www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

΄Ερχεται το τέλος του... κρυολογήματος;

Τα βιβλία ανοσολογίας μάλλον θα έπρεπε να ξαναγραφτούν, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον το κεφάλαιο της αντιμετώπισης των ιών από το ανοσοποιητικό σύστημα, ύστερα από μια αναπάντεχη ανακάλυψη ειδικών του διάσημου Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο Κέιμπριτζ. Οι ερευνητές έδειξαν για πρώτη φορά ότι τα αντισώματα που αναπτύσσονται από το ανοσοποιητικό σύστημα όταν ένας ρινοϊός που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα εισβάλλει στο κύτταρο δεν αρκούνται στο να κυνηγήσουν τον «εχθρό» μόνο στην κυκλοφορία του αίματος, όπως πιστευόταν ως σήμερα. Αντιθέτως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη υπάρχει και ένα δεύτερο επίπεδο αντι-ιικής άμυνας του ανοσοποιητικού, αφού τα αντισώματα είναι σε θέση να καταστρέψουν τον ιό ακόμη και όταν έχει πλέον εισέλθει στα «άδυτα» του κυττάρου και το έχει κυριεύσει.

Η νέα ανακάλυψη εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέας γενιάς αντι-ιικών φαρμάκων τα οποία θα δρουν ενισχύοντας τον φυσικό μηχανισμό που διαθέτουν τα κύτταρα προκειμένου να εξολοθρεύουν τους ιούς. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences», οι πρώτες κλινικές δοκιμές των νέων φαρμάκων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα δύο με πέντε έτη. Ελπίζεται ότι η καινούργια γνώση θα προσφέρει θεραπεία όχι μόνο για το

Γιώργος Παπανδρέου: «Η αναδιάρθρωση δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα μας»

Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης» ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι: «είμαι πολύ σαφής ως προς αυτό. Πιστεύουμε επίσης, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, ότι δεν θα ξεφύγουμε από την πορεία μας» και επανέλαβε την θέση ότι «από το 2012, η Ελλάδα θα έχει πολύ χαμηλό πρωτογενές χρέος και προσβλέπει σε ανάπτυξη για το 2012».

Αυτό σημαίνει, τονίζει ο κ. Παπανδρέου, ότι «θα έχουμε μια πολύ βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μας». Ο πρωθυπουργός δηλώνει επίσης ότι η κυβέρνηση μείωσε το έλλειμμα κατά 5,5% και βρίσκεται σε σταθερή πορεία και εξήρε την εντυπωσιακή ωριμότητα του ελληνικού λαού για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις επώδυνες , όπως αναφέρει, αλλαγές.

Ερωτηθείς σχετικά με το χάσμα στις ευρωπαϊκές κοινωνίες εξ αιτίας του κύματος απεργιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Πορτογαλία, δεν απέκλεισε την ύπαρξη ανισορροπιών και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα συνοχής. «Ελπίζω, ωστόσο, ότι θα έχουμε την επιμονή και την ικανότητα να τα καταφέρουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις αποφάσεις του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο προσωρινός μηχανισμός βοήθειας που έγινε για την Ελλάδα αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και θα συμπεριληφθεί και στα κείμενα των Συνθηκών που

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποδοκιμάζει τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας

«Το κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου επιβαρύνει επικίνδυνα τα μεγάλα προβλήματα της παιδείας», αναφέρει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη και προχώρησε στη συγκρότηση τεσσάρων επιτροπών για να διαμορφώσει τις δικές της προτάσεις.


Οι επιτροπές θα επεξεργαστούν προτάσεις που θα προέλθουν από τις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων και θα διαμορφώσουν το πρώτο κείμενο προτάσεων, το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη Σύγκλητο.

Η κατανομή αρμοδιοτήτων κάθε επιτροπής ρυθμίστηκε ως εξής:

• Επιτροπή για θέματα διοικητικά.

• Επιτροπή για θέματα ακαδημαϊκά και προσωπικού.

• Επιτροπή για θέματα οικονομικής διαχείρισης.

• Επιτροπή για θέματα έρευνας και ερευνητικής πολιτικής.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συγκλήτου, ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος

Πότε είναι αποτελεσματικές οι αντιρυτιδικές κρέμες

Λειαίνουν τις ρυτίδες και επιβραδύνουν τη γήρανση. Είναι πραγματικότητα όμως όσα υπόσχονται οι κρέμες που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών; Η απάντηση εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, σύμφωνα με μελέτη της Mayo Clinic. Πάντως, δεν φαίνεται να κάνουν και θαύματα...

Ερευνητές από τη Mayo Clinic αναζήτησαν εάν οι υποσχέσεις που δίνουν οι εταιρείες καλλυντικών έχουν αποτελέσματα, καθώς κάποια από τα συστατικά που περιέχουν αρκετές από αυτές, ενδέχεται να έχουν αντιρυτιδική δράση.

Εν τούτοις όμως αυτό που προβάλλουν είναι τα ιδιαίτερα συστατικά και όχι ολόκληρο το περιεχόμενο του κουτιού ή του σωληναρίου που τις περιέχουν. Επιπλέον, δεν έχουν μπει στο επιστημονικό μικροσκόπιο για να αποδείξουν τα οφέλη τους.

Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις έρευνες των ειδικών της Mayo Clinic, είναι ότι εάν κάποιος πιστεύει πως σε ένα κουτάκι κρέμας θα έχει τα αποτελέσματα ενός λίφτινγκ προσώπου… απατάται. Κάποιες κρέμες έχουν αποτελέσματα, τα οποία εξαρτώνται από τα δραστικά

Παράνομα χυτήρια-βόμβες στον Βοτανικό

Το κυνήγι για το «καυτό» κόκκινο μέταλλο έχει γίνει τελευταία πολύ... άγριο. Ο χαλκός είναι πλέον ανάρπαστος ανάμεσα στους scrap dealers- κοινώς τους πωλητές παλιοσίδερων- εκ των οποίων πολλοί έχουν αναθέσει σε ομάδες Ρομά τη «βρώμικη» δουλειά, δηλαδή τη συλλογή του μετάλλου με οποιοδήποτε θεμιτό αλλά και αθέμιτο τρόπο. Καλώδια ξηλώνονται παράνομα από το σύστημα ηλεκτροδότησης των τρένων του ΟΣΕ, από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ή από οικοδομές και καίγονται σε καταυλισμούς Τσιγγάνων- ακόμη και στην καρδιά της Αθήνας. Στόχος τους είναι να πάρουν το ποθητό κόκκινο μέταλλο, το οποίο την τελευταία εβδομάδα έπιασε τιμέςρεκόρ. Για πρώτη φορά μετά την χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 με την πτώχευση της Lehman Βrothers ξεπέρασε τα 8.500 δολάρια ανά τόνο. Στον Βοτανικό οι «σκραπατζήδες» κάνουν χρυσές δουλειές. Οπως λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Βήμα» η ειδική γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη σε επιθεωρήσεις που έγιναν στα «σκραπατζήδικα» της περιοχής διαπιστώθηκε ότι «είναι τελείως

Σχολικά κυλικεία: Αραβική πίτα αντί για καπνιστή γαλοπούλα

«Κόβεται» η καπνιστή γαλοπούλα από τα σχολικά κυλικεία.

Τον ίδιο... δρόμο παίρνουν τα αεριούχα αναψυκτικά, οι σοκολάτες, οι γκοφρέτες, οι καραμέλες, οι τσίχλες και τα κάθε λογής πατατάκια και γαριδάκια.

Οι δε τυρόπιτες τίθενται... υπό παρακολούθηση. Τα κυλικεία θα πουλούν στο εξής μόνο υγιεινές τροφές. Τη θέση των τσιπς παίρνουν τα κράκερ, της καπνιστής γαλοπούλας η βραστή και η ψητή και των αναψυκτικών τα milkshakes. Σε περίοπτη θέση θα βρίσκονται η αραβική πίτα, οι μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, το μέλι με ταχίνι, το τυρί σε μερίδες και η πίτα για σουβλάκια, η οποία όμως θα παρασκευάζεται σε διαπιστευμένο εργαστήρι.

Αυτοδιαχείριση από τους μαθητές

Το καθεστώς με το οποίο λειτουργεί έως και σήμερα το σχολικό κυλικείο αλλάζει με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με σκοπό να ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους. Αλλάζει ακόμα και ο τρόπος διαχείρισης των κυλικείων, αφού με την ίδια τροπολογία ενθαρρύνονται οι μαθητές ή οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων (για τα δημοτικά σχολεία) να διαχειρίζονται τα οικονομικά στοιχεία αυτών των μικρών επιχειρήσεων. Στόχος να μειωθούν οι τιμές

Οι φλούδες «ασπίδα» για τον καρκίνο

Θέλετε αυξημένη προστασία από τον καρκίνο; Πετάξτε τους αποφλοιωτές και συνηθίστε να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα τους. Μια τέτοια αλλαγή συνηθειών, όσο κακόγευστη και αν ηχεί, θα μπορούσε να απογειώσει την καθημερινή απορρόφηση βιταμινών από τον οργανισμό σας και να αυξήσει τα αποθέματα ενέργειάς σας- πέραν τού ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Η τριχωτή φλούδα του ακτινιδίου είναι αντιοξειδωτική και πιστεύεται πως διαθέτει αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές ιδιότητες. Η φλούδα περιέχει τρεις φορές τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του καρπού του φρούτου.

Συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση ιών όπως ο σταφυλόκοκκος και το κολοβακτηρίδιο Εcoli που προκαλούν συνήθως τις τροφικές δηλητηριάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα ακόμη και αν περάσετε τα ακτινίδια από τον αποχυμωτή.

΄Οσο για τις μπανάνες, επιστήμονες στην Ταϊβάν ανακάλυψαν ότι η φλούδα τους κάνει καλό στην κατάθλιψη καθώς είναι πλούσια σε σεροτονίνη, χημική ουσία η οποία επηρεάζει τη διάθεση του ανθρώπου που τη λαμβάνει. Κάνει επίσης καλό στα μάτια, αφού περιέχει αντιοξειδωτικό που τα προστατεύει από την έκθεση σε υπεριώδες φως, την κύρια αιτία πρόκλησης καταρράκτη. Η ομάδα που πραγματοποίησε την έρευνα συστήνει το βράσιμο της φλούδας για δέκα λεπτά και στη συνέχεια

Facebook: Τα Χριστούγεννα ... επικίνδυνα για χωρισμούς

Όσοι αισθάνονται «αναταράξεις» στις σχέσεις τους, θα πρέπει να έχουν το νου τους, επειδή πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και, σύμφωνα με μια νέα πρωτότυπη μελέτη, που αξιοποιεί στοιχεία από χιλιάδες χρήστες του Facebook, είναι ακριβώς αυτή την εποχή του έτους, μαζί με την άνοιξη, που συμβαίνουν οι πιο πολλοί χωρισμοί.

Ο ερευνητής Ντέηβιντ ΜακΚάντλες, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μελέτησε πόσο συχνά μέσα στον χρόνο εμφανίζεται η λέξη «χωρισμός», «χώρισα» κλπ. στις ιστοσελίδες των χρηστών του μεγαλύτερου στον κόσμο κοινωνικού δικτύου. Δημιούργησε έτσι ένα γράφημα που αποκαλύπτει ότι μέσα στο έτος υπάρχουν «επικίνδυνες» ημερομηνίες και άλλες «ακίνδυνες», όσον αφορά στον χωρισμό δύο ανθρώπων.

Η περίοδος των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου πριν από τα Χριστούγεννα και οι πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου που καταλήγουν στην έναρξη της άνοιξης, είναι τα δύο χρονικά διαστήματα που σημειώνονται οι περισσότεροι χωρισμοί, δηλαδή πριν από δύο μεγάλα χρονικά «ορόσημα», ένα

Νέα εξέταση δείχνει το φύλο του παιδιού στις 7 εβδομάδες

Ερευνητές στο Ισραήλ ανέπτυξαν μια νέα εξέταση με την οποία θα είναι εφικτή η αναγνώριση του φύλου του μωρού στις πρώτες εβδομάδες της κύησης και μάλιστα με μη παρεμβατικό τρόπο. Πρόκειται για μια εξέταση αίματος που ανέπτυξαν ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Τελ Αβίβ και μπορεί να δείχνει το φύλο του μωρού όταν η έγκυος βρίσκεται μόλις στην έβδομη εβδομάδα κύησης. Πρόκειται για μια απλή εξέταση που εντοπίζει ίχνη του DΝΑ του εμβρύου η ανάλυση των οποίων μπορεί να δείχνει το φύλο του. Σήμερα έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι με τις οποίες μπορεί να γίνεται αναγνώριση του φύλου πριν από τη συμπλήρωση δέκα εβδομάδων κύησης αλλά είναι παρεμβατικές και κρύβουν κινδύνους για τη μητέρα και το έμβρυο.

Στις δοκιμές που έχουν γίνει η νέα εξέταση κατάφερε να αναγνωρίσει σωστά το φύλο του μωρού σε ποσοστό 99%. Η είδηση όμως έχει προκαλέσει και ανησυχία αφού εγείρονται ηθικά ζητήματα που

Γεννήθηκε σήμερα το πρώτο πάντα του 2010 με μέγεθος όσο ένα κινητό τηλέφωνο

Η Λουν Λουν, ένα γιγάντιο πάντα, βάρους 107 κιλών, γέννησε σήμερα στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα ένα μωράκι που είναι το πρώτο που γεννιέται φέτος στις ΗΠΑ.

Το μωρό, όπως και η μητέρα του, φαίνεται όπως λένε ειδικοί, πως θα γίνει γιγάντιο αλλά προς το παρόν το μέγεθός του είναι τόσο μικρό που φτάνει μόλις το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ζωολογικού κήπου.

Η Λουν Λουν ζει επί 13 χρόνια στην Ατλάντα και μόλις σήμερα κατάφερε να γίνει μητέρα, μετά από πολλές προσπάθειες τόσο δικές της όσο και του αρσενικού Γιανγκ Γιανγκ που ήλθε από την Κίνα, αλλά και των ειδικών που αγωνίζονται να σώσουν αυτό το σπάνιο είδος

Υπουργείο Εργασίας: Δεν χάνουν την πρόωρη συνταξιοδότηση μητέρες ανηλίκων που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις έως και τις 31/12/2010

Διατηρούν το δικαίωμα της πρόωρης συνταξιοδότησης γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εφόσον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις, ανεξαρτήτως το πότε κατατίθεται η αίτηση συνταξιοδότησης, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στο ΙΚΑ η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας.

Με την εγκύκλιο αυτή το υπουργείο βάζει τέλος σε αμφισβητήσεις και διαφορετικές ερμηνείες που ταλαιπωρούσαν τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νόμου, γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι οποίες μέχρι 31/12/2010 συμπληρώνουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 50ό, εξισώνονται σταδιακά από 1/1/2011, εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών, με τους άνδρες που έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 65ο.

Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ρητά ότι όσοι και όσες έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31/12/2010, δεν θίγονται από τις διατάξεις του και ισχύουν γι' αυτούς οι διατάξεις που ίσχυαν μέχρι τη δημοσίευσή του τόσο εκείνες που αφορούν τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης όσο και εκείνες

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: 24ωρες οι βάρδιες

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τη σεισμική δραστηριότητα στον Ελληνικό χώρο, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση.


"Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο συνεχίζει αδιάλειπτα και απρόσκοπτα την επί 24ωρης βάσης παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας του Ελληνικού Χώρου",αναφέρει ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι πληροφορίες για διακοπή της νυχτερινής παρακολούθησης είναι ανακριβείς και για του λόγου το αληθές υπενθυμίζει ότι "όπως μπορεί να διαπιστωθεί και από την

Υποσχέσεις για απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από τον Πειραιά μέχρι τον Αύγουστο του 2011

Την δέσμευση ότι ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός του κέντρου της πόλης ανέλαβε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε με τον Γ. Μίχα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δεύτερος.


Ο υπουργός Υγείας, επισκέφθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο τη Γ' Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά και τόνισε μεταξύ άλλων πως στόχος του

Καθυστέρηση στη μισθοδοσία του Ερρίκος Ντυνάν

Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.


Προειδοποιουν τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν δεν πληρωθούν και αναφέρουν ότι πριν από λίγους μήνες, ο διοικητής, Ανδρέας Μαρτίνης, είχε αναφέρει πως το οικονομικό αποτέλεσμα λειτουργίας του νοσοκομείου για το πρώτο τετράμηνο του 2010 ήταν θετικό κατά 1,2 εκατ. ευρώ. "Πώς ξαφνικά τα έσοδα του Ερρίκος Ντυνάν δεν επαρκούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων του; διερωτούνται.

Με δηλώσεις του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδρέας Μαρτίνης ανέφερε ότι η καταβολή έχει καθυστερήσει για τέσσερις ημέρες και είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει στα δέκα χρόνια

Νέο εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο

Ένα ακόμη μεγάλο εμπορικό κέντρο ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του, στα νότια προάστια της Αθήνας.


Το Athens Metro Mall θα αρχίσει να λειτουργεί στις 30 Νοεμβρίου, στον Άγιο Δημήτριο. Πρόκειται για μία επένδυση που ξεπέρασε τα 75 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, Talima Venture Inc.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής της εταιρείας, Π. Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι το εμπορικό κέντρο θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας. Το Athens Metro Mall έχει εκμισθώσιμη επιφάνεια (GLA) 21.500 τ.μ. διαθέτει 85 καταστήματα και 18 χώρους εστίασης. Όπως ανακοινώθηκε, μέρος έχει μισθωθεί από τη Village για τη δημιουργία πολυκινηματογράφου πέντε αιθουσών, ενώ χώρο έχει μισθώσει και η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη

Σύλληψη μέλους της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε η Βρετανία

Τη σύλληψη νωρίτερα φέτος ενός άντρα που φέρεται να είναι μέλος της Aλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) που έχει έδρα στην Υεμένη, με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι.


Η υπουργός δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες της χώρας εργάζονται για να εξουδετερώσουν τους πράκτορες της οργάνωσης που δρουν στη Βρετανία, πρόσθεσε ωστόσο ότι απειλές όπως αυτή είναι πιθανό να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας στο Λονδίνο ο εν λόγω άντρας πιστεύεται ότι είναι ο 30χρονος Ραζίμπ Καρίμ, που γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές και ζούσε στο Νιούκασλ της Βρετανίας. 'Ηταν ειδικός ηλεκτρονικών

Γ. Πεταλωτής: Εκλογές αν χρειαστεί νομιμοποίηση των κυβερνητικών επιλογών

Στην πρώτη γραμμή κρατά η κυβέρνηση το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε σήμερα να αποσαφηνίσει πως η κάλπη της 7ης Νοεμβρίου μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εθνικές εκλογές, με την παρουσίαση όρων που επιδέχονται πολλές ερμηνείες. Ο Γ. Πεταλωτής συνέδεσε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών με το ενδεχόμενο νομιμοποίησης πολιτικών «ξένων» προς την ιδεολογία και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Χωρίς να προσδιορίσει το ύψος του εκλογικού πήχυ του κυβερνώντος κόμματος για την ανάδειξη των δημάρχων και των περιφερειαρχών, που εν πολλοίς θα κρίνει και την υλοποίηση της πρόθεσης του Γ. Παπανδρέου να προσφύγει πρόωρα σε εθνικές εκλογές, ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε: "Αν θα διαπιστώσουμε με τις εκλογές ότι υπάρχει νομιμοποίηση επιλογών που δεν έχουν σχέση με την ιδεολογία ή δεν ήταν προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να

Σύσκεψη εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες για τα παγιδευμένα δέματα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Κομισιόν, μετά τα περιστατικά μεταφοράς παγιδευμένων δεμάτων, από την Υεμένη και την Ελλάδα, με εμπορικά αεροσκάφη. Την Παρασκεύη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες σύσκεψη εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της απειλής.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της επιτρόπου εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, ανέφερε ότι στη σύσκεψη θα μετέχουν ειδικοί σε ζητήματα εμπορευματικών μεταφορών και σε ζητήματα εντοπισμού εκρηκτικών.

Υπογράμμισε πως παρά τα περιστατικά της τελευταίας εβδομάδας, τα επίπεδα ασφαλείας στον τομέα των αερομεταφορών στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε. είναι τα υψηλότερα παγκοσμίως και δεν υπάρχουν προς

Μέτρα στήριξης ως το 2012 προτείνει ο ΟΟΣΑ

Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης το 2011 θα είναι μειωμένος σε σχέση με το 2010, την ώρα που το δημόσιο χρέος στις περισσότερες χώρες χτυπάει «κόκκινο» υποστηρίζει η παρουσίαση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) πριν τη σύνοδο των G20 στη Σεούλ. Για αυτό το λόγο προειδοποιεί ότι η αδύναμη ανάκαμψη, κάνει αναγκαία την παρουσία των μέτρων στήριξης μέχρι τουλάχιστον το πρώτο μισό του 2012.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο ΑΕΠ για τις χώρες - μέλη του οργανισμού αναμένεται στο 2,5-3% για το 2010 ενώ στο 2011 προβλέπεται μείωση στο 2-2,5%. Η ανάκαμψη του μέσου ΑΕΠ,

Την πλήρη απελευθέρωση της ακτοπλοΐας ζητούν οι εφοπλιστές


Υπέρ της άμεσης προσαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου στο αντίστοιχο κοινοτικό, ώστε να απελευθερωθεί πλήρως η ακτοπλοΐα ζητούν οι ακτοπλόοι. Όπως λένε, αν αυτό συμβεί οι εταιρείες του κλάδου θα καταστούν ανταγωνιστικές και βιώσιμες.


Ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, Απόστολος Βεντούρης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, κάλεσε το νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων να δώσει απάντηση στα αιτήματα του κλάδου, υπσοτηρίζοντας ότι υπό τις παρούσες συνθήκες "η ακτοπλοϊκή οικογένεια οδεύει προς την πτώχευση".

Όπως ανέφερε, θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα συγκεκριμένες προϋποθέσεις θεσμικού πλαισίου, όπως η υποχρεωτική δρομολόγηση, τα μη ανταποδοτικά τέλη υπέρ τρίτων, η νομοθεσία σχετικά με

Έρευνα στην Ιταλία για το δέμα στο Μπερλουσκόνι

Έρευνες διεξάγονται στην Ιταλία με εντολή των δικαστικών αρχών για την υπόθεση αποστολής από την Ελλάδα παγιδευμένου πακέτου με παραλήπτη τον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Για ενδεχόμενη εμπλοκή «ομάδων Ιταλών αναρχικών» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.


Η εισαγγελία της Μπολόνια άσκησε μήνυση κατά αγνώστων για εισαγωγή στη χώρα εκρηκτικού υλικού και για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Μπολόνια, Βάλτερ Τζιοβανίνι, ο εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του πακέτου θα μπορούσε να "προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες" στον παραλήπτη του.

Παράλληλα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας "εξετάζουν" το περιστατικό και διερευνούν εάν ο αποστολέας του πακέτου έχει διασυνδέσεις στην Ιταλία. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, είναι "πιθανό" να εμπλέκονται και Ιταλοί στην υπόθεση.

"Οι σχέσεις και οι διασυνδέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και σε Ιταλούς αναρχικούς είναι γνωστές, από το 2003 όταν είχε αποσταλεί στον Ρομάνο Πρόντι, τότε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα 'ύποπτο' πακέτο", ισχυρίστηκε ο Ρομπέρτο Μαρόνι."Τώρα πρέπει να εξακριβώσουμε έαν από πίσω

Άλλαξαν ιδιοκτήτη τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία πέρασαν από σήμερα το πρωί στα χέρια της Privinvest, εταιρείας συνδεδεμένης με την Abu Dhabi Mar.


Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Ισκαντάρ Σάφα προκάλεσαν αναταραχή στους εργαζόμενους καθώς, όπως είπε, δεν εγγυάται τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα.

Να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί διαφοροποίηση από τα όσα έλεγε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος διαβεβαίωνε ότι με την πώληση δεν θα υπάρξουν απολύσεις και οι νέοι ιδιοκτήτες εγγυώνται απολύτως όλες τις θέσεις εργασίας.

Σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ο Ισκαντάρ Σάφα έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία ο τομέας των επισκευών εμπορικών πλοίων -στον οποίο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατέχουν κυρίαρχη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο- έως ότου ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας σχετικά με τους περιορισμούς που προβλέπει αρχική απόφαση αρμοδίων οργάνων της

Στέλνει το ΣΔΟΕ στα φαρμακεία ο Αν. Λοβέρδος

Τη διενέργεια πιο εντατικών ελέγχων στα φαρμακεία και τους γιατρούς προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη. Ταυτόχρονα ο υπουργός Υγείας συζήτησε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος στην κατεύθυνση της άρσης του προκαθορισμένου ποσοστού κέρδους.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος αύριο αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να καθοριστούν οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας για το 2011.

Να σημειωθεί ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων ζητούν 3,4 δισ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στο Θ. Πάγκαλο

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις Πάγκαλου ότι οι ένοπλες δυνάμεις αποτελούν ένα από τα πλέον αντιπαραγωγικά κομμάτια της δημόσιας διοίκησης έδωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτός εκφράζει την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις και τα στελέχη αυτών. Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται και υποστηρίζει όλα τα στελέχη και στέλνει χαιρετισμό αναγνώρισης και στήριξης σε

Ευθύνες στις εταιρείες κούριερ καταλογίζει η Αστυνομία

Το παγιδευμένο δέμα που έφτασε στη γερμανική καγκελαρία, καθώς και εκείνο που έφυγε από τη χώρα με προορισμό το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού, φορτώθηκαν σε αεροσκάφη με ευθύνη των εταιρειών ταχυμεταφορών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.


Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. και στις δύο περιπτώσεις τα δέματα μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο, ελέγχθηκαν και φορτώθηκαν σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων με μέριμνα των εταιρειών κούριερ.

"Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι ασφάλειας μεταφερομένων αντικειμένων πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με μέριμνα και ευθύνη ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας που συνεργάζονται με τις ταχυμεταφορικές εταιρείες", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χρ. Παπουτσής: Λόγω νομοθετικού κενού «πέρασε» το δέμα - βόμβα από το αεροδρόμιο

Την ικανοποίηση του για την αντίδραση των αρχών στην υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσης αμέσως μετά τη συνάντηση που

Να βάλουν πλάτη και οι τράπεζες στο μηχανισμό στήριξης λέει το Βερολίνο

«Τίποτε απολύτως δεν θα αλλάξει όσον αφορά τα τρέχοντα μέτρα διάσωσης για την Ευρωζώνη συνολικά και την Ελλάδα» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε χθες στις Βρυξέλλες η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ενώ σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών της κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για “επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα λαϊκής αγανάκτησης” αν όλο το βάρος της αναδιάρθρωσης έπεφτε στο βάρος των φορολογούμενων.


Αναφερόμενη στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή για τη διαμόρφωση ενός Μόνιμου Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων που θα αντικαταστήσει τους δύο τρέχοντες Μηχανισμούς - Μηχανισμός Χρηματοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- η ισχύς των οποίων λήγει το Μάιο του 2013 και προβλέπει για την Ελλάδα χρηματοδότηση ύψους 110 δις ευρώ και για την Ευρωζώνη συνολικά 750 δις ευρώ, πρόσθεσε ότι “αυτό που κάνουμε είναι να συζητάμε για το μέλλον”.

Τόσο η κυρία Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών της κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξαν την πρόβλεψη στο Μόνιμο Μηχανισμό της αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους με τη συμμετοχή στο κόστος και των ιδιωτικών φορέων - τραπεζών και ταμείων - παρά την αύξηση που προκλήθηκε στα επιτόκια και τα spreads των χωρών της Ευρωζώνης με τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα,

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν, αν γίνεται σωστή διαχείριση

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την ψήφιση και εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε εκ νέου ότι «η επανάσταση του αυτονόητου μπορεί να γίνει πράξη».


Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποδεικνύεται ότι λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και πως το θέμα ήταν πού πήγαιναν. Υπογράμμισε, δε, ότι αν τέτοιου είδους μέτρα γίνονταν εδώ και χρόνια, δεν θα είχαμε ελλείμματα, χρέη, περικοπές και την ανάγκη ενός Μνημονίου για να δανειστούμε χρήματα απο τους εταίρους μας.

"Η κυβέρνηση έχει ισχυρή βούληση, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα για να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και δεν είναι μαγικές λύσεις", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ διερωτήθηκε: "Αν προοδευτικές και φιλολαϊκές- όπως θέλουν να λέγονται-

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλει την ιδιοκτησία της «Απογευματινής»

Την απόπειρα της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ να προσφύγει σε διαδικασία πτώχευσης και να βάλει λουκέτο στην εφημερίδα καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.).


Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι αν δεν αποτραπεί αυτή η απόπειρα, έστω και την τελευταία στιγμή, οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και συγκεκριμένα υπογραμμίζει ότι:

· Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο στερούμενοι και των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, επιδότηση ανεργίας…).

Η ενημέρωση υφίσταται πλήγμα, αφού αποδεικνύεται ότι ακόμα και μια ιστορική εφημερίδα μπορεί να πεταχτεί σαν στημένη λεμονόκουπα όταν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών της -σε άλλους τομείς,

Καταζητείται 25χρονος αλλοδαπός που πυροβόλησε αστυνομικούς


Άφαντος παραμένει ο 25χρονος Αλβανός ο οποίος φέρεται ότι πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών που επιχείρησαν να τον ελέγξουν στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με την αστυνομία, ο καταζητούμενος προηγουμένως αφαίρεσε από την Αλβανή φίλη του χρήματα και άλλα αντικείμενα, μέσα σε διαμέρισμα στην οδό Καραολή και Δημητρίου.

Κατά την αποχώρηση του, στην είσοδο της πολυκατοικίας συναντήθηκε με τους αστυνομικούς τους οποίους

Δόθηκαν στην κυκλοφορία 13 χλμ νέου αυτοκινητόδρομου στην Πελοπόννησο

Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ένα καινούριο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.


Συγκεκριμένα δόθηκε το τμήμα Τρίπολη - Αθήναιο που έχει μήκος 12,5 χλμ με το οποίο παρακάμπτονται οι στροφές του Καλογερικού και μειώνεται ο χρόνος της διαδρομής περίπου κατά δέκα λεπτά. Σε 15 μέρες αναμένεται να δοθεί άλλο ένα τμήμα περίπου 5 χλμ και αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται και από ένα νέο σταθμό διοδίων στο ύψος της Ασέας.

Ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα με διακλάδωση Λεύκτρων - Σπάρτη έχει μήκος 205 χλμ και ως τώρα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου σε

Διόδια

Στις αρχές του 2011 αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα πέντε διόδια στην Εγνατία -που συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Αλεξανδρούπολη- πέρα από το ένα που λειτουργεί στον Πολύμυλο της Κοζάνης.


Σε ενάμιση χρόνο, όπως είπε ο Σ. Λαμπρόπουλος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών θα τοποθετηθούν ηλεκτρονικά διόδια σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει το κάθε όχημα. Το ύψος των διοδίων στους εθνικούς δρόμους καθορίζεται με τιμή βάσης 0,003 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ το αντίστοιχο στην Εγνατία θα είναι το ένα τρίτο. Στόχος είναι να συγκεντρώνεται το

Αποκλεισμένη η είσοδος του ΚΕΠΥΟ από εργαζόμενους

Σε αποκλεισμό της εισόδου του Κέντρου Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) που βρίσκεται στην Καλλιθέα έχουν προχωρήσει από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι και συμβασιούχοι.


Οι εργαζόμενοι ζητούν την ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν στις 14 Νοεμβρίου και την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων τους. Επίσης ζητούν συνάντηση

Πέντε Ρίχτερ ανοιχτά της Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο της Σαμοθράκης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.



Κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης έχουν αποκλείσει από το πρωί τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος συσσώρευσης σκουπιδιών στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παραμονές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.


Η κινητοποίηση ήρθε μία μέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε τις προσφυγές των 160 συμβασιούχων του Συνδέσμου. Συνολικά, στο ΧΥΤΑ εργάζονται 270 άτομα, γεγονός που καθιστά πλέον δύσκολη τη λειτουργία του.

Οι συμβασιούχοι από το πρωί δεν αφήνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων να αδειάσουν στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, παρά μόνο όσα περιέχουν νοσοκομειακά απόβλητα, ενώ δηλώνουν

Ανεφλέγη το πακέτο προς τον Σ. Μπερλουσκόνι

Το πακέτο το οποίο είχε σταλεί στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και εντοπίστηκε σε μεταγωγικό αεροσκάφος της μεταφορικής εταιρίας TNT που είχε απογειωθεί από την Αθήνα «έπιασε φωτιά» όταν το άνοιξαν οι αστυνομικοί που το έλεγχαν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa και ανέφερε πηγή των Ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα Τετάρτη.


Η Ιταλική αστυνομία ακολουθούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για το ύποπτο πακέτο στο αεροδρόμιο στην Μπολόνια --όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση προς το Παρίσι με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν ότι μετέφερε ύποπτο πακέτο για τον Ιταλό πρωθυπουργό--, όταν ανεφλέγη, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, μετέδωσε το Ansa.

Μικρής ισχύος βόμβες εξερράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας στην Αθήνα χθες Τρίτη ενώ πακέτο που πιθανολογείται ότι περιείχε εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε στο γραφείο της καγκελαρίου Μέρκελ, σ' ένα κύμα επιθέσεων που αποδίδονται σε "ελληνική αριστερίστικη

48ωρο στοπ στις αποστολές δεμάτων - επιστολών από την Αθήνα

Σταματά για 48 ώρες, μετά από σχετική απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η αποστολή επιστολών και δεμάτων από τα ελληνικά αεροδρόμια.


Προηγήθηκαν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μετά από τον εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων στις εγκαταστάσεις του τομέα εμπορευματικών μεταφορών.

Αργά το βράδυ αεροσκάφος της εταιρείας μεταφορών ΤΝΤ που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με τελικό προορισμό ένα από τα μεγάλα κέντρα διαχείρισης εμπορευμάτων στη Λυόν της Γαλλίας και ενδιάμεσους σταθμούς το Μιλάνο και το Παρίσι, προσγειώθηκε εκτάκτως στην Μπολόνια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το αεροσκάφος μετέφερε ταχυδρομικά αντικείμενα με φερόμενο παραλήπτη τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και φερόμενο ως αποστολέα τον Ανδ. Λυκουρέντζο, γραμματέα της Ν.Δ. Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται πηγές της ιταλικής Αστυνομίας το ύποπτο δέμα πήρε φωτιά κατά τον έλεγχό του από τις Αρχές στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, το οποίο από τη στιγμή της προσγείωσης

Ο καιρός στις 03.11.2010

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες το πρωί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων βροχών στα κεντρικά και βόρεια, αλλά και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 5 έως 19 στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 22 στη Δυτική Ελλάδα, από 10 έως 19 - 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 18 στο Βόρειο Αιγαίο και από 13 έως 21 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στα νοτιότερα τμήματά ανατολικοί μέτριοι. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 19 - 20 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών