www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σύλληψη αλλοδαπών για εξαναγκασμό αναπήρων και ανηλίκων σε επαιτεία


Στη σύλληψη τριών Βουλγάρων για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την επαιτεία προχώηρησε η αστυνομία σε συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές. Πρόκειται για δύο άνδρες 30 ετών και μία γυναίκα 38 ετών. οι οποίοι διακινούσαν ανάπηρους και ανήλικους ομοεθνείς τους, από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, με σκοπό την επαιτεία, σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων περιήλθαν πληροφορίες ότι ζευγάρι υπηκόων Βουλγαρίας εντόπιζε στη χώρα του άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τους εξεύρουν νόμιμη εργασία, τα μετέφερε στην Ελλάδα, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε επαιτεία.

Στη συνέχεια τους οδηγούσαν με αυτοκίνητο που διέθεταν στην Αθήνα, και τους υποχρέωναν να διαμένουν όλοι μαζί, κάτω από άθλιες συνθήκες, σε οικία που ενοικίαζαν για το σκοπό αυτό στην οδό Μιχαήλ Βόδα, ενώ αυτοί διέμεναν σε παραπλήσιο διαμέρισμα, με σκοπό να ελέγχουν άμεσα τις κινήσεις τους και να τους επιτηρούν. Κατόπιν τους υποχρέωναν, με συνεχείς ξυλοδαρμούς και απειλές, να επαιτούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές πέριξ των σταθμών του μετρό
«Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο φίλων της μουσικής».

Οι συλληφθέντες στο τέλος της ημέρας παρακρατούσαν το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζαν οι παθόντες από την επαιτεία και τους εφοδίαζαν μόνο με την απολύτως απαραίτητη τροφή.

Μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις ανωτέρω οικίες, προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων δύο ανήλικα συνοδευόμενα από συγγενικά τους πρόσωπα και κατασχέθηκαν: 2.395 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, όπου εξετάσθηκαν από γιατρούς και τους παρασχέθηκε αρωγή και ένδυση, καθότι διαβιούσαν υπό άθλιες συνθήκες.

Σε βάρος του ζεύγους των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για «εμπορία ανθρώπων», κατ΄ εφαρμογή της πρόσφατα τροποποιηθείσας νομοθεσίας, με την οποία η εκμετάλλευση της επαιτείας εντάχθηκε στην «εμπορία ανθρώπων» ως κακουργηματική πράξη και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: