www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Άλλαξαν ιδιοκτήτη τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα οποία πέρασαν από σήμερα το πρωί στα χέρια της Privinvest, εταιρείας συνδεδεμένης με την Abu Dhabi Mar.


Οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Ισκαντάρ Σάφα προκάλεσαν αναταραχή στους εργαζόμενους καθώς, όπως είπε, δεν εγγυάται τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα.

Να σημειωθεί ότι αυτό αποτελεί διαφοροποίηση από τα όσα έλεγε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος διαβεβαίωνε ότι με την πώληση δεν θα υπάρξουν απολύσεις και οι νέοι ιδιοκτήτες εγγυώνται απολύτως όλες τις θέσεις εργασίας.

Σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ο Ισκαντάρ Σάφα έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να τεθεί εκ νέου σε λειτουργία ο τομέας των επισκευών εμπορικών πλοίων -στον οποίο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατέχουν κυρίαρχη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο- έως ότου ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας σχετικά με τους περιορισμούς που προβλέπει αρχική απόφαση αρμοδίων οργάνων της
Ε.Ε. Πρόσθεσε παράλληλα ότι επιθυμία τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλες οι δυνατότητες και οι υποδομές των ναυπηγείων.

Υποστήριξε ότι η επιχείρηση επιθυμεί να ανατραπεί η αρχική απόφαση της Ε.Ε., που εκδόθηκε στις 30 Ιουλίου 2010 και επιβάλλει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του ναυπηγείου στην κατασκευή, τη μετασκευή και την επισκευή μόνο πολεμικών και όχι εμπορικών πλοίων, επικαλούμενη παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού κατά το παρελθόν.

"Το θέμα αυτό είναι σε εκκρεμότητα και ζητάμε να μη γίνει αποδεκτός ένας τέτοιος περιορισμός, ώστε να μην τεθεί θέμα και με τις θέσεις εργασίας", δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Βασίλης Καρακίτσιος.

Ανέφερε ότι ο τερματισμός των δραστηριοτήτων που δεν συνδέονται με την κατασκευή, τη μετασκευή και την επισκευή πολεμικών πλοίων, ήταν επιθυμία των προηγούμενων ιδιοκτητών, της γερμανικής εταιρείας ThyssenKrupp Marine Systems, η οποία φέρεται να συμμετέχει στο νέο ιδιοκτησιακό σχήμα ως μέτοχος μειοψηφίας.

Για τον λόγο αυτόν, όπως είπε, από τον περασμένο Μάιο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά δεν αναλαμβάνουν επισκευές εμπορικών πλοίων.

Όπως ανακοίνωσε, ο Ισκ. Σάφα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων αναλαμβάνει ο Λιβανέζος Μπούλο Χάνκαν. Το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι πενταμελές και συμπληρώνεται από ακόμη δύο Λιβανέζους, έναν Ολλανδό και έναν Έλληνα δικηγόρο.
enet


Δεν υπάρχουν σχόλια: