www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση Α.Τσοχατζόπουλου στις κατηγορίες περί «ανειλικρινούς πόθεν έσχες»


Την έντονη αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε αναφορά του επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, αντιπροέδρου της Βουλής Ευάγγελου Αργύρη, σύμφωνα με την οποία η δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού για το έτος 2009 «κρίθηκε ως ανειλικρινής».

«Το σήριαλ με την συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Τσοχατζόπουλος, υπενθυμίζοντας ότιαπό την Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής, επανειλημμένα τού ζητήθηκαν και απέστειλε επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή του κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Κάνει επίσης λόγο για «πρωτοφανή έρευνα από την Επιτροπή», παράλληλα και με τον έλεγχο που επί
έναν χρόνο διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισημαίνει στη δήλωσή του πως το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου που αγοράστηκε το Πάσχα του 2010, δηλώθηκε κανονικά στην φορολογική δήλωση του 2011, όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει. «Παρ' όλα αυτά, κατέθεσα στην Επιτροπή πόθεν έσχες ήδη από το φθινόπωρο του 2010, όλα τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία σε σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο (...) Όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία που δήθεν δεν δικαιολογούνται, όπως έχω δηλώσει στην Επιτροπή, το συνολικό μη αναλωθέν κεφάλαιο προς κάλυψη τεκμηρίων για τα οικονομικά έτη 2003 έως 2010, ανέρχεται στο ποσό των 719.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει οποιαδήποτε αγορά περιουσιακών στοιχείων και τα τεκμήρια διαβίωσής μου για το εν λόγω διάστημα μέχρι και σήμερα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: