www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου πρότεινε ο αντιεισαγγελέας Εφετών


Τη σύλληψη και προφυλάκιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την εμπλοκή του στην υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, πρότεινε προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης.

Το ίδιο εισηγήθηκε για τον εκ των κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του, που ξεπερνάει τις χίλιες σελίδες, ο αντιεισαγγελέας Εφετών, προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 18 κατηγορούμενοι για το «σκάνδαλο» της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι τόσο ο τέως δήμαρχος Β.

Σε πέντε μήνες η ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση κατασκευής του τεχνητού αποτρεπτικού εμποδίου στον Έβρο, μεταξύ της αρμόδιας Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και της αναδόχου για την εκτέλεση του έργου εταιρείας .

«Η σημερινή υπογραφή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που υποστήριξαν ότι το έργο αυτό δεν

Λ. Παπαδήμος: Σημαντική και ουσιαστική η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς - Συζητήσαμε τις διαβουλεύσεις με την τρόϊκα και σχετικά με το PSI


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ αρνήθηκε να συμμετάσχει στις συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


«Οι καιροί που ζούμε δεν επιτρέπουν αποφυγή διαλόγου για προσχηματικούς λόγους», αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στην επιστολή Δασκαλόπουλου με την οποία αρνήθηκε να συμμετάσχει ο

Παζάρι βιβλίου από αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Βιβλία σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 0,50 ευρώ θα βρουν όσοι επισκεφθούν το παζάρι βιβλίου, την μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου που θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καθημερινά και τις Κυριακές από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, 150 εκδότες εκποιούν 500.000 βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι εκπτώσεις των βιβλίων στην εκποίηση παζάρι αρχίζουν από 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας


Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, επιπέδων Β και Γ1 που έγιναν στις 5 και 6 Νοεμβρίου.


Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ενημερώνονται από το Διαδίκτυο και

Πρόστιμα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς


Το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη σημερινή 607η/19.1.2012 συνεδρίασή του έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις :


• Eπέβαλε πρόστιμα ύψους € 500.000 στον κ. Αρμόδιο Βωβό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και € 500.000 στον κ. Ίωνα Βωβό, συγγενικό του πρόσωπο και υπάλληλο της ανωτέρω εταιρίας για παράβαση του αρ.72, παρ. 2 του ν. 1969/1991.

 Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από καταγγελία που της διαβιβάστηκε το 2010, διενήργησε έλεγχο στις συναλλαγές επί της μετοχής της εταιρίας «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ-ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο από 1.7.2004 έως 30.9.2004. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι κ.κ. Αρμόδιος και ‘Ιωνας Βωβός χρηματοδοτούσαν μεγάλο αριθμό

Νέα κατηγορία κατά Λαυρεντιάδη

Νέα κατηγορία που αφορά στο αδίκημα της υπεξαίρεσης ερευνά πλέον ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Δραγάτσης, σχετικά με την υπόθεση των δανειοδοτήσεων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη την περίοδο που ήταν μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank.

Η νέα κατηγορία που ερευνάται, εξαιτίας της οποίας ο επιχειρηματίας έλαβε και νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις του για τις 30 Ιανουαρίου, αφορά δάνειο ποσού 54 εκατομμυρίων ευρώ που είναι μέρος του συνολικού δανεισμού του επιχειρηματία από την τράπεζα, που ανέρχεται στα 700 εκατομμύρια.

Το επίμαχο δάνειο φέρεται να κατέληξε απευθείας στον επιχειρηματία, βάση των στοιχείων από το σχετικό πόρισμα της Αρχής για καταπολέμηση του «ξεπλύματος» χρημάτων, γεγονός που στρέφει πλέον την εισαγγελική έρευνα και στο, κακουργηματικού βαθμού, αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος της τράπεζας.

Για την υπόθεση των 54 εκατομμυρίων ο κ. Δραγάτσης έχει καλέσει σε εξηγήσεις άλλα τέσσερα πρόσωπα, εκ των οποίων ένα μέλος της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton, αλλά και έναν στενότατο συνεργάτη του Λαυρεντιάδη που

«Αυθόρμητη εκδήλωση δυσαρέσκειας» η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων


«Αυθόρμητη εκδήλωση της έντονης δυσαρέσκειάς τους από τη μελετώμενη νομοθετική κατάργησή τους», αποτελεί το αίτημα αντικατάστασης των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, σύμφωνα με αναφορά του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή.

Στην αναφορά του κ. Μακρή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη

Εξώδικο ΟΛΜΕ για την αναπλήρωση ωρών τα Σάββατα


Στα άκρα έχουν φτάσει οι σχέσεις της ΟΛΜΕ με περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης, με αφορμή την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που έχουν χαθεί μέχρι τώρα.


Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ έστειλε εξώδικο προς τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, α', β' και γ' Αθήνας, μετά τα όσα είπε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννης Κουμέντος, ότι μόνοι αρμόδιοι για την εισήγηση περί αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που έχουν χαθεί, είναι οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την ανάθεση σε εκπαιδευτικούς της συμπλήρωσης ωρών ακόμη και με διδασκαλία τα Σάββατα

«΄Οχι» ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου


Την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα διατύπωσαν οι πρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ κ.κ. Δ. Ασημακόπουλος και Β. Κορκίδης μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
«Τώρα πρέπει να κάνουμε προτάσεις για να περισώσουμε τον κατώτερο μισθό», δήλωσε ο κ. Ασημακόπουλος και συνέχισε: «Εξηγήσαμε ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν συνδέεται με τον 13ο και τον 14ο μισθό και πολύ περισσότερο με το ύψος του κατώτερου μισθού».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε ότι ενδεχόμενη επιβολή κατώτερου μισθού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συνάδει με την δημοκρατία και την κατανόηση των

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο οικογενειακό καλάθι το Δεκέμβριο


Ακριβότερο κατά 2,4%, σε ετήσια βάση, ήταν το Δεκέμβριο το οικογενειακό καλάθι, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού σκαρφάλωσε στα 2321,57 ευρώ, το Δεκέμβριο 2011, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, που κόστιζε 2266,83 ευρώ, μία αύξηση, δηλαδή, της τάξης του 2,4%.

Βάσει των υπολογισμών του ΕΛΚΕΚΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξής κατηγορίες: η στέγαση 8%, τα αλκοολούχα ποτά και καπνός 5% και η διατροφή 4%.

Αναλυτικότερα, οι δαπάνες ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού για διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά ανήλθαν, το Δεκέμβριο του 2011, στα 364,01 ευρώ, σε σύγκριση με το Δεκέμβριο του 2010,

Ετήσια θητεία και έλεγχοι ανά τρίμηνο για προϊσταμένους ΔΟΥ-ΣΔΟΕ


Κάθε τρίμηνο θα ελέγχονται οι προϊστάμενοι των εφοριών, του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών κέντρων για την αποτελεσματικότητά τους στην επίτευξη των στόχων είσπραξης των φορολογικών εσόδων και με βάση τα αποτελέσματά τους θα αξιολογούνται ετησίως, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνουν στη θέση τους και τον επόμενο χρόνο.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποια καθιερώνεται ετήσια θητεία για τους προϊσταμένους του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών κέντρων, των εφοριών και των τελωνείων.

Στο τέλος του έτους η θητεία των προϊσταμένων θα λύεται αυτοδίκαια, και μόνο αν έχουν επιτύχει τους στόχους τους θα μπορούν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη θέση τους για ακόμη έναν

Πως τελειώνει η σειρά «Πειρασμός» στον Ant1


Την Παρασκευή το απόγευμα η σειρά «Πειρασμός» θα ρίξει αυλαία με τον πιο συγκινητικό τρόπο, αφού θα δούμε τον Αντνάν να έχει πλάι του την κόρη του, τον γιο του και την Μαντμουαζέλ και να επιβιβάζονται στο αμάξι, αφήνωντας για πάντα πίσω τους την έπαυλη όπου έζησαν συνταρακτικές στιγμές..

Εν το μεταξύ έχουν γινει μια σειρά από γεγονότα. Την ημέρα του γάμου της Νιχάλ με τον Μπεχλούλ ο Αντνάν αποφασίζει να πάρει διαζύγιο από την Μπιχτέρ.

Φυσικά αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να την στεναχωρεί αφού πλεόν είναι ελεύθερη να χαρεί τον έρωτα της με τον Μπεχλούλ, εκείνος όμως της δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ακυρώσει το γάμο του με

Πάγωσε ο καταρράκτης της Υπάτης

Στην... κατάψυξη είναι εδώ και δύο ημέρες ο καταρράκτης της Υπάτης, λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δεκάδες ντόπιους αλλά και τουρίστες σπεύδουν στην περιοχή για να απολαύσουν το φυσικό αυτό «γλυπτό».

Το θερμόμετρο στην πλατεία του χωριού τις βραδινές ώρες φτάνει τους

Συνελήφθη για χρέη 48 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, 35χρονη, η οποία στο παρελθόν διατηρούσε εταιρεία στη Χαλκιδική που δραστηριοποιούταν στον τομέα του ρουχισμού, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση, κατά την χρονική περίοδο από 20-06-2006 έως 31-03-2010.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των (48.671.676, 80) ευρώ. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ.

Χωρίς κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης η Αθήνα


Προσωρινή παύση επιβολής προστίμων σε όσους οδηγούς παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε θέσεις επισκεπτών του δήμου Αθηναίων, χωρίς να τοποθετούν τις ειδικές κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς είναι σε έλλειψη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας Αναστάσιο Αβραντίνη, το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί το προσεχές διάστημα και ο λόγος της έλλειψης έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν και έχει υπογραφεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σχετική απόφαση, που εκκρεμούσε από τον Οκτώβριο, για την ανανέωση της

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η Kodak

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η εταιρεία Eastman Kodak Co σε μία απόπειρα να επιβιώσει από την κρίση ρευστότητας έπειτα από χρόνια πτωτικής πορείας των πωλήσεών της. Ο κάποτε πρωτοπόρος της φωτογραφίας ανακοίνωσε πως δόθηκε επίσης ενίσχυση ύψους 950 εκατομμυρίων δολαρίων για 18 μήνες από τη Citigroup για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ομόφωνα πιστεύουμε πως αυτό είναι ένα αναγκαίο βήμα και το σωστό για το μέλλον της Kodak», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του διοικητικού

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησαν χτες οι αστυνομικοί της Αργολίδας κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης στο νομό.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν, δύο κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, εννέα φυσίγγια διαφόρων τύπων, τρεις κάλυκες, ποσότητα κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων, καθώς και μεγάλος αριθμός μηχανημάτων και εργαλείων των

Ανάκληση πιπίλας από τον ΕΦΕΤ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις
Ζωοτροφές, για τη διακίνηση ψευδοθήλαστρου (πιπίλας), προέλευσης Ουγγαρίας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση Ν-Νιτροζώσιμων ουσιών σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ψευδοθήλαστρο, πιπίλα ορθοδοντική, με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΜ Αir» 6+ από φυσικό Latex, με 2 τεμάχια ανά συσκευασία και αριθμό

Διακρατική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας σε έρευνα και τεχνολογία


Υπεγράφη σήμερα η επίσημη προκήρυξη της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

«Σήμερα είναι μέρα εκκίνησης ενός σημαντικού προγράμματος συνεργασίας με την Κίνα. Η πρώτη συμφωνία είχε υπογραφεί εδώ και χρόνια. Το σημερινό πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό και επικεντρώνεται στη συνεργασία στους τομείς της Έρευνας και της Τεχνολογίας και σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στα Πανεπιστήμια και στην ελληνική γλώσσα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά την υπογραφή.

Όπως ανέφερε, ιδιαίτερα στο χώρο της Έρευνας και της Καινοτομίας θα προκηρυχθεί άμεσα ένα

Κατασκευάστηκε ο μικρότερος παγκοσμίως τρισδιάστατος χάρτης


Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες πέτυχαν επιστήμονες της εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ καθώς δημιούργησαν το μικρότερο τρισδιάστατο χάρτη που έχει ποτέ κατασκευαστεί παγκοσμίως.

