www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Όλα για την ομορφιά

Πολλές είναι οι κινήσεις που επαναλαμβάνονται σχεδόν καθημερινά εις βάρος της ομορφιάς.
Δείτε μερικά παραδείγματα και διορθώστε τα λάθη σας:


1. Ανανέωση πούδρας χωρίς καθαρισμό προσώπου

Όταν το δέρμα σας γυαλίζει, τη λύση δίνει σχεδόν πάντα η πούδρα. Δεν είναι όμως αυτός ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε ωραία όψη, γιατί με το γρήγορο πουδράρισμα μπορεί να κλείσετε τους πόρους με ένα επικίνδυνο μείγμα πούδρας-σμήγματος.

Χρησιμοποιήστε καλύτερα τα χαρτάκια που τραβάνε τη λιπαρότητα ή περάστε τις ζώνες με έντονη λιπαρότητα με ένα ελαφρώς υγρό χαρτομάντιλο προτού ανανεώσετε την πούδρα σας.

2. Βαφή μαλλιών αγνοώντας τις οδηγίες χρήσης

Πολλές φορές βάφετε τα μαλλιά σας αφήνοντας περισσότερο χρόνο τη βαφή πάνω τους με τη σκέψη ότι έτσι θα πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι δεν είναι; Όμως, κάνετε λάθος! Γιατί το χρώμα
φιξάρεται σε 20-25 λεπτά ανάλογα με το προϊόν. Από κει και πέρα τα μαλλιά μπορεί να ξεραθούν υπερβολικά και να ταλαιπωρηθούν. Μόνο η χένα μπορεί να μείνει όσο θέλετε, καθώς το χρώμα σε αυτή φιξάρετε στα 20 λεπτά, αλλά η φροντίδα που προσφέρει παρατείνεται.

Για πιο έντονο χρώμα, επιλέξτε μια απόχρωση κατά έναν τόνο πιο σκούρα από τη δική σας.

3. Γρήγορο σκούπισμα μετά το ντους
Συνήθως μετά το ντους οι περισσότεροι μένουμε αρκετή ώρα με το μπουρνούζι και σκουπιζόμαστε πρόχειρα. Όμως, το δέρμα μετά το πλύσιμο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και χρειάζεται χρόνο για να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό στρώμα που το προστατεύει.

Φροντίζετε να σκουπίζεστε σχολαστικά και μετά να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή ένα γαλάκτωμα, για να βοηθάτε έτσι το δέρμα σας να ξαναφτιάξει το προστατευτικό υδρολιπιδικό στρώμα του και να αποφεύγεται η αφυδάτωση.

4. Παραμονή του ντεμακιγιάζ στο δέρμα

Σαπουνιστήκατε ποτέ και δεν ξεπλυθήκατε; Το ίδιο ισχύει και για το γαλάκτωμα του ντεμακιγιάζ. Παρόλο που η απαλή και δροσερή υφή του σας κάνει να πιστεύετε ότι ωφελεί το δέρμα, αντίθετα διαλύει το μακιγιάζ και το αναμειγνύει με τις ακαθαρσίες που συσσωρεύονται όλη μέρα πάνω στην επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Το γαλάκτωμα να μην αφήνει το δέρμα να αναπνεύσει.

Τι πρέπει να κάνετε; Μετά το γαλάκτωμα περνάτε το πρόσωπό σας με μια τονωτική λοσιόν και επαναλαμβάνετε ώσπου να βγει το βαμβάκι καθαρό.

5. Αραίωση του μανό με διαλυτικό

Έπηξε το βερνίκι των νυχιών σας και δεν στρώνει καλά; Αυτόματη κίνηση: ρίχνετε διαλυτικό για να το αραιώσετε. Κι όμως, είναι η λάθος κίνηση, γιατί αυτού του είδους τα προϊόντα καταστρέφουν την ομοιογένεια του βερνικιού, το οποίο μετά, όχι μόνο δεν στρώνει καλά, αλλά χάνει και τη λάμψη του.

6. Ίδια κρέμα για μάτια και πρόσωπο

Επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι διαφορετικό απ’ αυτό του υπόλοιπου προσώπου, γι’ αυτό χρειάζεται και διαφορετική φροντίδα.

Ορισμένες παχύρρευστες κρέμες για τη νύχτα μπορεί να κάνουν τα βλέφαρα να φαίνονται πρησμένα το πρωί. Όσο για τις κρέμες με ΑΗΑ, είναι πολύ δυνατές και μπορεί να προκαλέσουν μια αίσθηση καψίματος.

Με λίγα λόγια, πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ειδική κρέμα για τα μάτια, την οποία θα απλώνετε απαλά από κάτω, πάντα από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική.



Δεν υπάρχουν σχόλια: