www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Αντιδημοκρατική η διαδικασία της διαγραφής

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αρνείται την συνεννόηση που απαιτείται σε δύσκολες περιφέρειες όπως η Κρήτη τονίζει σε ανακοίνωση του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία διαγραφής του ήταν αντιδημοκρατική και αντικαταστατική.


Αναλυτικά η δήλωση του έχει ως εξής:

«Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες,

ΝΔ: Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας ο Χρ. Μαρκογιαννάκης με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς το βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.


Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος Γιάννη Τραγάκη, παρέπεμψε στην Επιτροπή τον κ. Μαρκογιαννάκη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, «γιατί με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος».

Σήμερα, ο βουλευτής Xανίων άφησε περισσότερο ανοικτό το ενδεχόμενο

Οι φορητές μουσικές συσκευές κουφαίνουν τους εφήβους

Oι φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικών αρχείων όπως το iΡod φαίνεται ότι έχουν συμβάλει στην αύξηση των περιπτώσεων απώλειας της ακοής στους εφήβους, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες από το Νοσοκομείο Βrigham and Women΄s στη Βοστώνη ανακάλυψαν, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (JΑΜΑ), ότι τα τελευταία 20 χρόνια οι περιπτώσεις προβλημάτων στην ακοή αυξήθηκαν κατά 30% σε άτομα ηλικίας 12-19 ετών.

Και μπορεί τα στοιχεία αυτά να αφορούν αμερικανούς εφήβους, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς το πρόβλημα είναι παγκόσμιο, όσο παγκόσμια είναι και η διάδοση των φορητών μουσικών συσκευών τα τελευταία χρόνια.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Τζόζεφ Σαργκορόντσκι εξέτασαν δύο βάσεις δεδομένων προκειμένου να συγκρίνουν τα ποσοστά σχετικά με τα προβλήματα ακοής στους εφήβους. Η μία βάση κάλυπτε την περίοδο 1988-1994 και η δεύτερη τα έτη 2005-2006. Οπως προέκυψε, στην πρώτη περίοδο τα προβλήματα ακοής σε άτομα 12-19 ετών εμφάνιζαν συχνότητα της τάξεως του 14,9%. Ωστόσο το ποσοστό αυτό αυξανόταν στο 19,5% το 2005-2006 (αύξηση κατά περίπου ένα τρίτο).

Παρ΄ ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ήταν ήπιες (οι έφηβοι δεν μπορούσαν, για παράδειγμα, να ακούσουν μια βρύση που έσταζε ή ψιθύρους), ο αριθμός σοβαρών περιπτώσεων απώλειας της ακοής

Υπ. Εργασίας: Προστατεύστε τις βιώσιμες επιχειρήσεις που θα ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές οφειλές

Μέτρα για την προστασία επιχειρήσεων που θέλουν να υπαχθούν στην διαδικασία ρύθμισης των ασφαλιστικών τους οφειλών, από τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο που λήγει η προθεσμία αποφάσισε να εφαρμόσει το υπουργείο Εργασίας.


Στην εβδομαδιαία σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων και των προέδρων των οργανισμών για να διασφαλιστούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις από κλείσιμο αποφασίστηκε:

►Να εκδοθούν εγκύκλιοι στις οποίες να τονίζεται ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης είναι δυνατότητας και όχι υποχρέωση της διοίκησης των ταμείων

►Να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την άρση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης

►Αν παραστεί ανάγκη, να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μη επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως το τέλος Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση χρεών

Ακόμη δόθηκε η εντολή στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Δημοσθένη Δασκαλάκη, και στον

«Στοπ» στα λιγνιτωρυχεία λέει ο νομάρχης Κοζάνης

Επείγουσα επιστολή προς τη ΔΕΗ, με την οποία ζητά την «άμεση αναστολή των δραστηριοτήτων στα λιγνιτωρυχεία και την εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης της ρύπανσης και καταστολής της σκόνης», έστειλε ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής.


Ο νομάρχης τονίζει ότι επαναφέρει το αίτημά του, λόγω υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στο σύνολο του δικτύου των σταθμών μέτρησης ποιότητας του αέρα, στο χώρο ευθύνης του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ ΑΕ.

Οι μετρήσεις του κέντρου Περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κοζάνης, δείχνει ότι η κατάσταση βρίσκεται και πάλι στο "κόκκινο".

Συγκεκριμένα, ενώ η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει ότι "η μέση ημερήσια τιμή συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο

Γ. Πεταλωτής: Το 2012 η ανάκαμψη

Αν το κυβερνητικό έργο συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, η ανάκαμψη της οικονομίας θα ξεκινήσει το 2012 εκτίμησε ο Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ.


"Αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε, τηρώντας τους όρους του μνημονίου, που δεν είναι αλυσίδες, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά μια σειρά δεσμεύσεων και αυτοδεσμεύσεων -κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό-, θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μια άλλη φάση", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το "κοινωνικό πακέτο" που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, είπε ότι στόχος

Ισπανία: Μαινόμενος ταύρος στις κερκίδες



Πανικό σκόρπισε στην Ταφάγια της Ισπανίας ένας μαινόμενος ταύρος ο οποίος αιφνιδιάζοντας τους πάντες βρέθηκε από την αρένα στις κερκίδες. Από την επίθεση του 500 κιλών ζώου στους θεατές, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άτομα, τα δύο από τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθούν στο

Φωτιά απειλεί κατοικημένη περιοχή στην Παλαιά Φώκαια Αττικής

Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας Αττικής.


Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Νωρίτερα, γύρω στις 2 το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί επιχειρούν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου στη Ζάκυνθο, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί, καθώς πάνω του βρέθηκαν

Εθισμένοι με τον υπολογιστή τους οι μαθητές στην Ελλάδα

Απόλυτα εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες σε ανησυχητικό βαθμό είναι οι μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του «Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας» και της πανεπιστημιακής Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού».


Το επίπεδο της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τους ενήλικους, με το 85% ηλικίας 12-15 (Γυμνάσιο) να χρησιμοποιούν πολύ τον Η/Υ και, μάλιστα, από το σπίτι. Πάνω από 25% των μαθητών σερφάρουν 2-3 ώρες καθημερινά και το 35% έχει ήδη υπολογιστή στο δωμάτιό του.

Εκτός, όμως, από υψηλά ποσοστά διείσδυσης του Διαδικτύου στους μαθητές, η χώρα μας -παρέα με την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα- παρουσιάζει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού:

Δημοσκόπηση Reuters: Στο 43% η πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Σε 43% ανήλθε το ποσοστό των οικονομολόγων που εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της μέσα στην επόμενη πενταετία έναντι 33% τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.


Σε σύνολο 60 οικονομολόγων, οι μισοί έδωσαν πιθανότητα άνω του 50% για αναδιάρθρωση χρέους στην περίπτωση της Ελλάδας και 10% μόνο πιθανότητα για την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους ακούγεται λογική για υπερχρεωμένες χώρες μόνο, άρα είναι πιθανή για την Ελλάδα, αλλά όχι για τις

Το νέο Mouse της Microsoft με λειτουργία αφής!

H Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα διαφορετικό ποντίκι για το Pc σας που σίγουρα θα κλέψει όλα τα βλέμματα με το σχεδιασμό και τις λειτουργίες του.


Το νέο δημιούργημα της Microsoft, ονομάζεται Arc Touch Mouse και όπως μας προδιαθέτει και το όνομά του πρόκειται να διαθέτει λειτουργία αφής η οποία θα αντικαταστήσει τη γνωστή σε όλους μας ροδέλα κύλισης.

Ο σχεδιασμός του είναι πολύ ιδιαίτερος κι εργονομικός, όπως και των υπόλοιπων προϊόντων της σειράς

«Στο τέλος του έτους ξεκαθαρίζει η αγορά ενέργειας»

Θέματα που αφορούν στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.


Μετά το τέλος της συνάντησης, η υπουργός διέψευσε πληροφορίες ότι θα συζητείτο η πιθανότητα να είναι υποψήφια για την Περιφέρεια της

Το facebook προδίδει πού βρίσκεσαι

Την υπηρεσία «Places», παρουσίασε σήμερα το «Facebook», μέσω της οποίας χρήστες έχουν τη δυνατότητα να γνωστοποιούν το μέρος στο οποίο βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.


Η νέα υπηρεσία θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίσουν όσα μέλη του «Facebook» βρίσκονται κοντά στον ίδιο «φυσικό» τόπο με αυτούς.

Ο δημιουργός του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε τη νέα υπηρεσία ως μια λειτουργία η οποία «θα βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι οπουδήποτε πηγαίνουν, και όχι μόνο μέσα από τον υπολογιστή τους».

Η νέα υπηρεσία που αρχικώς θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από εφαρμογή facebook στο iPhone, έχει εγείρει ήδη τις αντιδράσεις όσων υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό απόρρητο του

Έκπληξη ΝΔ με Κικίλια για την Αττική

Στον Βασίλη Κικίλια, ιατρό και πρώην επαγγελματία καλαθοσφαιριστή, δίνει το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής η Νέα Δημοκρατία.


Όπως ανακοίνωθηκε σήμερα από τη Ρηγίλλης, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας θα διεκδικήσει ο νυν αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τα θέματα αθλητισμού στον Δήμο Αθηναίων.

Η Κομισιόν εγκρίνει τη β’ δόση του δανείου

Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τις χώρες της ευρωζώνης, άναψε και τυπικά σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκτιμώντας πως η Αθήνα εκπληρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Εν τούτοις, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αύξηση των εσόδων, καθώς και πιθανές νέες αλλαγές στο Ασφαλιστικό.


«Η Ελλάδα πληροί τους όρους για να λάβει τη δεύτερη δόση δανείων από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης», αναφέρεται στη ανακοίνωσή της Κομισιόν.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι «κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 η Ελλάδα κατόρθωσε να εξυγιάνει σε εντυπωσιακό βαθμό τα δημόσια οικονομικά της

Με την έγκριση του κηδεμόνα η είσοδος ανηλίκων στα Ίντερνετ καφέ

Την αντίθεσή του με μια γενική απαγόρευση της εισόδου των ανηλίκων στα Ίντερνετ καφέ, εξέφρασε ο Συνήγορος του Παιδιού, προτείνοντας όμως τη λήψη κατάλληλων μέτρων, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά και μέγιστης ώρας που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος.

Ο Συνήγορος του Πολίτη πραγματοποίησε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο χρόνο για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ.

Στην ανοικτή διαβούλευση συμμετείχαν παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων

Σε διαθεσιμότητα λόγω Facebook

Στη διαθεσιμότητα, με την κατηγορία της «διέγερσης και πρόκλησης στην τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος», οδήγησαν δύο ειδικούς φρουρούς φωτογραφίες που ανάρτησαν στο Facebook.


Οι δύο άνδρες, 26 και 28 ετών, δημοσίευσαν στα προφίλ τους φωτογραφίες που τους απεικόνιζαν να κάθονται δίπλα σε τραπέζι, πάνω στο οποίο είχαν τοποθετήσει δύο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα και λευκή σκόνη. Ένας από τους φρουρούς εμφανιζόταν να τη σνιφάρει.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στο σπίτι ενός από τους δύο, τα όπλα

Παράταση λίγων εβδομάδων για τις συγκεντρωτικές τιμολογίων

Την... συνηθισμένη παράταση, έστω και μικρότερης διάρκειας αυτή τη φορά, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων του άρθρου 20 του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.).


Πριν δοθεί η παράταση, η υποβολή των καταστάσεων θα ξεκινούσε την επόμενη εβδομάδα. Οι καινούριες ημερομηνίες, για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων

H Intel εξαγοράζει την McAfee

Στον έλεγχο της Intel περιέρχεται μία από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής λογισμικού προστασίας από ιούς.


Πρόκειται για την McAfee, η οποία εξαγοράζεται από την Intel έναντι 7,68 δισ. δολαρίων.

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 από τον John McAfee και έγινε γρήγορα γνωστή στο ευρύ κοινό με το ομώνυμο πρόγραμμα ανίχνευσης και "θεραπείας" υπολογιστών που είχαν προσβληθεί από ιούς. Μέσα από μια μεγάλη σειρά εξαγορών έφτασε στις

Πρόστιμο 450.000 ευρώ στη ΔΕΗ από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Πρόστιμο ύψους 449.100 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη ΔΕΗ για περιβαλλοντικές παραβάσεις προηγούμενων ετών, που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο που διενήργησαν, τον Νοέμβριο του 2009, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του Τομέα Βορείου Ελλάδας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι παραβάσεις αφορούν τη διάχυση εκπομπών αερίων ρύπων, την έλλειψη αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, την ελλιπή παρακολούθηση εκπομπών αερίων ρύπων.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ αποφάσισαν την κατάρτιση πενταετούς Περιβαλλοντικού Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΔΕΗ Α.Ε., που θα εξειδικεύει τις περιβαλλοντικές επενδύσεις- βελτιώσεις, με στόχο την πλήρη συμμόρφωση των υφιστάμενων Σταθμών Παραγωγής με την υφιστάμενη και κυρίως την υπό έκδοση νέα περιβαλλοντική νομοθεσία. Με την κατάρτιση του

Ο πληθυσμός των δήμων του «Καλλικράτη»

Στην κύρωση του πραγματικού πληθυσμού ανά δημοτικό διαμέρισμα στους 7 μεγαλύτερους δήμους της χώρας προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, εν όψει της εφαρμογής του Καλλικράτη.


Πρόκειται για τον πληθυσμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Περιστέρι και Καλλιθέα. Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα των πληθυσμό των περιφερειών και των δήμων που δημιουργούνται με τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας.

Τα στοιχεία βασίζονται στην απογραφή της 18ης Μαρτίου του 2001.

Η νέα διοικητική διαίρεση, επίσης, διαχωρίζει τις Περιφέρειες σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων. Η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες, οι Νομαρχίες Πειραιά, Κεφαλλονιάς, Καβάλας, Μαγνησίας σε 2, και οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε περιφερειακές ενότητες, οι οποίες κατά βάση ακολουθούν

Ιστιοφόρο από το παρελθόν ανοίγει πανιά στο Δούναβη

Ένα πιστό αντίγραφο του ιστορικού ιστιοφόρου «Panzarul Moldovenesc», άνοιξε και πάλι τα πανιά του για να ταξιδέψει στον ποταμό Δούναβη. Με τον τρόπο αυτό, οι δημοτικές αρχές του Γκαλάτι στην ανατολική Ρουμανία επιδιώκουν να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.


Ο ηγεμόνας της Μολδαβίας, Στέφανος ο Μέγας (1457-1504), είχε στο στόλο του το "Panzarul Moldovenesc" - κοινώς το "Ιστιοφόρο της Μολδαβίας" - και η δημιουργία του πιστού αντίγραφου του πλοίου, αποτέλεσε - σύμφωνα με τους κατασκευαστές - μια δημιουργική πρόκληση.

Το 2005, το ιστιοφόρο έκανε την πρώτη του διαδρομή στον ποταμό Προυτ. Μετέφερε μια ομάδα

Τίνα Μπιρμπίλη: «Δεν ενδιαφέρομαι για την Περιφέρεια Αττικής»

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος μετά τη συνεργασία της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο Γ. Παπανδρέου τής έκανε σχετική πρόταση.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την Ενέργεια και την απελευθέρωση του συγκεκριμένου κλάδου και, όπως είπε η υπουργός, αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος

«Ναι μεν, αλλά...» του ΕΒΕΑ για το αναπτυξιακό

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος δήλωσε ότι το αναπτυξιακό νομοσχέδιο αποτελεί μια θετική κυβερνητική πρωτοβουλία. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ανάληψη νέων επιχειρηματικών κινδύνων είναι μια σύνθετη διαδικασία που προϋποθέτει και την άρση των διάσπαρτων αντικινήτρων και κυρίως μια γενικότερη αναπτυξιακή φιλοσοφία που, όπως είπε, «δυστυχώς δεν συμβαδίζει με την πολιτική των δανειστών μας».


"Η βαριά φορολογία, η αδυναμία πρόσβασης στην τραπεζική αγορά, η δομή των επιχειρήσεών μας, αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια για την αποτελεσματικότητα του νέου αναπτυξιακού νόμου”.

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του με αφορμή τη δημοσιοποίηση των θέσεων και των παρατηρήσεων του ΕΒΕΑ για το νέο Αναπτυξιακό νόμο.

Αναλυτικά οι παρατηρήσεις και θέσεις του ΕΒΕΑ για τον Αναπτυξιακό νόμο είναι οι εξής:

Σε μια περίοδο που η οικονομία μας γνωρίζει την πιο βαθιά ύφεση των τελευταίων χρόνων, οι μαζικές παραγωγικές επενδύσεις αποτελούν τη μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση. Το νομοσχέδιο με το νέο σύστημα αναπτυξιακών κινήτρων αποτελεί, αναμφισβήτητα, μια θετική - παρόλον αρκετά

Έκκληση ΕΣΕΕ για τις εμπορικές μισθώσεις

Με ανοιχτή επιστολή η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου καλεί Διοικητικά Συμβούλια Ιδρυμάτων και ΝΠΔΔ να προχωρήσουν σε μειώσεις ή έστω «πάγωμα» των μισθωμάτων εμπορικών ακινήτων, ζητώντας τους για μια ακόμα φορά να συμβάλλουν στην προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας.


Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε: «Δεν ζητάμε να χαριστούν ενοίκια, αλλά να δοθεί επαρκής χρόνος να ρυθμιστούν οφειλόμενες και τρέχουσες υποχρεώσεις. Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οι διοικήσεις των φορέων «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» οφείλουν να αποδείξουν τον πραγματικό σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας τους και να επιλέξουν την μόνη κοινωνικά αποδεκτή λύση, που δεν είναι άλλη από την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών με τους ενοικιαστές τους.

Όσοι επιμείνουν στην επιλογή της έξωσης, θα προκαλέσουν την τοπική κοινωνία και θα ζημιώσουν ανυπολόγιστα και τις δύο πλευρές, αφού το πιθανότερο είναι ο επαγγελματικός χώρος να παραμείνει

Τα φετίχ της παραλίας

Ποιος είναι ο πιο χαρακτηριστικός ήχος στις ελληνικές παραλίες μετά τον ήχο των κυμάτων; Τακ, τακ...

Τι είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει κάποιους όχι στα πρόθυρα, αλλά στα ενδότερα παραλιακής νευρικής κρίσης; Τακ, τακ... Τι ξεκίνησε από τους παραλίες του Ρίμινι στην Ιταλία για να εξαπλωθεί ταχύτατα στις μεσογειακές πλαζ αλλά και τη Βραζιλία, την Αργεντινή και, γενικά, όπου η ζωή είναι πιο ωραία το καλοκαίρι; Τακ, τακ... Ναι, είναι οι ρακέτες.

Το πιο διαδεδομένο, μετά το πασάλειμμα με αντηλιακό, σπορ παρά θίν΄ αλός. Θεωρητικά, είναι ένας συνδυασμός τένις και μπιτς βόλεϊ. Λιγότερο αριστοκρατικό από το πρώτο, πιο πρακτικό από το δεύτερο, αφού δεν χρειάζεται τόση άπλα. Πρακτικά είναι η πρόφαση είτε για να ανεβεί το στρινγκ ακόμη πιο ψηλά είτε για να πιάσει ο τύπος κουβέντα με την ξαπλωμένη ξανθιά, στο στήθος (ή στα οπίσθια, αν κάνει ηλιοθεραπεία μπρούμυτα) της οποίας έχει

«Γκάζι» στις φορο-δίκες

Δίκες εξπρές προκειμένου να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο οι οφειλές των φορολογούμενων πολιτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας τις απαιτήσεις της Εφορίας δρομολογεί η κυβέρνηση προωθώντας σειρά νομοθετικών μέτρων.


Oι ελπίδες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εναποτίθενται στις διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης με την έναρξη των εργασιών της, καθώς αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τις 100.000 οι προσφυγές για φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν μόνο στα τρία μεγάλα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας προσδιορίζονται τώρα για τον Οκτώβριο προσφυγές που κατατέθηκαν το 2005, ενώ στα Διοικητικά Πρωτοδικεία Πειραιά και Θεσσαλονίκης προσδιορίζονται προς εκδίκαση προσφυγές του 2004!

Με τους ρυθμούς αυτούς και εφόσον η κατάσταση διατηρηθεί ως έχει αυτή τη στιγμή, το επόμενο κύμα προσφυγών που αναμένεται ενόψει των νέων φορολογικών μέτρων δεν προβλέπεται να έχει εκκαθαριστεί δικαστικά πριν από μια δεκαετία. «Αν δεν υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση και δεν αυξηθεί ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού των δικαστηρίων, δεν θα λυθεί το πρόβλημα», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, αναφερόμενος στο σύνολο των

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Μπιρμπίλη

Φρένο στα σενάρια για ευρύ ανασχηματισμό επιχείρησε να βάλει χθες η κυβέρνηση, χωρίς όμως εν τέλει να διαψεύδει το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα! Με αρκετά παράδοξο- λόγω της θέσεώς του- τρόπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής επιδίωξε χθες να αποσαφηνίσει ότι αν γίνουν αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης δεν θα πρόκειται για ανασχηματισμό αλλά για αναγκαστική αντικατάσταση όποιων υπουργών ή υφυπουργών μεταπηδήσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε χθες μια νέα διάσταση στη συζήτηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά δύο ζητήματα: α) ότι επίκειται μετακίνηση προσώπων από την κεντρική πολιτική σκηνή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και β) θα πρέπει να αναμένονται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Κανάλι 1, ο κ. Πεταλωτής δεν απέρριψε τη συζήτηση και όλα τα σχετικά ενδεχόμενα, όπως είχε κάνει προχθές, όταν είπε ότι τα σενάρια αυτά δεν αφορούν την κυβέρνηση, αλλά προσδιόρισε τη φύση των αλλαγών που θα πρέπει να

«Ακριβό μου καλάθι της νοικοκυράς»


Την ίδια ώρα που το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς, τα προϊόντα των πολυεθνικών ομίλων στην ελληνική αγορά παραμένουν από τα ακριβότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» όσον αφορά τις τιμές 70 προϊόντων σε έξι χώρεςΙσπανία, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο, Σλοβενία και Ελλάδα -, η κατάσταση είναι απογοητευτική για τη χώρα μας. Στις περιπτώσεις που η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, δηλαδή δεν έχει την υψηλότερη τιμή, βρίσκεται στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση, ενώ η φθηνότερη ίσως αγορά είναι η γερμανική και ακολουθεί αυτή της Σλοβενίας.
Αντιθέτως με τις τιμές των διεθνών επώνυμων προϊόντων, η χώρα μας αποδεικνύεται εξαιρετικά φτηνή στα φρούτα και στα λαχανικά- και μάλιστα με μεγάλη απόσταση από τις άλλες χώρες. Είναι γνωστό ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αποσπούν από την ελληνική αγορά ένα

Στα χνάρια της Ελένης και η Μαγγίρα

Τα χνάρια της Ελένης φαίνεται να ακολούθησε και η Μαγγίρα.

Φέτος το καλοκαίρι αποφάσισε ότι το νησί που θα ήθελε να περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές είναι η Άνδρος. Έτσι αγόρασε μια εξοχική κατοικία στο χωριό Συνετί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι είναι μεγάλο και τα μπαλκόνια του είναι πάνω ακριβώς από τον κόλπο.

Άντε ... καλορίζικο!

Ξεχάστε τώρα τις θερμίδες!

Ξεχάστε τον θερμιδομετρητή, τα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων και τη δίαιτα του μπικίνι (bikini diet) με το αυστηρό πρόγραμμα και τη «μαγική» σούπα των λαχανικών. Το επιπλέον σωματικό λίπος «αντιστέκεται» σθεναρά στις εξαντλητικές δίαιτες όση προσπάθεια και αν καταβάλουμε, υποστηρίζουν διαιτολόγοι.

Υπάρχει άραγε ελπίδα να κερδίσουν όσοι δίνουν μάχη κατά του λίπους; Ναι, λένε οι ειδικοί. Αλλά πρέπει να γνωρίζει κανείς καλά τους κανόνες του παιχνιδιού. Παραδοσιακά αυτοί ήταν: λιγότερο φαγητό, περισσότερη άσκηση. Δηλαδή καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίμε. Λογικό, θα έλεγε κανείς. Ωστόσο ο γνωστός διατροφολόγος κ. Τζον Μπρίφα σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Τimes» διαφωνεί. «Στην εφαρμογή όσο μειώνουμε τις θερμίδες τόσο πιθανότερο είναι να ενδώσουμε σε...λιπαρούς πειρασμούς» αναφέρει.

Ορισμένοι διαιτολόγοι ισχυρίζονται ότι ούτε ο περιορισμός των θερμίδων ούτε η αύξηση της άσκησης οδηγεί σε σημαντική και μόνιμη απώλεια βάρους. Η απάντηση έρχεται από άλλη ομάδα διαιτολόγων που υποστηρίζουν ότι η μείωση των θερμίδων και η γυμναστική βοηθούν απλώς πολλοί από αυτούς που ακολουθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα να τρώνε περισσότερο και να ασκούνται λιγότερο από όσο πιστεύουν.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Μπρίφα, όταν η κατανάλωση θερμίδων μειώνεται, «σβήνει» και ο μεταβολισμός. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. «΄Οταν οι άνθρωποι τρώνε λιγότερο, κινούνται και λιγότερο» λέει ο κ. Μπρίφα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η πρόσληψη θερμίδων μειώνεται, το σώμα προσπαθεί να

Απ' του χρόνου θα μαζεύουμε αποδείξεις στα... τυφλά!

Με τα... νεύρα του καταναλωτή-φορολογούμενου αποφάσισαν να παίξουν (ξανά) οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών


Μετά τις αόριστες πληροφορίες ότι κάποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά (από ελεύθερους επαγγελματίες, τεχνίτες και προσωπικό για το σπίτι) τώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει και νέα τροπολογία που θα θολώσει ακόμη περισσότερο το τοπίο.

Για να ... πειστούν οι πολίτες να κυνηγούν τις αποδείξεις μελετάται ακόμη και το ενδεχόμενο να μην ανακοινώνεται ποιο θα είναι το ποσό το οποίο θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι για να εξασφαλίσουν το (μέχρι πέρυσι δεδομένο) αφορολόγητο των 12.000.

Με λίγα λόγια, ο πολίτης θα είναι υποχρεωμένος να μαζεύει όλο το χρόνο όλες τις αποδείξεις και λίγο πριν συντάξει τη φορολογική του δήλωση θα