www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού



Ένα νέο φάρμακο προσφέρει περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιβίωσης σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με την ταμοξιφένη που αποτελεί τη συμβατική θεραπεία για τις ορμονοεξαρτώμενες μορφές της νόσου.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται οn-line στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet Oncology» η ουσία λετροζόλη μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου κατά 20% και τις πιθανότητες θανάτου εξαιτίας της νόσου κατά 21%.

Περισσότερη και καλύτερη ζωή


Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες με πρώιμο καρκίνο του μαστού που λαμβάνουν τον συγκεκριμένο αναστολέα της αρωματάσης επί πέντε χρόνια μετά την υποβολή τους σε επέμβαση ζουν περισσότερα χρόνια απαλλαγμένες από τη νόσο τους σε σύγκριση με το εάν λάμβαναν ταμοξιφένη.

Οι αναστολείς της αρωματάσης αποτελούν κατηγορία φαρμάκων που εισήχθη στα συστήματα υγείας τα τελευταία χρόνια για χρήση από μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Ωστόσο αρκετές ασθενείς λαμβάνουν αρχικώς ταμοξιφένη και μετά από δύο-τρία χρόνια θεραπείας αλλάζουν φάρμακα και

΄Εληξαν οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπ. Εσωτερικών και το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας πήραν την απόφαση να

Έρευνα για τις καταγγελίες της Παπαρήγα ζήτησε ο Παπουτσής

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, μετά τα όσα αναφέρθηκαν απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε με επιστολή του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου , τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για τις συγκεκριμένες καταγγελίες καθώς τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες

«Υπάρχει σχέση της αστυνομίας με τους κουκουλοφόρους»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο κεντρικό δελτίο του Mega ερωτηθείσα για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», αναφορικά με το θάνατο του διαδηλωτή στα χθεσινά επεισόδια.

Η Αλέκα Παπαρήγα μιλά για «οργανωμένο σχέδιο», καθώς όπως επισημαίνει «ήταν δυνατό να είναι έξω από τις προβλέψεις τις αστυνομίας» το ενδεχόμενο επεισοδίων μετά από τόσα δημοσιεύματα σε blog;

Η κ. Παπαρήγα μιλά για «δολοφονία», καθώς όπως υποστηρίζει «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους».

«Χθες έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχαν κουκουλοφόροι», λέει και καταγγέλλει ευθέως σχέσεις της αστυνομίας με κουκουλοφόρους, ακόμη και «αστυνομικούς- κουκουλοφόρους».

Παράλληλα, μιλά για «ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της στη Σανταρόζα και έβαλε ρούχα κουκουλοφόρων», ενώ σε σχετική ερώτηση, απαντά ότι «σαφέστατα υπάρχει σχέση της

Εγκρίθηκε η έκτη δόση για την Ελλάδα

Εγκρίθηκε η έκτη δόση για την Ελλάδα, μετά από απόφαση του Eurogroup που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.

Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Eurogroup έδωσε το «πράσινο

Νέο Eurogroup την Τρίτη

Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να γίνουν δηλώσεις.

Οι υπουργοί στο Eurogroup, αποφάσισαν να γίνει νέα συνεδρίαση την Τρίτη, ένα εικοσιτετράωρο πριν

Εθνική συμφωνία για έξοδο από την κρίση ζητούν 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Την επίτευξη μιας «μια εθνικής συμφωνίας στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση», η οποία, όπως επισημαίνουν «στη μεταμνημονιακή εποχή είναι όρος επιβίωσης της χώρας», ζητούν με παρέμβασή τους 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν ότι στόχος τους είναι να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου «αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας».

Υπό την προϋπόθεση ότι η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα έχει θετική έκβαση, οι βουλευτές εκτιμούν ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για έναν τέτοιο διάλογο, καθώς, με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συμπληρώνεται «μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του

Οι σύμβουλοι για 13 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων


Τον κατάλογο των συμβούλων για 13 προγράμματα αποκρατικοποιήσεων, τα οποία «θα τρέξουν» φέτος και το 2012 έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Οι σύμβουλοι, με βάση τις σχετικές αποφάσεις της διυπουργικής επιτροπής, είναι οι εξής:

1. ΕΛΠΕ: UBS LIMITED και NOMURA INTERNATIONAL PLC

2. ΛΑΡΚΟHSBC BANK PLC και PRICEWATERHOUSECOOPERS BUSINESS SOLUTIONS.

3. ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Νομικοί σύμβουλοι: Παπακωστόπουλος και συνεργάτες Π. Ελγέρης και Απ. Γέροντας.

Νομικός σύμβουλος επί θεμάτων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαπού δικαίου: DEWEY & LEBOEUF LLP.

4. ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ: GRANT THORNTON

5. ΕΥΑΘ: HSBC BANK και EUROBANK EFG EQUITIES AEΠΕΥ.

6. ΕΥΔΑΠ : ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, CREDIT AGRICOLE CIB και EUROBANK

Διακοπές κυκλοφορίας στα Τέμπη από 1/11 έως 5/12


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από την 1η Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο τμήμα της κοιλάδας των Τεμπών, καθώς λόγω εργασιών επιθεώρησης και συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας, θα απαιτηθεί ανά διαστήματα η διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», οι διακοπές κυκλοφορίας θα ισχύσουν τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες ως εξής:

- Στις 1, 3, 7, 9 και 11 Νοεμβρίου, για δύο ώρες, από τις 06:00 έως τις 08:00.

- Από τις 14 Νοεμβρίου στις 6.00 το πρωί έως τις 25 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ, συνολικά 12 ημέρες.

- Στο διάστημα από τις 26 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου, για δύο μόνο ημέρες και για δύο μόνο ώρες,

«Κούρεμα» 60% προτείνει η τρόικα

Το ελληνικό χρέος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα έως το 2030 επισημαίνει σε έκθεσή της που παρουσίασε στο Eurogroup η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού δικτύου, Βloomberg.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η τρόικα τονίζει ότι χρειάζεται «κούρεμα» 60% για να επιτευχθεί μείωση του χρέους στο 110% του

Σε τούνελ κρυβόταν ο Μουαμάρ Καντάφι. Δείτε το video

Νέες φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters με τον Καντάφι που βασανίζεται από αντικαθεστωτικούς και τελικά δολοφονείται.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείο πήγε και στην περιοχή της Σύρτης όπου κρυβόταν ο πρώην Λίβυος ηγέτης.

Ο Μουαμάρ Καντάφι κρυβόταν σε ένα τούνελ από αυτά που είχε βάλει να κατασκευαστούν όταν ήταν ακόμη στην ηγεσία της Λιβύης έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί.

Εδώ και αρκετά χρόνια ήταν γνωστή η... αγάπη του συνταγματάρχη για τους σωσίες και τα υπόγεια καταφύγιά του. Όπως λέγανε άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει και μιλήσει μαζί του θεωρούσε ότι και οι δύο αυτοί «παράγοντες» μπορούσαν να του εξασφαλίσουν την επιβίωση, σε περίπτωση που «ξένοι

Ιθύνων νους της απαγωγής Παναγόπουλου ο Παναγιώτης Βλαστός

O Παναγιώτης Βλαστός είναι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ο ιθύνων νους που σχεδίασε και οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού πρότεινε ενοχή άλλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο και άλλων για επιμέρους πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ο Βασίλης Στεφανάκος, προτείνοντας την ενοχή του για μία

Νέα παράταση για το εργόσημο

Την 1η Νοεμβρίου ξεκινάει η έκδοση εργόσημου από τα ΕΛΤΑ και από τις τράπεζες Εθνική, Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Alpha Bank και EFG Eurobank, μετά από αίτημα τους για παράταση της ημερομηνίας έκδοσης του εργόσημου προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναγκαία προσαρμογή του μηχανογραφικού τους συστήματος.

Με την εφαρμογή του εργοσήμου επιχειρείται για πρώτη φορά να δοθεί ουσιαστική και μελετημένη λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, τις απώλειες ασφαλιστικών εισφορών από την αδήλωτη εργασία των περιστασιακά απασχολούμενων στην κατοικία του εργοδότη, τις αγροτικές εργασίες και τους περιστασιακά

Άμεσα σε λειτουργία ο Μηχανισμός Σταθερότητας της ΕΕ

Το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa δημοσιεύει στον ιστότοπό του μερικά από τα κύρια σημεία του προσχεδίου συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Ansa, για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το σύνολο της βοήθειας και τις απώλειες των ιδιωτών που συμμετέχουν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας πρέπει να αποφασίσει το Eurogoup. Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η επιλογή ανήκει στο Ecofin.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, πρόκειται επίσης να ζητήσει «μια επιπλέον προσπάθεια για την σταθεροποίηση της δημόσιας οικονομίας» από τις χώρες που δέχονται πιέσεις λόγω της κρίσης χρέους ενώ «εκτιμά θετικά τις δεσμεύσεις της Ιταλίας και της

Αναβάλλεται για το 2012 η πώληση του ΟΠΑΠ


Για το 2012 αναβάλλεται η πώληση του ΟΠΑΠ, όμως την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων, ενώ εντός του 2011 θα πουληθεί και η ΔΕΠΑ.


Τα παραπάνω έκανε γνωστά με συνέντευξή του στο Reuters o διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Kώστας Μητρόπουλος.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το δημόσιο διαγωνισμό για τα κρατικά λαχεία. Μετά, θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις σε διαστήματα δύο εβδομάδων» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει «σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του Ελληνικού, και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και την πώληση ακινήτων ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά».

Η τρόικα πιέζει διαρκώς για την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και στη στην τελευταία έκθεσή της σημειώνει πως οι αρχικοί στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων για φέτος δεν είναι εφικτοί,

Τα δικαιώματα του πολίτη μπορεί να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες. Δείτε το video.

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Είναι μία φράση από την προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη κατά την ορκωμοσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον Φεβρουάριο του 2005.

Τα λόγια της, τότε, είχαν δώσει τροφές για θεωρίες συνωμοσίας. Η ίδια είχε πει πως αναφερόταν στις

Την Κυριακή η «πολιτική απόφαση» για την έκτη δόση

Τη δυνατότητα μιας «πολιτικής απόφασης» μέσα στο Σαββατοκύριακο για την καταβολή της έκτης δόσης στην Ελλάδα υποστήριξε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» που δημοσιεύεται με τον τίτλο: «Δουλεύουμε μέρα νύχτα για να βρούμε λύση στην κρίση».

Ο ευρωπαίος Επίτροπος εξηγεί ότι μόλις ολοκληρώθηκε η αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου και όπως τονίζει «η Επιτροπή τάχθηκε υπέρ την καταβολής του δανείου των 8 δισ., υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε».

«Σε πολιτικό επίπεδο, η απόφαση αρχής για την καταβολή μπορεί να ληφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε τεχνικό επίπεδο, η εργασία για την ολοκλήρωση του μνημονίου θα πάρει άλλη μία εβδομάδα στις Βρυξέλλες, ενώ το ΔΝΤ αναμένεται να συνεδριάσει αρχές Νοεμβρίου»,

Κακουργηματικές διώξεις για τα επεισόδια


Δίωξη για κακουργήματα απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε εννέα από τους 12 συλληφθέντες για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του ογκωδέστατου συλαλλητηρίου κατά του πολυνομοσχεδίου.

Όλοι τους παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε Τακτικό Ανακριτή για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί δραστών με καλυμμένα πρόσωπα, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών.

Αλλος ένας παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ δύο από τους

Απαγόρευση της χρήσης χημικών ζητεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


Εκκληση στην Πολιτεία να βάλει τέλος στη χρήση χημικών ουσιών, που όπως προειδοποιεί, μπορεί να οδηγήσουν «σε παροδικές βλάβες της υγείας μέχρι το χειρότερο» απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια, ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει τις επικίνδυνες συνέπειες από τη χρήση χημικών ουσιών, επικαλούμενος τα αποτελέσματα ανάλυσης χρησιμοποιηθέντων φιαλιδίων χημικών, που είχαν αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους τον Ιούνιο.

Οπως επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου, τα αποτελέσματα έδειξαν

Προειδοποίηση Διαμαντοπούλου στις διοικήσεις ΤΕΙ

Προειδοποίηση στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας για τον ακριβή αριθμό των φοιτητών τους, ότι δεν θα πάρουν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα, η διανομή των οποίων ξεκινά τη Δευτέρα, απηύθυνε η Αννα Διαμαντοπούλου.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι 14 από αυτά αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τους φοιτητές τους.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ανταποκριθούν στην εφαρμογή του νόμου, θα μείνουν απ' έξω».

Παράλληλα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των ΤΕΙ με τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στη συνεργασία τους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Νέα βροχή από «πεφταστέρια» το Σαββατοκύριακο


Νέα βροχή από «πεφταστέρια», τις Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Τα εν λόγω «πεφταστέρια» δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ.

Τα συγκεκριμένα «πεφταστέρια», τα οποία είναι από πιο γρήγορα, καθώς συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα έως 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και αφήνουν έντονα ίχνη στον ουρανό, αυξήθηκαν τις τελευταίες μέρες φθάνοντας περίπου τα πέντε την ώρα, αλλά θα αυξηθούν κι άλλο

Στάση εργασίας των τεχνικών στο Αlter


Στάση εργασίας για τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, από τις 18.30 σήμερα Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, έως και τη 01.00 π.μ. του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2011), κήρυξε η ΕΤΙΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) με αίτημα την άμεση καταβολή – εξόφληση των

ΑΔΕΔΥ: Δεν μας κάμπτει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου


Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου δεν έκαμψε και δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων, διαμηνύει η ΑΔΕΔΥ και όπως κάνει γνωστό, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής και των προέδρων των Ομοσπονδιών-μελών της, προκειμένου να εκτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν στη συνέχεια αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σήμερα, Παρασκευή, συνεχίστηκαν οι καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.

Στo πλαίσιο της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε παράσταση στον πρόεδρο της Βουλής, εκφράζοντας τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων για την ψήφιση του

ΣΕΒ: Επαχθείς οι συνέπειες από ένα κούρεμα 50%


Έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει μάχη για να αποτρέψει το σενάριο ενός «κουρέματος» του χρέους που θα αποκλίνει πολύ από τους όρους της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου απευθύνει ο ΣΕΒ, εν όψει των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% θα κάνει μεγάλο κακό στην Ελλάδα και θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος επικαλείται μελέτη που εκπόνησε ειδική ομάδα εργασίας, σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενο «κούρεμα» 50% ή μεγαλύτερο «θα έχει μικρή επίπτωση στην απομείωση του καθαρού ελληνικού χρέους -όχι μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου- ενώ θα έχει επαχθείς συνέπειες για την εθνική οικονομία -την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την προσωπική περιουσία των Ελλήνων πολιτών».

Η ομάδα εργασίας επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της απόφασης της 21ης Ιουλίου θα είναι καθαρή σωρευτική μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ κατά περίπου 32

ΝΔ: Απόδειξη κυβερνητικής αναξιοπιστίας οι επιστολές σε ΔΝΤ


«Η δημοσιοποίηση στο παρά πέντε της ψηφοφορίας στη Βουλή, των επιστολών που έστειλαν ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος στην επικεφαλής του ΔΝΤ κα Κρ. Λαγκάρντ, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν σε βάρος της Βουλής και της κοινωνίας», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, και παραθέτει συγκεκριμένα σημεία για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του.

Πρώτον, όπως επισημαίνει, στις επιστολές αυτές δεν υπάρχει καμία αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις, γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το άρθρο 37. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζει ότι ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στην τρόικα κ. Ματίας Μορς υπογράμμιζε σε συνέντευξή του στον ελληνικό Τύπο ότι δεν ζητήθηκε τίποτε σχετικό από την κυβέρνηση. «Πως, λοιπόν, θα μπορούσε να εκβιάζει για την επιβολή ενός άρθρου που είναι

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ

Την απόφασή της να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

«Ο αγώνας των εργαζόμενων στις τράπεζες μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα (συνδικαλιστικό, πολιτικό, νομικό και κοινωνικό) και δεν πρόκειται να σταματήσει, μέχρι κυβέρνηση και τρόικα να καταλάβουν ότι αυτός ο

Συνελήφθη οδηγός «πειρατικού λεωφορείου»


Ένας 49χρονος συνελήφθη εχθές από την Τροχαία Αττικής να οδηγεί λεωφορείο με βουλγαρικές πινακίδες προκειμένου να εκτελεί δρομολόγια έναντι κομίστρου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο «πειρατής οδηγός» κατά τις πρωινές ώρες μετέφερε υπαλλήλους εργοστασίου στην περιοχή της Ελευσίνας ενώ τις απογευματινές επιβίβαζε μαθητές ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στην

Ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος προτείνει η ΝΔ


Tις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την «επανεκκίνηση με νέο φορολογικό σύστημα» παρουσίασαν σήμερα σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ιωάννης Βρούτσης ( ο οποίος και έκανε την αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων).

Όπως σημείωσε ο κ. Δήμας, η φορολογική πολιτική έχει δύο σκοπούς: τη συλλογή εσόδων και τη στήριξη της ανάπτυξης και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «αυτή η ισορροπία έχει ανατραπεί με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην περαιτέρω ύφεση», που «σημαίνει

Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή


Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, σε μια κατά άλλα υγιή καρδιά, οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή, όπως προκύπτει από τη νεκροτομή που διενήργησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαύτη, κατά την εξέταση διαπιστώθηκαν «πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις», ενώ δεν ανιχνεύθηκαν ουλές ή άλλες ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 53χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε παλαιότερα κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το αίτιο που προκάλεσε αυτό το ισχαιμικό επισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του διαδηλωτή και ειδικότερα αν προκλήθηκε από τοξική η παθολογική αιτία, λόγω της

Αγώνα διαρκείας προαναγγέλλει η ΔΟΕ


«Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο και μορφή και για να έχει επιτυχία χρειάζεται την ενεργητική συμμετοχή όλων», τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ και αναφερόμενη στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης και της Πέμπτης, κάνει λόγο για «τεράστιο ποτάμι οργής» και για μεγάλες συγκεντρώσεις «σε όγκο

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της ανατροπής της πλησιάζει


Η κυβέρνηση καταρρέει, οι αγώνες συνεχίζονται, η ώρα της ανατροπής της πλησιάζει, εκτιμά σε ανακοίνωσή του για τις τελευταίες εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η κατάρρευση της κυβέρνησης δεν μπορεί να συμπαρασύρει τη χώρα και τους ανθρώπους της.

«Ο λαός είναι στο προσκήνιο και η κυβέρνηση με τους συμμάχους της στο περιθώριο. Τα ψέματα και οι εκβιασμοί της έχουν τελειώσει. Παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει αιωνίως γαντζωμένη στην εξουσία, σε καθεστώς πλήρους λαϊκής απονομιμοποίησης, με μόνα της στηρίγματα να είναι το κεφάλαιο και τα εξωθεσμικά κέντρα κάθε είδους», σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνεται ακόμη πως «οι αλλεπάλληλοι εκβιασμοί της κυβέρνησης και η ένταση της κρατικής καταστολής, δεν φόβισαν τους εκατοντάδες χιλιάδες

Αλέκα Παπαρήγα: Θα ηττηθούν όσοι εμποδίζουν τους αγώνες

Την εκτίμηση ότι έρχονται χειρότερα μέτρα από αυτά του πολυνομοσχεδίου, επανέλαβε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις που έκανε αφού επισκέφθηκε τους τραυματίες των χθεσινών επεισοδίων.


Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα διεμήνυσε πως οι αγώνες θα συνεχιστούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν, προβλέποντας ότι αυτοί που θέλουν να τους εμποδίσουν θα ηττηθούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύει ο καθένας.

«Την Κυριακή γίνεται μία Σύνοδος, αυτή η σικέ Σύνοδος που γίνεται, την Τετάρτη θα γίνει μία άλλη, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ετοιμαστούμε γιατί έρχονται χειρότερα μέτρα, συν το βάρβαρο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε», ανέφερε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και ξεκαθάρισε πως «οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν». «Αυτοί που θέλουν να τσακίσουν τους αγώνες να είστε βέβαιοι ότι θα ηττηθούν. Είτε αυτοί που τους συκοφαντούν πολιτικά, είτε αυτοί που προσπαθούν να διασπείρουν διχόνοιες, είτε αυτοί που θέλουν να διαιρέσουν και αυτοί που

Σωφροσύνη την ύστατη ώρα ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη


Την ελπίδα ότι «έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει σωφροσύνη και οι δύο αρχηγοί θα υποστηρίξουν, τουλάχιστον με τα ίδια επιχειρήματα, τη θέση της Ελλάδας» όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ΕΕ, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, ευχήθηκε «η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι δεν παίζεται μόνο το αύριο 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά στο τραπέζι βρίσκεται το μέλλον ολόκληρης της ΕΕ».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επανήλθε στην πρότασή της για σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, σημειώνοντας

Πολιτικές πρωτοβουλίες ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Στην επόμενη ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ εστιάζουν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλίων, υπό τη μορφή συγκυβέρνησης ή άλλων σχημάτων ή ακόμη και εκλογών.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι χθεσινές τοποθετήσεις τόσο της κ. Βάσως Παπανδρέου όσο και του κ. Δημήτρη Λιντζέρη και της κ. Τόνιας Αντωνίου.

Ανακοινώνοντας ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 37, παρά τις διαφωνίες της, η κ. Παπανδρέου ζήτησε «να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, γιατί δεν πάει άλλο, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει».

Από την πλευρά του ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με την ευθύνη όλων», ενώ ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Μπάρες σε μετρό - ΗΣΑΠ


Την εγκατάσταση σταθερών πυλών εισόδου-εξόδου των επιβατών με ανοιγόμενες θύρες, στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού προβλέπει το νέο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου για την αποτροπή της λαθρεπιβίβασης.

Ήδη όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης, έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος, το οποίο θα επεκταθεί και στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ.


«Με το νέο σύστημα, πέραν των σημαντικών δυνατοτήτων που παρέχονται για διαμόρφωση συνδυασμένης, ευέλικτης και αποδοτικής τιμολογιακής πολιτικής με σύνθετα και ελκυστικά προϊόντα

Μάθημα αντί παρέλασης για τους καταληψίες


Αναπλήρωση μαθημάτων με διδασκαλία τις ώρες της παρέλασης αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, για όσα σχολεία βρίσκονταν υπό κατάληψη για περισσότερο από τέσσερις ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που εστάλη στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη, προβλέπεται ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη, προκειμένου

ΠΟΕΣΥ: Το πολυνομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη


Το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα καταργηθεί στην πράξη διαμηνύει η ΠΟΕΣΥ εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ομόθυμη αντίθεση όλων των δημοσιογράφων στην ψήφιση του επίμαχου ν/σ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, με την ψήφιση του ν/σ οι δημοσιογράφοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης μετατρέπονται σε κρατικούς υπαλλήλους, με τους εργαζομένους σε ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα δημοτικά Ραδιόφωνα να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στις ΔΕΚΟ, και τους δημοσιογράφους στη Γ.Γ. Τύπου και στον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, κάτι που όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, συνεπάγεται

Σκληρή απάντηση ΛΑ.Ο.Σ. σε ΚΚΕ-ΠΑΜΕ


Σφοδρή επίθεση κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ εξαπέλυσε ο ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις κατηγορίες περί εμπλοκής μελών του στα χθεσινά βίαια επεισόδια στο Σύνταγμα. Όποιος εκμεταλλεύεται τον θάνατο ενός ανθρώπου για να προπαγανδίσει στερείται παντελώς της στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής και ανθρώπινης αγωγής, τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

«Η σκοπούμενη ανοησία, ισούται με αθλιότητα», σημειώνει ο ΛΑ.Ο.Σ. και κατηγορεί το ΚΚΕ ότι μεταφέρει τις μεθόδους του από τη δεκαετία του '41, στη δεκαετία του 2011.

«Αφού απεκατέστησε -μετά από δεκαετίες λάσπης- τους με τον ίδιο τρόπο βληθέντες Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, Βαβούδη, Αρη Βελουχιώτη και άλλους, επανέρχεται σήμερα, προσπαθώντας να πείσει ότι

Κοντά στο 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης


Από 90 λεπτά έως 1 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Παραμένουν πάντως τα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς λόγω της απεργίας των τελωνειακών και των ρυθμίσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή για τη φορολογία και τη διανομή του πετρελαίου.

Η τιμή είναι κατά 30 λεπτά περίπου ακριβότερη σε σχέση με πέρυσι (η τιμή εκκίνησης το 2010 ήταν 65 - 70 λεπτά το λίτρο) λόγω της αύξησης των διεθνών τιμών και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο πέρυσι στα 60 ευρώ εφέτος.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές για παραγγελίες χονδρικής (πάνω από 1.000 λίτρα) στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται σήμερα στα 91 - 93 λεπτά το λίτρο, ενώ για μικρότερες παραγγελίες και

Διευκρινίσεις για την ασφάλιση όσων αγροτών εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά


Διευκρινίσεις για την ασφάλιση αγροτών που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά συστήματα, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως διευκρινίζει ο υπουργός με το Ν. 3846/2010 προσδιορίζεται ότι ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ πρόσωπα που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος άνω των 20 Kw.

Εξαίρεση από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και υπαγωγή στον ΟΓΑ προβλέπεται ωστόσο μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τουλάχιστον για μία πενταετία οι οποίοι μπορούν να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα μέχρι και 100 Kw. Οι αγρότες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκό σύστημα άνω

Γ.Δημαράς: «Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν»


«Οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου ʼρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, με αφορμή τα επεισόδια που αμαύρωσαν τις διήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου και το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή.

«Η μάχη για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα συνεχίζεται. Σ' αυτές τις δύσκολες ώρες ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι ενωμένος. Οι

Πιθανές διαφορές στις συντάξεις του ΙΚΑ

Καταβάλλονται σήμερα και τη Δευτέρα οι συντάξεις του ΙΚΑ και το Ίδρυμα ενημερώνει τους συνταξιούχους πως είναι πιθανό να δουν διαφορές στο ποσό της σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή το ΙΚΑ υποχρεώθηκε να προχωρήσει το ίδιο σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία εκτελεί τη μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων.

Αναλυτικότερα, στις 21 Οκτωβρίου θα πληρωθούν με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού οι 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.

Αντίστοιχα από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24 Οκτωβρίου οι

Διαμαρτυρία μαθητών στο υπουργείο Παιδείας

Έξω από το υπουργείο Παιδείας θα συγκεντρωθούν στις 11 οι μαθητές των μουσικών σχολείων μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Οι μαθητές θα διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που παρουσιάζουν τα μουσικά σχολεία.

«Πότε θα έρθουν οι καθηγητές των ειδικοτήτων της μουσικής για τα

Σε 24ωρη απεργία η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, με συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα επιδόθηκαν τα 1.694 φύλλα επίταξης απορριμματοφόρων και τα 8.095 στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν ξεκινήσει την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στις 7 το απόγευμα οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν για

Συνεχίζουν την απεργία οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών

Έως και την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο.

«Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό της κατήφορο, δίνει με το σχέδιο νόμου περί μισθολογίου και λοιπών διατάξεων, το τελειωτικό χτύπημα στις κατακτήσεις του κλάδου

Σε 24ωρη απεργία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Με 24ωρη απεργία συνεχίζουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Δεν θα γίνονται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων καθώς και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αντίθετα, θα γίνονται κανονικά οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, τα δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η κατάσταση στις φυλακές έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο επίπεδο», καθώς «παρουσιάζεται

Σε κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία δικαστικών Υπαλλήλων

Νέα κατάληψη στα δικαστικά μέγαρα από τις 7 έως τις 10 το πρωί προγραμματίζουν για σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι που αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών τους και στην αύξηση των κενών οργανικών θέσεων που θα επέλθει με την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Ταυτόχρονα δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων. «Δεν θα παίρνουμε δικογραφίες στο σπίτι μας και το ίδιο καλούμε να κάνετε και εσείς. Είμαστε

Απεργούν σήμερα οι γιατροί του ΙΚΑ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν έως και σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ- ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ βρίσκεται σε κινητοποιήσεις με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε άγνωστος στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Alter, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε βόμβα, τοποθετημένη στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.

Ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών έσπευσε στη Βουλή και μετά από

Με απλά λόγια τι σημαίνει το άρθρο 37

Το περιβόητο άρθρο 37 του "πολυνομοσχεδίου", οδηγεί πολλούς βουλευτές στην κόντρα με την κυβέρνηση. Για να είστε καλά ενημερωμένοι, δείτε τι ακριβώς σημαίνει το άρθρο 37.

Με πολύ απλά λόγια:

Καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τα σωματεία, συνδικάτα, ΓΣΕΕ και λοιπά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη, να συμφωνήσει σε νέα "επιχειρησιακή σύμβαση", με μια ομάδα εργαζομένων, που λέγεται "ένωση προσώπων" (νέος ορισμός, όχι τα σωματεία που υπάρχουν ήδη), εφόσον σε αυτή την ένωση συμμετέχουν τουλάχιστον τα 2/3 των εργαζομένων. Η σύμβαση αυτή υπερισχύει όλων των άλλων (κλαδικών κλπ).

Σημείωση: προς το παρόν υπάρχει η "προστασία" του κατώτερου μισθού, που θεσπίζεται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Προφανώς, το επόμενο μέτρο θα είναι η κατάργηση και της ΕΓΣΕΕ...

Παράδειγμα:

Το Σούπερ μάρκετ "Α" απασχολεί 100 άτομα. Οι υπάλληλοί του προστατεύονται από την γενική συλλογική σύμβαση εμπορίου ή κάποια ειδικότερη κλαδική. Οι συμβάσεις αυτές ορίζουν ότι ο μισθός της "ταμία" άγαμης, χωρίς προϋπηρεσία, είναι 752 ευρώ μικτά.

Αν συμφωνήσουν τα 3/5 των εργαζομένων, δηλαδή το 60% τότε μπορεί να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση (μόνο για το συγκεκριμένο σουπερμαρκετ), που θα προβλέπει ο