www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν, αν γίνεται σωστή διαχείριση

Τη βούληση και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, με αφορμή την ψήφιση και εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε εκ νέου ότι «η επανάσταση του αυτονόητου μπορεί να γίνει πράξη».


Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αποδεικνύεται ότι λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν και πως το θέμα ήταν πού πήγαιναν. Υπογράμμισε, δε, ότι αν τέτοιου είδους μέτρα γίνονταν εδώ και χρόνια, δεν θα είχαμε ελλείμματα, χρέη, περικοπές και την ανάγκη ενός Μνημονίου για να δανειστούμε χρήματα απο τους εταίρους μας.

"Η κυβέρνηση έχει ισχυρή βούληση, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα για να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και δεν είναι μαγικές λύσεις", τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ διερωτήθηκε: "Αν προοδευτικές και φιλολαϊκές- όπως θέλουν να λέγονται-
δυνάμεις δεν ψηφίζουν τέτοιου είδους μέτρα που χτυπούν τα συμφέροντα και εξοικονομούν πόρους, πότε θα το κάνουν;"

Την απόλυτη ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Πρόσθεσε, δε, ότι στο μέτρο θα ενταχθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και το ΙΚΑ, ενώ για το 2011 η εξοικονομιση πόρων θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: