www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή αγωνίας Β.Μαρκεζίνη και Θ.Καρυώτη στον Λ.Παπαδήμο για ΑΟΖ!

Επιστολή με την οποία καλούν τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει άμεσα σε ανακήρυξη της Αποκλειστικης Οικονομικής Ζώνης έστειλαν ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Καρυώτης, επικαλούμενοι την αποκάλυψη του defencenet για την έμμεση αλλά σαφή άρνηση της κυβέρνησης της Αιγύπτου να δεχθεί ότι η Μεγίστη (Καστελόριζο) συνιστά για την Ελλάδα χερσαίο τμήμα το οποίο επεκτείνει την ελληνική ΑΟΖ προς τα Ανατολικά και νότια. 


Στην επιστολή καταγγέλλουν και τον πρόεδρο της Κύπρου Δ.Χριστόφια για την αντεθνική πρόθεσή του να στείλει το φυσικό αέριο της Κύπρου στην... Τουρκία!


Η επιστολή έχει ως εξής:

"Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας, αντιμετωπιζόμενοι από τους «σοφούς» που επηρεάζουν το Υπουργείο των Εξωτερικών με δήθεν εχέφρονες συμβουλές απραξίας ή και ακόμη και με θρασεία αμφισβήτηση ως προς το αν υπάρχουν καν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου!

Σήμερα, τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως, καθώς και να ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο υπάρχων πλούτος υδρογονανθράκων αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο

Εύρεση ρωμαϊκής ανάγλυφης πλάκας στη Θήρα


Κατά τη διάρκεια εκσκαφικών εργασιών, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Ύδρευση – αποχέτευση ακαθάρτων οικισμού Περίσσας νήσου Θήρας», υπό την επίβλεψη της 2ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αποκαλύφθηκε ρωμαϊκή ανάγλυφη πλάκα, συνολικών διαστάσεων 1,82 μ. μήκους, 0,91 μ. πλάτους και 0,15 μ. πάχους, που απεικονίζει δύο ανδρικές μορφές σε ανάκλιντρο.

Η δεξιά ώριμη ανδρική μορφή συνοδεύεται από την επιγραφή

Οι στατίνες συνδέονται με τον διαβήτη


Οι γυναίκες μέσης ή και μεγαλύτερης ηλικίας που παίρνουν στατίνες για τον έλεγχο της χοληστερόλης αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με νέα, μεγάλη μελέτη.

Οι ειδικοί παρόλα αυτά δεν θεωρούν ότι οι οδηγίες για τη χορήγηση των στατινών πρέπει να αλλάξουν, καθώς τα οφέλη από το φάρμακο υπερτερούν. Για τον ίδιο λόγο συνιστούν στις γυναίκες που παίρνουν στατίνες να μη διακόψουν τη θεραπεία τους.

Προσθέτουν όμως ότι οι μελλοντικές έρευνες σχετικά με τη συγκεκριμένη θεραπεία οφείλουν να εξετάσουν περισσότερους παράγοντες τονίζοντας ότι η αλλαγή της διατροφής και η άσκηση θα πρέπει να αποτελούν την πρώτη επιλογή όσων εμφανίζουν υψηλή χοληστερόλη ή υπέρταση.

Αυξημένος κίνδυνος κατά 48%
Η μελέτη, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της

«Ασφαλείς και αξιόπιστες» οι εγκαταστάσεις της Εθνικής Πινακοθήκης


Εντολή για την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, μόλις ενημερώθηκε για την κλοπή τριών έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ακόμη ότι η Εθνική Πινακοθήκη, όπως και όλα τα υπόλοιπα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, είναι εξοπλισμένη «με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής λειτουργία της».

Όπως επισημαίνει άλλωστε η ανακοίνωση, το γεγονός ότι η Εθνική Πινακοθήκη «έχει συνεργαστεί με μεγάλα Μουσεία του κόσμου, και έχει φιλοξενήσει ανεκτίμητους θησαυρούς της τέχνης» αποδεικνύει

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση σχετικά με προληπτική ανάκληση προϊόντος


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο της Κοινοτικής νομοθεσίας ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση
«Makro Cash & Carry» ότι μετά από αυτοέλεγχο της επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο
ανιχνεύθηκε Listeria monocytogenes σε προϊόν με βάση το κρέας, με την εμπορική επωνυμία
tapas, προέλευσης Ισπανίας.

Εν λόγω προϊόντα διακινήθηκαν και στην ελληνική επιχείρηση «Makro Cash & Carry» από την
αντίστοιχη γερμανική εταιρεία, η οποία αποφάσισε την άμεση προληπτική ανάκληση/απόσυρσή τους ανεξαρτήτου παρτίδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα κάτωθι προϊόντα:
 Tapas ζαμπόν Serrano 1.5 κιλό,
 Tapas Σαλάμι Chorizo φέτες 80 γρ.

Tίτλοι τέλους για το κέντρο Γούνας στην Καστοριά

Τίτλοι τέλους αναμένεται να μπουν και στο περίφημο Κέντρο Ελληνικής Γούνας στην Καστοριά.

Όπως αναφέρει το alphafm από αύριο στην βουλή συζητιέται το νέο περίφημο πολυνομοσχέδιο μέσα στο οποίο μεταξύ άλλων θα επιβεβαιωθεί η τελευταία εξέλιξη οτι δηλαδή ενώ αρχικά είχαν μιλήσει για απλή συγχώνευση τώρα το καταργούν – εκκαθάριση.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Ελληνικής Γούνας Καστοριάς

Χωρίς νερό αύριο η Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ενημερώνει το κοινό για προβλήματα υδροδότησης που ενδέχεται να παρουσιαστούν σε ορισμένες περιοχές της Ευκαρπίας για αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012.

Πιο συγκεκριμένα προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν από τις 08:00 έως τις 16:00, στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Μάνου Λοΐζου, Δελφών, Ομήρου, Δασκάλας Αθηνάς Τσακίρη, Πάροδος Σοφοκλέους, Ποσειδώνος, Ηφαίστου, Κνωσού, Αφροδίτης, Δ. Σωτηρίου, Δωδεκανήσου, Πάροδος Δωδεκανήσου, Αγίου Ραφαήλ, Αγίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ


Συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη των 20 ατόμων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» πραγματοποίησαν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας προς Κηφισίας εκφράζοντας τη

Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Λ. Παπαδήμου - Γ. Καρατζαφέρη


Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του κ. Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του, εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα

Στο 60% του βασικού μισθού οι αποδοχές των υπαλλήλων που βγαίνουν σε εφεδρεία


Στο 60% του βασικού μισθού τους θα περιοριστούν οι αποδοχές όσων υπαλλήλων του Δημόσιου βγουν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και εργασιακής εφεδρείας, χωρίς την καταβολή οποιωνδήποτε άλλων πρόσθετων αμοιβών, αποδοχών και επιδομάτων.

Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητείται, παράλληλα, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ένταξη υπαλλήλων σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και εργασιακή εφεδρεία, προκειμένου η μισθοδοσία του Μαρτίου να γίνει με το νέο χαμηλότερο μισθολογικό καθεστώς. Ταυτόχρονα, το καθεστώς της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας εκτός από τους φορείς του Δημοσίου, εκτείνεται και σε ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, στον υπάλληλο που τίθεται σε κατάσταση προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας καταβάλλεται αποκλειστικά το 60% του βασικού μισθού που λάμβανε κατά το χρόνο εισόδου σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, χωρίς

Αλλάζουν τα πάντα στην φορολόγηση των αγροτών

Το πλήρωμα του χρόνου φθάνει για τις αλλαγές στο σύστημα φορολόγησης των αγροτών που φέρνει νέα δεδομένα και αλλάζει το χάρτη του γεωργικού επαγγέλματος:

Όπως όλα δείχνουν, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα καταργεί οριστικά το ειδικό καθεστώς φορολόγησης και θα αντιμετωπίζει τους επαγγελματίες του αγροτικού χώρου ως επιτηδευματίες. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν λογιστικά βιβλία (εσόδων-εξόδων) ενώ τα κέρδη που θα προκύπτουν μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, θα υποβάλλονται σε αυτοτελή φορολογία με συντελεστή 20% ή 25%.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών θα ισχύσουν από το 2013, δηλαδή για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν μέσα στο 2012. Κάτι που σημαίνει ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα γίνει την τρέχουσα χρονιά.

Η κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών, όπως επανειλημμένα έχουν επισημάνει σε δημοσιεύματά τους τόσο η Agrenda όσο και το Agronews, συγκαταλέγεται στις

Παράταση προθεσμίας υποβολής Έκθεσης Φορολογικής Συμμόρφωσης


Παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής της Έκθεσης Φορολογικής Συμμόρφωσης στη βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ για ισολογισμούς που έκλεισαν στις 30 Ιουνίου του 2011.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι τις 30 Μαρτίου η προθεσμία ενημέρωσης της εφαρμογής της Γ.Γ.Π.Σ για την ανάληψη του διαχειριστικού ελέγχου που περιλαμβάνει και τη χορήγηση του «ετήσιου πιστοποιητικού»

Επιστολή πανεπιστημιακών στο Λ. Παπαδήμο

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο έστειλαν σήμερα οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ζητώντας συνάντηση μαζί του, με αντικείμενο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ακαδημαϊκού και ερευνητικού συστήματος της χώρας.


Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «κατά τη διετία που προηγήθηκε, προσπαθήσαμε πολλές φορές να έρθουμε σε επαφή με την πολιτική ηγεσία της χώρας, σχετικά με τα μισθολογικά προβλήματα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Οι καθηγητές και ερευνητές παραθέτουν αναλυτικά

΄Αλλες δύο συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη στο Δημόσιο


Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών θα οδηγηθούν την Τετάρτη δύο 44χρονοι επιχειρηματίες (ένας άνδρας και μία γυναίκα), που συνελήφθησαν το πρωί στη Δροσιά Αττικής για οφειλές προς το Δημόσιο.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 175.352,57 ευρώ για τον καθένα.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90,

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προσήλθε αυτοβούλως ο Κ. Κουλούρης


Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και αιχμές εναντίον δημοσιογράφων εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής, Κ. Κουλούρης, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου είχε συνάντηση με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

«Ήρθα μόνος μου χωρίς δικηγόρο και ζήτησα την επιτάχυνση της διαδικασίας. Πρέπει να σταματήσουν οι ποντικοί της ενημέρωσης, γιατί θα κάνω αγωγές», προειδοποιήσε ο κ. Κουλούρης.

Εκανε επίσης λόγο για «μοιραίο ατόπημα» του κ. Παπουτσή, τον οποίο κατηγόρησε επίσης ότι «φέρθηκε όπως οι κομπλεξικοί στους ευεργέτες τους». «Δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο ο Χρηστάκης. Μέσα από εμένα γνώρισε τον

ΕΣΡ: Ανάκληση άδειας μόνο αν το Alter ήταν εκουσίως κλειστό


Η άδεια του τηλεοπτικού σταθμού Alter θα μπορούσε να ανακληθεί μόνο αν το κανάλι ήταν εκουσίως κλειστό με πρόθεση των ιδιοκτητών του, υποστήριξε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, ο κ. Λασκαρίδης γνωστοποίησε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι του σταθμού καλούνται την ερχόμενη εβδομάδα να ενημερώσουν για την κατάστασή του.

Λύση στα προβλήματα των εργαζομένων του Alter ζητεί εν τω μεταξύ, με ερώτηση του προς τον

Στάση εργασίας αύριο 12.00-16.00 στην ΕΡΤ


Στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012, από τις 12.00 έως τις 16.00, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευσή τους και να επανεκτιμηθεί η περαιτέρω στάση τους.

Το δ.σ. της Ενωσης ζητεί την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, τη μετατροπή τους σε συμβάσεις

Διάψευση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος για την υπ. Παιδείας


Ψευδές και παραπλανητικό χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας το σημερινό (10/01/2012) πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο: «Με first class στο Ισραήλ η Αννα».

Όπως διαβεβαιώνεται, τόσο η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, όσο και οι δυο συνεργάτες της που τη συνοδεύουν, ταξίδεψαν σε οικονομική θέση, όπως προκύπτει και από τα συνημμένα έγγραφα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Δυστυχώς», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «όσον αφορά τα κίνητρα και τις στοχεύσεις του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, ο κιτρινισμός, ο λαϊκισμός

Για τις 20/1 ανεβλήθη η δίκη για την κατάληψη της ΔΕΗ


Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου πήρε η δίκη για την κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΗ  στο Χολαργό, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με κατηγορούμενους 10 εργαζομένους της επιχείρησης και πέντε πολίτες.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, συνελήφθησαν στις 24 Νοεμβρίου και δικάζονται για το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.


Η κατηγορία αφορά την κατάληψη του Κέντρου Διαβίβασης εντολών της ΔΕΗ στο Χολαργό, στην οποία είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και συμμετείχαν και πολίτες, με στόχο να μην προχωρούν

Έληξε η κατάληψη στον «Flash»

Αποχώρησε η ομάδα των αντιεξουσιαστών που εισέβαλε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Flash, στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Οι καταληψίες διέκοψαν την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, πήραν τα μικρόφωνα και άρχισαν να διαβάζουν προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα και να εκπέμπουν μηνύματα συμπαράστασης στα κρατούμενα στις φυλακές Κορυδαλλού μέλη του.

Μόλις έγινε γνωστή η κατάληψη,

90 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης


Κονδύλια ύψους περίπου 90 εκατ. ευρώ αναλογούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προσωρινού προϋπολογισμού των τεσσάρων Ταμείων του γενικού προγράμματος «Αλληλεγγύη και διαχείριση μεταναστευτικών ροών».

Τα παραπάνω ανέφερε η Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σ. Μάλμστρομ μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Παπανικολάου.

Συγκεκριμένα, τα κονδύλια για το 2012 κατανέμονται ως εξής: Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων: 44 745 804 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής: 37 357 612 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Πρόσφυγες: 3 601 857 ευρώ, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών: 4 106 402 ευρώ.

Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε τα χαμηλά, μέχρι σήμερα, ποσοστά απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων αλλά και την αδυναμία αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης των

Τροποποίηση για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης γονέων - συζύγων αναπήρων


Μόνο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης μετά τις 5.8.2011 θα έχει εφαρμογή η διάταξη του Ν. 3996/2011 με την οποία ορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των γονέων αναπήρων παιδιών και των συζύγων αναπήρων.

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, το υπουργείο προτίθεται να τροποποιήσει το άρθρο 37, ώστε να εφαρμόζεται μόνο επί αιτήσεων που κατατέθηκαν ή πρόκειται να κατατεθούν μετά την 5.8.2011.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από παρέμβαση 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με ερώτησή τους προς το υπουργείο Εργασίας είχαν επισημάνει ότι η αναδρομικότητα της διάταξης εμπεριέχει ουσιαστικούς κινδύνους για πολλούς γονείς με ανάπηρα τέκνα να αποκλειστούν από το νόμιμο δικαίωμά τους για συνταξιοδότηση.

«Η αναδρομικότητα της διάταξης του άρθρου 37 του Ν. 3996/2011 σε αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί και βρίσκονται σε εκκρεμότητα σε οποιοδήποτε στάδιο της συνταξιοδοτικής

Αλβανός συνελήφθη στη βάση της Ελευσίνας

Στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, άνδρες της ασφάλειας του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας, συνέλαβαν ένα Αλβανό αγνώστων στοιχείων ο οποίος περιπλανιόταν ασκόπως μέσα στην αεροπορική βάση!

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας της 112 Πτέρυγας Μάχης προσπάθησαν να καταλάβουν τι γύρευε ο Αλβανός μέσα στην στρατιωτική εγκατάσταση, χωρίς όμως να βγάλουν άκρη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς δεν μιλούσε ελληνικά (ή έκανε ότι δεν καταλαβαίνει την

Έβγαλαν την Κρήτη από τον χάρτη της Ελλάδας

Ως διαφορετική χώρα παρουσίασαν την Κρήτη σε φυλλάδιο συναυλίας που διοργανώθηκε στο Ναύπλιο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σάλος στην πόλη.

Απο τους διοργανωτές το όλο θέμα αποδίδεται σε "τεχνικό λάθος¨ στην εκτύπωση του φυλλαδίου, όμως, όλες οι σχετικές αναφορές και τα δημοσιεύματα και σε Αμερικανικά έντυπα έκαναν λόγο για συναυλίες στην Ελλάδα και στην...Κρήτη !!

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, η Νεανική Δημοτική Χορωδία Ναυπλίου υποδέχτηκε και συνέπραξε μουσικά με τη χορωδία του University of Wisconsin «eau Claire» των Η.Π.Α. Η Αμερικάνικη χορωδία παρουσίασε έργα του Παγκόσμιου Θρησκευτικού ρεπερτορίου υπό τη διεύθυνση του Dr Gary R. Schwartzhoff.

Όμως η σειρά εκδηλώσεων που έδωσε και θα δώσει στην Ελλάδα η αμερικάνικη χορωδία χαρακτηρίζεται ως: Concert Choir Trip to Greece and Crete!!!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με σειρά επιτολών το θέμα επιχειρείται να υποβαθμιστεί.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Χορωδίας Ναυπλίου, Μέλος Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου Κώστας Λούμος

Ανώτατη εκπαίδευση δωρεάν στο Διαδίκτυο


Πριν λίγες ημέρες το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανακοίνωσε ότι διευρύνει το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει δωρεάν στο Διαδίκτυο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον πλανήτη που διαθέτει πρόσβαση στο Ίντερνετ να παρακολουθήσει μαθήματα στο περίφημο πανεπιστήμιο.

Η νέα διαδραστική πλατφόρμα παρακολούθησης μαθημάτων θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαδικτυακά

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες στην εφαρμογή του ενεργειακού πιστοποιητικού

Αντίθετοι εμφανίζονται με την εφαρμογή του ενεργειακού πιστοποιητικού για την ενοικίαση των σπιτιών ιδιοκτήτες και επιθεωρητές, καθώς πιστεύουν ότι το μέτρο δεν θα προχωρήσει, σε αντίθεση με τους ενοικιαστές, που τάσσονται υπέρ του μέτρου, καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερο μίσθωμα.

Το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από χθες, καθώς επεκτάθηκε η υποχρέωση της προσκόμισης ενεργειακού πιστοποιητικού και στις μισθώσεις εκτός από τις αγοραπωλησίες.

«Είναι απλά αστείο. Το νέο ενεργειακό πιστοποιητικό μίσθωσης ακινήτων είναι ένα μέτρο αναποτελεσματικό και άκαιρο.

Είναι σαν να είστε ξεβράκωτος και να σας πάω σε μία μπουτίκ για να σας δείξω παπιγιόν», δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Σταμάτης Πέρδιος, ενεργειακός επιθεωρητής και τεχνικός σύμβουλος της

Πώς «χτυπούν» οι ληστές στο κέντρο της Αθήνας

Κινούνται ανάμεσα στο κόσμο και ψάχνουν για άτομα που κρατούν τσάντες ή βαλιτσάκια από το χερούλι.

Με κάποιο μικρό σφυρί χτυπάνε το θύμα στο χέρι με αποτέλεσμα εξαιτίας των αντανακλαστικών το χέρι να χαλαρώσει και να πέφτει η τσάντα κάτω.

Αμέσως μετά μέλος της συμμορίας αρπάζει την τσάντα την οποία δίνει σε άλλο μέλος της συμμορίας και όλοι

Μένει στο Alter ο Χατζηνικολάου

Την απόφασή του να παραμείνει μέχρι τέλους στο Alter ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο Real Fm, ο κορυφαίος anchorman είπε ότι του ζητήθηκε από τους εργαζόμενους του καναλιού να βοηθήσει στην προσπάθειά τους για να σωθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, ο σταθμός.

«Το στομάχι μου σφίχτηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε τηλεφώνημα των εργαζόμενων του καναλιού. «Δεν θα πάω στο άλλο κανάλι, θα σας βοηθήσω», απάντησε στις εκκλήσεις τους, και τους επέστησε την προσοχή να μην επηρεάζονται από ξένους παράγοντες και να προσπαθήσουν, «ώστε να αποκτήσει το Alter ξανά φωνή

Το Βυζαντινό Μουσείο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών


Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εκτίθεται, από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, μία συνοπτική φωτογραφική παρουσίαση των μόνιμων συλλογών του Μουσείου.

Το Βυζαντινό Μουσείο έχει ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο από την ολοκλήρωση και παρουσίαση στο κοινό της νέας έκθεσης των μόνιμων συλλογών του, η οποία συγκροτήθηκε στη βάση μιας εντελώς νέας μουσειολογικής πρότασης, συμβατής με τις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσειολογίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όψεις των θεματικών ενοτήτων της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, οι οποίες πραγματεύονται με τρόπο συνθετικό την εποχή από την ύστερη αρχαιότητα (3ος αιώνας) έως και την ίδρυση

Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών YAMAHA


Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών YAMAHA μοντέλο YZF-R125 εκτελεί η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ.

Η ανάκληση αφορά περίπου 400 δίκυκλα χρονολογίας κατασκευής 2008 - 2011, στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο να λασκάρουν οι βίδες στήριξης του διακόπτη ανίχνευσης της θέσης του πλαϊνού ορθοστάτη (σταντ) με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του συστήματος. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι η πιθανότητα εκκίνησης του δικύκλου με τον πλαϊνό ορθοστάτη στην ανοιχτή θέση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση.


Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το

Πώς να αποφύγετε την τοξοπλάσμωση στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο προσβολής από τοξοπλάσμωση λόγω απουσίας αντισωμάτων. Είναι πιθανό να προσβληθείτε από τοξοπλάσμωση αν έρθετε σε επαφή με κόπρανα γάτας, από την κατανάλωση ωμών λαχανικών που δεν είναι πλυμένα σχολαστικά καθώς και από την κατανάλωση κρέατος το οποίο δεν έχει μαγειρευτεί επαρκώς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τα καταναλώνουμε τις συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημεία στα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την διάρκεια τις εγκυμοσύνης, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο προσβολής.

Είναι πολύ σημαντικό όλα τα είδη κρέατος να είναι πολύ καλά μαγειρεμένα και προτιμήστε να μην

Τα επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης εισήχθησαν και στην Ελλάδα

Την ώρα που η υπόθεση με τα επικίνδυνα εμφυτεύματα σιλικόνης παίρνει διαστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Ελλάδα «αναζητούνται» τουλάχιστον 250 ζεύγη που έφθασαν στα χέρια πλαστικών χειρουργών την περίοδο 2009 - Απρίλιος 2010, σύμφωνα με τις εταιρίες που τα εισήγαγαν και τα διέθεταν. Από την πλευρά της, η επιστημονική ένωση πλαστικών χειρουργών έχει ενημερωθεί επισήμως για χρήση μόνο σε 15 έως 20 ασθενείς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εταιρίες που νομίμως εισήγαγαν και διέθεταν τα ενθέματα στήθους έδωσαν αναλυτικά στοιχεία στον ΕΟΦ και το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αυτά, έχουν διατεθεί 250 ζεύγη

Σαρωτικές αλλαγές στο «Νέο Λύκειο»

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το «Νέο Λύκειο». Χτες, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, για να τους ενημερώσει για τις τελικές θέσει.

Κατόπιν δήλωσε ότι «μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση».

Σύµφωνα µε τα σχέδια που έχουν ανακοινωθεί, οι αλλαγές για το Νέο Λύκειο αφορούν ιδίως τις Β'

Με έλλειμμα 10% έκλεισε ο Προϋπολογισμός 2011

Με αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών έκλεισε το 2011 ο Κρατικός Προϋπολογισμός. Τα επίσημα προκαταρκτικά στοιχεία για το δημοσιονομικό έτος 2011 αναμένεται να δοθούν σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 12μηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε άνω των 22 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 21,06 δισ. ευρώ όπως προσδιορίστηκε στον Προϋπολογισμό του 2012 και ελλείμματος 23,3 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.


Σε δημοσιονομικό επίπεδο οι αποκλίσεις των εσόδων του 2011 ξεπέρασαν τα 1,315 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 47,6 δισ. ευρώ περίπου.

Η υστέρηση των εσόδων αποδίδεται από το υπουργείο Οικονομικών στις μειωμένες εισπράξεις από

Οι Τούρκοι προκαλούν στο Καστελόριζο

Σε μία κίνηση - πρόκληση προχώρησε χθες η Τουρκία, με στρατιωτικό της ελικόπτερο να πραγματοποιεί υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ρω, θέλοντας όπως φαίνεται να αμφισβητήσει τη δικαιοδοσία της Ελλάδος στις θαλάσσιες ζώνες του Καστελορίζου, όπως αυτές ορίζονται βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Λίγες ημέρες μετά τα ωραία λόγια στις συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλου τόσο με τον υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου όσο και με τον υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς, η υπέρπτηση ανεβάζει την ένταση - χωρίς προφανή λόγο. Αυτό που εντυπωσιάζει μάλιστα είναι ότι επρόκειτο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε και άκομψα.

Το ελικόπτερο S-70 των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πέταξε 200 πόδια πάνω από τη Ρω. Η υπέρπτηση έλαβε χώρα στις 15.24, με το τουρκικό ελικόπτερο να έχει εισέλθει στο FIR Αθηνών

Με αλυσίδες η κίνηση στην Πάρνηθα

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όσους σκοπεύουν να κινηθούν στην Πάρνηθα, από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω, ενώ και σε αρκετά μέρη της Ελλάδας που χιονίζει η χρήση τους είναι αναγκαία.

ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 10ο έως 30ο χλμ., μέσω Βιτσίου.
Α.Δ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από 40ο έως 45ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 40ο έως 54ο χλμ.
Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από 25ο έως 43ο χλμ.
Α.Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας, από 18ο έως 28ο χλμ., μέσω Βιτσίου.

ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α.Δ. ΠΕΛΛΑΣ

Τριήμερη αποχή δικηγόρων από αύριο

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνήλθε έκτακτα σήμερα αποφάσισε πανελλαδική αποχή δικηγόρων την 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποχή γίνεται μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νομοθετική πρωτοβουλία που προωθεί η Πολιτεία, ίδρυσης διασυλλογικών δικηγορικών εταιριών και παραστημάτων τους, που συμβάλλουν στην «εμπορευματοποίηση» των

Ο εγκέφαλος γερνά από τα… 45!

Άσχημα μαντάτα επιφύλαξε μια νέα μελέτη, η οποία έδειξε πως η φθίνουσα πορεία της μνήμης, της λογικής σκέψης και της αντίληψης δεν αρχίζει στην ηλικία των 60 ετών όπως πίστευαν έως σήμερα οι ειδικοί, αλλά πολύ νωρίτερα: στα 45.

«Είναι ευρέως διαδεδομένη η πεποίθηση ότι η νοητική εκφύλιση δεν αρχίζει πριν από την ηλικία των 60 ετών, αλλά η μελέτη μας αποκαλύπτει σημαντική νοητική φθορά ακόμα και σε άτομα ηλικίας 45 έως 49 ετών», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αρσανά Σιν-Μανού, από το Κέντρο Έρευνας στην Επιδημιολογία και την Πληθυσμιακή Υγεία, το οποίο υπάγεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας.

Το συμπέρασμα βασίζεται στην ανάλυση στοιχείων από μελέτη που άρχισε το 1985 και πραγματοποιείται σε σχεδόν 5.200 άνδρες και 2.200 γυναίκες. Οι εθελοντές είναι Βρετανοί και οι

Χωρίς γιατρούς και σήμερα το ΙΚΑ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον κλάδο της υγείας, με τους γιατρούς του ΙΚΑ να απεργούν για δεύτερη μέρα και μέχρι την Παρασκευή.

Οι γιατροί ζητούν, μεταξύ άλλων, αύξηση των αμοιβών των γιατρών που θα συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ και εθνική συλλογική σύμβαση, με τις αμοιβές να καθορίζονται κατά πράξη και περίπτωση.

Και σήμερα απεργούν οι ιδιώτες γιατροί μετά από απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι την Παρασκευή αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, στις χθεσινές τους γενικές συνελεύσεις.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή οι φαρμακοποιοί δεν θα χορηγούν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες πάντως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε τους φαρμακοποιούς ότι αν συνεχίσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων θα προχωρήσει σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών

Ο καιρός στις 10.01.2012


Αυξημένες νεφώσεις στη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, περιμένουμε την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν τοπικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 13, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά από το μεσημέρι και μετά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες