www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Αντίδραση ΓΣΕΒΕΕ και ΓΣΕΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 12 Δεκεμβρίου

«Άκαιρη και αψυχολόγητη» χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας την απόφαση που έλαβε η Νομαρχία Αθηνών για άνοιγμα των καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.


Δεδομένου ότι η πτώση του τζίρου στην αγορά υπερβαίνει κατά μέσο όρο το 25%, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα προς κατανάλωση έχει περιοριστεί δραματικά, το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, θα δημιουργήσει έξοδα στις επιχειρήσεις και όχι έσοδα. Ο καταναλωτής δεν έχει πρόβλημα ωραρίου, αλλά εισοδήματος προς κατανάλωση, υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ.

Σημειωτέον ότι ούτε και το δώρο Χριστουγέννων θα έχει δοθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο και τον Νομάρχη προσωπικά, ν'
ανακαλέσει αυτή την απόφαση.

ΓΣΕΕ: Παράνομη η λειτουργία των καταστημάτων στις 12 Δεκέμβρη

Παράνομη και καταχρηστική χαρακτηρίζει και η ΓΣΕΕ την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με αφορμή την απόφαση της Νομαρχίας για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Χαρακτηρίζει την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, ως χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων.

"Την ώρα που οι εργασιακές σχέσεις δέχονται σφοδρή επίθεση ,την ώρα που οι εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται ,την ώρα που τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπαίνουν το ένα μετά το άλλο ο νομάρχης Αθηνών και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, ανέλαβαν να δώσουν την χαριστική βολή στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων και σε εκατοντάδες εμπόρους και αυτοαπασχολουμένους¨τόνισε.

Η απόφαση αυτή δήλωσε, εξυπηρετεί μόνον τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, αναφέρει πως "δεν θα επιτρέψει τα προβλήματα της κρίσης να αξιοποιηθούν για να επιβληθούν τα μακροχρόνια σχέδια των πολυεθνικών" και καλεί την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις σειρήνες των μεγαλοκαταστηματάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: