www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πώς να αποφύγετε την τοξοπλάσμωση στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο προσβολής από τοξοπλάσμωση λόγω απουσίας αντισωμάτων. Είναι πιθανό να προσβληθείτε από τοξοπλάσμωση αν έρθετε σε επαφή με κόπρανα γάτας, από την κατανάλωση ωμών λαχανικών που δεν είναι πλυμένα σχολαστικά καθώς και από την κατανάλωση κρέατος το οποίο δεν έχει μαγειρευτεί επαρκώς.

Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε να τα καταναλώνουμε τις συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημεία στα οποία πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την διάρκεια τις εγκυμοσύνης, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο προσβολής.

Είναι πολύ σημαντικό όλα τα είδη κρέατος να είναι πολύ καλά μαγειρεμένα και προτιμήστε να μην
καταναλώσετε κρέας το οποίο φαίνεται μισοψημένο. Μπορείτε ακόμη να αποφύγετε την κατανάλωση φρέσκου κρέατος τοποθετώντας το σε συνθήκες κατάψυξης για 2-3 μέρες πριν την κατανάλωση συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση του παρασίτου. Μετά από την παρασκευή φαγητού με κρέας ή κιμά καθαρίστε επιμελώς όλες τις επιφάνειες, τα σκεύη που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Όσον αφορά την κατανάλωση λαχανικών, φροντίζετε να είναι πάντα πολύ καλά πλυμένα πριν τα καταναλώσετε, ξεπλένοντας τα επιμελώς δύο - τρεις φορές και προτιμήστε τα βραστά λαχανικά, ιδιαίτερα όταν γευματίζετε εκτός σπιτιού. Μην ξεχνάτε το σχολαστικό πλύσιμο και των φρούτων.

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορείτε να κρατήσετε το κατοικίδιό σας εντός σπιτιού αρκεί να μην έρχεστε σε επαφή η ίδια με τις ακαθαρσίες του ζώου, να τηρούνται συστηματικά οι κανόνες υγιεινής και η συχνή αλλαγή της άμμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: