www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τι σημαίνει η αλλαγή χρώματος στη γλώσσα;

Ίσως δεν το ξέρετε, αλλά το χρώμα της γλώσσας μας μπορεί να είναι ένας σημαντικός δείκτης για την υγεία μας. Γι’ αυτό καλό είναι να δείχνουμε πάντα την απαραίτητη προσοχή.

Oι αλλαγές στο χρώμα της γλώσσας μπορεί να είναι εντελώς αθώες, αλλά μπορεί να υποδηλώνουν και κάποια σοβαρή πάθηση είτε τοπική (στο στόμα) είτε συστηματική. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να εμφανίζονται είτε ως πλάκες «κολλημένες» στη γλώσσα είτε ως επιφάνειες που απομακρύνονται με την πίεση ή το τρίψιμο. Οι πιο συχνές είναι οι λευκές, με τις ερυθρές και τις μελανές να ακολουθούν. Ας δούμε τι δηλώνει κάθε χρώμα ξεχωριστά.

Λευκό

Μπορεί να πρόκειται για επιμήκυνση των φυσιολογικών τριχοειδών (χνούδι) της γλώσσας, που δίνει την εντύπωση ότι η γλώσσα έβγαλε «μαλλιά» (τριχωτή γλώσσα η οποία μπορεί να είναι και

Θεραπεία για τη μέση με όζον


Ψηλά στην ατμόσφαιρα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, χαμηλά στο έδαφος μπορεί να είναι τοξικό. Τώρα μια μελέτη δείχνει ότι μπορεί επίσης να αποβεί ευεργετικό μέσα στον οργανισμό. Μια ένεση με όζον φάνηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, να εξαφανίζει ή να ανακουφίζει σημαντικά τους χρόνιους πόνους στη μέση, και μάλιστα με διάρκεια πολλών μηνών.

Η πρωτοποριακή θεραπεία αφορά όσους εμφανίζουν κήλες στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης και δεν είναι πάρα πολύ απλή αφού, αν αρχισει να χορηγείται ευρέως, θα πρέπει να εφαρμόζεται από ειδικό, με τοπική αναισθησία. Σε αυτή την πρώτη πειραματική δοκιμή φάνηκε όμως εξαιρετικά αποτελεσματική αφού περίπου τα δυο τρίτα των εθελοντών παρουσίασαν σημαντική και διαρκή βελτίωση των

Ενεργειακό πιστοποιητικό


Πρόσκληση ΠΟΜΙΔΑ στο 29ο Πανελλήνιο συνέδριο ιδιοκτητών ακινήτων


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΤΟ 29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
& στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος,
Σάββατο, 28.1.2012, 10 π.μ. στον κιν/φο ΑΠΟΛΛΩΝ, Σταδίου 19, Αθήνα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ιδιοκτητών Ελλάδος προσκαλούν τα μέλη των σωματείων της ΠΟΜΙΔΑ να λάβουν μέρος στο 29ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το Σάββατο, 28η Ιανουαρίου 2012, ώρα 10.00 – 13.30, στο κινηματοθέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, Σταδίου 19, Αθήνα, μαζί με την Γενική Συνέλευση της Ενώσεως Ιδ. Ελλάδος, για ενημέρωσή τους στα εξής σημαντικά τρέχοντα θέματα:

1. Πολλαπλή φορολόγηση ακίνητης περιουσίας, Ειδικό Τέλος (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω ΔΕΗ.
2. Αντικειμενικές αξίες ακινήτων, νέος ΦΑΠ, γονικές παροχές και τεκμήρια.
3. Αναπροσαρμογές μισθωμάτων στις επαγγελματικές και τις μισθώσεις δημόσιου τομέα.

Τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών


Τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μια φορά βράδυ στο FIR Aθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Τα 6 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν νωρίτερα απόψε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 5 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη

Ο Δασκαλόπουλος αγόρασε τον ''Εν Λευκώ'' από τον Λυμπέρη

Ο όμιλος Λυμπέρη πούλησε στην κόρη του Δασκαλόπουλου, Αλεξάνδρα τον ραδιοφωνικό σταθμό ''Εν Λευκώ''. Το τίμημα λέγεται ότι κυμάνθηκε πέριξ των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ερώτημα προκαλεί η συγκεκριμένη κίνηση της οικογένειας Δασκαλόπουλου, ως προς το εάν έχει πρόθεση να επενδύσει στα μίντια και

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ στη θέση του απερχόμενου κ. Δ. Δασκαλόπουλου ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο
διευθύνων σύμβουλος της Chipita.


Ο κ. Θεοδωρόπουλος αναδείχτηκε έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2011 και τον Ιούνιο του 2012 στο Monte Carlo θα διαγωνισθεί για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year».

Προέρχεται από επιχειρηματική οικογένεια ενώ τα τελευταία χρόνια

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Κίμων Κουλούρης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κίμων Κουλούρης, μετά το επεισόδιο το βράδυ του Σαββάτου.

Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 «επιτέθηκε» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο παπουτσή, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι «όταν πια στάλθηκε το σήμα και με πλάκωσαν 30 αστυνομικοί ήταν σε γνώση και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου», ενώ διευκρίνισε ότι «η κόντρα μου με τον Παπουτσή είναι εδώ και δυο χρόνια πολύ γνωστή».

Αναφερόμενος στην κίνηση του υπουργού να συγχαρεί τους δύο αστυνομικού, είπε: «Κάλεσε, πληροφορήθηκα, να δώσει συγχαρητήρια, σε αστυνομικούς οι οποίοι έναν πολίτη, άσε τον πολιτικό, έναν πολίτη, μπροστά στο παιδί του τον τραβούσαν έξω από το αυτοκίνητό του, και

Νέο πολιτικό μέτωπο από τον Μίκη Θεοδωράκη


Τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού πολιτικού μετώπου με την ονομασία «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση», ανακοίνωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, το νέο πολιτικό μέτωπο, που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, «θα πρέπει να αποτελείται από πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος».

Πρόσθεσε επίσης ότι η δύναμη του λαού είναι «η ενότητά του γύρω από ένα κοινό λάβαρο που γράφει "Ελευθερία και ανεξαρτησία και μια πολιτική ηγεσία με δύο συνθήματα "αλληλεγγύη και αντίσταση"».

Εκτίμησε επίσης ότι το πολύ σε πέντε χρόνια, οι δανειστές μας «θα έχουν καταφέρει να έχουν δικά

Διαβεβαιώσεις υπ. Υγείας για τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ


Δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε λόγος για τη μείωση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν θεσμικά και οικονομικά θέματα που αφορούν τον ιατρικό κλάδο, ο κ. Λοβέρδος υποσχέθηκε παράλληλα ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλουν στους γιατρούς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη διαβεβαίωση του υπουργού σχετικά με τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ ενώ αναφερόμενος στο

Την Τρίτη η δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ


Το πρωί της Τρίτης θα γίνει η δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ που συνελήφθησαν στις 24 Νοεμβρίου, έξω από το, υπό κατάληψη τότε, κτίριο της Διεύθυνσης Πληροφορικής της επιχείρησης στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η ΓΕΝΟΠ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στις 8.30 το πρωί.


Εν όψει της αυριανής δίκης η ΓΣΕΕ εξέφρασε την κατηγορηματική της

Δεν βλέπει λόγο για προκήρυξη εκλογών άμεσα ο Θ. Πάγκαλος


Η κυβέρνηση «χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης, δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του σε κινεζική οικονομική εφημερίδα, επισημαίνοντας πως δεν βλέπει το λόγο να προκηρυχθούν εκλογές πριν επιτευχθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

«Η κυβέρνηση σχηματίστηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν την προκήρυξη εκλογών. Δεν βλέπω λόγo να προκηρυχθούν εκλογές πριν την επίτευξη αυτών των στόχων», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κατατεθεί καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι οι «μικρές σε αριθμό, ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που έχουν υποβάλει οι κομμουνιστές και άλλα μικρά κόμματα της Αριστεράς έχουν απορριφθεί από την

Σε αναζήτηση κοινών θέσεων οι εργοδοτικοί φορείς


Σε κοινές θέσεις εν όψει του κοινωνικού διαλόγου για εργασιακά προσπαθούν να καταλήξουν οι εργοδοτικοί φορείς, που συνεδριάζουν στα γραφείου του ΣΕΒ Στο τραπέζι της συζήτησής του έχουν πέσει οι προτάσεις της επιβολής πλαφόν στο ύψος του 14ου μισθού, της κατάργησης ή του περιορισμού των «αυτόματων» αυξήσεων στους μισθούς που προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις μέσω των ωριμάνσεων και το πάγωμα των μισθών για την επόμενη τριετία.