Ο χάρτης, πάνω σε μια μικροσκοπική ακίδα από πολυμερές υλικό, έχει διαστάσεις 22 επί 11 μικρόμετρα (εκατομμυριοστά του μέτρου). Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, 1.000 τέτοιοι χάρτες χωράνε σε έναν

Ανακαλύφθηκε αόρατος νάνος γαλαξίας


Ενα νάνο γαλαξία που αποτελείται κυρίως από σκοτεινή ύλη, γεγονός που τον κάνει αόρατο στα τηλεσκόπια, ανακάλυψαν οι αστρονόμοι. Είναι η δεύτερη μόλις φορά που εντοπίζεται τέτοιου είδους νάνος σκοτεινός γαλαξίας.

Η ανακάλυψη έγινε με την αστρονομική τεχνική του «βαρυτικού φακού» από Αμερικανούς και Ολλανδούς επιστήμονες, με επικεφαλής τη Σιμόνα Βεγκέτι του πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Ο νέος γαλαξίας είναι πολύ πιο μακρινός (ο πρώτος απείχε 2,6 δισ. έτη φωτός), καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το τηλεσκόπιο Κεκ στη Χαβάη για να εντοπίσουν τον μακρινό νάνο γαλαξία (που κινείται δίπλα σε ένα «μητρικό» μεγάλο ελλειπτικό γαλαξία) και εκτίμησαν ότι μια σκοτεινή μάζα περίπου 190 εκατ. φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου μας βρίσκεται αόρατη

Facebook: Δεκάδες νέες ψηφιακές εφαρμογές


Με πάνω από 60 νέες ψηφιακές εφαρμογές εμπλουτίζει την γκάμα των υπηρεσιών του το Facebook.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του δικτύου ανά τον κόσμο (προσεγγίζουν πλέον το ένα δισεκατομμύριο) μπορούν ήδη να μοιράζονται τη μουσική που ακούνε μέσω π.χ. του Spotify ή τις ειδήσεις που τους αρέσουν μέσω π.χ. του Yahoo News.

Με τις νέες υπηρεσίες, από τη στιγμή που κάποιος χρήστης θα εγγράφεται σε μια νέα εφαρμογή, αυτομάτως θα αρχίζει να μοιράζεται τις δραστηριότητές του με τους άλλους. Θα μπορεί όμως να καθορίζει ποιοι άλλοι χρήστες θα μοιραστούν αυτό το

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΑΔΘ για την εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων


Συνελήφθησαν συνολικά (53) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.



Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται (5) αρχηγικά μέλη των οργανώσεων, επιχειρηματίες, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, τραπεζικά στελέχη, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, δημοσιογράφος, γιατρός και αστυνομικός.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και (2) ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Ελληνικό

Διπλωμάτες, αξιωματικοί και επιχειρηματίες σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Υψηλόβαθμοι διπλωμάτες, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, επιχειρηματίες, οδηγός σχολικού λεωφορείου και άλλοι "υπεράνω υποψίας" πολίτες, είναι μεταξύ 14 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης σε όλη την Ευρώπη, με την κωδική ονομασία "ΙΚARUS".

Η επιχείρηση άρχισε πριν απο τρεις μήνες και ολοκληρώθηκε χτες, υπό την εποπτεία της EUROPOL, για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Στην επιχείρηση συμμετείχε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεδομένου ότι από την αρχή είχαν εντοπιστεί ψηφιακά ίχνη Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνό.

Στην Ελλάδα συνελήφθησαν εννέα άτομα και για άλλα πέντε σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ

Βρείτε θέση πάρκινγκ από το κινητό σας

«Υπερασπιστές του πάρκινγκ» γίνονται τέσσερις Έλληνες προγραμματιστές που σχεδίασαν μια εφαρμογή, μέσω κινητού, για να μας βοηθήσουν να βρίσκουμε θέσεις στάθμευσης χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε για πολύ ώρα.

Η εφαρμογή «Parking Defenders» είναι «παιδί» των Κώστα Αρκάδα, Ιωάννη Κατσιώτη, Νίκο και Όθωνα Αντωνίου θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες των I-phones, αλλά και σε όσους διαθέτουν κινητά με λειτουργικά Android και Windows, το Φεβρουάριο. Σε πρώτη φάση θα αφορά στην Αθήνα, ενώ σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Οι χρήστες ανταλλάσσουν δημόσιες και ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και έτσι, ένας οδηγός που προτίθεται να ξεπαρκάρει άμεσα -το αργότερο μέσα σε 15 λεπτά- ενημερώνει τους υπόλοιπους

Συνεχής ενημέρωση εδώ: Ονόματα: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης στο σκαμνί

Η «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης στο σκαμνί. Αυτός θα ήταν ο τίτλος ενός μυθιστορήματος όπου οι πρωταγωνιστές είναι όλοι γνωστά πρόσωπα, υπεράνω υποψίας τα περισσότερα, αλλά και μέλη του υποκόσμου, τα οποία απετέλεσαν τη μηχανή μιας εγκληματικής οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 2003 και από τότε άπλωσε τέσσερα πλοκάμια της στη Βόρειο Ελλάδα.

Ο σκοπός της οργάνωσης, σύμφωνα με το ογκώδες διαβιβαστικό που συνοδεύει τη δικογραφία, λεπτομέρειες της οποίας διοχετεύθηκαν ήδη από δικηγορικά γραφεία της Θεσσαλονίκης, ήταν η τοκογλυφία και η εκβίαση ατόμων που βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν κεφάλαια.

Η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται όταν τον Μάιο του 2011 και συγκεκριμένα στις 23 και 25 του μηνός, προσήλθε στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης ο Ιωακείμ Δημητρίου, προκειμένου να

Κέρδη ενός δισ. ευρώ για τους 53 επώνυμους τοκογλύφους


Στο ένα δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη του μεγάλου κυκλώματος των 53 εκβιαστών και τοκογλύφων που εξάρθρωσε, το τελευταίο 48ωρο, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το κύκλωμα υπολογίζεται ότι δρούσε ανενόχλητο για περισσότερα από 15χρόνια στην συμπρωτεύουσα και τα θύματα του υπερβαίνουν, όπως εκτιμάται, τα 1500 με 2000 άτομα – μάλιστα οι «δουλειές» του φαίνεται πως είχαν αυξηθεί πολύ, ελέω κρίσης, τα τελευταία δύο χρόνια.

Οπως προκύπτει από την δικογραφία της υπόθεσης η μαφία της Θεσσαλονίκης δάνειζε τα χιλιάδες θύματά της με τόκο που κυμαινόταν από 5 έως και 10% την εβδομάδα!

Παράλληλα έχει διαπιστωθεί ότι σχετίζεται με την αυτοκτονία του 45χρονου ιδιοκτήτη εστιατορίων της Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Μαριόλη στις 29 Ιουνίου 2011, ο οποίος βούτηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο κενό και άφησε ιδιόχειρο σημείωμα, όπου φαίνεται να ανέφερε τον τρόπο του

Αναστολή δρομολογίων του Προαστιακού

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω τεχνικού προβλήματος από χθες 18/01/2012 και μέχρι νεοτέρας, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των τραίνων των Προαστιακών γραμμών μεταξύ Πειραιά – Αγίου Ιωάννου Ρέντη – Αθήνας – ΣΚΑ – Άνω Λιοσίων και αντιστρόφως.

Οι επιβάτες με προορισμό τους σταθμούς Κιάτο ή Αεροδρόμιο & ενδιάμεσες διαδρομές είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τα τραίνα των

Γνωστός ορθοπεδικός της Θεσσαλονίκης στη σπείρα των «53»

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των 53 συλληφθέντων οργάνωσης τοκογλυφίας συμπεριλαμβάνεται και ο γνωστός ορθοπεδικός Βασίλης Πρίντζιος.

Κατά την αστυνομία ο μεγαλογιατρός της Θεσσαλονίκης συνεργαζόταν κατ’ εξακολούθηση με τον αρχηγό της

Οι απαραίτητες βιταμίνες για την καλή λειτουργία του οργανισμού


«Ασπίδα» ενάντια σε πολλές νόσους αλλά και σε προβλήματα υγείας, μπορεί να αποτελέσει μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Το καλύτερο είναι να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιέχει μια ευρεία γκάμα βιταμινών και μετάλλων, αλλά αυτό λίγοι το κάνουν. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός με όλες αυτές τις απαραίτητες ουσίες και τις τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυτές:

-Καροτίνη Β. Βρίσκεται στα καρότα, στις γλυκοπατάτες και στις πράσινες πιπεριές. Μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό που είναι σημαντική για την όραση, για το δέρμα και για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

-Ασβέστιο. Βρίσκεται επί των πλείστων στα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί. Βοηθά στη διατήρηση υγιών οστών αλλά και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Τα

Ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ από το ΣΔΟΕ και το «παπαδοπαίδι» της ΕΡΤ3 στο κύκλωμα τοκογλυφίας

Διασυνδέσεις με τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, κοσμικές έξοδοι σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, διευθυντικές θέσεις και... συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβιασμού και τοκογλυφίας είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που συνδέουν τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 και το στέλεχος του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν την Τρίτη. Πρόκειται για τον Γιώργο Φερέτη και τον Χρήστο Παπαχατζή, δύο πρόσωπα γνωστά στη Θεσσαλονίκη και... υπεράνω υποψίας.

Γιώργος Φερέτης

Ο Γιώργος Φερέτης επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης φέρεται ότι είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή στο κύκλωμα καθώς και του «εισπράκτορα» των «εσόδων». Ιδιαίτερα κοινωνικός με μεγάλο κύκλο επαφών και διασυνδέσεων στην συμπρωτεύουσα και όχι μόνο ο κ. Φερέτης κατόρθωνε σύμφωνα με την αστυνομία να βρίσκει

Μειωμένες έως 30% οι νέες αμοιβές των συμβολαιογράφων


Μειωμένες έως και 30% θα είναι για το 2012 οι αμοιβές των συμβολαιογράφων σε σχέση με πέρυσι μετά την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που καθορίζουν τα «δικαιώματα των συμβολαιογράφων».

Πλέον, για την κατάρτιση πράξεων, το αντικείμενο των οποίων αποτιμάται σε χρήμα, ο συμβολαιογράφος εισπράττει:

α) πάγια αμοιβή είκοσι (20) ευρώ και αναλογική αμοιβή, η οποία υπολογίζεται με βάση την συνολική αξία που δηλώνεται στο συμβόλαιο ή τη μεγαλύτερη αξία που καθορίζεται από την αρμόδια αρχή, προσωρινά ή οριστικά. Το ποσοστό της αμοιβής αυτής,

Τι θα δούμε σήμερα στον Πειρασμό

Η Μαντμουαζέλ πληγώνεται βαθιά όταν η Νιχάλ την απομακρύνει από το σπίτι. Η διεύθυνσή της όμως, θα είναι η πρώτη επιλογή του Αντνάν, που ψάχνει απεγνωσμένα απαντήσεις στα ερωτήματά του.

Ενώ στο σπίτι των Ζιγιαγκίλ επικρατεί ενθουσιασμός με τις γαμήλιες προετοιμασίες, η Μπιχτέρ μένει μόνη και απελπισμένη, όσο πλησιάζει η στιγμή που θα χάσει ολοκληρωτικά τον Μπεχλούλ. Η μοναξιά της γίνεται

Ξεχασμένο σε τρένο το πλάνο ασφαλείας για τους Ολ. Αγώνες

Άκρως απόρρητα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 ξέχασε σε τρένο ένας αστυνομικός.

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό και σημείωσε πως μέσα στον φάκελο που ξέχασε ο αστυνομικός και βρήκε ένας επιβάτης, υπήρχαν σημαντικά έγγραφα.

Τον φάκελο με τα έγγραφα βρήκε ένας επιβάτης ο οποίος τον παρέδωσε στην εφημερίδα Sun, η οποία και τον παρέδωσε στην Σκότλαντ Γιαρντ, επικεφαλής της οποίας χαρακτήρισε

Αποκαλύψεις για τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης - Καταθέσεις στην Ελβετία μέχρι και αυτοκτονίες επιχειρηματιών


- Χθες οδηγήθηκαν  όλοι στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για την απαγγελία των κατηγοριών

- Λόγω των πολλών ατόμων δεν χωρούσαν πουθενά και τους έβαλαν στο αμφιθέατρο της αστυνομικής διεύθυνσης

- Ποιός επιχειρηματίας φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος - Το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση Βατοπεδίου

- Πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 40 εκατομμύρια βρίσκονται σε καταθέσεις στην Ελβετία

Για περισσότερους από οκτώ μήνες πάνω από 50 άτομα η "αφρόκρεμα" της Θεσσαλονίκης είχαν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από τις διωκτικές αρχές με σκοπό να ερευνηθεί τυχόν ρόλος τους στις πολυμελείς αυτές 4 εγκληματικές ομάδες. 

Προς το παρόν ουδείς μπορεί να προσδιορίσει το μέγεθος των ποσών που έχουν διακινηθεί από τις εγκληματικές ομάδες, αλλά φως σε αυτό θα δοθεί απο την άρση του απορρήτου, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταθέσεις των συλληφθέντων. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως οι

Δώδεκα μυστικά για την «Coca Cola»


Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!

1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

2. Εφευρέθηκε από τον John Pemberton αρχικά για τη θεραπεία των πονοκεφάλων και το αυθεντικό αντίγραφο της συνταγής βρίσκεται ασφαλισμένο στην τράπεζα «SunTrust Bank» στην Ατλάντα από το 1919.

3. Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι αστυνομικοί έχουν στο περιπολικό δύο γαλόνια Coca Cola για

Ανακαλείται πολυέλαιος λόγω κινδύνου πτώσης


H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία PHILIPS αποσύρει από την αγορά και ανακαλεί τους κλασικούς πολυελαίους «Massive» με κωδικό προϊόντος 38631/86/10, οι οποίοι κατασκευάστηκαν ανάμεσα στο 2005 και το 2009. Ο πολυέλαιος έχει εννέα βραχίονες, με ένα λευκό γυάλινο κώδωνα στο τέλος κάθε βραχίονα. Το ύψος του πολυέλαιου είναι 1,375 μ. και το πλάτος του 0,9 μ. Από τον πολυέλαιο κρέμονται μικροί καφέ γυάλινοι κρύσταλλοι.

Στο συγκεκριμένο προϊόν ενδέχεται να εμφανιστεί σπάσιμο των δακτυλίων, που βρίσκονται στις δύο άκρες της αλυσίδας που συνδέει τον πολυέλαιο με την οροφή. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε

Βρέθηκε οπλοστάσιο στην Παιανία


Οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του στην Παιανία ένας 37χρονος άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας.
Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

Ένα πολεμικό τουφέκι μάρκας ΜΑΝΝ LICΗER, ένα τουφέκι μάρκας WINCHESTER, ένα πιστόλι τύπου REPLICA, μάρκας WALTHER, 495 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ποσότητα πυρίτιδας μεικτού βάρους

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών


Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που συζητείται σήμερα στη βουλή.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, ενώ τα κόμματα της αριστεράς το καταψήφισαν.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ο οποίος σχολίασε ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους πληγέντες στην Ηλεία και

Διάβημα προς ΠΓΔΜ για την «κηδεία της Ελλάδας»



Διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας πραγματοποίησε την Τετάρτη η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, με αφορμή προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του «Καρναβαλιού» της πόλης Βέβτσανι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τουυπουργείου Εξωτερικών, η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το εν λόγω Καρναβάλι,

Ο καιρός στις 19.01.2012


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Αιγαίο με ασθενή βροχή ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και στην Εύβοια, λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών και σταδιακή βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -18 έως 5 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -8 έως 8, στη Δυτική Ελλάδα από -5 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -6 έως 10, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο από 0 έως 7 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου