www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Με την έγκριση του κηδεμόνα η είσοδος ανηλίκων στα Ίντερνετ καφέ

Την αντίθεσή του με μια γενική απαγόρευση της εισόδου των ανηλίκων στα Ίντερνετ καφέ, εξέφρασε ο Συνήγορος του Παιδιού, προτείνοντας όμως τη λήψη κατάλληλων μέτρων, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά και μέγιστης ώρας που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος.

Ο Συνήγορος του Πολίτη πραγματοποίησε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο χρόνο για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ.

Στην ανοικτή διαβούλευση συμμετείχαν παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων
και παραγόντων της πολιτικής ζωής,

Ο Συνήγορος του Παιδιού, απέστειλε προς τα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή τα συμπεράσματα της διαβούλευσης καθώς και τις προτάσεις του για το θέμα.

Ειδικότερα, η Ανεξάρτητη Αρχή, ερευνώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους.

Παράλληλα, έκρινε ότι η πρόσβαση ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και η χρήση των υπηρεσιών τους μπορούν -υπό προϋποθέσεις- να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους. Κατόπιν αυτού εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: