www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μέτρα στήριξης ως το 2012 προτείνει ο ΟΟΣΑ

Ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης το 2011 θα είναι μειωμένος σε σχέση με το 2010, την ώρα που το δημόσιο χρέος στις περισσότερες χώρες χτυπάει «κόκκινο» υποστηρίζει η παρουσίαση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) πριν τη σύνοδο των G20 στη Σεούλ. Για αυτό το λόγο προειδοποιεί ότι η αδύναμη ανάκαμψη, κάνει αναγκαία την παρουσία των μέτρων στήριξης μέχρι τουλάχιστον το πρώτο μισό του 2012.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο ΑΕΠ για τις χώρες - μέλη του οργανισμού αναμένεται στο 2,5-3% για το 2010 ενώ στο 2011 προβλέπεται μείωση στο 2-2,5%. Η ανάκαμψη του μέσου ΑΕΠ,
υποστηρίζει ο ΟΟΣΑ ότι θα έρθει το 2012 που θα κυμανθεί και πάλι μεταξύ 2,5-3%.

Η πρόκληση, κατά τον ΟΟΣΑ, πλέον είναι το να αποσυρθούν τα μέτρα στήριξης χωρίς να υποστούν πλήγμα οι αγορές χρήματος. Πάντως εξαιτίας της αδύναμης ανάπτυξης, η επαναφορά των επιτοκίων σε "φυσιολογικά" επίπεδα δεν πρέπει να γίνει πριν το πρώτο μισό του 2012 προειδοποιεί.

Σχετικά με την ανεργία προτείνει μείωση των εισφορών για την εργασία ώστε να γίνουν περισσότερες προσλήψεις.

Στα στοιχεία για τις επιμέρους χώρες, ο οργανισμός αναμένει τις ΗΠΑ να ανακτήσουν μομέντουμ το 2012 ενώ την ίδια ώρα η οικονομία της Ιαπωνίας θα χάσει λίγη από την ορμή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: