www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η δίκη των 39 ΟΥΚάδων για τα ρατσιστικά συνθήματα

Συνεχίζεται κανονικά στο ναυτοδικείο Πειραιά η δίκη των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚ οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010, είχαν φωνάξει συνθήματα.

Από τους κατήγορούς πάντως, εμφανίστηκε στη δίκη, ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, μόνο ο δημοσιογράφος κ. Αγγελίδης.

Τόσο ο δικηγόρος, κύριος Ταρτής, όσο και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) κ. Δημητράς δεν εμφανιστήκαν στο ναυτοδικείο καθώς -όπως είπαν- απειλήθηκε η σωματική τους ακεραιότητα στην προηγούμενη δίκη.

Στη σημερινή δίκη παρουσιάστηκαν και καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος Δ. Θεοφανίδης, και ο Αρχιπλοίαρχος Β. Πολίτης. Παρών στη
δίκη είναι και ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έπειτα από επεισόδιο που είχε λάβει χώρα εντός της αίθουσας του Ναυτοδικείου.

Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού, κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που αναφώνησαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου ο Παναγιώτης Δημητράς υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά («Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: