www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μειώθηκαν οι ποινές που είχαν επιβληθεί στους υπεύθυνους του Pirate Bay

Σουηδικό εφετείο μείωσε τις ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο ιδρυτές και τον χρηματοδότη του ιστότοπου Pirate Bay, αλλά αύξησε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν πρωτόδικα.
Ο Φρέντρικ Νέιτζ, 32 ετών, καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση, ο Πέτερ Σούντς, 32 ετών, σε 8 μήνες και ο επιχειρηματίας Καρλ Λούντστρομ, 50 ετών, σε 4 μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου.

Σε πρώτο βαθμό τον Απρίλιο του 2009 οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκισης και στην καταβολή 32 εκατομμυρίων κορώνων (3,3 εκατομμύρια ευρώ) ως αποζημίωση και τόκους στις βιομηχανίες μουσικής, κινηματογράφου και βιντεοπαιγνιδιών.

Ο τέταρτος καταδικασθείς στην πρώτη δίκη δεν παρέστη λόγω ασθένειας.

Αν και οι ποινές φυλάκισής τους μειώθηκαν στο δεύτερο βαθμό, οι αποζημιώσεις και οι τόκοι που πρέπει να καταβάλλουν από κοινού αυξήθηκαν και έφτασαν τα 46 εκατομμύρια κορώνες (4,6

Δεν κάνουμε μυστικές διαπραγματεύσεις για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Κατηγορηματικά απέρριψε ο Πρωθυπουργός από τη Βουλή σήμερα το πρωί τη φημολογία για μυστικές διαπραγματεύσεις για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο.


Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε λόγο για μυστικές συνομιλίες για το Αιγαίο, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Μπαγίς, ο οποίος σε συνέντευξή του πρότεινε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών», θέτοντας -όπως παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης- εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία

Όλα αυτά τα σενάρια πηγάζουν από την Τουρκία, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και εδώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τσιμπάμε».

Στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία μυστική διαπραγμάτευση ούτε συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και έκανε λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακής

Στόχος είναι να παραμείνει η βιομηχανία Δωδώνη συνεταιριστική λέει ο Κ.Σκανδαλίδης

Την βούλησή του να παραμείνει συνεταιριστική η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη της Ηπείρου εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ (με επικεφαλής τον αρμόδιο Τομεάρχη του κόμματος Γ Κασαπίδη) για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη φέτα.


Ο Κ.Σκανδαλίδης ανέφερε πως το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την πορεία της επιχείρησης, καθώς υφίσταται ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ξεκαθάρισε ωστόσο την πρόθεσή

Οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι κάνουν λιγότερα παιδιά

Ο μήνας που γεννιέται μια γυναίκα, φαίνεται πως επηρεάζει, με κάποιο τρόπο, την κατοπινή γονιμότητά της, αφού μια νέα αυστριακή επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που γεννιούνται το καλοκαίρι, τείνουν να αποκτούν λιγότερα παιδιά στη ζωή τους σε σχέση με τις γυναίκες που γεννιούνται άλλες εποχές του χρόνου.


Η έρευνα, υπό την Σούζαν Χούμπερ του πανεπιστημίου της Βιέννης, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», χρησιμοποίησε στατιστικά στοιχεία που φτάνουν μέχρι το 1967 στο παρελθόν και διαπίστωσε ότι όσες γυναίκες είχαν γεννηθεί τον Ιούλιο μήνα, είχαν κατά μέσο όσο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με όσες είχαν γεννηθεί Δεκέμβριο μήνα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι ερευνητές μελέτησαν ανάλογα δεδομένα στο άλλο ημισφαίριο, στη Νέα Ζηλανδία, και ανακάλυψαν ότι ισχύει το ακριβώς αντίστροφο αποτέλεσμα. Από την άλλη, οι αυστριακοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι στο Βιετνάμ οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο, στην περίοδο των βροχών, είναι πιο γόνιμες σε σχέση με όσες έχουν γεννηθεί στην ξηρή περίοδο του

«Κόβονται» οι επιχορηγήσεις για τα ερευνητικά πανεπιστημιακά ινστιτούτα

Καμία επιχορήγηση δεν θα δοθεί στα Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού για το έτος 2010.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, με έγγραφό του, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής και λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του προϋπολογισμού

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγελία για καρτέλ στην αγορά ακτινιδίων

Τη λειτουργία καρτέλ στην αγορά ακτινιδίων καταγγέλλει, με ψήφισμά του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλλιέργειας Παραγωγής και Εμπορίας Ακτινιδίων Άρτας.


Ο Συνεταιρισμός καταγγέλλει ότι το καρτέλ λειτουργεί σε βάρος των παραγωγών.

Ειδικότερα, στο ψήφισμά τους τα μέλη του Συνεταιρισμού αναφέρουν: "Συγκεκριμένα, ενώ οι τιμές των ακτινιδίων στις αγορές της Ευρώπης κυμαίνονται μεταξύ 0,40 και 0,50 το ένα, δηλαδή 4-5 ευρώ το κιλό, αυτοί με τις υπόγειες συμφωνίες τους, αγόρασαν από τον παραγωγό με 0,25-0,30 το κιλό την περσινή σοδειά και φέτος έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν πάνω από 0,40 ευρώ το κιλό. Ενώ στην Ιταλία, την ίδια στιγμή, τα ακτινίδια πουλιούνται στο χωράφι

Εισήγηση ΣτΕ βγάζει αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά

Αντισυνταγματική θα προτείνει να κριθεί η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε το 2009 στους έχοντες εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ, ο σύμβουλος Επικρατείας Ι. Γράβαρης.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής θα αναφέρει ότι η εισφορά είναι αντίθετη στο άρθρο 78 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει την αναδρομική επιβολή φόρου ή άλλου οικονομικού βάρους.

Επιπροσθέτως θα ισχυριστεί πως είναι αντίθετη και στο άρθρο 4 του Συντάγματος, καθώς εξαιρεί

Προσλαμβάνονται 192 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Την πρόσληψη 192 αναπληρωτών εκπαιδευτικών μειωμένου ωραρίου για το σχολικό έτος 2010-11 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.


Ειδικότερα προσλαμβάνονται 11 εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας, 20 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας, 77 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και 84 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας.

Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα τοποθετηθούν στα δημοτικά και ολοήμερα σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται στο

Δολοφονία νεαρού Σομαλού στο κέντρο της Αθήνας

Ένας 19χρονος Σομαλός έχασε τη ζωή του, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο τη ληστεία, σύμφωνα με την αστυνομία.


Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, στη διασταύρωση Κοδριγκτώνος και Αριστοτέλους κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν σε 19χρονο Σομαλό.

Αφού του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο, τον μαχαίρωσαν στην

ΣτΕ: Το παιδί διαλέγει γονέα για επιμέλεια

Η γνώμη του τέκνου πρέπει να συνεκτιμάται από τα δικαστήρια όταν ρυθμίζονται θέματα γονικής μέριμνας έκρινε ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 201/2010 απόφασή του. Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρεται ότι «το αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου επί διακοπής της συμβιώσεως των συζύγων, να ρυθμίσει τη γονική μέριμνα, πρέπει να ζητεί και να συνεκτιμά και τη γνώμη του τέκνου εφόσον κρίνει ότι έχει την απαιτούμενη ωριμότητα», δηλαδή, «να έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το συμφέρον του».
Για την κρίση του δε αυτή, ως προς την ύπαρξη ή μη τέτοιας ωριμότητας που «σχηματίζεται από την ελεύθερη εκτίμηση των αποδείξεων, ούτε ειδική αιτιολογία απαιτείται, ούτε αναιρετικός έλεγχος

ΕΦΕΤ: Μακριά από το «Ταλιατέλες με αβγά»

΄Εκκληση προς τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιήσουν το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Ταλιατέλες με αβγά» των 500 g με LOT 0173 και ημερομηνία ανάλωσης πριν από τις 22 Ιουνίου του 2012 κάνουν οι αρμόδιοι του Εθνικού Φορέα Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο προϊόν παρουσίαζε δυσάρεστη οσμή.
Η διαπίστωση έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση

Αυξήθηκαν οι πυρκαγιές στις κατοικίες, αιτίες και συμβουλές

Κατά 8,4% αυξήθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το 2009 σε σχέση με το 2008 σε κατοικίες σε όλη τη χώρα και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ένοικοι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο ενώ ορισμένες φορές έχουν απανθρακωθεί άτομα που εγκλωβίστηκαν από καπνούς ή φλόγες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών που γίνονται από αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής μετά από κάθε εκδήλωση φωτιάς προκύπτει ότι συνηθέστερες αιτίες είναι η αμέλεια των νοικοκυρών που φεύγουν από το χώρο της κουζίνας ξεχνώντας αναμμένες τις ηλεκτρικές συσκευές, συνήθως βγαίνουν από το σπίτι έχοντας αφήσει αναμμένη τη κουζίνα, και τα ξεχασμένα αποτσίγαρα. Όπως λένε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής άλλες βασικές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών σε κατοικίες είναι τα αναμμένα κεριά, τα καντήλια, η διαρροή από γκαζάκια, οι αναμμένες θερμάστρες αλλά και οι απορροφητήρες καθώς αν δεν έχει

΄Ενας ψυχίατρος στο ενυδρείο σας

Είναι παραλληλόγραμμο, πολύχρωμο, συγκεντρώνει «ενοίκους» από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και φιλοξενεί οργανισμούς που δεν μπορούν να ζήσουν μακριά του.

Είναι ο μαγικός κόσμος των τροπικών ενυδρείων που μπορούν να αλλάξουν τους ρυθμούς της ζωής μας.

«Κάποιοι πελάτες μου από τότε που απέκτησαν ενυδρείο σταμάτησαν ουσιαστικά να βλέπουν τηλεόραση. Αρκούνται στο να παρακολουθούν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας ».

Τα λόγια του ιδιοκτήτη του καταστήματος Αnimal Station κ. Νιντάλ Ρεζέκ, ενός φανατικού των ενυδρείων ο οποίος έκανε το χόμπι του επάγγελμα, περιγράφουν τον αντίκτυπο που έχει η κατοχή τού γυάλινου αυτού κόσμου στους ιδιοκτήτες του. Οι ευεργετικές συνέπειες των ενυδρείων στην ψυχική υγεία των ανθρώπων είχαν ήδη επισημανθεί από επιστημονικές έρευνες της δεκαετίας του ΄80. Δεν είναι τυχαίο ότι σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης το ενυδρείο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού πολλών φαρμακείων ή αιθουσών αναμονής σε νοσοκομεία και ιατρεία, και τα τελευταία χρόνια εντάσσεται σιγά-σιγά σε ανάλογους χώρους και στην Ελλάδα.

« Το ενυδρείο είναι ένα κομμάτι φυσικού περιβάλλοντος και μάλιστα τελείως διαφορετικό από την πόλη που ζούμε. Και μόνο να το κοιτάζεις λειτουργεί αγχολυτικά. Κάθε μέρα που θα το κοιτάξεις ανακαλύπτεις κάποια λεπτομέρεια που μέχρι πρότινος αγνοούσες » τονίζει ο μουσικός κ. Απόστολος Κετσελίδης, από τα πιο δραστήρια μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων του Ενυδρείου (ΠΣΦΕ),

΄Ενα εκατομμύριο εμβόλια στα σκουπίδια

Στον αστερισμό της... γρίπης βρισκόταν η Ελλάδα πέρυσι τέτοια εποχή. Οι υγειονομικές αρχές «μετρούσαν» θύματα σε καθημερινή βάση, οι σχολικές αίθουσες έκλειναν η μία μετά την άλλη και, το κυριότερο, η Ελλάδα παράγγελνε αβέρτα πανδημικά εμβόλια. Ενα χρόνο μετά την πανδημική υστερία, η γρίπη μάς έχει... ξεχάσει και ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων που έχουν λήξει οδεύουν προς καταστροφή. Με απλά λόγια, επτά εκατομμύρια ευρώ πήγαν... υπέρ πίστεως.
Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να πάρουν επιπλέον 15,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 2,2 εκατ. δόσεις πανδημικού εμβολίου. Τα εν λόγω εμβόλια φυλάσσονται, μαζί με αυτά που έχουν λήξει, στα ψυγεία του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας. Τα περισσότερα από αυτά λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2011. Ωστόσο, δεν έχουν πλέον καμία αξία, αφού τα στελέχη του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) περιλαμβάνονται στο εποχικό εμβόλιο που έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και υπεύθυνη του κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας κυρία Ελεονόρα Χατζηπασχάλη , τα εμβόλια που έληξαν έχουν συλλεγεί από τα εμβολιαστικά κέντρα και

«Πανευρωπαϊκή κοινή αγορά» ζητεί ο Πούτιν για την κρίση

Τη δημιουργία μιας «κοινής αγοράς» η οποία θα εκτείνεται «από τη Λισαβόνα ως το Βλαδιβοστόκ» πρότεινε χθες ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν για να «εισπράξει» την αρνητική απάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.
«Η απάντηση στην οικονομική κρίση θα πρέπει να είναι μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου η οποία θα καλύπτει όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ειδικά στους τομείς της βαριάς βιομηχανίας και της ενέργειας» έγραψε ο κ. Πούτιν σε σχόλιό του που δημοσιεύθηκε χθες στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Ζeitung». «Θα έχουμε μια ηπειρωτική αγορά αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ» προσέθεσε.

Το «όχι» της κυρίας Μέρκελ ήταν ασαφές, αν και διατυπώθηκε διπλωματικά. «Φυσικά και υποστηρίζω την ιδέα δημιουργίας μιας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ρωσίας αλλά θα πρέπει να την αποθαρρύνω» δήλωσε στο Βερολίνο αναφερόμενη στην πρόταση του Πούτιν. «Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ρωσίας δεν δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε, σημειώνοντας ιδιαίτερα τη δημιουργία της τελωνειακής ένωσης μεταξύ της Ρωσίας, του

«Πυρήνες της Φωτιάς»: «Σπάμε κεφάλια, ανατινάζουμε, εκτελούμε»

Απειλές για δολοφονίες πολιτικών, δικαστικών, δημοσιογράφων και άλλων περιλαμβάνει για πρώτη φορά προκήρυξη της «Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπως αυτοσυστήθηκε χθες και αναρτήθηκε σε δικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών. Με την προκήρυξη αυτή η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποστολή των 14 δεμάτων-βομβών σε Ελλάδα και εξωτερικό την 1η Νοεμβρίου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «στις διαδηλώσεις σπάμε τα κεφάλια των μπάτσων, τράπεζες ληστεύονται και παραδίνονται στις φλόγες, βόμβες ανατινάζουν κυβερνητικά κτίρια,όπλα εκτελούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, μπάτσους, δικαστές και κάθε λογής προστάτες αυτού του κόσμου».
Απευθύνεται ακόμη πρόσκληση σε ένοπλες οργανώσεις της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και τριών χωρών της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής προκειμένου να προχωρήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις σε ελληνικούς στόχους! Εκτοξεύονται μια σειρά απειλές και στοχοποιείται η υπάλληλος της εταιρείας ταχυμεταφορών που αντιλήφθηκε την 1η Νοεμβρίου τις ύποπτες κινήσεις των συλληφθέντων Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού όταν ετοιμάζονταν να αποστείλουν ορισμένα από τα δέματα-βόμβες.

Στο κείμενό της η «Συνωμοσία» για πρώτη φορά χρησιμοποιεί σφραγίδα και αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Οργάνωση». Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπιζαν χθες το βράδυ ιδιαίτερες ομοιότητες του 13σέλιδου κειμένου με δύο προηγούμενα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Ακόμη εκφράζουν φόβους ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει νέος κύκλος επιθέσεων εν όψει της δίκης- στις 17 Ιανουαρίου 2011- μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι τον

ΟΑΣΑ: Σχέδιο αλλαγών για τα Mέσα Mεταφοράς για τα έτη 2010-2013

Ο ΟΑΣΑ έχει εκπονήσει σχέδιο αλλαγών για τα επίγεια μέσα μεταφοράς για τα έτη 2010-2013 με βάση τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής ευθύνης του ΟΑΣΑ, όπου οι συγκοινωνιακές παράμετροι έχουν υπολογιστεί με βάση τις προβλέψεις της μελέτης του Γενικού Σχεδίου Μεταφορών της Αττικής (ΓΣΜΑ).

Τα σχέδια αναπροσαρμογής του δικτύου περιλαμβάνουν δεδομένα όπως:

• Τις επεκτάσεις των συγκοινωνιακών δικτύων των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, προαστιακός)

• Την αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών ώστε να προσαρμοστούν στις επεκτάσεις των δικτύων σταθερής τροχιάς, γεγονός που δημιουργεί επί πλέον ανάγκες δρομολόγησης λεωφορείων

Ηλεκτρονικό το ημερήσιο «Βήμα»

Χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 διάβασαν «Το Βήμα» περίπου 90.000 αναγνώστες. Εξ αυτών μόνον 8.000 διάβασαν την έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Οι συντριπτικώς περισσότεροι, πλέον των 82.000, αναγνώστες προτίμησαν την ηλεκτρονική έκδοση.

Συμβαίνει δηλαδή και στην Ελλάδα ό,τι από ετών έγινε σε όλες τις προηγμένες δημοκρατικές χώρες. Εκατομμύρια πολίτες εγκαταλείπουν τις καθημερινές εφημερίδες και ενημερώνονται από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μέσω του Ιnternet. Στα διάφορα sites του Διαδικτύου βρίσκουν εύκολα, άνετα, χωρίς να μετακινηθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους, είτε και μετακινούμενοι με διάφορα μεταφορικά μέσα, όλες τις ειδήσεις και πληροφορίες που χρειάζονται για την πληροφόρησή τους αλλά και για την εργασία τους ή τη διασκέδασή τους.

Εφημερίδες με παράδοση και ιστορία βλέπουν τις κυκλοφορίες τους να καταρρέουν καθώς οι αναγνώστες τους επιζητούν την ενημέρωσή τους μέσα από τους ηλεκτρονικούς διαδόχους των, οι περισσότεροι των οποίων είναι τα sites που αυτές οι ίδιες οι εφημερίδες δημιούργησαν τα τελευταία

Απειλούνται μέρισμα επικουρικής και δώρο για 700.000 του Δημοσίου

Οι 200.000 πολιτικοί συνταξιούχοι και συνταξιούχοι αστυνομικοί αυτά τα Χριστούγεννα, πιθανότατα, θα λάβουν για τελευταία φορά 13ο μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.


Καταβολές κάνουν. Μέρισμα θα πάρουν;

Παράλληλα, οι αποδοχές αναμένεται να περικοπούν κατά το 1/3. Θίγονται επίσης οι 500.000 μελλοντικοί συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές και θα δουν τις αποδοχές τους να ψαλιδίζονται.

Για τον προϋπολογισμό του 2011 του Ταμείου, σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού

Παράταση και νέες ευκολίες πληρωμής για ημιυπαίθριους

Δίμηνη παράταση για αιτήσεις τακτοποίησης ημιυπαιθρίων χώρων μέσω ταχυδρομείου, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος.


Έτσι όσοι θελήσουν να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες, στέλνοντας τα δικαιολογξητικά με συστημένη επιστολή στην αρμόδια πολεοδομία θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου καθώς η προθεσμία που προέβλεπε ο νόμος έχει λήξει από τις 28 Οκτωβρίου.

Ακόμη στις αλλαγές περιλαμβάνεται η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Το πρόστιμο θα καταβάλεται πλέον σε έως και δέκα μηνιαίες δόσεις.

Προβλέπεται επίσης πως όσοι τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους δεν θα οφείλουν αναδρομικά

Διαμαρτυρίες των αγροτών της Κρήτης για την απεργία των ναυτικών

Θύελλα διαμαρτυριών προκαλεί στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης η απόφαση της Πανελλαδικής Ναυτικής Ομοσπονδίας να παρατείνει την απεργία της ως την Κυριακή.


Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι καταστρέφονται και θυμίζουν ότι χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπίων βρίσκονται αυτή την εποχή σε πλήρη παραγωγή, την οποία αδυνατούν να διαθέσουν.

Ηδη αγρότες του Λασιθίου απέκλεισαν πριν από λίγο το δρόμο

«Σκόνταψε» σε αρχαία ο ΗΣΑΠ

Αρχαιολογικά ευρήματα εντοπίστηκαν στη σήραγγα του ΗΣΑΠ στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Θησείο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής της γραμμής.


Είναι η δεύτερη φορά που τα εργοτάξια που έχουν αναλάβει την αντικατάσταση της παλαιάς σιδηροδρομικής υποδομής και τον εκσυγχρονισμό της βρίσκουν αρχαία. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποκαλυφθεί τμήμα των Μακρών Τειχών κατά τις εργασίες που διεξάγονταν στο τμήμα της γραμμής του ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών Μοσχάτου

Το 2010 το θερμότερο έτος της ιστορίας

Οι θερμοκρασίες στον πλανήτη το 2010 πιθανόν να είναι οι υψηλότερες της ιστορίας, σύμφωνα με στοιχεία που εκδίδει η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία, αναθεωρώντας τα μεγέθη της τελευταίας δεκαετίες με την προσθήκη πιο σύγχρονων μέσων.


Η μέση θερμοκρασία που επικρατεί στην Γη μέχρι τον Οκτώβριο δείχνει ότι το 2010 θα είναι ένα από τα δύο θερμότερα έτη από το 1850 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία. Οι επιστήμονες της υπηρεσίας αναθεωρούν τα μεγέθη από το 2000 προσαρμόζοντάς τα σε μια νέα μέθοδο με εννέα κλιματικούς συντελεστές από τις θερμοκρασίες της χαμηλής ατμόσφαιρας και την υγρασία μέχρι την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και το λιώσιμο των πάγων.

Η θερμοκρασία της δεκαετίας 2000-2010 πιθανόν να αποδειχθεί 0,03 βαθμούς υψηλότερη με τις

Κατάληψη στα διόδια Νεστάνης Αρκαδίας

Συμβολική κατάληψη και «απελευθέρωση» των διοδίων της Νεστάνης Αρκαδίας θα πραγματοποιήσουν στις 4 το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι και φορείς της περιοχής που αντιδρούν στην αύξηση 40% στο αντίτιμο των διοδίων.


Εκτός από τους φορείς της Αρκαδίας συμμετέχει και το "Δίκτυο Ενεργών Πολιτών" Καλαμάτας που χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στα διόδια προκλητικές και καλεί την κοινοπραξία

Απολύσεις συμβασιούχων, νέα συσσώρευση σκουπιδιών

Υπολειτουργεί ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) έπειτα από την απόλυση 100 συμβασιούχων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στην αποκομιδή των συσσωρευμένων από την πενθήμερη απεργία, απορριμμάτων στην Αθήνα.


Κατά την πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ, συσσωρεύτηκαν στην Αθήνα 6.000 τόνοι απορριμμάτων, ενώ καθημερινά προστίθενται άλλοι 1.500 τόνοι. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, η αποκομιδή καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, όπως υποστηρίζει σε δελτίο Τύπου ο Δήμος Αθηναίων.

Έπειτα από την απόλυση 100 συμβασιούχων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και το εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης, ο ΕΣΔΚΝΑ υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 5

Κινδυνεύει με κλείσιμο το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Έπειτα από την απόρριψη του αιτήματος για παραμονή των 61 συμβασιούχων εργαζομένων του Ιδρύματος Αστέγων, ο ξενώνας, το πολυκέντρο για ΑΜΕΑ και το κοινωνικό φαρμακείο δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου το Ίδρυμα.


Έπειτα από τη δικαστική απόφαση της 22ας Νοεμβρίου, με την οποία απορρίφθηκε ακόμη και το αίτημα για προσωρινή παραμονή των 61 συμβασιούχων του Ιδρύματος Αστέγων, ο νέος ξενώνας για υπερήλικες άστεγους στην οδό Πατησίων, το Πολυκέντρο για ΑΜΕΑ στην Κολοκυνθού και το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο Αγορά, δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσουν.

Επισημαίνεται ότι με τη βοήθεια των εθελοντών του Ιδρύματος, καθώς και ορισμένων συμβασιούχων, οι οποίοι εθελοντικά θα συνεχίσουν να βοηθούν το Ίδρυμα, θα παραμείνουν ανοιχτά

Παραίτηση του Πολιτικού Συμβουλίου ζητάει ο Γ. Παπανδρέου

Την ανασύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος με στόχο την εκλογή νέων μελών.


Κατά την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση όλων των μελών του οργάνου. Είναι μια

Αντίδραση ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου

«Άκαιρη και αψυχολόγητη» χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας την απόφαση που έλαβε η Νομαρχία Αθηνών για άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.


Δεδομένου ότι η πτώση του τζίρου στην αγορά υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 25%, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα προς κατανάλωση έχει περιοριστεί δραματικά, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, θα δημιουργήσει έξοδα στις επιχειρήσεις και όχι έσοδα. Ο καταναλωτής δεν έχει πρόβλημα ωραρίου, αλλά εισοδήματος προς κατανάλωση, υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ.

Σημειωτέον ότι ούτε και το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον Νομάρχη προσωπικά, ν'

Από Δευτέρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την καταιγίδα στην Κέρκυρα

Οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τη θεομηνία που «χτύπησε» την Κέρκυρα στις 17 του μήνα, θα αρχίσουν να καταβάλονται τμηματικά από την ερχόμενη Δευτέρα.


Οι αποζημιώσεις θα δοθούν για την αντικατάσταση οικοσκευών ή για την κάλυψη των εξόδων διαμονής των πληγέντων σε ξενοδοχείο τις πρώτες ημέρες της κακοκαιρίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε από την Κέρκυρα ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και

«Έκλεισε» τα 65 η Πίπη Φακιδομύτη

Τα 65 της χρόνια συμπλήρωσε η γνωστή και αγαπημένη μικρών και μεγάλων Πίπη Φακιδομύτη.


Η Πίπη η Φακιδομύτη αποτελεί τον κεντρικό χαρακτήρα σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδέζας συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν.

Τα πρώτα τρία βιβλία-επεισόδια της Πίπης της Φακιδομύτης κυκλοφόρησαν την περίοδο 1945-1948 και το 1969-1975 κυκλοφόρησαν άλλα έξι.

Δύο επιπλέον ιστορίες της Πίπης εκδόθηκαν το 1979 και το 2000.

Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες.

Το όνομά της το εμπνεύστηκε η εννιάχρονη τότε κόρη της συγγραφέως.

Η Πίπη ήταν επίσης ένα κορίτσι εννέα ετών, είχε την αυτοπεποίθηση ενήλικου, ζούσε ανεξάρτητα και

Στους δρόμους και πάλι οι ροδακινοπαραγωγοί

Στο δρόμο ξαναβγαίνουν οι ροδακινοπαραγωγοί διεκδικώντας να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα από τη φετινή παραγωγή που παρέδωσαν το καλοκαίρι στις βιομηχανίες - κονσερβοποιεία.


Υπάρχει βέβαια μια υπόσχεση των ιδιοκτητών κονσερβοποιείων ότι θα πληρωθούν τα Χριστούγεννα για τη φετινή παραγωγή τους.

Πάντως, μέχρι σήμερα οι ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν πληρωθεί με… καμία τιμή για την παραγωγή τους και ενόψει των εορτών δυσανασχετούν καθώς δεν έχουν χρήματα ούτε καν για να ζήσουν, όπως λένε, πόσο μάλλον για να προμηθευτούν τα αναγκαία (φάρμακα, φυτά κ.α.) για την νέα παραγωγική περίοδο.

Οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας αποφάσισαν ήδη να συγκεντρωθούν την ερχόμενη Τρίτη στον κόμβο της Κουλούρας (Εγνατία Οδός - λίγο πριν τη Βέροια) και επιτόπου, αναλόγως της

Το 2010 εκτιμάται ότι θα είναι το πιο θερμό έτος στην ιστορία

To 2010 κατά πάσα πιθανότητα θα καταγραφεί ως το πιο ζεστό ή το δεύτερο πιο ζεστό έτος από το 1850, σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τη NASA και την Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.


Μέχρι σήμερα, ο πιο ζεστός χρόνος σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία θεωρείτο το 1998, ενώ σύμφωνα με τη NASA το 2005.

Ο παράγοντας που καθορίζει την εξέλιξη του κλίματος είναι το φαινόμενο του "Ελ Νίνιο". Φέτος παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο ήταν λιγότερο ισχυρό, οι θερμοκρασίες παρέμειναν ιδιατέρως υψηλές.

Στις 2 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η πρόβλεψη του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη. Σύμφωνα με το BBC η πρόβλεψη θα κατατάσσει το 2010 ανάμεσα στα τρία πιο θερμά έτη στην ιστορία.

Οι μέσες θερμοκρασίες της Γης σήμερα βρίσκονται περίπου 0,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα

Στην 15η θέση παγκοσμίως η οικονομία της Τουρκίας

Τη 15η θέση στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομιών κατέλαβε η Τουρκία σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Δ.Ν.Τ.


Η αξιολόγηση έγινε με βάση το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος, καθώς η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (βασιζόμενη στο εθνικό εισόδημα), διαμορφώθηκε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, η

Τη λέξη «πρόσωπο» θέλει το Facebook ως «σήμα κατατεθέν»

Το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, που απαριθμεί περίπου 600 εκατομμύρια μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκεται κοντά στο να κατοχυρώσει νομικά ως εμπορικό σήμα (trademark) τη λέξη «πρόσωπο» (face), το πρώτο συνθετικό της εταιρικής επωνυμίας του.


Στόχος είναι η προστασία του δικού του εμπορικού σήματος στο διαδίκτυο, αν και η όποια κατοχύρωση της κοινής αυτής λέξης "face" μοιάζει μάλλον αδύνατη.

Η απόφαση ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί σε έξι μήνες από αμερικανικό δικαστήριο.

Αν όντως πετύχει την κατοχύρωση που επιθυμεί το Facebook, το εμπορικό του σήμα θα έχει

Πολύ κοντά σε κρίση τροφίμων ο κόσμος σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η παγκόσμια παραγωγή σιτηρών θα υποχωρήσει κατά 63 εκατομμύρια μετρικούς τόννους φέτος ή 2% συνολικά, κυρίως λόγω των σχετικών με τις καιρικές συνθήκες καταστροφές, όπως η ξηρασία στη Ρωσία κι οι πλημμύρες στο Πακιστάν, εκτιμά ο ΟΗΕ στη τελευταία του έκθεση για την παγκόσμια προσφορά τροφίμων.


Ο ΟΗΕ είχε προηγούμενα προβλέψει πως η παραγωγή σιτηρών θα αύξανε 1,2% φέτος. Η κάμψη της παραγωγής φέρνει τον κόσμο "επικίνδυνα κοντά" σε μία νέα κρίση τροφίμων, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε συνδιάσκεψη ο Abdolreza Abbassian οικονομολόγος του ΟΗΕ στον FAO (Οργανισμός Γεωργίας και Τροφίμων).

Η αύξηση της ζήτησης και οι χαμηλότερες του αναμενομένου σοδειές προκάλεσαν την απότομη πτώση στα αποθέματα ορισμένων δημητριακών και προκάλεσαν μεγάλη μεταβλητότητα στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων στο β' εξάμηνο του έτους.

Οι τιμές ορισμένων εμπορευμάτων προσεγγίζουν επίπεδα που δεν έχουν ειδωθεί από το 2007-2008 όταν η έλλειψη τροφίμων οδήγησε σε εξεγέρσεις σε διάφορα σημεία του κόσμου.

"Δεν υπάρχει κρίση σε αυτή τη φάση, αλλά μπορεί να έλθει εάν δεν δράσουμε άμεσα. Οι αριθμοί πλησιάζουν επικίνδυνα κοντά σε αυτό που είδαμε το 2008" δήλωσε ο Abbassian. Με τα παγκόσμια

Ο καιρός στις 26.11.2010

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του Αιγαίου, καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι τοπικά πολύ έντονα και στα βορειοανατολικά τοπικά έντονα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 - 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 11 έως 16 στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 21 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 20 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα αγγίξουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις.

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί