www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

΄Ετοιμος τον Ιούνιο ο σταθμός του Μετρό «Χολαργός»

Τον Ιούνιο παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Μετρό «Χολαργός», ενώ το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο σταθμός «Αγία Παρασκευή», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα.


Ο υπουργός γνωστοποίησε ακόμα ότι έως το Μάρτιο του 2011 θα αρχίσουν να παραδίδονται σταδιακά οι νέοι σταθμοί στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι εργασίες είναι να ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση για το τι μέλλει γενέσθαι με

την κοινοπραξία που έχει αναλάβει ύστερα από διαγωνισμό την κατασκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων στους συγκεκριμένους σταθμούς, καθώς σε αυτή μετέχει και η Siemens

Επίσης, ο κ. Ρέππας εκτίμησε ότι στις αρχές του νέου χρόνου θα δημοπρατηθεί η νέα γραμμή V, που θα ξεκινά από το Άλσος Γαλατσίου, θα περνά από το Σύνταγμα και θα καταλήγει στο Μαρούσι. Είπε ακόμα ότι στόχος του υπουργείου είναι να συμπεριληφθούν στη συγκεκριμένη γραμμή και οι συνοικίες του Βύρωνα και της Καισαριανής.

Δημοπράτηση έργων €10,3 δισ. ως το 2012

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε ότι έως το 2012 θα δημοπρατηθούν έργα προϋπολογισμού 10,3 δισ. ευρώ.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα κονδύλια για έργα ύψους 7.400.000.000 ευρώ από διάφορα προγράμματα και ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην επαρχία.

Ήδη, δημοπρατείται το οδικό έργο Καρτέρι - Πάργα, ενώ προχωρά ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου καθώς και άλλα έργα. Παράλληλα, επανασχεδιάζεται η επέκταση της Αττικής Οδού προς τα Μεσόγεια με βάση τις νέες ανάγκες και τις προβλέψεις του ρυθμιστικού.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: