www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Έρευνα στην Ιταλία για το δέμα στο Μπερλουσκόνι

Έρευνες διεξάγονται στην Ιταλία με εντολή των δικαστικών αρχών για την υπόθεση αποστολής από την Ελλάδα παγιδευμένου πακέτου με παραλήπτη τον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Για ενδεχόμενη εμπλοκή «ομάδων Ιταλών αναρχικών» έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.


Η εισαγγελία της Μπολόνια άσκησε μήνυση κατά αγνώστων για εισαγωγή στη χώρα εκρηκτικού υλικού και για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Μπολόνια, Βάλτερ Τζιοβανίνι, ο εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του πακέτου θα μπορούσε να "προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες" στον παραλήπτη του.

Παράλληλα, οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας "εξετάζουν" το περιστατικό και διερευνούν εάν ο αποστολέας του πακέτου έχει διασυνδέσεις στην Ιταλία. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, είναι "πιθανό" να εμπλέκονται και Ιταλοί στην υπόθεση.

"Οι σχέσεις και οι διασυνδέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και σε Ιταλούς αναρχικούς είναι γνωστές, από το 2003 όταν είχε αποσταλεί στον Ρομάνο Πρόντι, τότε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα 'ύποπτο' πακέτο", ισχυρίστηκε ο Ρομπέρτο Μαρόνι."Τώρα πρέπει να εξακριβώσουμε έαν από πίσω
και σε αυτήν την υπόθεση κρύβονται Ιταλοί".

Οι έλεγχοι πάντως στους επιβάτες και στις αποσκευές καθώς και τα μέτρα ασφαλείας γενικότερα σε όλα τα αεροδρόμια έχουν εντατικοποιηθεί, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι ομάδες πυροτεχνουργών της ιταλικής αστυνομίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: