www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Χρονοχρέωση» στα τιμολόγια και «έξυπνους» μετρητές ετοιμάζει η ΔΕΗ


Διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του 24ωρου, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή, σχεδιάζει η ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» για την καινοτομία, προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης, καθώς οι υφιστάμενοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν διαφοροποιημένες χρεώσεις.

Πάντως, έκανε γνωστό πως η μελέτη για την αντικατάσταση των μετρητών και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί και επισήμανε πως το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα καθώς εξυπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε πως οι ευφυείς μετρητές θα αντικαταστήσουν τα "ρολόγια", θα σταματήσει η έκδοση έναντι λογαριασμών και ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει. Σε συνδυασμό

Προς αύξηση των δαπανών για το επίδομα ανεργίας


Αύξηση των δαπανών για το επίδομα ανεργίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Μιλώντας στο ρ/σ Real ανέφερε πως στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την οικονομία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια για το συγκεκριμένο επίδομα:

«Στο συγκεκριμένο επίδομα υπάρχουν εισφορές οι οποίες καταβάλλονται, δεν είναι δηλαδή μια προνοιακή παροχή είναι ασφαλιστική παροχή. Δηλαδή ο κάθε εργαζόμενος ασφαλίζεται και για τον κίνδυνο της ανεργίας και είμαστε υποχρεωμένοι να τον καλύψουμε, ανεξάρτητα από τα εισοδηματικά κριτήρια. Στο πενταετές πρόγραμμα έχουμε υπολογίσει αύξηση στις

Υπ. Παιδείας: Διαβούλευση με θέμα «Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο»


Την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης στην ιστοσελίδα της ανοιχτής διακυβέρνησης με θέμα «Πρώτα ο Μαθητής» – «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 15 Απριλίου, ενώ τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση οδηγίας περί υδάτων


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Ελλάδα, το Βέλγιο, τη Δανία και την Πορτογαλία, επειδή δεν συμμορφώθηκαν με την κοινοτική νομοθεσία για τα ύδατα και δεν υπέβαλαν σχέδια διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους.

Τα εν λόγω σχέδια κρίνονται απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ σχετικά με την «καλή κατάσταση» των ευρωπαϊκών υδάτων μέχρι το 2015, και έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2009.

Ουσιαστικά, πρόκειται για παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας 2000/60/ΕΚ, η οποία αποτελεί βασικό μέσο για την προστασία της ποιότητας των υδάτων. Η συγκεκριμένη οδηγία καθιερώνει ένα πλαίσιο κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής υδάτων, και υποχρεώνει τα κράτη μέλη να δημοσιεύουν σχέδιο διαχείρισης για κάθε περιοχή λεκάνης απορροής ποταμού, το αργότερο εννέα χρόνια μετά την

Σύλληψη αλλοδαπών για εξαναγκασμό αναπήρων και ανηλίκων σε επαιτεία


Στη σύλληψη τριών Βουλγάρων για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την επαιτεία προχώηρησε η αστυνομία σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές. Πρόκειται για δύο άνδρες 30 ετών και μία γυναίκα 38 ετών. οι οποίοι διακινούσαν ανάπηρους και ανήλικους ομοεθνείς τους, από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, με σκοπό την επαιτεία, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων περιήλθαν πληροφορίες ότι ζευγάρι υπηκόων Βουλγαρίας εντόπιζε στη χώρα του άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τους εξεύρουν νόμιμη εργασία, τα μετέφερε στην Ελλάδα, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε επαιτεία.

Στη συνέχεια τους οδηγούσαν με αυτοκίνητο που διέθεταν στην Αθήνα, και τους υποχρέωναν να διαμένουν όλοι μαζί, κάτω από άθλιες συνθήκες, σε οικία που ενοικίαζαν για το σκοπό αυτό στην οδό Μιχαήλ Βόδα, ενώ αυτοί διέμεναν σε παραπλήσιο διαμέρισμα, με σκοπό να ελέγχουν άμεσα τις κινήσεις τους και να τους επιτηρούν. Κατόπιν τους υποχρέωναν, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, να επαιτούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές πέριξ των σταθμών του μετρό

Αποφυλακίζονται τρεις κρατούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα


Αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών τρεις από τους έξι προσωρινά κρατούμενους, κατηγορούμενους για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο εφετών διατάσσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης των Χριστόφορου Κορτέση, Ευάγγελου Σταθόπουλου και Σαράντου Νικητόπουλου, με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ παρατείνει την κράτηση του Νίκου Μαζιώτη, της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα και του Κώστα Γουρνά.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Χριστόφορος Κορτέσης και ο Ευάγγελος Σταθόπουλος υποχρεώνονται να καταβάλουν χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ ο καθένας και να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο

ΟΑΣΑ: Παράταση ανταλλαγής παλαιών εισιτηρίων


Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου η διαδικασία ανταλλαγής των παλαιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ και θα πραγματοποιείται στα γραφεία του Οργανισμού, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, από τις 08.00 μέχρι τις 14.00 τις εργάσιμες ημέρες.

Επίσης, από την Δευτέρα 11 Απριλίου η ανταλλαγή των εισιτηρίων θα γίνεται και στο σταθμό του Μετρό Σύνταγμα, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 τις εργάσιμες

Αστυνομική επιχείρηση σε αποθήκη με προϊόντα «μαϊμού»


Αποθήκη με προϊόντα απομίμησης στην οδό Αισχύλου 54 και Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας εντόπισαν οι αρχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έρευνα μικτών συνεργείων της αστυνομίας, του Δήμου και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ , τα οποία προχωρούν στην καταμέτρηση των προϊόντων «μαϊμού».

Η αποθήκη,100 τετραγωνικών, περιέχει κυρίως παπούτσια και εντοπίστηκε στο

Αλήθειες από τον ΥΠΟΙΚ ζητεί η ΝΔ


Να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητά από τον υπουργό Οικονομικών η ΝΔ δια του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος παρουσίασε σειρά «αντιφατικών», όπως επεσήμανε, δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών κατά το τελευταίο διάστημα.

«Τελικά ο κ. Παπακωσταντίνου πότε λέει την αλήθεια; Επιτέλους ας αποφασίσει. Την αλήθεια ζητάμε από τον κ. Παπακωσταντίνου εδώ και μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε επισημάνσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν και αυτοί από τον κ. Παπακωσταντίνου να τοποθετηθεί.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε παράλληλα να μάθει γιατί αναβάλλεται περιέργως, όπως είπε, η δημοσιοποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2010 και κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να

Γ. Καρατζαφέρης: Να φθάσουμε σε ταμίες και ταμεία


Την ικανοποίησή του για την πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens εξέφρασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας τη σύσταση Προανακριτικής για να φθάσουμε, όπως είπε, σε ταμίες και ταμεία.

«Χαίρομαι που ποιήσατε την ανάγκη φιλότιμο, μετά και την πίεση που ασκήθηκε εδώ, και φέρνετε για συζήτηση το πόρισμα της Εξεταστικής για τη Siemens», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΑΑ για τον Ανταγωνισμό, καλώντας την κυβέρνηση «να προχωρήσουμε σε Προανακριτική και να φτάσουμε σε ταμίες που ενθυλάκωσαν χρήματα και σε ταμεία που φωλιάζουν τα λεφτά και στα οποία έχει φτάσει η γερμανική Δικαιοσύνη και εισαγγελία».

«Για να δει ο λαός -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- πόσο "σιαμαίοι" είστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πόσο "δίδυμοι" είστε και πόσο έχετε από κοινού συμμετοχή σε όλα τα σκάνδαλα, Βατοπέδι, Υποβρύχια, Siemens».

Γι αυτό ο ελληνικός λαός σάς γύρισε την πλάτη και σας δίνει πλέον ποσοστά κάτω του ΦΠΑ 23%, πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης και ζήτησε «εκλογές εδώ και τώρα», «για να διώξει ο λαός αυτούς που έκαναν την Ελλάδα να γελοιοποιείται στα μάτια των ξένων και να ευτελίζεται από τον Τούρκο».
Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί γιατί στήριξε την οικονομική πολιτικής της κυβέρνησης,

Στρος-Καν: Έλλειψη εργαλείων συλλογικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη


Στην έλλειψη εργαλείων συλλογικής διακυβέρνησης αλλά και στην πολιτική ηγεσία της απέδωσε ο Ντομινίκ Στρος-Καν μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη.

«Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ακριβώς ότι η Ευρωζώνη δεν έχει εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά της ηγεσίας της Ευρώπης», είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ σε κοινή συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες El Pais, Washington Post και La Repubblica.

Παράλληλα, ο κ. Στρος-Καν εμφανίσθηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο να ζητήσει διεθνή οικονομική βοήθεια η Ισπανία. «Δεν πιστεύω ότι η ισπανική κυβέρνηση χρειάζεται

ΚΚΕ: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18 Απριλίου


Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενάντια «στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί το λαό στην πτώχευση για τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Παράλληλα, την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 11:00 το πρωί η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα «Η απάντηση και η λύση για το

Κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) τα στατιστικά στοιχεία (συγκριτικοί πίνακες) για την εξέλιξη των συμβάσεων εργασίας κατά το α' δίμηνο του 2011. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2011 οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριαρχούν των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης, ενώ λιγότερες κατά 10,32% είναι σε σχέση με πέρυσι οι επιχειρήσεις που προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων. Μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά 45,08% και αύξηση 21,82% της εκ περιτροπής απασχόλησης.

Πιο αναλυτικά, σε πίνακα ο οποίος αφορά δεδομένα του α' διμήνου των ετών 2010-2011, παρουσιάζεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέθεσαν νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων, καθώς και το είδος των συμβάσεων της κάθε πρόσληψης. Στον ίδιο πίνακα παρουσιάζεται επίσης, ο αριθμός των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

Όπως σημειώνεται, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι το 2011 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 10,32% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2010. Επίσης, από τα στοιχεία του ίδιου πίνακα διαπιστώνεται ότι το 2011 υπάρχει κατά 45,08% μείωση των συμβάσεων

Γ. Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης


Δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

«Αποκλείεται οποιοδήποτε σενάριο αναδιάρθρωσης», ξεκαθάρισε ο κ. Πεταλωτής προσθέτοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν επιζήμιο για τον τόπο και τους Έλληνες πολίτες.

Αναδιάρθρωση χρέους, συνέχισε ο

Eτοιμάζουν το μεγαλύτερο... ηλιακό πάρκινγκ στον κόσμο


Ο γερμανικός όμιλος φωτοβολταϊκών χαμηλού κόστους Belectric Solarkraftwerke GmbH σχεδιάζει το μεγαλύτερο ηλιακό χώρο στάθμευσης στον κόσμο, στο Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας.

Βάσει του σχεδίου, και οι 4.500 θέσεις στάθμευσης στα νέα γραφεία του κρατικού πετρελαϊκού ομίλου Aramco, θα καλύπτονται από φωτοβολταϊκά στέγαστρα συνολικής ισχύος 10 MW και η ενέργεια που θα παράγεται - με τη βοήθεια 120.000 και πλέον φωτοβολταϊκών πλαισίων λεπτής ταινίας δισεληνοϊνδιούχου χαλκού- θα διοχετεύεται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου, η Belectric θα συνεργαστεί με τη σαουδαραβική Sun & Life καθώς και με την ιαπωνική Thin Film Leader Solar Frontier, η οποία θα προμηθεύσει τα φωτοβολταϊκά

Η μπύρα με το... λάθος γονίδιο προκαλεί καρκίνο

Μια γονιδιακή μετάλλαξη η οποία σχετίζεται με τον μεταβολισμό του αλκοόλ στον οργανισμό, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου σε άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μπύρας όπως επισημαίνει νέα ευρωπαϊκή μελέτη.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες είδαν ότι τα άτομα που έφεραν τη μετάλλαξη rs1230025 και έπιναν κατά μέσο όρο τρία κουτάκια μπύρα την ημέρα αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του κατώτερου τμήματος του στομάχου.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει ότι η συγκεκριμένη γονιδιακή μετάλλαξη σχετίζεται με τον κίνδυνο γαστρικού καρκίνου και για τον λόγο αυτό οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να επαληθευτούν σε άλλα άτομα» αναφέρει ο κύριος συγγραφέας της μελέτης και επικεφαλής επιδημιολόγος στο Καταλανικό Ινστιτούτο Ογκολογίας της Βαρκελώνης, Έρικ Ντιούελ.

Επίσημα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο καρκίνος του στομάχου αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Σε κάποιες χώρες οι θάνατοι αυτοί είναι συχνότεροι και σε κάποιες άλλες όχι. Αυτό ήταν

Στις 14 Απριλίου αρχίζει το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων


Από τις 14 Απριλίου αρχίζει η εφαρμογή του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, ΄Ομορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου της Αττικής προτείνει στους εμπόρους το ακόλουθο ωράριο:

την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί ως το 9 το βράδυ και το Σαββάτο 16 Απριλίου από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

 Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος, από την Μεγάλη Δευτέρα ως την Μεγάλη Πέμπτη προτείνεται τα καταστήματα να είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, την Μεγάλη Παρασκευή από

ΕΦΕΤ: Απόσυρση ποτηριών τσαγιού από το Μαρόκο



Για τη διακίνηση γυάλινων ποτηριών για τσάι, προέλευσης Μαρόκου, στα οποία παρατηρήθηκε αυξημένη μετανάστευση σε κάδμιο και μόλυβδο. ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων - ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σειρά γυάλινων ποτηριών για τσάι, με την εμπορική επωνυμία «Ποτήρι γυάλινο τσαγιού LEA», με αριθμό παρτίδας CHA 190422, LOT 019 και κωδικό προϊόντος 40118. Η σειρά αποτελείται από τρία ποτήρια, περιεκτικότητας 0,16 L έκαστο, τα οποία στο πάνω μέρος φέρουν περιμετρικά σχέδια σε τρία διαφορετικά χρώματα, ήτοι κόκκινο, πράσινο και κίτρινο.

Τα προϊόντα διακινήθηκαν στην Ελλάδα, μέσω της γερμανικής εταιρείας «Dethlefsen & Balk GmbH» στην επιχείρηση «Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Σ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο.Ε. - Εμπόριο Τροφίμων -

Στους ελληνικούς δρόμους τα αυτοκίνητα - κάμερες της Google


Βελτίωση των πληροφοριών που παρέχονται για τους ελληνικούς δρόμους μέσω της υπηρεσίας Google Maps υπόσχεται η εταιρεία, τα αυτοκίνητα της οποίας με τον ειδικό φωτογραφικό εξοπλισμό θα βγουν... παγανιά από τις 11 Απριλίου.

Οπως διευκρινίζει η εταιρεία, στόχος είναι η συγκέντρωση αναλυτικών πληροφοριών "για να καταγράψουμε σωστά δεδομένα για οδούς και πινακίδες σήμανσης, να επιβεβαιώσουμε τροποποιήσεις στους χάρτες μας τις οποίες μας υποδεικνύουν οι χρήστες μας αλλά και να καταγράφουμε την ακριβή τοποθεσία επιχειρήσεων ούτως

Ο καιρός στις 06.04.2011


Τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά τόπους στα ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενίσχυση των ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική - Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 10 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 18 - 20 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι κατά τόπους από το απόγευμα σε θυελλώδεις και στο Ιόνιο μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και κατά περιόδους