www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Στάση εργασίας στο ALTER

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Alter, όπως καταγγέλλει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής και τη Δευτέρα προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 5.30 έως τις 9.30 το πρωί.


Η ΕΤΙΤΑ ζητάει από τη διοίκηση του Alter να καταβάλει "άμεσα τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου" και να ενημερώσει για το μέλλον του καναλιού.

Η μετοχή του τηλεοπτικού σταθμού βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ η εφορία έχει

Νέες στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς την ερχόμενη εβδομάδα. Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και για την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο μετρό.


Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό ανακοίνωσαν στάση εργασίας από

«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν» δηλώνει ο Χρ. Παπουτσής

«Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά», δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».


«Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ. Μακάρι να μπορούσαμε να σώσουμε όλο τον κόσμο. Δεν γίνεται» πρόσθεσε ο Χρ. Παπουτσής, λέγοντας ότι έχει επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου. «Όσοι το δικαιούνται θα μείνουν, καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής. Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά· διαδικασία που προβλέπει επιδότηση», είπε κατηγορηματικά ο υπουργός.

Ο Χρ. Παπουτσής μίλησε για την κατάληψη της Νομικής, λέγοντας ότι «κάποιοι επιδίωκαν να δημιουργηθεί ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μία πλευρά οι υπερασπιστές του

Κλειστά μέχρι και την Τετάρτη τα φαρμακεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί με κλείσιμο των φαρμακείων όλης της χώρας τη Δευτέρα 7, την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σε απεργίες προχωρούν και οι γιατροί της χώρας.


Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας, το οποίο ψηφίζεται στις 10 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

Τα φαρμακεία έμειναν κλειστά και την Παρασκευή, αφού ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) είχε κηρύξει 48ωρη απεργία για τις 4 και τις 7 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν όλη την ερχόμενη εβδομάδα οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ από την Τρίτη ως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Οι νοσοκομειακοί

Για προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού μιλάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) όσα μέλη του δέχονται προς εξέταση ασφαλισμένους του ΙΚΑ.


Ουσιαστικά ο Ιατρικός Σύλλογος απαντά στα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λοβέρδος, που δίνουν στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ τη δυνατότητα να επισκέπτονται από αύριο συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ γιατρούς. Ο ΙΣΑ περιγράφει το συγκεκριμένο μέτρο ως "απεργοσπαστικό μηχανισμό του υπουργείου Υγείας", προσθέτοντας πως όσοι γιατροί-μέλη του συμμετάσχουν σε αυτόν θα αντιμετωπίσουν τον πειθαρχικό έλεγχο για παράβαση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της «Κάρτας του Πολίτη»

Σε μερικές εκατοντάδες υπολογίζονται οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν εκκλησιαστικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών κατά της «Κάρτας του Πολίτη».


Τον περασμένο Δεκέμβριο συγκέντρωση για το ίδιο θέμα είχε και πάλι πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η Συντονιστική Επιτροπή κατά της κάρτας του πολίτη, προτίθεται να οργανώσει μια ακόμη «λαοσύναξη»

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στον Χ. Καστανίδη

Την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στις 2 Φεβρουαρίου, ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της αποστολής του παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Δικαιοσύνης, με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο, σε διαδικτυακό

Δημόσιο πάνω σε γερμανικά πρότυπα

Μειώνονται σε έξι τα κλιμάκια, πριμ αντί για επιδόματα, σύνδεση μισθού και εξέλιξης των εργαζομένων στο Δημόσιο με την αποδοτικότητά τους: Ολα τα αντιγράφει η κυβέρνηση από τη Γερμανία, εκτός βέβαια από το ύψος των μισθών


Το γερμανικό μισθολόγιο ετοιμάζεται να προβάρει το ελληνικό Δημόσιο, με κάποιες παραλλαγές από τα μισθολόγια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οχι ως προς το ύψος των μισθών αλλά ως προς την οργάνωση του συστήματος αμοιβών με βάση την απόδοση των υπαλλήλων.

Το γερμανικό μισθολόγιο είχε «πέσει» εξαρχής από την τρόικα στις συζητήσεις επί του μνημονίου και οι πιέσεις αναμένεται να ενταθούν στον νέο γύρο που αρχίζει αύριο. Οι αρχές αυτού του μισθολογίου, που ισχύει από το 1997, με κάποιες προσθήκες το 2002 και το 2005, είναι οι εξής:

- Η εξέλιξη και οι μισθοί των υπαλλήλων συναρτώνται με την απόδοση κατόπιν αξιολόγησης.

- Τα κλιμάκια είναι έξι και η ανέλιξη σε καθένα έχει διαφορετικό χρόνο ωρίμανσης.

- Για τους υπαλλήλους στα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις, το δικαστικό σώμα και το

Όλα για την ομορφιά

Πολλές είναι οι κινήσεις που επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά εις βάρος της ομορφιάς.
Δείτε μερικά παραδείγματα και διορθώστε τα λάθη σας:


1. Ανανέωση πούδρας χωρίς καθαρισμό προσώπου

Όταν το δέρμα σας γυαλίζει, τη λύση δίνει σχεδόν πάντα η πούδρα. Δεν είναι όμως αυτός ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωραία όψη, γιατί με το γρήγορο πουδράρισμα μπορεί να κλείσετε τους πόρους με ένα επικίνδυνο μείγμα πούδρας-σμήγματος.

Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα χαρτάκια που τραβάνε τη λιπαρότητα ή περάστε τις ζώνες με έντονη λιπαρότητα με ένα ελαφρώς υγρό χαρτομάντιλο προτού ανανεώσετε την πούδρα σας.

2. Βαφή μαλλιών αγνοώντας τις οδηγίες χρήσης

Πολλές φορές βάφετε τα μαλλιά σας αφήνοντας περισσότερο χρόνο τη βαφή πάνω τους με τη σκέψη ότι έτσι θα πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι δεν είναι; Όμως, κάνετε λάθος! Γιατί το χρώμα

Ένταση αργά χθες το βράδυ στα Εξάρχεια

Ένταση σημειώθηκε στα Εξάρχεια αργά χθες το βράδυ στις 11, όταν ομάδες νεαρών βγήκαν από την οδό Στουρνάρη και πέταξαν βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συγκεκριμένη οδό.


Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και μετά από λίγη ώρα επιτέθηκαν

Έρχονται νέες ρυθμίσεις ασφαλείας στο Facebook

To Facebook παρέχει στους χρήστες του επιπλέον ρυθμίσεις ασφαλείας! Όλοι οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση SSL (Https) που τους παρέχει το Facebook για να αποτρέψουν τους χάκερ να μπουν στη σελίδα τους και να πάρουν τον έλεγχο του προφίλ τους.


Η κρυπτογράφηση, SSL είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι τράπεζες για να μπορεί ο χρήστης να μπαίνει από το σπίτι του στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να ενεργοποιήσει τη νέα επιλογή ασφαλείας είναι να πάει

Ο καφές «θολώνει» το ανδρικό μυαλό

Την επόμενη φορά που θα έχετε ένα σημαντικό μήτινγκ στη δουλειά, προσέξτε τι θα πιείτε. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι παρότι ο καφές βελτιώνει τις νοητικές επιδόσεις των γυναικών στις στρεσογόνες καταστάσεις, καταρρακώνει τις ανδρικές.


Και αυτό, διότι διαταράσσει τη μνήμη τους και επιβραδύνει την ικανότητά τους να λαμβάνουν αποφάσεις.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Λίντσεϊ Σεντ Κλερ, θέλησαν να διαπιστώσουν πως επηρεάζει ο καφές τον οργανισμό όταν αυτός βρίσκεται σε κατάσταση στρες – όπως ακριβώς συμβαίνει στη διάρκεια των σοβαρών επαγγελματικών συναντήσεων.

Έτσι, επιστράτευσαν 64 άνδρες και γυναίκες και τους χώρισαν σε ζευγάρια του ίδιου φύλου. Κάθε ζευγάρι ανέλαβε να διεκπεραιώσει μία σειρά από εργασίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν διαπραγματεύσεις, συμπλήρωση παζλ και επίλυση τεστ μνήμης. Μετά την ολοκλήρωση των

Κίνδυνος πανούκλας από τη γάτα και το σκύλο!

Μεγάλη έρευνα δημοσιεύθηκε σε αμερικανικό περιοδικό και αφορά στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών από τα κατοικίδια που μένουν μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη τους.


Οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ζώων έχουν μεγάλες πιθανότητες να κολλήσουν διάφορες ασθένειες, από σκουλήκια μέχρι βουβωνική πανώλη.

Από τις 250 γνωστές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο, οι 100 συνήθως προέρχονται από εκείνα που φιλοξενούνται σε κάποιο σπίτι, λένε οι ερευνητές.

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο κτηνιατρικής της Καλιφόρνια σημαίνει συναγερμό :''Πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός στους ιδιωτικούς χώρους του ανθρώπου και στα δωμάτια όπου μπορεί να κυκλοφορεί ένα κατοικίδιο, ενώ μέσα σε αυτούς δεν πρέπει επουδενί να συμπεριλαμβάνεται η κρεβατοκάμαρα''.

Από τα πιο σοβαρά ιατρικά προβλήματα που κινδυνεύουν όσοι συγκατοικούν με ζώα, είναι η νόσος Τσάγκας, κατά την οποία δημιουργούν σοβαρά ζητήματα με την καρδιακή, πεπτική και νευρολογική

Προς πτώχευση μεγάλη εταιρεία παιχνιδιών στη Βόρεια Ελλάδα

Η εταιρεία Κου-Κου έκανε αίτηση να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα που έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.


Η τεράστια πτώση του τζίρου σε συνδυασμό με την αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων έφεραν σε αδιέξοδο την εταιρεία

«Πιστόλι» βλαστοκυττάρων εναντίον εγκαυμάτων

Oμάδα ερευνητών στις ΗΠΑ κατασκεύασε ένα επαναστατικό εργαλείο με το οποίο γίνεται εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα επούλωση εγκαυμάτων ακόμη και όταν αυτά είναι πολύ σοβαρά. Το εργαλείο ανέπτυξε ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοργκ Γκέρλαχ του Ινστιτούτου Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και στις δοκιμές που έγιναν είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το «πιστόλι δέρματος», όπως το βάφτισαν οι ειδικοί, είναι μια συσκευή που στην ουσία «πυροβολεί» την περιοχή η οποία έχει υποστεί τη ζημιά με βλαστικά κύτταρα. Η χρήση βλαστικών κυττάρων για τη δημιουργία δέρματος δεν είναι καινούργια. Και σήμερα οι ειδικοί αναπτύσσουν στο εργαστήριο δέρμα με βάση τα βλαστικά κύτταρα, το οποίο και τοποθετούν στην περιοχή των εγκαυμάτων. Ωστόσο αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου έναν μήνα, χρόνος που ειδικά σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα είναι πολύτιμος, αφού πολλές φορές κάποιοι από αυτούς τελικά χάνουν τη μάχη με τη ζωή προτού γίνει η τοποθέτηση του νέου δέρματος.

Με τη νέα μέθοδο οι γιατροί αρχικά παίρνουν βλαστικά κύτταρα από ένα υγιές σημείο του δέρματος του ασθενούς και τα τοποθετούν σε διάλυμα νερού. Στη συνέχεια βάζουν το μείγμα στο «πιστόλι» και το ψεκάζουν επάνω στα εγκαύματα. Μετά τον ψεκασμό με τα βλαστοκύτταρα το έγκαυμα

Ο καιρός στις 06.02.2011

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο με εξαίρεση την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά περιμένουμε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -1 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 6 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι και στο Ιόνιο ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και ψύχρα το πρωί περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί