www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αρχίζει σαφάρι για κλειστούς ημιυπαίθριους

ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ τον εντοπισμό παράνομα κλειστών ημιυπαίθριων κι άλλων χώρων ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Από το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να σταλεί εντός των επόμενων ημερών εγκύκλιος στις πολεοδομίες προκειμένου να αρχίσουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα κτίρια για τα οποία η οικοδομική άδεια εκδόθηκε μετά τις 2 Ιουλίου 2009.


Υπενθυμίζεται ότι τα νέα μέτρα για τη διευθέτηση των παράνομα κλειστών χώρων

(ημιυπαίθριοι, πατάρια, σοφίτες και πιλοτές) αφορούν όλα τα ακίνητα με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε ή αναθεωρήθηκε μέχρι τις 2 Ιουλίου 2009.

Η ανάγκη για οικονομικούς πόρους προκειμένου να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες τού προϋπολογισμού είναι πλέον πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη νέα χρονιά θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος και στα κτίρια τα οποία έλαβαν ρεύμα τον τελευταίο χρόνο χωρίς να έχει γίνει αυτοψία από τις πολεοδομίες.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εξασφαλίζουν σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ υποβάλλοντας απλώς μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρουν ότι εφαρμόστηκαν οι μελέτες κατασκευής και τηρήθηκαν οι όροι που προβλέπονται από την οικοδομική άδεια. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει- παρότι το προβλέπει ο νόμοςκανένας δειγματοληπτικός έλεγχος παρά μόνο σε περιπτώσεις καταγγελιών.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τα πρόστιμα θα πάνε στο Πράσινο Ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί έργα για την αποκατάσταση τού περιβάλλοντος. Οπως αναφέρουν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από δήμους για χρηματοδότηση αναπλάσεων.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: