να μασάμε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά τα γεύματα, μάλλον θα έπρεπε να ξανασκεφτούν τη συμβουλή τους. Και αυτό διότι νέα ευρήματα επιστημόνων μαρτυρούν ότι οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη μπορεί τελικώς να φθείρουν αντί να προστατεύουν τα δόντια.

Ερευνητική ομάδα από τα Πανεπιστήμια της Βοστόνης, του Ελσίνκι και της Νότιας Νεβάδας πραγματοποίησε ανασκόπηση μελετών η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «British Dental Journal» και ανακάλυψε ότι υπάρχουν «κρυφοί» κίνδυνοι από την κατανάλωση προϊόντων χωρίς ζάχαρη που παρουσιάζονται ως «φιλικά προς τα δόντια».

«΄Οξινοι» κίνδυνοι


Οι ερευνητές εξέτασαν συγκεκριμένα τον ρόλο των υποκατάστατων της ζάχαρης που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα όπως οι τσίχλες και τα ποτά για πρόληψη της τερηδόνας. Όπως είδαν, υπάρχουν παραγνωρισμένοι κίνδυνοι από την αύξηση της οξύτητας στο στόμα εξαιτίας της

Λύση στο θέμα των σκουπιδιών προανήγγειλε ο Π. Κουκουλόπουλος


Λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών προανήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η αποκομιδή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε ότι σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, όπου έχουν συσσωρευτεί τόνοι σκουπιδιών.

Σημειώνεται ότι στη 1 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια παραμένει δραματική, με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα και τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας να προειδοποιεί ότι οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων

«Μπλοκάρουν» τα περίεργα ΑΦΜ

Φορολογική… εκκαθάριση ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να διαγραφούν περίπου 1,5 εκατομμύριο καταχωρήσεις αριθμού φορολογικού μητρώου που είτε εμφανίζονται ως ανενεργά ή θεωρούνται ως ύποπτα, δηλαδή αντιστοιχούν σε εταιρείας «μαϊμού».

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην μαζική απενεργοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου στο Τaxisnet, όσων εμφανίζονται να ασκούν επάγγελμα ή άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα είναι εταιρίες-φαντάσματα, επιχειρήσεις που έκλεισαν προ πολλών ετών ή επαγγελματίες που απλά σταμάτησαν την δραστηριότητα τους

Με το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ το υπουργείο Οικονομικών δένει τα χέρια των παραβατών αφού, μεταξύ των άλλων, δεν θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας, να εισπράττουν επιστροφές φόρων ή να πληρώνονται για συναλλαγές τους με το Δημόσιο, να

Στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ προσφεύγει η ΔΕΗ


Εντολή στη νομική της υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ, η οποία έχει προχωρήσει σε κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών, έδωσε η ΔΕΗ, μετά τη σχετική τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η διοίκηση της ΔΕΗ καλεί την ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Επιχείρησης επισημαίνει ότι εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα.

Η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει και σήμερα την κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Ήρθαμε εδώ γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος και πρόεβλεψε ότι πάνω από 700.000

Παραμένει το αδιέξοδο με τα σκουπίδια


Δραματική παραμένει η κατάσταση με τα σκουπίδια, με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα και τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας να προειδοποιεί ότι οι οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών.

Χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγιναν ανακοινώσεις. Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Καστανίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της έως και

Πολύωρες καθυστερήσεις στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Πολύωρες καθυστερήσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί στις πτήσεις από και προς το Διεθνή Αερολιμένα ΑΘηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι καθυστερήσεις

Ο κ. Δημήτρης Καζάκης


Ενημερωθήκαμε πρόσφατα, γιά την οικονομοτεχνική ανάλυση της ΤΑ.Π.Α.Ν.
(Τάσης Προοδευτικών - Ανεξάρτητων Νοσοκομειακών)που εκπονήθηκε με την
βοήθεια του οικονομολόγου κ.Δ.Καζάκη.

Ήταν ομολογουμένως ρηξικέλευθη, συνταρακτική και δακρύβρεκτη... αφού
μπόρεσε με μαθηματική ακρίβεια και πέραν πάσης αμφιβολίας να αποδείξει, το
απόλυτο αδιέξοδο της όποιας επανορθωτικής προσπάθειας της χώρας, καθώς και
την αδυναμία διαχείρισης του υπάρχοντος χρέους, η οποία προσπάθεια
αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον, στην εξυπηρέτηση των δανειστών.

Αυτά τα ωραία,

κι αφού μας τα χάϊδεψε γλυκά τ΄ αυτιά ο κ. Καζάκης,
μπορούμε τώρα να πάμε χαρούμενοι γιά ύπνο κι εμείς κι αυτός....

Κάποιος βέβαια θά ΄πρεπε να θυμίσει στον κ. Καζάκη, ότι μία χώρα που έχει
"φάει" από την Ευρώπη ένα σκασμό λεφτά, είναι ανεπίτρεπτο να είναι σ΄ αυτό

Μαθαίνοντας να ζούμε με τη διπολική διαταραχή


Η διπολική διαταραχή είναι από τις πιο συχνές ψυχικές ασθένειες. Προσβάλλει το 3 – 5% όλων των ενηλίκων στον κόσμο.

Για τους περισσότερους, η πάθηση επιμένει για πολλά χρόνια. Μπορεί να διαρκέσει μια ζωή, άλλοτε θα υποχωρεί, άλλοτε θα επανέρχεται μήνες ή ακόμη και χρόνια αργότερα. Η ζωή με τη διπολική διαταραχή μπορεί συχνά να γίνεται σκληρή.

Η διπολική διαταραχή προκαλεί σοβαρές διακυμάνσεις στη συναισθηματική διάθεση, από βαθιά δυστυχία, έως έντονη ευφορία ή μεικτές καταστάσεις στις οποίες η φοβερή ενέργεια συνδυάζεται με συναισθήματα απελπισίας και θλίψης. Το αποτέλεσμα αυτών των διακυμάνσεων είναι να διαταράσσεται η συμπεριφορά του ασθενή και επομένως οι σχέσεις του με το περιβάλλον και να προκαλούνται σοβαροί περιορισμοί στην επίδοση στο σχολείο ή την εργασία.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του Οδηγού ‘Μαθαίνοντας να ζούμε με τη Διπολική Διαταραχή’ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ).

Σκοπός του Συνοδευτικού Οδηγού είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους που επηρεάζει η διπολική διαταραχή και να τους δείξει τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν προσποιείται ότι υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος ζωής με διπολική διαταραχή. Ούτε διερευνά διεξοδικά τα αίτια και την ιατρική αντιμετώπιση της κατάστασης. Αυτό στο οποίο στοχεύει είναι, μέσα από τη ‘διαβούλευση’ με τους ασθενείς, τους φροντιστές, τα μέλη των οικογενειών και τους

Διατροφικά ‘ηρεμιστικά’ στο συρτάρι σας


Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις δημιουργούν καθημερινά στρες και ένα αίσθημα ανασφάλειας.

Εστιάζοντας στο πεδίο της διατροφής μπορούμε να πούμε ότι κι αυτή, στο βαθμό που της αναλογεί, μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους. Υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορείτε να τις έχετε στο συρτάρι του γραφείου σας και να τις καταναλώνετε σαν ένα υγιεινό και ‘αγχολυτικό’ σνακ.

Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι. Όλα τα εσπεριδοειδή, όπως για παράδειγμα τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, το γκρέιπφρουτ, είναι καλές πηγές σε βιταμίνη C, η οποία φαίνεται να βοηθάει στη μείωση του στρες. Επίσης η βιταμίνη C επειδή συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής του κολλαγόνου, βοηθάει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος με αποτέλεσμα να

Δεν ζήτησε απολύσεις και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων η τρόικα

Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, όχι με οριζόντιες περικοπές αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπιστούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, ζητά ο επικεφαλής της τρόικας εκ μέρους της Ε.Ε. Ματίας Μορς.

Υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επισημαίνει ωστόσο ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλη κράτη της Ευρωζώνης που έχουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας και άρα οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν εάν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ως προς το χρέο,ς ο επικεφαλής της τρόικας στην ΕΕ, μιλώντας στην «Καθημερινή» επισημαίνει ότι η βιωσιμότητα του εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια

Δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων στο ΥΠΟΙΚ

Σε απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων (ΟΣΥΟ).

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις

Στάση εργασίας αύριο των εργαζομένων στο υπουργείο Άμυνας

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για αύριο από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι οποίοι αντιδρούν στα νέα κυβερνητικά μέτρα, την εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι

Στάση εργασίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Με στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται

Δεκαήμερη απεργία από τους τελωνειακούς

Δεκαήμερη απεργία με 48ωες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο οι τελωνειακοί, έπειτα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων.

Η απεργία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 του μήνα και οι τελωνειακοί

Απεργούν οι δικηγόροι

Σε 7ημερη πανελλαδική αποχή προχωρούν οι δικηγόροι από σήμερα μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να μεταβιβαστούν σε συμβολαιογράφους υποθέσεις όπως τα συναινετικά διαζύγια, οι διαταγές πληρωμής και οι προσημειώσεις υποθήκης.

Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο από τις 9 το πρωί και οι δικαστικοί υπάλληλοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Κατά τη

Απεργούν οι δημοσιογράφοι του Δημοσίου

Σε 48ωρη απεργία βγαίνουν από σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, όλοι οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, αντιδρώντας στην υπαγωγή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, βάση του οποίου μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών, υπάγονται και στην εργασιακή εφεδρεία.

Η απεργία θα διαρκέσει από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου έως τις 6:00 π.μ. του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου και δεν θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ΕΡΤ, οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, το Κανάλι της Βουλής, η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Στάση εργασίας σήμερα στα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν για τέσσερις ώρες τα δημόσια νοσοκομεία καθώς οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00. Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11.30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στη στάση θα συμμετάσχουν και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Υπ. Πολιτισμού

Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έχουν βγάλει, σήμερα πρόκειται να αποκλειστεί η είσοδος της Ακρόπολης.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σε

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα και αύριο

Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα και αύριο.

Στην απεργία συμμετέχουν η ΕΘΕΛ, το ΜΕΤΡΟ, ο ΗΛΠΑΠ, ο ΗΣΑΠ και τα ΤΡΑΜ.

Η τυπική απόφαση για τις συντονισμένες ενέργειες πάρθηκε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το Σάββατο είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Δημοσίου και στις 19 Οκτωβρίου

Κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο όπου εκδίδονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Συνεχίζεται έως αυτήν την ώρα η κατάληψη, που άρχισε από το απόγευμα της Τετάρτης, στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ. Την ώρα που ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος δηλώνει: «Θα δώσουμε τη μάχη να μην κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι για τα τέλη».

Η κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών που θα περιλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων.

Οι συνδικαλιστές προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί προκειμένου να μην εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, το φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι στης ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί

Ο καιρός στις 13.10.2011


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα βρέξει στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιμένουμε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 25 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 26 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 13 έως 23 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωί ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η