Για τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα οι πληροφορίες αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι μια από τις προτάσεις είναι να καταβάλλεται όπως ισχύει σήμερα στους εργαζόμενους που εισπράττουν αποδοχές μέχρις ενός ορισμένου ύψους αλλά όχι και στους εργαζόμενους με υψηλούς μισθούς, τα στελέχη κ.λπ. Θεωρείται - σύμφωνα με τις ίδιες προτάσεις - στις σημερινές συνθήκες υπερβολή να

Χρ. Παπουτσής: Ανύπαρκτοι οι κανόνες ασφαλείας στην Πινακοθήκη


Ανύπαρκτους χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τους κανόνες ασφαλείας της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή την κλοπή τριών έργων ζωγραφικής.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε λόγο για καθυστέρηση ωρών στην αντίδραση των επιφορτισμένων με τη φύλαξη της Πινακοθήκης. Όπως ανέφερε, ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της διάρρηξης «υπήρξε μόνο ο ένας φύλακας, ο οποίος ήταν μέσα στο Μουσείο κι ότι ενώ άκουσε τέσσερις με πέντε φορές το συναγερμό να χτυπάει, ενημέρωσε την αρμόδια

Παραμένει ο στόχος για 150.000 λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους έως το 2015


Ο αριθμητικός στόχος για μείωση κατά 150.000 του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα το χρονικό διάστημα 2010-2015, μέσω συνταξιοδοτήσεων και μείωσης των νεοπροσλαμβανομένων, επαναβεβαιώθηκε στη σημερινή συνάντηση του Δ. Ρέππα με τον μόνιμο εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τον κ. Τράα για την εφαρμογή της εφεδρείας με τη χρήση οριζόντιων κριτηρίων. Επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι τα οριζόντια κριτήρια δεν είναι ορθά κι επανέλαβε ότι δεν

Τελεσίγραφο Λοβέρδου στους φαρμακοποιούς


Σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία προτίθεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αν οι φαρμακοποιοί εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το θέμα των οφειλών στα φαρμακεία ρυθμίστηκε καθώς την περασμένη Πέμπτη πληρώθηκαν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα καταβληθούν και οι οφειλές του ΟΓΑ και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις

ΝΔ: «Οχι» σε νέα μέτρα το 2012


Στις θέσεις της παραμένει η ΝΔ, τασσόμενη κατά της λήψης νέων μέτρων για το 2012, όπως προκύπτει από πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά τη σύσκεψη στα Γραφείο του κόμματος, υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά, εν όψει τις έλευσης της τρόικας την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, πέρα από όσα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η λήψη νέων μέτρων δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητες αυτής της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, για τις οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που ο υπουργός Εργασίας έχει χαρακτηρίσει απαραίτητες, η ΝΔ θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει, ότι κακώς έχει αναχθεί σε

Βιταμίνη D για γερή καρδιά!


Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι μια βασική αιτία νοσηρότητας και θανάτου παγκοσμίως. Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, καρδιαγγειακά επεισόδια όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και η εγκεφαλική συμφόρηση, με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια καθώς και με κλινικούς δείκτες αθηροσκλήρωσης.

Μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης D αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης ή ξαφνικού καρδιακού θανατηφόρου επεισοδίου σε άτομα με προϋπάρχουσα καρδιαγγειακή πάθηση. Τα ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, καρδιακών παθήσεων και θανάτου και σε

Η τσίχλα καταπολεμά την ωτίτιδα

Οι ωτίτιδες μπορεί να είναι από τα πιο επίμονα προβλήματα της παιδικής ηλικίας, προσβάλλοντας συχνά τα παιδιά και προκαλώντας τους εξαντλητικό πόνο.

Πολλοί γιατροί χορηγούν αντιβιοτικά για την αντιμετώπισή τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναπτύσσονται ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ένα προληπτικό μέτρο που δείχνει να υπόσχεται πολλά είναι η μάσηση τσίχλας με ξυλιτόλη, ένα φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης, αναφέρει η εφημερίδα «New York Times».

Οι τσίχλες με ξυλιτόλη προωθούνται για την πρόληψη της τερηδόνας, αλλά οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πως η ουσία αυτή ενδέχεται να αναστέλλει και την ανάπτυξη των βακτηρίων που ευθύνονται για πολλά κρούσματα ωτίτιδας.

Η παρατήρηση αυτή οδήγησε στην πραγματοποίηση μελετών που στόχο είχαν να εξακριβώσουν εάν μειώνονται οι ωτίτιδες στα παιδιά που μασούν συστηματικά τέτοιες τσίχλες.

Η συνδυασμένη ανάλυση αυτών των μελετών, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 3.100 παιδιά, δημοσιεύτηκε στη βάση ιατρικών μελετών Cochrane. Όπως έγραψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω


Τουρκικό ελικόπτερο S-70 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 14:51, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη νήσο Ρω στα 200 πόδια στις 15:24 και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:30.

Στην περιοχή έσπευσε ζεύγος αεροσκαφών αναχαίτισης της

Κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Αντίθετοι στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλώνουν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης, καλώντας την κυβέρνηση να πει «ένα ευγενικό, αλλά στιβαρό όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας.

Οι «πράσινοι» βουλευτές απορρίπτουν τον ισχυρισμό ότι με τη μείωση των μισθών θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα, καθώς, όπως επισημαίνουν, «με τη λογική αυτή οι οικονομίες του Μπαγκλαντές και της Νιγηρίας θα ήταν πρώτες παγκοσμίως, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και εκείνες της Γερμανίας και της Σουηδίας στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Επισημαίνουν ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία «οικονομική λογική» στην πρόταση των δανειστών μας. «Χωρίς να ενδίδουμε σε θεωρίες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λ. Παπαδήμου με το οικονομικό επιτελείο


Η πορεία των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συμφωνίας για το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων), δημοσιονομικά θέματα και ζητήματα που σχετίζονται με τις νέες συνομιλίες με την τρόικα συζητήθηκαν στη δίωρη συνάντηση του Πρωθυπουργού με το

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 680 απολυμένους επιχειρήσεων του Ν. Θεσσαλονίκης


Πρόγραμμα προϋπολογισμού 9,12 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 680 ατόμων που απολύθηκαν από επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης προσφέρει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.


Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προσφέρει διέξοδο στην απασχόληση με δύο τρόπους: είτε επιδοτώντας την απασχόληση για τρία χρόνια σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, είτε επιχορηγώντας, επίσης για διάστημα τριών ετών, τη δημιουργία επιχείρησης από τον άνεργο.

Ειδικότερα, ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι άνεργοι, που έχουν απολυθεί από τις επιχειρήσεις «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.»

Νέες διευκρινίσεις έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς


Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσήλθαν σήμερα για τρίτη φορά οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις στον αντιεισαγγελέα Φώτη Μακρή επί του περιεχομένου των υπομνημάτων τους για το ζήτημα των «παρενοχλήσεων» που υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Και οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς παρέμειναν στο γραφείο του κ. Μακρή για δύο ώρες, ενώ στη συνέχεια, παρουσία γραμματέως,

Tρία έργα εκλάπησαν από την Εθνική Πινακοθήκη


Περισσότερα στοιχεία για τη διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη και την κλοπή έργων τέχνης έδωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, γύρω στις 04.30΄, ο δράστης ή οι δράστες, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό και παραβίασαν πόρτα αλουμινίου εξωτερικού χώρου, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της έκθεσης στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης και αφαίρεσαν:

- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 56 Χ 40, του Ισπανού ζωγράφου Pablo Picasso που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1939 και απεικονίζει γυναικείο κεφάλι.
Το έργο αυτό αποτέλεσε το 1949 δωρεά του καλλιτέχνη προς τον Ελληνικό λαό, σαν τιμητική προσφορά για την γενναία αντίσταση του κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, στο πλαίσιο της δωρεάς έργων Γάλλων καλλιτεχνών.

- Έναν πίνακα ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά, διαστάσεων 35 Χ 44, του Ολλανδού ζωγράφου Piet Mondrian που φιλοτεχνήθηκε το έτος 1905 και απεικονίζει ανεμόμυλο κατά μήκος ποταμού.
Το έργο αυτό αγοράσθηκε το 1963 από τον Αλέξανδρο Παππά και αποτέλεσε δωρεά προς την

Ενοικίαση της Ακρόπολης σε ιδιώτες προτείνει ο Γ. Γιακουμάτος


Την ενοικίαση της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων σε ιδιώτες ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα, πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Πρέπει να ενοικιαστούνε (η Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι), να φέρουμε κεφάλαια, να φέρουμε ευπρέπεια. Να σταματήσουν οι απεργίες. Να έρχεται από την Φινλανδία, από τον Ισημερινό, ο τουρίστας και να λέει είναι κλειστά, γιατί απεργώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε επίσης ότι προτείνει αξιοποίηση και «όχι»

Αυστηρή προειδοποίηση από Μέρκελ


Εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα της Ελλάδας θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της άτυπης συνάντησής της με την Κριστίν Λαγκάρντ την Τρίτη στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος υπογράμμισε στις σημερινές της δηλώσεις ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας που έχει συμφωνηθεί για την Ελλάδα δεν θα μπορέσει να χορηγηθεί εάν η χώρα δεν επισπεύσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρώτο πακέτο.

Παράλληλα, όπως τόνισε, είναι επιτακτική η ανάγκη να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, ωστόσο, παραμένει ειδική περίπτωση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Όσον αφορά στη διαδικασία της βαθύτερης δημοσιονομικής ενοποίησης της ευρωζώνης, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και συμπλήρωσε την προσδοκία της

Στη Βουλή το ν/σχ για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών


Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χρήστες ναρκωτικών ουσιών, με αποποινικοποίηση του αδικήματος για ίδια, αποκλειστική χρήση, καθώς και υπό όρους απόλυση από τις φυλακές όσων έχουν εκτίσει το ένα τρίτο της πραγματικής ποινής τους, προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για τον «Κώδικα Ναρκωτικών».

Παράλληλα προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για οργανωμένες μορφές διακίνησης.

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, τονίζεται ότι η μεταρρύθμιση του κώδικα νόμων για τα ναρκωτικά εμφανίζεται αναγκαία στις εξής κατευθύνσεις:

- Αυστηρή καταστολή των βαρύτερων και οργανωμένων μορφών διακίνησης, αλλά με προσεκτικό

Από κοινού διαπραγμάτευση με την τρόικα θέλει η Ντ. Μπακογιάννη

Να παρουσιάσουν θέσεις και προτάσεις, ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα δανειακή σύμβαση, ζήτησε από τα κόμματα η Ντόρα Μπακογιάννη μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

΄Οπως είπε, «αυτή είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Το σύνολο των κομμάτων να παρουσιάσει θέσεις και προτάσεις, ώστε από κοινού να

Ακαταδίωκτο για «Ελευθεροτυπία» έναντι πιστωτών και εργαζομένων


Προσωρινή διαταγή με την οποία κάνει δεκτό το αίτημα της εταιρείας Χ.Κ.Τεγόπουλος για εξασφάλιση του ακαταδίωκτου έναντι των πιστωτών της, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η προσφυγή της ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" κατατέθηκε εν όψει της συζήτησης της αίτησής της για υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, που έχει

Αναβολή στη δίκη του Αχ. Μπέου

Για τις 8 Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή σε έναν ακριβώς χρόνο από σήμερα, αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα από τον Αχιλλέα Μπέο.

Η πλευρά του πρώην ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν εκείνη που κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την αναβολή, λόγω απουσίας του συνηγόρου του κ. Μπέου σε άλλο δικαστήριο και λόγω νοσηλείας του

digi - mobile: Από 30/1 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής


Μετατίθεται για τις 30 Ιανουαρίου 2012, η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε έξυπνες συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές - ταμπλέτες (digi-mobile)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», που υλοποιείται

Εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό με τον Κ. Κουλούρη


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η Ομάδα ΔΙΑΣ για το περιστατικό με τον Κίμωνα Κουλούρη, διέταξε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.

Στην αναφορά της, η ΔΙΑΣ υποστηρίζει ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρώην υπουργός, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβίαζε ερυθρούς σηματοδότες μέχρι που τον σταμάτησαν στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Καλλιρόης. Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι ο κ. Κουλούρης προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και ότι αρνήθηκε να τους δώσει τα χαρτιά του.

Με βάση την εντολή της κ. Ράικου, αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:

- Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κουλούρη αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης

Αντιπλημμυρικό έργο σε Χαλάνδρι - Βριλήσσια


Tην υπογραφή Σύμβασης αντιπλημμυρικού έργου σε Χαλάνδρι-Βριλήσσια («Ολοκλήρωση αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης απορροής έναντι Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια»), προϋπολογισμού 12.138.000 ευρώ, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2013.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων, στις οδούς Μπακογιάννη, Πόντου, Γρ. Λαμπράκη, Μελίνας Μερκούρη, Σητείας, Πλαταιών, Ολύμπου και

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 11.39 στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 3,3

Χρ. Παπουτσής: Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους


Τη στάση που τήρησαν οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τον αστυνομικό έλεγχο στον Κίμωνα Κουλούρη «χειροκρότησε» σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός δέχθηκε στο γραφείο του τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και τους συνεχάρη για τη στάση που επέδειξαν για να τιμήσουν την αποστολή τους.
«Με τη συμβολικού χαρακτήρα αυτή κίνηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Και είναι υποχρέωση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας», συμπληρώνεται, «να δρουν σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα των νόμων, χωρίς διακρίσεις, με απόλυτο σεβασμό στα

ΦΑΡΣΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ


Ελπίδες από νέα πειραματική αντικαρκινική θεραπεία με ηλεκτρομαγνητικά πεδία


Ενθαρρυντικές δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις των περιορισμένων κλινικών δοκιμών μιας νέου τύπου αντικαρκινικής θεραπείας με τη χρήση χαμηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Η νέα τεχνική πέτυχε να συρρικνώσει τους όγκους σε ασθενείς με καρκίνο στο ήπαρ.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Βραζιλία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπόρις Πάσκε του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η νέα μέθοδος μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει μια νέα θεραπευτική τεχνική. Διευκρίνισαν όμως ότι η μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε νηπιακό στάδιο και θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια δοκιμών και βελτίωσης.

Οι ασθενείς κρατούν μέσα στο στόμα τους μια κεραία σε σχήμα κουταλιού, η οποία μεταδίδει χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σώμα τους. Η θεραπεία, με συχνότητα τρεις φορές τη μέρα, πέτυχε να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του ήπατος, καθώς

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου

Η πρώτη πανσέληνος του 2012!


Η πρώτη πανσέληνος του έτους πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ και αν δεν παρουσιαστούν αυξημένες νεφώσεις, θα έχουμε την δυνατότητα να την απολαύσουμε και εμείς!

Σύμφωνα με τους ειδικούς το «γεμάτο» φεγγάρι προκύπτει, όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε αντίθετα σημεία μεταξύ τους σε σχέση

Τι θα συμβεί σήμερα στον Πειρασμό;

Ο Αντνάν μαθαίνει ότι η Μπιχτέρ έκανε έκτρωση και δημιουργείται νέα ένταση μεταξύ τους.

Η Φιρντέβς βλέπει πρώτη φορά την κόρη της τόσο απελπισμένη, γι' αυτό αποφασίζει να εμποδίσει τον επικείμενο γάμο του Μπεχλούλ με τη Νιχάλ.

Η Μπιχτέρ αρχίζει να συνέρχεται, παίρνοντας θάρρος από την αντιμετώπιση της μητέρας της.

Από την άλλη πλευρά, η Αρσέν και η Ντενίζ συνεχίζουν να έχουν ερωτηματικά γι' αυτό τον γάμο.

Χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια της Φιρντέβς, η Αρσέν προσπαθεί κι εκείνη, από την πλευρά της, να

Financial Times: Από 55% έως 60% το ελληνικό «κούρεμα»


Οι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας πρόκειται να δεχθούν διαγραφή του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 55% έως 60% αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Η βρετανική οικονομική εφημερίδα δημοσιεύει την πληροφορία αυτή επικαλούμενη αξιωματούχο που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.

Το δημοσίευμα των FT προστίθεται σε ανάλογα δημοσιεύματα ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μεγαλύτερο του 50%, το οποίο επισήμως συζητεί η

Υποχρεωτικό το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και στις μισθώσεις ακινήτων


Υποχρεωτική είναι από σήμερα, Δευτέρα, η έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και για τις μισθώσεις όλων των ακινήτων πάνω από 50 τετραγωνικά μέτρα.

Για τις αγοραπωλησίες, τα πιστοποιητικά εφαρμόζονται ήδη υποχρεωτικά από τον Ιανουάριο του 2011.

Τα ενεργειακά πιστοποιητικά εκδίδονται από τους ενεργειακούς επιθεωρητές, οι οποίοι μετά από έλεγχο κατατάσσουν τα κτίρια σε βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης και αποσκοπούν στην ενημέρωση του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή για την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου που χρησιμοποιούν, ενώ περιλαμβάνουν και συστάσεις για λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου.

Με τα ισχύοντα τώρα, το κόστος έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης είναι:

Για επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
Για διαμερίσματα 2 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 150 ευρώ.

Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη


Διάρρηξη στην Εθνική Πινακοθήκη απ' όπου άγνωστοι αφαίρεσαν δύο πίνακες άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Για το συμβάν διενεργείται

Τρακάρισμα - Μποτιλιάρισμα

Τρακάρισμα δύο αυτοκινήτων στην Εθνική προς Πειραιά (στο ύψος του 5ου Δημοτικό Σχολείο Ρέντη).

Το ένα εξ' αυτών που οδηγούσε γυναίκα, γύρισε με φορά αντίθετη στην Εθνική.

Αναμένεται να επιρρεάσει την ροή της

Καταδικασμένοι να αποτύχουν οι μαθητές που θα δώσουν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις

Τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις, αποφασίστηκε ότι

Συνεχίζεται η απεργία στον Κόσμο του Επενδυτή


Έως αύριο στις 6 το πρωί διαρκεί η τετραήμερη απεργία των εργαζομένων, που ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στην εφημερίδα ο Κόσμος του Επενδυτή και στα περιοδικά που εκδίδει.

Οι εργαζόμενοι - δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλλήλοι, τεχνικοί τύπου, λιθογράφοι, συντάκτες περιοδικών, φωτορεπόρτερ, καθώς και οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.- παραμένουν

Στο πόδι οι προμηθευτές ιατρικών ειδών

Την πρόθεσή τους να σταματήσουν από σήμερα την αποστολή εμπορευμάτων στα νοσοκομεία που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, γνωστοποίησαν στο υπουργείο Υγείας, οι προμηθευτές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών Θεόδωρος Δουρμούσογλου, υποστήριξε ότι οι προμηθευτές πίστεψαν τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα πληρώνονται σε καλύτερα χρονικά διαστήματα, αλλά τίποτα δεν εφαρμόστηκε.

Πρόσθεσε ότι τα χρέη ανέρχονται πλέον σε 2,7 δισ. ευρώ, καθώς παραμένουν απλήρωτα χρονικά

Κλείνουν τα τελωνεία από 1η Φεβρουαρίου

Στην αναστολή λειτουργίας και τον ανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης προχωράει από την 1η Φεβρουαρίου ο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο οι παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου η Τελωνειακή Υπηρεσία να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της εποχής, αποκτώντας μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, με παράλληλη ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, για τη διασφάλιση των

Μαζική προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απελευθέρωσης του δικηγορικού επαγγέλματος


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν 32 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, ζητώντας να ακυρωθεί η απόρριψη της αίτησής τους να εκδοθεί από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών Προεδρικό Διάταγμα που να επαναφέρει το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, δηλαδή να επανέλθει το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε πριν την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους με το νόμο 3919/2011.

Στην 99 σελίδων επιστολή τους, οι Σύλλογοι υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς