www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Για τις 20/1 ανεβλήθη η δίκη για την κατάληψη της ΔΕΗ


Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου πήρε η δίκη για την κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΗ  στο Χολαργό, που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, με κατηγορούμενους 10 εργαζομένους της επιχείρησης και πέντε πολίτες.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, συνελήφθησαν στις 24 Νοεμβρίου και δικάζονται για το αδίκημα της παρεμπόδισης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας, ενώ ένας πολίτης αντιμετωπίζει επιπλέον την κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής.


Η κατηγορία αφορά την κατάληψη του Κέντρου Διαβίβασης εντολών της ΔΕΗ στο Χολαργό, στην οποία είχε προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και συμμετείχαν και πολίτες, με στόχο να μην προχωρούν
οι εντολές διακοπής ρεύματος σε πολίτες που δεν είχαν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.


Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επανέλαβε στο δικαστήριο τη θέση που από την αρχή υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ότι δηλαδή η κατάληψη ήταν απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου και ότι ασκούσαν νόμιμο δικαίωμά τους.


Στο πλευρό των κατηγορουμένων είναι, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.


Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει «την κατηγορηματική της αντίθεση σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και συμπαραστέκεται στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο».


«Κάθε απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που οι εργαζόμενοι δέχονται ανελέητη επιδρομή στο εισόδημα τους και στα δικαιώματα τους είναι απαράδεκτη και κατακριτέα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Τέλος, η ΓΣΕΕ καλεί τους αρμόδιους «να αποσύρουν τις κατηγορίες ενάντια σε συνδικαλιστές που υπερασπίζονται, εκτός άλλων και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε ένα βασικό δημόσιο αγαθό, τη στιγμή που τα νοικοκυριά στην Ελλάδα δοκιμάζονται σκληρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: