www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νέα πρωτοβουλία πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ


Κίνηση για μια «Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» συγκρότησαν πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, οι οποίοι προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, κρίνοντας πως το Κίνημα «έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο». Τα πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου», αλλά «όχι και αρκετή».

«Κάθε προσπάθεια να υπάρξει σημαντική συνιστώσα στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο με νέα φυσιογνωμία, δομές και λειτουργίες», υποστηρίζουν,
«απαλλαγμένη από το καθεστώς δυναστείας και ιδιοκτησίας, αλλά και από την επαχθή πολιτική κληρονομιά της διετίας».

«Η χώρα», υπογραμμίζουν, «χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση» και όπως υποστηρίζουν, «δεν μπορεί να υπάρξει γόνιμη κυβερνητική λύση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση. Μόνο οι εκλογές μπορούν να αποκαταστήσουν την πολιτική τάξη και να εκφράσουν έγκυρα τη γνώμη των πολιτών στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Κάθε πρόταση που επιχειρεί να μεταθέσει τη λαϊκή ετυμηγορία, δημιουργεί εμπόδια στην αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας και συντηρεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: