www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παρέμβαση Δ. Αβραμόπουλου για νοθευμένα καύσιμα στο στρατό ζητεί ο Γ. Σούρλας


Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου για πάταξη των κυκλωμάτων που, όπως υποστηρίζει, διακινούν νοθευμένα καύσιμα στις ένοπλες δυνάμεις, από τις οποίες τα προμηθεύονται και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητεί με επιστολή του ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Σούρλας.

Σε σχετικό φάκελο που διαβίβασε στον Υπουργό, περιέχονται μεταξύ άλλων 25 χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που έγιναν από το Γενικό Χημείο του κράτους και που ελήφθησαν από δεξαμενές του ενόπλων δυνάμεων καθώς και από οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, από τις χημικές αναλύσεις προκύπτει ότι το πετρέλαιο κίνησης είναι νοθευμένο με πετρέλαιο λαθραίας εισαγωγής ή θέρμανσης ή ναυτιλιακό που έχει υποστεί κατεργασία καταστροφής χρώματος και ιχνηθέτη, η βενζίνη είναι νοθευμένη με ανώτερα κλάσματα πετρελαίου ή με αμόλυβδη βενζίνη κατώτερης ποιότητας ή με πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ η
περιεκτικότητα σε θείο ανέρχεται μέχρι και σε 50 φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο (2356 mg/kg αντί 50).

Όπως τονίζει, «πρόκειται για εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα γιατί καταστρέφεται το περιβάλλον, βλάπτεται η υγεία αφού προκαλείται μέχρι και καρκίνος, καταστρέφονται οι μηχανές, υπονομεύεται η εθνική ασφάλεια».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι τα ποσά που «καταχρώνται οι διαπλεκόμενοι είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από εκείνα της περικοπής των μισθών και των συντάξεων πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν ισοδύναμα μέτρα για να μη γίνουν οι περικοπές αυτές, αλλά δυστυχώς δεν ετέθει τέτοιο θέμα από την Κυβέρνηση».

Ζητεί να αναζητηθούν οι ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, να επιβληθούν κυρώσεις και να επιστραφούν στο κράτος τα ποσά «που καταχράστηκαν ορισμένοι και που είναι εύκολο να υπολογιστούν τα ποσά και να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα άτομα που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Ο κ. Σούρλας ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει την κοινή Υπουργική απόφαση που υπέγραψαν το 1969 ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος ως Υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Ν. Μακαρέζος ως Συντονισμού και Α. Ανδρουτσόπουλος ως Οικονομικών, βάση της οποίας μέχρι σήμερα γίνεται η προμήθεια καυσίμων στο Στρατό και μάλιστα, όπως αναφέρει, άνευ διαγωνισμού.

«Ευελπιστώ ότι έστω και μετά από διαρκή αγώνα 7 χρόνων, με στοιχεία και παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση, θα παταχθούν τα κυκλώματα αυτά και αυτή τη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και η στρατιωτική και τακτική δικαιοσύνη θα κάνουν το καθήκον τους. Επιτέλους κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν και να επιστραφούν τα κλεμμένα. Οψόμεθα» κατέληξε ο κ. Σούρλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: