www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Βουλή: Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σχ για τις ΑΠΕ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την προώθηση και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ολομέλεια της Βουλής.


Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Τίνα Μπιρμπίλη έκανε λόγο για ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σημείωσε επίσης εκ νέου ότι μέχρι τέλη Ιουνίου η χώρα μας θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επιδίωξη των στόχων της 20-20-20 (σ.σ. 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση

«Πράσινο» από ΣτΕ για ποδηλατοδρόμους στο Ψυχικό

«Πράσινο φως» για κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Ψυχικού έδωσε το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (διαδικασία Αναστολών). Με την υπ’ αριθμ. 470/2010 απόφασή του απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και 11 κατοίκων του Δήμου, που ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για την κατασκευή ποδηλατόδρομων στον εν λόγω Δήμο μήκους 2,1 χλμ.


Στην προσφυγή αναφερόταν ότι η λειτουργία των ποδηλατοδρόμων υποβαθμίζει το περιβάλλον του Ψυχικού, επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων, μειώνει την αξία των ιδιοκτησιών τους, δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών και αυξάνει τον

"Σπάσιμο" της ΔΕΗ το Μάρτιο του 2011 ή κόβεται η δόση του ΔΝΤ

Ασφυκτικό περιθώριο μέχρι τις 3 Μαρτίου του 2011, για την ενσωμάτωση και εφαρμογή του 3ου ενεργειακού πακέτου, έχει μπροστά της η κυβέρνηση αλλά και η ΔΕΗ.

Η χαλαρότητα από τις Βρυξέλλες στη μη εφαρμογή δεσμευτικών οδηγιών και κανονισμών που είχαμε συνηθίσει ανήκει στο παρελθόν και πλέον η χώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα λεγόμενα υψηλόβαθμης πηγής της ΔΕΗ, που γνωρίζει τα όσα διημείφθησαν μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και της περίφημης τρόικας. Η συγκεκριμένη πηγή εστιάζει κυρίως στα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν για το λεγόμενο «σπάσιμο» της ΔΕΗ, που

Στα 310,384 δισ. το χρέος

Στα 310,384 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στις 31 Μαρτίου 2010, έναντι 298,524 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη σήμερα δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010 ανέρχονταν στα 7,159 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2009.
tanea


Η Μπανγκογκ φλέγεται. Χάος, οδομαχίες και απαγόρευση κυκλοφορίας


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Μπανγκόγκ την Τετάρτη καθώς δυνάμεις του Στρατού ανάγκασαν ηγέτες της αντιπολίτευσης να παραδοθούν, προκαλώντας την οργή των υποστηρικτών τους οι οποίοι πέταξαν χειροβομβίδες και έβαλαν φωτιά σε σημαντικά κτίρια.
Η πόλη τυλίχτηκε στο μαύρο καπνό και οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο (την πρώτη που επιβάλλεται τα τελευταία 15

Μετατρέψτε το Playstation σε cinema!

Η Sony ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το γνωστό site online ταινιών Mubi.


Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους PS3 να μετατρέψουν την κονσόλα τους σε κινηματογράφο!

Η εφαρμογή του Mubi θα υπάρχει διαθέσιμη για download στο PS3 και μέσω αυτής, ο χρήστης θα έχει

Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες

Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), σημειώνοντας πως τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν την οικονομία σε αδιέξοδο, τη κατανάλωση σε πτώση και τους μικρομεσαίους και εργαζόμενους σε απελπιστική κατάσταση.


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΒΕ, δυστυχώς η κυβέρνηση με τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε προσπαθεί να ρίξει

΄Ετοιμος τον Ιούνιο ο σταθμός του Μετρό «Χολαργός»

Τον Ιούνιο παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Μετρό «Χολαργός», ενώ το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο σταθμός «Αγία Παρασκευή», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα.


Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμα ότι έως το Μάρτιο του 2011 θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά οι νέοι σταθμοί στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι εργασίες είναι να ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι με

Τέλος Ιουλίου ολοκληρώνεται η ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως

Κατά 70% έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως και -σύμφωνα με την υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς, αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό στα τέλη Ιουλίου.


Έως τότε, στην περιοχή όπου συνεχίζονται τα έργα, διανοίχθηκε δίοδος , προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διασχίσουν το πάρκο ευκολότερα.

Η διαδρομή που παραδίδεται προς χρήση στο κοινό ξεκινά από την είσοδο του πάρκου στο ύψος της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού

Την ευθύνη των επιθέσεων για Κορυδαλλό, Θεσσαλονίκη ανέλαβαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

Με προκήρυξη σε γνωστή ιστοσελίδα η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις έξω από τις φυλακές Κορυφαλλού και στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.


«Είναι αναμενόμενο πως το κράτος μπροστά στην κοινωνική κρίση που ξεσπάει απέναντι στα νέα οικονομικά μέτρα, θα προβάρει το σιδηρούν προσωπείο του και θα ισχυροποιήσει τούς παραδοσιακούς συντηρητικούς θεσμούς. Για

Άρση ασυλίας για δύο βουλευτές

Την άρση ασυλίας δύο βουλευτών και την απόρριψη για άλλους δύο, αποφάσισε η ολομέλεια της Βουλής.


Την ίδια ώρα, σε παρέμβαση του, ο πρόεδρος του Σώματος, Φίλιππος Πετσάλνικος, προανήγγειλε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με την πρόταση, που θα εισηγηθεί, θα διερευνάται αν η διώξη του βουλευτή συνδέεται με την πολιτική του δράση και σε αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ειδικότερα, η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των βουλευτών, του ΠΑΣΟΚ, Θωμά Ρομπόπουλου, και της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη, οι οποίοι το είχαν ζητήσει νωρίτερα για να διαλευκανθούν πλήρως, όπως είπαν, οι

Εντατικότεροι έλεγχοι για το παρεμπόριο

Διπλασιασμό των ελέγχων για το παρεμπόριο προωθούν Αστυνομία και δήμος.

Σε κοινή συνάντηση την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης σε 90 από 35 που είναι σήμερα ο αριθμός των αστυνομικών που μετέχουν στα μεικτά κλιμάκια ελέγχων με υπαλλήλους του δήμου.

Από την 1η έως τις 16 Μαΐου ελέγχθηκαν 243 πλανόδιοι μικροπωλητές και έχουν κατασχεθεί 21.838 προϊόντα.

Επιπλέον, μεταμεσονύκτιους ελέγχους σε αποθήκες όπου φυλάσσονται τα προϊόντα - «μαϊμού» πρόκειται να ξεκινήσουν προσεχώς άνδρες της

Σπρέι εναντίον παχυσαρκίας και αλκοόλ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ αναπτύσσει ένα ρινικό σπρέι που θα λειτουργεί ως ένα είδος «απεξαρτησιογόνου» σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το φαγητό και το αλκοόλ. Η εισπνοή του θα οδηγεί το περιεχόμενό του στα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου και θα εμποδίζει την πρόκληση ευχαρίστησης από την υπερβολική κατανάλωση τροφής και αλκοόλ.

Το χημικό κοκτέιλ του σπρέι θα μπλοκάρει τις ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες που παράγονται στον εγκέφαλο και ανάμεσα στα άλλα προκαλούν αισθήματα ευφορίας όταν κάποιος καταναλώνει φαγητό ή αλκοόλ σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σπρέι θα βοηθήσει σημαντικά εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας και αλκοολισμού γιατί σε αντίθεση με τις περισσότερες θεραπείες επεμβαίνει κατευθείαν στη ρίζα του προβλήματος και δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα.

Τα πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αφού το σπρέι όσον αφορά το αλκοόλ είχε ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 78%, ενώ στην υπερβολική κατανάλωση τροφής το ποσοστό άγγιξε το 100%! Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και το σπρέι αποδειχθεί αποτελεσματικό και στους ανθρώπους, υπολογίζεται ότι σε περίπου πέντε χρόνια θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά.
tovima

Αναβλήθηκε η έκτακτη Γ. Σ. της ΚΕΔΚΕ

Σε αναβολή οδηγήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ για τον «Καλλικράτη», λόγω μη προσέλευσης του απαραίτητου αριθμού συνέδρων-δημάρχων.

Αρχικά συνεδρίασε το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων υπό τον πρόεδρο Νικήτα Κακλαμάνη. Σημειώθηκαν, ωστόσο, διαφωνίες και επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα οι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσουν.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
tovima


Τί αλλάζει στα μεγάλα δημόσια έργα

Μεγάλες καθυστερήσεις, αλλαγές στις μελέτες και μείωση του κόστους αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά που κυριαρχούν τους τελευταίους οκτώ μήνες στο τοπίο των μεγάλων δημόσιων έργων της χώρας. Την ίδια στιγμή, η εκτόξευση του κόστους του χρήματος καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη, κατά την τρέχουσα συγκυρία, την προσέλκυση τραπεζικών κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως επισημαίνουν στο Capital.gr κυβερνητικά στελέχη.


Τί σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι οι τακτικοί επιβάτες μέσων μεταφοράς θα πρέπει να κάνουν αρκετή ακόμη υπομονή μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία των υπό κατασκευή σταθμών του Μετρό Αθήνας,

Μπαίνουν διόδια στην Εγνατία Οδό

Σε δύο σταθμούς, στα Μάλγαρα και τον Πολύμυλο, θα λειτουργούν οι δύο πρώτοι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου.


Πρόκειται για τον υφιστάμενο σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, ο οποίος θα αναβαθμιστεί, μήκους 80 χιλιομέτρων από Δερβένι έως Βέροια και τον σταθμό στον Πολύμυλο (Βέροια-Σιάτιστα), μήκους 70 χιλιομέτρων.

Η χρέωση θα είναι χαμηλότερη αυτής αυτοκινητοδρόμων που έχουν κατασκευαστεί με συμβάσεις παραχώρησης και θα διαμορφώνεται στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο, ενώ το ύψος των διοδίων (στους δύο νέους σταθμούς) θα

«Ελαφρύ» Facebook μέσω κινητού

Διατίθεται και στην Ελλάδα

Μια νέα «ελαφριά» και γρήγορη έκδοση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου θα προσφέρει στα κινητά τηλέφωνα το Facebook, το οποίο ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με 56 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε 47 χώρες, που συνολικά διαθέτουν 500 εκατ. συνδρομητές. Το Facebook ισχυρίζεται ότι διαθέτει πάνω από 400 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το νέο δωρεάν site για κινητά, με την ονομασία 0.facebook.com, που θα λειτουργήσει από σήμερα, δεν θα περιέχει γραφικά, φωτογραφίες και βίντεο, αλλά μόνο κείμενα, ώστε οι σελίδες να "φορτώνονται" αμέσως στην οθόνη του χρήστη,

Ξεφτίλα: Το κράτος χρωστάει 9 εκατομμύρια από ΦΠΑ στην Cosco

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τους μικρούς και μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου το ίδιο εμφανίζεται ως ο μεγαλύτερος φοροφυγάς αφού χρωστάει το ιλιγγιώδες ποσό των 9 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική Cosco.

Μπορεί να περίσσεψαν τα χαμόγελα στην σημερινή συνάντηση της Λούκας Κατσέλη με τον Mr Cosco ωστόσο έκκληση του διευθύνοντα συμβούλου του κινεζικού κολοσσού να του

Συμμετοχή των μηχανικών στην απεργία της Πέμπτης

Να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Πέμπτης για το Ασφαλιστικό καλεί τους μηχανικούς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕ .


Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση, σύμφωνα με το προωθούμενο νομοσχέδιο, ενώ από το 2013 διατηρούνται οι εισφορές των ασφαλισμένων μηχανικών στο ίδιο σημερινό επίπεδο, που είναι ίσως το υψηλότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μειώνονται πάνω από το ένα τρίτο (1/3) οι παρεχόμενες συντάξεις, σε μια περίοδο όπου η απασχόληση και οι αμοιβές περικόπτονται δραματικά.

Το ΤΕΕ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν με τα σωματεία τους στις κινητοποιήσεις ή στη προσυγκέντρωση στις 10:30 στην πύλη του Πολυτεχνείου.
naftemporiki

Φορολογικό: Παράταση προθεσμιών παραγραφής που λήγουν στις 30/6/2010

Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 82 του νέου φορολογικού νόμου σχετικά με την παράταση των προθεσμιών παραγραφής, έδωσε με εγκύκλιό του το ΥΠΟΙΚ.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 3842/2010, οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων, τελών και εισφορών που λήγουν στις 30/6/2010 παρατείνονται μέχρι 31/12/2010.

Όπως διευκρινίζεται, η ανωτέρω παράταση καταλαμβάνει τις κάθε είδους προθεσμίες παραγραφής που λήγουν στις 30/6/2010, όπως υποθέσεις χρήσεων 2000, 2001, 2002 και 2003, υποθέσεις με

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης για ορισμένες κατηγορίες

Την παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2010 για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται μέχρι και 30 Ιουνίου 2010 -ανεξαρτήτως ΑΦΜ- η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν.2238/1994, που αποκτούν εισόδημα, από συμμετοχή σε εταιρεία, κοινοπραξία ή κοινωνία, με βιβλία Α΄, Β΄, Γ΄, κατηγορίας, εφόσον η διαχειριστική περίοδος έληξε τους μήνες 11ο και 12ο του έτους 2009, πράκτορες, ασφαλειομεσίτες, συγγραφείς κλπ., περιπτώσεις αα), στστ), ζζ), της περίπτ. γ΄ της παραγρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, από μισθούς,

Νέα σήμανση για την ενεργειακή απόδοση συσκευών από την Ε.Ε.

Στην έγκριση του νέου σχεδιασμού της ετικέτας σήμανσης ενεργειακής απόδοσης των συσκευών προχώρησε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Όπως ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι νέες ετικέτες θα παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση των οικιακών συσκευών και άλλων προϊόντων, ενώ πλέον οι διαφημίσεις που θα αναφέρονται στην ενεργειακή απόδοση ψυγείων, πλυντηρίων ή φούρνων, θα πρέπει να αναφέρουν την ενεργειακή κλάση των προϊόντων αυτών.

Χάρη στη σήμανση ενεργειακής απόδοσης οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να υπολογίζουν τα έξοδα λειτουργίας των συσκευών, όταν αγοράζουν ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, ηλεκτρικές κουζίνες και κλιματιστικά.

Σύμφωνα με τη νέα σχεδίαση των ετικετών ενεργειακής απόδοσης επιτρέπεται η εισαγωγή νέων κλάσεων, αλλά περιορίζεται ο συνολικός αριθμός των ενεργειακών κλάσεων σε επτά. Όταν

"Διεθνές εμπορευματικό κέντρο ο Πειραιάς"

Τα σχέδια της Cosco γιά το λιμάνι του Πειραιά, ανέπτυξε ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κινεζικού κολοσσού Wei Jiafu, που συναντήθηκε με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

Όπως ανέφερε η κ. Κατσέλη, υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Cosco και για άλλες επενδύσεις στη χώρα αλλά το κύριο στοίχημα είναι η εξέλιξη του Πειραιά σε διεθνές εμπορευματικό κέντρο.

«Η Cosco θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αυτά που υπογράψαμε», δήλωσε ο Wei Jiafu. Μάλιστα, ο «κάπτεν Wei”, όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες

Αποκτήστε, ετήσιο εισόδημα 7.500 ευρώ, χωρίς δουλειά !

Είναι η "δραστηριότητα" του μέλλοντος, αφού...


Προϊόν με την ονομασία «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας - Φωτοβολταϊκά» για τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης Συστημάτων στις στέγες ή τις ταράτσες των σπιτιών, προωθούν οι Ελληνικές τράπεζες.

Οι πελάτες, θα παράγουν ενέργεια που θα μεταπωλούν στη ΔΕΗ, προς μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, γεγονός που ουσιαστικά, τους αποφέρει ετήσιο έσοδο μέχρι και 7.500 ευρώ !

Το έσοδο αυτό, αφού υπερκαλύψει την ετήσια αποπληρωμή του σχετικού δανείου, θα αποφέρει σε

Νέες ανακλήσεις από την TOYOTA

11.500 οχήματα σε όλο τον κόσμο ανακαλεί η Toyota.....


Η Toyota Motor Corp αποφάσισε να ανακαλέσει περίπου 11.500 οχήματα Lexus απ΄όλο τον κόσμο εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα διεύθυνσης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών έχει δεχθεί από το Μάρτιο 12 αναφορές για προβλήματα στο σύστημα διεύθυνσης σε μοντέλα της Lexus, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Yomiuri.

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν στα μοντέλα LS460 και LS460L και σε δύο υβριδικά, τα LS600h και LS600hL

Εκπρόσωπος της Toyota επιβεβαίωσε το δημοσίευμα και διευκρίνισε πως η ανάκληση αφορά 4.500 οχήματα στην Ιαπωνία και 7.000 στο εξωτερικό.
newsit

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Μπανγκόκ

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Channel 3 στην Μπανγκόκ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας σύμφωνα με τον οποίο εκατό άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στο κτίριο.


Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι ελικόπετρο εστάλη στην περιοχή για ν΄αρχίσει την εκκένωση του κτιρίου.

Εξάλλου οι ταϊλανδικές αρχές έδωσαν εντολή στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να μεταδίδουν αποκλειστικά και μόνον προγράμματα εγκεκριμένα από τις ίδιες.
naftemporiki

«Όχι» ΕΝΑΕ στο νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη»

«Όχι» στο νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» είπε η ΕΝΑΕ και μετά τη συνεδρίαση του δ.σ. της Ενωσης, ωστόσο αποφάσισε τη συμμετοχή της, διά του πρόεδρου της, στη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «να προβάλει τις αποφάσεις των συνεδρίων και να καταθέσει τις προτάσεις όλων των παρατάξεων».


Αναλυτικά το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας αποφάσισε τα ακόλουθα:

« - Εμμένει στις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων του που αφορούν τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και επιμένει στους όρους και τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από τα συνέδρια αυτά για το κορυφαίο αυτό ζήτημα, το οποίο αφορά το μέλλον της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη μετεξέλιξή της σε

Ο Γ. Νικητιάδης νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με απόφαση του Πρωθυπουργού, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, στη θέση της κ. Γκερέκου, ορίζεται ο βουλευτής Δωδεκανήσων, Γεώργιος Νικητιάδης.


Ο Γ. Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από µετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήλθε στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών απ' όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νοµικής Σχολής συµµετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις καταλήψεις της Νοµικής Σχολής και στο Πολυτεχνείο. Αµέσως µετά την πτώση της δικτατορίας εκλέγεται στην πρώτη αιρετή ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ∆ωδεκανησίων Σπουδαστών.

Το 1976 µετέβη στις Η.Π.Α για µεταπτυχιακές σπουδές. Έλαβε πτυχίο LLM (Master's) από το Πανεπιστήµιο της Νέας Υόρκης στις ∆ιεθνείς Σχέσεις στην Εγκληµατολογία και τη Σωφρονιστική. Στην Αµερική, κατά τη διάρκεια των σπουδών του και ενώ παραλλήλως εργαζόταν, συµµετείχε ενεργά

Καίγεται το Χρηματιστήριο της Μπανγκόκ - Χάος σε όλους τους δρόμους

Χάος στους δρόμους της Μπανγκοκ. Πέντε άμαχοι νεκροί ανάμεσα τους και ένας ιταλός δημοσιογράφος. Παραδόθηκαν οι ηγέτες των "κόκκινων πουκαμίσων". Καίγονται το χρηματιστήριο και εμπορικά καταστήματα.


Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το χρηματιστήριο και πολλά εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών παραδόθηκαν και ο στρατός ελέγχει, όπως ανακοίνωσε, την κατάσταση.

"Υπάρχουν πολλές πυρκαγές στην πόλη συμπεριλαμβανομένης και αυτής στο Central World", ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, το οποίο παρέμενε κλειστό τις τελευταίες

Πολιτικό θρίλερ στο Καστρί - Φήμες οτι υπάρχει και άλλος υφυπουργός με... εκκρεμότητες

- 'Ισως προκαλέσουν ευρύτερες αλλαγές στην κυβέρνηση


- Ο βουλευτής Δωδεκαννήσου Γ. Νικητιάδης φέρεται ως πιθανός αντικαταστάτης της Γκερέκου

΄Ενα πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται από χθες το βράδυ με αφορμή την αντικατάσταση της παραιτηθείσας υπουργού, Αντζελας Γκερέκου.

Η αρχική σκέψη να κλείσει το θέμα με την τοποθέτηση ενός νέου βουλευτή στο υφυπουργείο Τουρισμού επενεξετάσθηκε χθες

Δεν απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι

Η ΕΣΗΕΑ μεταθέτει την απεργία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση


Δεν συμμετέχουν τελικά οι δημοσιογράφοι στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών μεταθέτει την 24ωρη απεργία για την ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η απόφαση μετάθεσης της απεργίας ελήφθη με σκοπό στην αυριανή 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να καταστεί δυνατή η πλήρης ενημέρωση της κοινής γνώμης.
newsit

'Εθαψαν στις ΄Αλπεις, την ανθρώπινη ύπαρξη !

΄Iσως, φοβούμενοι το τέλος του κόσμου, "έκρυψαν" το ψηφιακό μας γονιδίωμα, για τους ανθρώπους του μέλλοντος...


Το πολύτιμο "ψηφιακό γονιδίωμα" αποθηκεύτηκε σε μυστικό υπόγειο οχυρό, βαθιά κάτω από τις Άλπεις για χρήση από τις μελλοντικές γενιές.

Ορισμένοι άνθρωποι σκέφτονται μόνο το αύριο, αλλά άλλοι (ευτυχώς) προτιμούν να "βλέπουν" πολύ μακριά στο μέλλον.

Ευρωπαίοι επιστήμονες, αρχειοφύλακες και βιβλιοθηκάριοι, φοβούμενοι μήπως κάποτε οι μελλοντικές γενιές δεν μπορούν να διαβάσουν τις ψηφιακές πληροφορίες που θα είναι αποθηκευμένες σε ξεπερασμένες πια τεχνολογίες,

Κάτω από τις 1.600 μονάδες ο γ. δείκτης.

Την έντονη πτωτική πορεία των ευρωαγορών ακολουθεί η Αθήνα, ξεκινώντας τις συναλλαγές με αυξημένες ρευστοποιήσεις, καθώς ανησυχία προκαλεί στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως, η κίνηση-έκπληξη της Γερμανίας να επιβάλει απαγόρευση των ανοιχτών πωλήσεων μετοχών (short-selling), μέτρο που θα ισχύσει για τα 10 σημαντικότερα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της χώρας. Στόχος του μέτρου είναι να μπει φρένο στις ανοιχτές πωλήσεις κρατικών ομολόγων σε ευρώ.


Οι αναλυτές, ωστόσο, βλέπουν επιδείνωση της

΄Οργιο σπατάλης από τα golden boys στα ΕΛΤΑ

Όργιο σπατάλης εκατομμυρίων ευρώ σε ταξίδια (υπαρκτά και ανύπαρκτα), σε καλλυντικά, διασκεδάσεις σε κέντρα πολυτελείας στην Αράχοβα, στο Καρπενήσι, στην Ερέτρια, στη Βουλιαγμένη, παράνομες απευθείας αναθέσεις έργων- ανάμεσά τους και στη Siemens-, στημένοι διαγωνισμοί προμηθειών, ανακαινίσεις εξοχικών οικιών και κατασκευές πισίνων ζητείται τώρα να ελεγχθούν ύστερα από

Απεργεί την Πέμπτη η ΟΜΕ-ΟΤΕ

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της Πέμπτης αποφάσισε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, διαμαρτυρόμενη για τις ρυθμίσεις που προωθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.


Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ  δηλώνουν ριζικά αντίθετοι σε αυτό, γιατί –όπως υποστηρίζουν- αποδιαρθρώνει το χρηματοδοτικό μηχανισμό της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει, ανατρέπει και απαξιώνει τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, συρρικνώνει δραματικά τους διαθέσιμους πόρους.
naftemporiki

Φάτε ψωμί για να μην... παχύνετε

ΛΟΝΔΙΝΟ Μπορεί να αποτελεί μία από τις τελευταίες τάσεις σε ό,τι αφορά τις δίαιτες, ωστόσο η αποφυγή κατανάλωσης τροφών που περιέχουν γλουτένη, όπως είναι το ψωμί, δεν αποτελεί «σύμμαχο» στη μάχη με τα περιττά κιλά, σύμφωνα με τους επιστήμονες.


Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στη σίκαλη και στο κριθάρι και αποτελεί «συστατικό» πλήθους τροφίμων, από το ψωμί και τα ζυμαρικά ως τις διαφορετικές σάλτσες και την μπίρα. Υπάρχουν άτομα που εμφανίζουν δυσανεξία στη γλουτένηπρόκειται για τους πάσχοντες από κοιλιοκάκη-, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται να την καταναλώνουν για ιατρικούς λόγους. Η κοιλιοκάκη συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας, με αποβολές, οστεοπόρωση και καρκίνο του λεπτού εντέρου. Διαγιγνώσκεται μέσω βιοψίας στο έντερο ή εξειδικευμένων εξετάσεων αίματος και οι πάσχοντες

Πάνε για χωρικά ύδατα "κτένα" στο Αιγαίο - Τι δίνουμε τι "παίρνουμε"

Eπιβεβαιώνονται και από τουρκικής πλευράς οι πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr για μυστικές συνομιλίες των κυβερνήσεων Αθήνας και Άγκυρας με αντικείμενο την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο με «αυξομειώσεις» των εθνικών χωρικών υδάτων και του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Πάμε για χωρικά ύδατα σχήματος "κτένας" με την Τουρκία να αποκτά τον ζητούμενο από αυτήν, "ζωτικό χώρο"... Ο, συνήθως άριστα

Συνεχίζονται και σήμερα οι Πανελλαδικές

Με τα μαθήματα της Λογοτεχνίας Κατεύθυνσης και των Μαθηματικών Κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.


Οι εξετάσεις άρχισαν στις 08:00 το πρωί. Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Αύριο Πέμπτη 20 Μαΐου τα εξεταζόμενα

"Πλωτές" Ρεβυθούσες σχεδιάζουν Μυτιληναίος - MOH και ΔΕΗ

Δύο νέες μεγάλες επενδύσεις για πλωτές εγκαταστάσεις τερματικών σταθμών υγροποιημένου αερίου, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η ΔΕΗ όσο και το κοινό σχήμα των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil. Πρόκειται για επενδύσεις που δημιουργούν ακόμη περισσότερες εναλλακτικές για τους καταναλωτές φυσικού αερίου και δημιουργούν τις κατάλληλες υποδομές ώστε η χώρα μας να αποκτήσει πολλαπλές δυνατότητες πρόσβασης στο LNG.


Στα σχέδια των ομίλων Μυτιληναίου και Motor Oil, έκανε χθες αναφορά ο πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας σε εκδήλωση του Mediteranean Energy Summit. Όπως είπε από επιχειρηματικής άποψης, ηλεκτροπαραγωγοί και βιομηχανίες ενδιαφέρονται να έχουν πολλαπλές δυνατότητες πρόσβασης στο φυσικό αέριο, ενώ σήμερα υπάρχει μόνο ένας τερματικός σταθμός στη Ρεβυθούσα με συγκεκριμένους τεχνικούς περιορισμούς αλλά και δυνατότητες. «Θέλουμε να έχουμε επιλογές προμηθευτών είτε αυτή είναι η ΔΕΠΑ, είτε ιδιωτικές εταιρείες, και

Επί τάπητος ο "πράσινος Καλλικράτης"

Στο επίκεντρο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εκπροσώπων των Τοπικών Ενώσεων στην ΚΕΔΚΕ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα βρεθεί την Τετάρτη ο "Καλλικράτης".


Οι εργασίες της Συνέλευσης, οι οποίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑΘΗΝΑ 984, θα αρχίσουν στις 12 το μεσημέρι με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων και στη συνέχεια με μυστική ψηφοφορία θα ληφθεί σχετική απόφαση. Της έκτακτης συνέλευσης θα προηγηθεί στις 9.30 το πρωί συνεδρίαση του κεντρικού

Περικοπές σε υψηλόμισθους γιατρούς στο Ερρίκος Ντυνάν

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ μισθούς των υψηλόβαθμων εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ώστε να μη λαμβάνει κανείς περισσότερα από 11.000 ευρώ μηνιαίως προωθεί η διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να εξοικονομήσει πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος Ανδρέας Μαρτίνης, οι περικοπές δεν αφορούν όσους αμείβονται με συλλογικές συμβάσεις, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει και σε περικοπές «στην ανώτατη αμοιβή που λαμβάνουν οι γιατροί από

Αρχίζει σαφάρι για κλειστούς ημιυπαίθριους

ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ τον εντοπισμό παράνομα κλειστών ημιυπαίθριων κι άλλων χώρων ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να σταλεί εντός των επόμενων ημερών εγκύκλιος στις πολεοδομίες προκειμένου να αρχίσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα κτίρια για τα οποία η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μετά τις 2 Ιουλίου 2009.


Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα για τη διευθέτηση των παράνομα κλειστών χώρων

Ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να χάσουν μέρες εργασίας

ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ να βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς ασφαλιστέες ημέρες εργασίας και παροχές υγείας εγκυμονεί διάταξη που συμπεριλήφθηκε στον νόμο 3846/2010 (σχετικά με τις εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια) και προβλέπει ότι αν ένας εργοδότης οφείλει προς το ΙΚΑ, δεν γίνεται δεκτή η υποβολή ΑΠΔ (Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης). Σχετικές επισημάνσεις έγιναν χτες από στελέχη της ΓΣΕΕ.


Η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση είναι η δήλωση η οποία υποβάλλεται από τον εργοδότη και περιλαμβάνει πληροφορίες ή στοιχεία που αφορούν τον χρόνο απασχόλησης κάθε ασφαλιζομένου,

Ανοίγουν οι κάλπες στα Πανεπιστήμια

Τους εκπροσώπους τους καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι φοιτητές, σε μια εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εν μέσω έντονης οικονομικής κρίσης που θέτει μεγάλα εμπόδια στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και βάφει με «γκρίζο» το μέλλον τους.

Αν και οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έως τώρα δεν φαίνεται να τονώνεται το ενδιαφέρον της μεγάλης πλειονότητας των φοιτητών για

Από σήμερα οι τελευταίες ημερομηνίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Από σήμερα αρχίζουν οι καταληκτικές ημερομηνίες για τις φορολογικές δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων. Όλες οι ημερομηνίες.


Οι προθεσμίες:

Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ                 Ημερομηνία

1                                                       20 Μαϊου

2                                                       25 Μαϊου