www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ευθύνες στις εταιρείες κούριερ καταλογίζει η Αστυνομία

Το παγιδευμένο δέμα που έφτασε στη γερμανική καγκελαρία, καθώς και εκείνο που έφυγε από τη χώρα με προορισμό το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού, φορτώθηκαν σε αεροσκάφη με ευθύνη των εταιρειών ταχυμεταφορών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.


Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ. και στις δύο περιπτώσεις τα δέματα μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο, ελέγχθηκαν και φορτώθηκαν σε αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων με μέριμνα των εταιρειών κούριερ.

"Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι ασφάλειας μεταφερομένων αντικειμένων πραγματοποιούνται, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, με μέριμνα και ευθύνη ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας που συνεργάζονται με τις ταχυμεταφορικές εταιρείες", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Χρ. Παπουτσής: Λόγω νομοθετικού κενού «πέρασε» το δέμα - βόμβα από το αεροδρόμιο

Την ικανοποίηση του για την αντίδραση των αρχών στην υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσης αμέσως μετά τη συνάντηση που
είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αναφορικά, δε, με το πως "πέρασαν" τα δέματα από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ο Χρ. Παπουτσής υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ευθύνη των αστυνομικών αρχών αλλά ένα νομοθετικό κενό στη λειτουργία των εταιρειών ταχυμεταφορών που δεν επιτρέπει πιο αποτελεσματικό έλεγχο των διακινούμενων αντικειμένων.

"Η κυβέρνηση δεν φοβάται", τόνισε ο Χρήστος Παπουτσλης και πρόσθεσε ότι "όλοι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς η ασφάλεια είναι υπόθεση της πολιτείας αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά".



Δεν υπάρχουν σχόλια: