www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νέα ελπιδοφόρα θεραπεία κατά του καρκίνου


Ενθουσιασμό στην διεθνή κοινότητα προκαλεί το γεγονός ότι μια ομάδα ερευνητών του αντικαρκινικού κέντρου του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν, κατάφερε να δημιουργήσει «σταθερές καλλιέργειες από διάφορους τύπους καρκίνου, για ορισμένους εκ των οποίων κάτι τέτοιο θεωρείτο μέχρι πρότινος «αδύνατον».

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος Παθολογίας του αντικαρκινικού κέντρου, Ρίτσαρντ Σλέγκερ, το συγκεκριμένο επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο ώστε να αντιμετωπίζονται οι καρκινικοί όγκοι όπως αντιμετωπίζονται σήμερα οι μικροβιακές λοιμώξεις.

Δηλαδή θα έχουμε τη δυνατότητα μέσω εργαστηριακών καλλιεργειών να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποια θεραπεία θα είναι η πλέον αποτελεσματική. Αυτό, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, θα

Νόμος-μπελάς για ΠΑΕ και συνδέσμους!

Δρακόντειες διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων (πλέον Λέσχες) και που αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρούς «πονοκεφάλους» στις ΠΑΕ που αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη, περιλαμβάνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Όλα αυτά βέβαια, εάν ο νόμος εφαρμοστεί!

Διαβάστε όλα όσα προβλέπονται για τους συνδέσμους, τα παραρτήματα τους, τις περιπτώσεις που τα γραφεία θα σφραγίζονται, τις οργανωμένες μετακινήσεις και κυρίως τις ευθύνες που θα έχουν πλέον οι ΠΑΕ για κάθε πράξη των μελών των συνδέσμων.

Όλη η ευθύνη (αναγνώριση, εποπτεία και έλεγχος) των συνδέσμων φιλάθλων (που θα ονομάζονται στο εξής «Λέσχες») θα ανήκει στις ΠΑΕ, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι ομάδες θα ευθύνονται εξ ολοκλήρου και για κάθε πράξη βίας που θα υποπέσει μέλος Λέσχης που είναι αναγνωρισμένη. Κάθε Λέσχη για να μπορεί να λειτουργεί και να έχει γραφεία, πρέπει να αναγνωριστεί από την ΠΑΕ και τη ΓΓΑ, να έχει άδεια από το Πρωτοδικείο, να τηρεί βιβλία εσόδων-εξόδων, να εκδίδει δελτίο ταυτότητας για κάθε μέλος της και να έχει άδεια για λειτουργία γραφείων από την αστυνομία.

Επίσης αν κάποιος διατηρεί π.χ. καφετέρια η οποία στην πραγματικότητα λειτουργεί ως μια συγκεκαλυμμένη μορφή Λέσχης που συγκεντρώνει οπαδούς, τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο και του αφαιρείται η άδεια του καταστήματος.

Οι ομάδες θα ευθύνονται για κάθε ζημιά που θα προκαλέσουν σε τρίτους τα μέλη των Λεσχών και θα υποχρεούνται και σε αποζημιώσεις. Σε περίπτωση επεισοδίων από μέλη αναγνωρισμένης Λέσχης, θα απαγορεύεται στην ΠΑΕ η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών για το υπόλοιπο της

Απάντηση Α.Τσοχατζόπουλου στις κατηγορίες περί «ανειλικρινούς πόθεν έσχες»


Την έντονη αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, σύμφωνα με την οποία η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού για το έτος 2009 «κρίθηκε ως ανειλικρινής».

«Το σήριαλ με την συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος, υπενθυμίζοντας ότιαπό την Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής, επανειλημμένα τού ζητήθηκαν και απέστειλε επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή του κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Κάνει επίσης λόγο για «πρωτοφανή έρευνα από την Επιτροπή», παράλληλα και με τον έλεγχο που επί

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 καθώς και της διόρθωσης στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης.

Επίσης παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2012 η

Παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων


Παράταση στις διαδικασίες τακτοποίησης των αυθαιρέτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης σε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε τροποποίηση του υπάρχοντος προεδρικού διατάγματος για τις χρήσεις γης.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σηφουνάκης, η σχετική απόφαση για την παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε υπουργική απόφαση για την κατασκευή φυτεμένων επιφανειών σε δώματα, στέγες και υπαίθριους χώρους κτιρίων, με στόχο την αύξηση την ποσόστωσης των πράσινων επιφανειών στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, το Π.Δ., με το οποίο επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, τίθεται από σήμερα και για δέκα ημέρες σε δημόσια διαβούλευση και το σχετικό ΦΕΚ

Απεργία εφοριακών στις 29 και 30/12


Απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Επιτροπή οι κινητοποιήσεις γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία, όπως

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων 18 εκατ. ευρώ στις 22/12


Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο που προκλήθηκαν μέχρι και το α' τετράμηνο του 2011 από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Την ίδια ημερομηνία καταβάλλονται και Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις για τα προγράμματα: «Ετήσιο 2006», «Ετήσιο 2007», «Πυρκαγιές 2007», «Πυρκαγιές 2008», «Α΄ τρίμηνο 2008», «Απρίλιος -Δεκέμβριος 2008» και «Φουζικλάδιο 2009».

Δικαιούχοι είναι 28.421 παραγωγοί από τους περισσότερους νομούς της χώρας. Τα

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Οχι στην αύξηση των τιμολογίων


Την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ.

«Οι καταναλωτές ως εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε δύο χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις «γιατί η

Διαδικασίες εξπρές για αδειοδότηση και λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων


Διαδικασίες εξπρές για την αδειοδότηση και λειτουργία τουριστικών καταλυμάτων προωθεί το ΥΠΠΟΤ με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Τουρισμός υπαίθρου-τροποποίηση της νομοθεσίας για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων και προσθήκη νέων διατάξεων-λειτουργική αδιοδότηση τουριστικών καταλυμάτων», το οποίο το ΥΠΠΟΤ φιλοδοξεί να είναι και νόμος του κράτους στα μέσα Ιανουαρίου.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου με αφορμή το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι ουσιαστικά πρόκειται για τρία διαφορετικά νομοσχέδια που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας.

Συγκεκριμένα, μέσω του παρόντος νομοσχεδίου, το ΥΠΠΟΤ προχωρεί σε ρυθμίσεις για τον τουρισμό υπαίθρου, για τη δημιουργία και λειτουργία τουριστικών λιμένων, αλλά και για τη

Συνεχίζεται η δίκη των 39 ΟΥΚάδων για τα ρατσιστικά συνθήματα

Συνεχίζεται κανονικά στο ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010, είχαν φωνάξει συνθήματα.

Από τους κατήγορούς πάντως, εμφανίστηκε στη δίκη, ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, μόνο ο δημοσιογράφος κ. Αγγελίδης.

Τόσο ο δικηγόρος, κύριος Ταρτής, όσο και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) κ. Δημητράς δεν εμφανιστήκαν στο ναυτοδικείο καθώς -όπως είπαν- απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα στην προηγούμενη δίκη.

Στη σημερινή δίκη παρουσιάστηκαν και καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος Β. Πολίτης. Παρών στη

ΝΔ: «Οχι» σε νέα μέτρα εις βάρος χαμηλοσυνταξιούχων


Την κάθετη αντίθεσή της στις προωθούμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων εκφράζει σήμερα και η ΝΔ, τονίζοντας ότι «συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων».

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος Ν. Νικολόπουλος σημείωσε ότι «εντελώς αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο».

«Εξαγγέλλει», συμπληρώνει, «συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των

Γ. Μιχελάκης: Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν


«Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας δηλώσεις των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Φ. Σαχινίδη.

Ξαφνικά, τόνισε ο κ. Μιχελάκης, αναμασούν όσα έλεγε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δυο χρόνια, «όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν». «Τώρα», πρόσθεσε, «κάνουν μαύρο απολογισμό. Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και

Κυκλοφόρησε ο Firefox 9

Συνεχίζοντας τη νέα παράδοση των συχνών ανανεώσεων, η Mozilla ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας ακόμα έκδοσης του Firefox. Η έκδοση 9 του δημοφιλούς browser είναι γεγονός και, ως συνήθως, υπόσχεταιβελτιώσεις στο θέμα της ταχύτητας.


Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Mozilla, έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στη JavaScript engine του Firefox 9, με αποτέλεσμα αυξημένη ταχύτητα κατά 30% στα σχετικά benchmarks. Βέβαια, το κατά πόσο τα νούμερα των benchmarks περνάνε στηνκαθημερινή χρήση είναι πάντα ένα θέμα προς συζήτηση.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα έκδοση του Firefox για Windows, Mac

Αφαίρεση εμφυτευμάτων στήθους λόγω φόβων για καρκίνο!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας θα ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση αρκετών περιπτώσεων καρκίνου, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Libération.

Πριν από το τέλος της εβδομάδας, οι αρχές θα ζητήσουν από όλες τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους της μάρκας PIP να τα αφαιρέσουν: τα εμφυτεύματα αυτά από μη εγκεκριμένο υλικό είναι πιθανό να προκαλέσουν εκτός από φλεγμονές και καρκίνο.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα, ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ο καθηγητής Ζαν-Ιβ Γκραλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Από τις οκτώ περιπτώσεις, οι πέντε ήταν αδενοκαρκινώματα, και ένα λέμφωμα των αμυγδαλών, ένα σπάνιο λέμφωμα μαστού-η γυναίκα πέθανε-και μια περίπτωση λευχαιμίας, διευκρίνισε ο Δρ

Ποδαρικό με... τέσσερα χαράτσια εξπρες για τα ακίνητα - Τι θα γίνει με το Ε9

Για το τέλος Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου αναβάλλεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Moneypost η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΤΑΚ έτους 2009, ενός φόρου ο οποίος δεν έχει επιβληθεί ακόμη, σε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο Έλληνες.

Αμέσως μετά όμως, θα ακολουθήσουν άλλα τρία χαράτσια μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων:
ο ΦΑΠ του 2010, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία και ο ΦΑΠ του 2011.

Όσον αφορά στην τήρηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου –δηλαδή της βάσης δεδομένων στην οποία έχουν καταγραφεί τα ακίνητα όλων μας- το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να την αναθέσει στους συμβολαιογράφους. Αυτοί θα έχουν την ευθύνη, κάθε φορά που θα γίνεται μια αγορά, μια πώληση ή μια γονική παροχή, αυτομάτως να περνούν τα στοιχεία και στο ηλεκτρονικό

Φ. Κουβέλης: Δύο μήνες μετά τη 19η/2 οι εκλογές


Την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν δυο μήνες μετά τη 19η Φεβρουαρίου, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Είπε ακόμη ότι «η συζήτηση για τις εκλογές είναι ανοιχτή, είναι πάνω στο τραπέζι και κυρίως με την πρωτοβουλία των πολιτικών δυνάμεων, που συγκρότησαν αυτή την κυβέρνηση».

«Και υπάρχουν τα μεγάλα ζητήματα αν η κυβέρνηση θα προλάβει να

Eldorado Gold: Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί σοβαρή παραγωγός χρυσού


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει σοβαρή παραγωγός χρυσού έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μεγάλης καναδικής μεταλλευτικής εταιρίας Eldorado Gold κ. Πολ Ράιτ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

"Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει σοβαρή παραγωγός χρυσού, αλλά πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα - πολύ λίγη έγινε την τελευταία 20ετία", δήλωσε ο κ. Ράιτ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την εξαγορά της μικρότερης καναδικής μεταλλευτικής εταιρίας European

Παρέμβαση Δ. Αβραμόπουλου για νοθευμένα καύσιμα στο στρατό ζητεί ο Γ. Σούρλας


Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου για πάταξη των κυκλωμάτων που, όπως υποστηρίζει, διακινούν νοθευμένα καύσιμα στις ένοπλες δυνάμεις, από τις οποίες τα προμηθεύονται και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητεί με επιστολή του ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας.

Σε σχετικό φάκελο που διαβίβασε στον Υπουργό, περιέχονται μεταξύ άλλων 25 χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που έγιναν από το Γενικό Χημείο του κράτους και που ελήφθησαν από δεξαμενές του ενόπλων δυνάμεων καθώς και από οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, από τις χημικές αναλύσεις προκύπτει ότι το πετρέλαιο κίνησης είναι νοθευμένο με πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής ή θέρμανσης ή ναυτιλιακό που έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής χρώματος και ιχνηθέτη, η βενζίνη είναι νοθευμένη με ανώτερα κλάσματα πετρελαίου ή με αμόλυβδη βενζίνη κατώτερης ποιότητας ή με πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ η

Αυτοσυγκράτηση στο φαγητό για νεανικό εγκέφαλο


Η υπερκατανάλωση φαγητού όχι μόνο μπορεί να κάνει τον άνθρωπο υπέρβαρο ή παχύσαρκο, αλλά επιπλέον κάνει τον εγκέφαλό του να γερνάει πιο γρήγορα. Αντίθετα, σύμφωνα με νέα ιταλική έρευνα, η αυτοσυγκράτηση και η δίαιτα ενεργοποιούν ένα μόριο που βοηθάει τον εγκέφαλο να παραμείνει νέος.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης, με επικεφαλής τον Τζιοβαμπατίστα Πάνι του Ινστιτούτου Γενικής Παθολογίας, ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο (το CREB1), πυροδοτείται στον εγκέφαλο των ποντικιών που κάνουν διατροφή με λίγες θερμίδες. Η ενεργοποίηση του μορίου, στη συνέχεια, ενεργοποιεί μία σειρά από πρωτεΐνες (τις σιρτουίνες) και γονίδια που συνδέονται με την μακροζωία και την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

Όπως είπε ο Πάνι, ο στόχος πλέον είναι να βρεθεί ένας τρόπος, π.χ. με ένα νέο φάρμακο, να ενεργοποιείται το συγκεκριμένο μόριο, ώστε ο εγκέφαλος να διατηρείται φρέσκος και υγιής, χωρίς

Χειμερινό ηλιοστάσιο

Η νύχτα της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου, η πρώτη «επίσημη» νύχτα του χειμώνα, θα είναι η μεγαλύτερη του έτους, καθώς θα έχει διάρκεια 14 ωρών και 29 λεπτών.

Την ημέρα εκείνη ο Ήλιος θα φθάσει στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του που ονομάζεται «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», οπότε αρχίζει και επίσημα η εποχή του χειμώνα.

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία από ημερολογιακής πλευράς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ής και της 23ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, η τελευταία φορά που το Χειμερινό Ηλιοστάσιο έπεσε στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 190, ενώ η επόμενη θα είναι το 2303.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει ακόμη πιο σπάνια την 20ή Δεκεμβρίου, με την επόμενη φορά να είναι το 2080. Οι ημερολογιακές αυτές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, του

Σε διαβούλευση το ν/σ για ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 8/1/2012.

Στο σχέδιο νόμου καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών ένοπλων ιδιωτών φρουρών στα ελληνικά πλοία, μεταφοράς και χρήσης οπλισμού, τα δικαιώματα των ναυτικών και μέτρα ασφάλειας για την περίπτωση που αντίστοιχες υπηρεσίες παρέχονται και σε πλοία υπό ξένη σημαία που διαπλέουν ή βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Πιο συγκεκριμένα, με το σχέδιο νόμου:

- προβλέπεται ή έκδοση άδειας από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς προς άμυνα για την προστασία των επιβαινόντων εμπορικού πλοίου, του πλοίου και του φορτίου του από επιθέσεις

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών


Στο δικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων αναρτήθηκαν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, των Ελλήνων ευρωβουλευτών, καθώς και των τέως βουλευτών, τ. ευρωβουλευτών, τ. υπουργών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η ανάρτηση των στοιχείων στο διαδίκτυο γίνεται φέτος για πρώτη φορά μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ελέγχου (άρθρο 21, Ν. 3023/2002) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Σημειώνεται επίσης, ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αφορούν στη χρήση του 2009 (οικονομικό έτος 2010), δηλαδή πριν από τις περικοπές στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών που

Νέα πρωτοβουλία πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ


Κίνηση για μια «Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συγκρότησαν πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, οι οποίοι προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, κρίνοντας πως το Κίνημα «έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο». Τα πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου», αλλά «όχι και αρκετή».

«Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες», υποστηρίζουν,

Συνελήφθη δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες για χρέη στο Δημόσιο


Επιχειρηματίας από τη Χαλκιδική συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες για χρέη προς το Δημόσιο.

Όπως διαπιστώθηκε ο 41 ετών οφειλέτης έχει πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς την περασμένη Πέμπτη συνελήφθη για οφειλή ύψους 395.317,30 ευρώ από τη δραστηριότητά του ως αυτοκινητιστής, ενώ την Τρίτη συνελήφθη εκ νέου για οφειλές ύψους 1.297.356, 38 ευρώ εταιρείας χαρτικών της

Φόβοι για επεισόδια στη δίκη των ΟΥΚ

Συνεχίζεται σήμερα στις 11.00 στο ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ–Μ.Υ.Α.Λ.Σ. για τα συνθήματα που είχαν φωνάξει κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010.

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι κρίσιμη, όπως και οι προηγούμενες ημέρες της δίκης, με την διαφορά ότι για σήμερα υπάρχουν πληροφορίες για απόπειρα πρόκλησης επεισοδίων από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Η δίωξη στους 39 άνδρες της ομάδας ΟΥΚ – Μ.Υ.Α.Λ.Σ. έγινε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος εκπροσωπεί στην Ελλάδα το

Υπό εξέταση ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες φθάνουν τα 42 δισ. ευρώ, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να βελτιωθεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σενάρια για μια νέα ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους 900.000 οφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλήσουν τα χρέη

Στη Βουλή το Πρωτόκολλο Ελλάδας-Ελβετίας για τη φορολογία


Κατατέθηκε στη Βουλή το Πρωτόκολλο για την αποφυγή διπλής φορολογίας που υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ελβετία. Πρόκειται για το πρώτο βήμα για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, μειώνεται από 10% σε 7%, το ανώτατο ποσοστό του φόρου που μπορεί να επιβάλλει η Ελλάδα επί των τόκων που καταβάλλονται σε Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας.

Επιπλέον, δίνεται το «πράσινο φως» για την παροχή πληροφοριών στις φορολογικές αρχές της Ελλάδας, αναφορικά με την ταυτότητα των καταθετών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελβετία μπορεί να δώσει ονόματα και διευθύνσεις των Ελλήνων που διατηρούν καταθέσεις στο έδαφός της, καθώς επίσης και

Ο καιρός στις 20.12.2011


Άστατο καιρό σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, το Ανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τοπικές νεφώσεις στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, περιμένουμε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονία με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 12 βαθμούς, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνά τους 7 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 6 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 19