www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ανεφλέγη το πακέτο προς τον Σ. Μπερλουσκόνι

Το πακέτο το οποίο είχε σταλεί στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και εντοπίστηκε σε μεταγωγικό αεροσκάφος της μεταφορικής εταιρίας TNT που είχε απογειωθεί από την Αθήνα «έπιασε φωτιά» όταν το άνοιξαν οι αστυνομικοί που το έλεγχαν, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa και ανέφερε πηγή των Ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας σήμερα Τετάρτη.


Η Ιταλική αστυνομία ακολουθούσε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για το ύποπτο πακέτο στο αεροδρόμιο στην Μπολόνια --όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση προς το Παρίσι με ενδιάμεσο σταθμό στη Ρώμη όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν ότι μετέφερε ύποπτο πακέτο για τον Ιταλό πρωθυπουργό--, όταν ανεφλέγη, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, μετέδωσε το Ansa.

Μικρής ισχύος βόμβες εξερράγησαν στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Ρωσίας στην Αθήνα χθες Τρίτη ενώ πακέτο που πιθανολογείται ότι περιείχε εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε στο γραφείο της καγκελαρίου Μέρκελ, σ' ένα κύμα επιθέσεων που αποδίδονται σε "ελληνική αριστερίστικη
οργάνωση".

"Η αστυνομία βρήκε το πακέτο που είχε σταλεί στον Μπερλουσκόνι κι έπιασε φωτιά ενώ το έλεγχε", ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή των Ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Η εκρηκτική ύλη είναι ακόμα άγνωστη και βρισκόμαστε στην διαδικασία της επαλήθευσης.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι θα μπορούσε να είναι ένα πακέτο παρόμοιο με εκείνο το οποίο εστάλη στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ".

Ο αποστολέας του πακέτου είναι άγνωστος, ενώ το πακέτο ταχυδρομήθηκε μέσω μιας ελληνικής εταιρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ελληνική αστυνομία είχε ειδοποιήσει σχετικά με το ύποπτο πακέτο και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μπολόνια λίγο μετά τις 22:00 τοπική ώρα κι οδηγήθηκε σε ειδική ζώνη του αεροδρομίου που είχε αποκλειστεί.

Πακέτο που είχε σταλεί στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί εντοπίστηκε στην Αθήνα, καθώς και αρκετά ακόμη τα οποία είχαν σταλεί σε πρεσβείες ή εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: