www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Φεύγει η 3D τηλεόραση, έρχονται τα ολογράμματα

Εικόνες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι λάτρεις της τεχνολογίας μέσα από τις τηλεοράσεις του μέλλοντος που δεν θα μοιάζουν σε τίποτα με ό,τι γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για το ολόγραμμα που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα των 3D τηλεοράσεων. Την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό παρουσίασαν επιστήμονες του ΜΙΤ σε συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο.

Παρουσίασαν συγκεκριμένα ένα σύστημα που συλλαμβάνει την οπτική πληροφορία, τη στέλνει στο διαδίκτυο όπου μεταμορφώνεται σε ολόγραμμα και από εκεί στον τηλεοπτικό δέκτη.

Πριν από το συνέδριο οι επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν φιλμ στο οποίο η κίνηση γινόταν με 15

Εκπαίδευση μαθητών γυμνασίου - λυκείου για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Στην ενημέρωση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γύρω από τα ζωτικά δικαιώματα που αφορούν στα προσωπικά τους δεδομένα, εστιάζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) δημιουργώντας ειδική θεματική ενότητα στην ιστοσελίδα της. Σκοπός της Αρχής είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι διδάσκοντες, γύρω από τα προσωπικά δεδομένα με εκπαιδευτικό υλικό που μπορεί να αξιοποιηθεί σε διδακτικές ώρες.


Στον ιστότοπο (http://www.dpa.gr/) υπάρχουν τέσσερις ενότητες. Η πρώτη «Mαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα» περιλαμβάνει γενική ενημέρωση για την προστασία της ιδιωτικότητας και τα δικαιώματα των πολιτών, με έμφαση στα ψηφιακά ίχνη και την παρακολούθηση στο Διαδίκτυο.

Η δεύτερη ενότητα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω» σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, δικών τους ή άλλων (π.χ. φωτογραφιών, βίντεο κ.λπ.) στο Διαδίκτυο. Η τρίτη ενότητα «Γνωρίζω σε ποιον μιλώ» αναδεικνύει το ζήτημα της πλαστοπροσωπίας στο Διαδίκτυο, όπως π.χ. κατά τη συμμετοχή σε ηλεκτρονικές ομάδες συζητήσεων ή διαδικτυακά

Παρέμβαση Μητσοτάκη για Siemens και διαφθορά

Να κηρυχθεί η επόμενη Βουλή αναθεωρητική καθ’ υπέρβαση και παρέκκλιση του Συντάγματος προτείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.


Ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι η διαφθορά εξαπλώθηκε γιατί «μεγάλωσε το κράτος, γιατί σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότεροι πειρασμοί να πλουτίσει κανείς και γιατί το μεγάλο κράτος, το οποίο είναι σπάταλο και διεφθαρμένο ασχολείται και με επιχειρήσεις που αποτελούν θερμοκήπιο για την ανάπτυξη της διαφθοράς».

Σημειώνει ότι οι βουλευτές που μετείχαν στην εξεταστική για την υπόθεση SIEMENS έκαναν φιλότιμη προσπάθεια αλά υποστηρίζει πως επικράτησε ο «απόλυτος κομματικός έλεγχος της δραστηριότητας της επιτροπής». Μιλά για «άθλιο συμβιβασμό» και «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των κομμάτων για το ποιοι θα παραπεμφθούν ως ύποπτοι μη κατονομαζόμενης πράξεως ενώ, όπως σημειώνει, «δεν ελέγχθησαν τα οικονομικά των κομμάτων» αν και τίποτα δεν εμπόδιζε όπως

Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες στον Τύρναβο

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, αναπλήρωση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και φτηνό αφορολόγητο πετρέλαιο ήταν, μεταξύ άλλων, τα αιτήματα των αγροτών της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας που διοργάνωσαν το πρωί συλλαλητήριο στον Τύρναβο.


Οι αγρότες ζητούν επίσης ΕΛΓΑ -κρατικό φορέα με κάλυψη 100% των ζημιών, προστασία της ντόπιας παραγωγής-σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή, νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς επιβάρυνση των κτηνοτρόφων-επιδότηση ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ

Δελφίνια και φάλαινες υπό εξαφάνιση

Ο χειρότερος εχθρός του δελφινιού είναι ο άνθρωπος. Όχι μόνο λόγω των τραγικών περιστατικών που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, αλλά και λόγω των τρομακτικών εικόνων που έρχονται από μακρινές περιοχές του πλανήτη μας, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ο όρμος» , το οποίο πραγματεύεται τη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία, που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τη φρικιαστική αυτή πραγματικότητα.


Όπως εξηγεί η επιστημονική σύμβουλος του προγράμματος «Ο δρόμος του δελφινιού» κ. Νίκη Διόγου, «μόνο η πραγματική επιβολή της προστατευτικής νομοθεσίας, η γνώση, η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση μπορούν να βοηθήσουν ώστε να σωθούν τα θαλάσσια αυτά πλάσματα και να διατηρηθεί η θαλάσσια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κως και Ρόδος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Κως και η Ρόδος εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων. Και στα δύο νησιά έχουν πλημμυρίσει σπίτια και έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ πολλά οχήματα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά χειμάρρων.


Στη Ρόδο τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Αφάντου, Αρχαγγέλου και στο Φαληράκι. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί 200 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια στην

Τη σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ζητά ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Την επείγουσα σύγκλιση της επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων ζήτησε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Ντίνο Βρεττό, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.


Η επιστολή αναφέρει ότι η κατάσταση στις χώρες του Μαγκρέμπ, αλλά και ευρύτερα στον μεσανατολικό χώρο, είναι έκρυθμη και ότι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι ταραχές διαδέχονται η μία την άλλη, συχνά με αιματοχυσία, στην Τυνησία, την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Υεμένη και τον Λίβανο.

Συμπληρώνει ότι οι νέες καταστάσεις, που διαμορφώνονται μοιραία επηρεάζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην Μεσόγειο, με ό,τι συνεπάγονται, μεταξύ άλλων, για τα συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Ελλάδος.

Στόχος της επιστολής είναι να κληθεί επειγόντως ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας να

Ποια δρομολόγια του ΟΣΕ καταργούνται από αύριο

Τα επιβατικά δρομολόγια του δικτύου της Πελοποννήσου εκτός από τα τοπικά δρομολόγια Πάτρας - Ρίου - Αγ. Ανδρέα, Κατάκολου - Πύργου - Ολυμπίας, Διακοφτού – Καλαβρύτων, καθώς και των λεωφορείων Κιάτου - Πάτρας αναστέλλονται από αύριο, στο πλαίσιο του σχεδίου για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου.

Επίσης αναστέλλονται όλα τα επιβατικά τοπικά δρομολόγια Λάρισας - Παλαιοφάρσαλου –

Συνελήφθη απατεώνας του διαδικτύου

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί 28χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για απάτη μέσω Διαδικτύου.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός αναρτούσε αγγελίες πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.) σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου και αφού έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικό λογαριασμό, ο συλληφθείς δεν τους έστελνε τα προϊόντα, ή τους έστελνε συσκευές σημαντικά μικρότερης αξίας.

Σε έρευνα που έγινε στο χώρο εργασίας του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένας σκληρός δίσκος, δύο πιστωτικές κάρτες και το ποσό των 1.000 ευρώ, που

Εμπρηστικοί μηχανισμοί στην Κηφισσιά

Στα εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζονται οι τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί με γκαζάκια που εντοπίστηκαν στις 3 τη νύχτα στην Κηφισιά, έξω από καταστήματα επί της οδού Κολοκοτρώνη 10.


Οι τρεις μηχανισμοί δεν εξερράγησαν, εντοπίστηκαν ωστόσο από και περίοικους που ειδοποίησαν την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του

Το ρεύμα του βόρειου Ατλαντικού ζεσταίνεται!

Την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων δύο χιλιάδων ετών κατέγραψαν οι επιστήμονες στο ρεύμα του Βόρειου Ατλαντικού που καταλήγει στον Αρκτικό Ωκεανό. Οι ειδικοί μιλούν για μία ένδειξη πως η κλιματική αλλαγή είναι πιθανό να προκαλέσει θερμοκρασίες παγετού στις θάλασσες γύρω από το Βόρειο Πόλο τα καλοκαίρια.


Σύμφωνα με τους ειδικούς τα νερά στο βόρειο «άκρο» του Ρεύματος του Κόλπου, ανάμεσα στη Γροιλανδία και το νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard είχαν κατά

Λουκέτο σε έξι νυχτερινά κέντρα

Στην αναστολή λειτουργίας έξι νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στο Ηράκλειο προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν τα ξημερώματα.


Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διενήργησαν έλεγχο σε 16 επιχειρήσεις με αντικείμενο δραστηριότητας την διασκέδαση, προκειμένου να διακριβωθεί η εφαρμογή των διατάξεων του φορολογικού νόμου.

Σε 11 επιχειρήσεις διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή του και διαπιστώθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε έξι από τις 11 επιχειρήσεις επισύρουν και τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο, δηλαδή αναστολή λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασής τους για 48 ώρες.

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι οι εξής:

- «ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ» (Μουσική Σκηνή) με διακριτό τίτλο - «ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ», οδός Τομπάζη 4 και Δελφών - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

- «ΠΕΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ» με διακριτό τίτλο «ΜΑΜΟΥΝΙΑ LIVE», οδός Ανδρέου

«Γερά ποτήρια» τα ανήλικα κορίτσια

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει σύμφωνα με νέα έρευνα στη Βρετανία το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικες κοπέλες.


Η εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει ότι τα νεαρά κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών πίνουν την ίδια ή και μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ συγκριτικά με τα συνομήλικα τους αγόρια καταναλώνοντας συγκεκριμένα κατά μέσο όρο 6-7 ποτήρια ποτού την εβδομάδα.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας είναι πως τα αγόρια επιλέγουν στην συντριπτική τους

Ξεκίνησαν οι μετατάξεις στους ΟΤΑ

Οι διαδικασίες κατάργησης ή συγχώνευσης πάνω από 5.000 δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων που ανήκουν σε ΟΤΑ, ξεκίνησαν και τυπικά από σήμερα, στοχεύοντας στην μείωσή τους σε περίπου 1.500 νέους οργανισμούς.


Όλες οι διαδικασίες συγχωνεύσεων, που θα προκαλέσουν τη μετάταξη ή μετακίνηση περίπου 20.000 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δύο σχετικές εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος.Έτσι, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, κάθε δήμος μπορεί να συνιστά ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τους τομείς κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας και ένα για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος.

Στην περίπτωση που ο δήμος διαθέτει κοινωφελή επιχείρηση, μπορεί να έχει μόνο ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ενώ κάθε δήμος μπορεί να έχει ή να συστήνει ακόμη ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου για τη διοίκηση και διαχείριση ζώνης λιμένα (δημοτικό λιμενικό ταμείο).Επίσης, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» προβλέπονται συγχωνεύσεις όλων των ΝΠΔΔ σε δύο, όλων των σχολικών επιτροπών σε δύο (για δήμους άνω των 300.000 κατοίκων), όλων των