www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

"Έσβησε" η Γκιζέλα Ντάλι

Πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο υγείας της Νάξου η ηθοποιός Γκιζέλα Ντάλι σε ηλικία 70 ετών.


Τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο και είχε αποσυρθεί στο νησί.

Αναδείχθηκε μέσα απο ρόλους μοιραίας γυναίκας σε μια σειρά

Ακριβή η "μετακόμιση" της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ

- Σε ... μονόκλινα οι υπουργοί, αλλά...


- Περίπτερα στη ΔΕΘ χωρίς καμία εμπορική αξία αλλά με χιλιάδες ευρώ έξοδα και απασχόληση πολλών ατόμων

- Πληρώνουμε λιγότερα από πέρυσι λέει το Εσωτερικών, αντιδράσεις και στο ΠΑΣΟΚ. Δυσφορία ακόμη και σε κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά και στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η “μετακόμιση” σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου στη ΔΕΘ, γεγονός που θα προκαλέσει έξοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, την ώρα που βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση σας χώρα με σκληρά μέτρα με περικοπές μισθών και συντάξεων.

Με εντολή Παπανδρέου τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα μείνουν σε μονόκλινα δωμάτια του Μακεδονία Παλλάς, που κοστίζουν από 119 έως 568 ευρώ το βράδυ. Αν δηλαδή κατά μέσο όρο, τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν δυο διανυκτερεύσεις, το δημόσιο θα χρεωθεί 25.000 ευρω. Αν

Το μακρύτερο μούσι στον κόσμο.

Το ρεκόρ της μακρύτερης γενειάδας ανήκει στον Νορβηγό Hans N. Langseth ο οποίος γεννήθηκε το 1846. Το μούσι του, στο τέλος της ζωής του είχε μήκος 5,7 μέτρα!

Οι συγγενείς του έχουν δημιουργήσει και ένα site αφιερωμένο στον Hans με κάποιες φωτογραφίες του ακόμα..

Σκελετός φάλαινας 200 ετών στον Τάμεση!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γιγαντιαίο σκελετό φάλαινας στις όχθες του Τάμεση που πιστεύεται ότι είναι 200 ετών και άνω.Ο ακέφαλος σκελετός ζυγίζει περίπου 500 κιλά.


Το μήκος του είναι σχεδόν 16 μέτρα και το πλάτος του 4. O σκελετός βρέθηκε σε καλή κατάσταση καθώς ήταν θαμμένος μέσα στην λάσπη του ποταμού που διασχίζει την βρετανική πρωτεύουσα.

Επιστήμονες μετρούν την ωριμότητα του μυαλού μας

Την ωριμότητα του ανθρώπινου μυαλού θα μπορούν να μετρούν οι επιστήμονες, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να εντοπίζουν έγκαιρα διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια ή ο αυτισμός.


Οι ειδικοί θα μπορούν να μετρούν τη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, με τον ίδιο τρόπο που σήμερα μετράμε το βάρος και το ύψος.

«Καμπύλη ωρίμανσης»

Πρόκειται για ένα θεαματικό επίτευγμα Αμερικανών γιατρών, βάσει του οποίου τα παιδιά θα τοποθετούνται σε μια «καμπύλη ωρίμανσης». Πρόκειται, στην ουσία, για «χαρτογράφηση» της εξέλιξης του μυαλού του ανθρώπου, που θα επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός μαγνητικού τομογράφου και ενός αλγοριθμικού προγράμματος.

Η τεχνική θα δείχνει κατά πόσο τα παιδιά μεγαλώνουν ή όχι φυσιολογικά και θα αξιολογεί αν οι έφηβοι είναι αρκετά ώριμοι ώστε να αντιμετωπίζονται ως ενήλικες.

Το περασμένο έτος, η επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις, δημοσίευσε μια μελέτη που αποδείκνυε ότι η λειτουργία του εγκεφάλου

Ικανοποίηση Δ. Δρούτσα για την απόφαση του ΟΗΕ για το Κόσοβο

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης της Σερβίας να παρουσιάσουν από κοινού σχέδιο απόφασης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, την επαύριο της γνωστής γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.


Στο κείμενο καταγράφεται ο στόχος της οικοδόμησης ενός καλύτερου μέλλοντος για την περιοχή λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και τις θέσεις των πλευρών.

«Συγχαίρουμε τον Πρόεδρο της Σερβίας, Βoris Tadic, και την Υψηλή Εκπρόσωπο της ΕΕ, Catherine Ashton, για την ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει ότι «η Ελλάδα πάντα έλεγε ότι στο ζήτημα του Κοσόβου χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι «η Ελλάδα εργάσθηκε, από την πρώτη στιγμή, με συνέπεια και πλήρη επίγνωση του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος για την επίτευξη του σημαντικού αυτού αποτελέσματος».

«Ανοίγει πλέον, με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Εθνών και με τις καλές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δρόμος για την έναρξη διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται ο σταθερός προσανατολισμός της Σερβίας προς την ΕΕ και τίθενται γερές βάσεις για την περαιτέρω προσέγγισή της στις ευρωπαϊκές δομές, την οποία η Ελλάδα

ΣΒΒΕ: Αντισταθμίστε το επίδομα ανεργίας με επιδότηση εισφορών

Να αντισταθμίσει το επίδομα ανεργίας με χρηματοδότηση των ασφαλιστικών εισφορών ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) από την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, σε σημερινή τους συνάντηση.


Ο ΣΒΒΕ ζήτησε στην ουσία, τα χρήματα που εισπράττουν οι άνεργοι, να πηγαίνουν πλέον στην κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών αφού προσληφθούν.

Έθεσε ώς ζητούμενο για όλες τις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας ενώ ζήτησε

Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν τον κομήτη του Χάλεϊ


Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι οι πρώτοι οι οποίοι εντόπισαν τον κομήτη του Χάλεϊ, καταφέρνοντας μάλιστα να υπολογίσουν τον περιοδικό κύκλο εμφάνισής του, ήταν οι αρχαίοι Ελληνες. Μέχρι σήμερα οι παλαιότερες γνωστές καταγραφές του κομήτη του Χάλεϊ ήταν από κινέζους αστρονόμους, με την πρώτη εξ αυτών να γίνεται το 240 π.Χ. Σύμφωνα όμως με τη νέα μελέτη, οι αρχαίοι Ελληνες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον μελετήσουν από τον 5ο π.Χ. αιώνα. Ο φιλόσοφος Ντάνιελ Γκράχαμ και ο αστρονόμος του αμερικανικού Πανεπιστημίου Ρrovo Ερικ Γκράχαμ δημιούργησαν μοντέλα της πορείας που ακολουθεί ο κομήτης του Χάλεϊ και στη συνέχεια μελέτησαν καταγραφές για κομήτες από αρχαίους πολιτισμούς. Κάποια στιγμή ανάμεσα στο 466 και στο 468 π.Χ. σε μια άγνωστη σήμερα περιοχή της Βορείου Ελλάδος έπεσε ένας μετεωρίτης και μάλιστα το σημείο της

Συνωστισμός από νοικοκυριά για ρύθμιση χρεών

Περισσότερες από 18.000 επισκέψεις που αφορούσαν τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών δέχθηκε η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Και πλέον τοποθετήθηκε νέα τηλεφωνική γραμμή για την παροχή των σχετικών πληροφοριών: πρόκειται για τον αριθμό 8011197367 (προσθέτοντας στο 80111 τους αριθμούς που αντιστοιχούν στα γράμματα χρέος). Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 22.00 και το Σάββατο από 9.00 έως 17.00. Η κλήση επιβαρύνεται μόνο με αστική χρέωση, από οπουδήποτε στην Ελλάδα και αν καλεί ο καταναλωτής.

Ειδικότερα, στη σχετική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, στην οποία έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και σχετικά υποδείγματα για την αξιοποίηση της φάσης επιδίωξης εξώδικου συμβιβασμού, η επισκεψιμότητα ανήλθε το χρονικό διάστημα από 1 ως 8 Σεπτεμβρίου 2010 σε

Η τρόικα ξανάρχεται με 10 εντολές

Στον «σκληρό πυρήνα» των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα αποτελέσουν τη βάση ανασυγκρότησης και μόνιμης δημοσιονομικής σταθεροποίησης της οικονομίας, εισέρχεται πλέον η οικονομική πολιτική.


Η κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σύσσωμη στη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία προβάλλοντας την επιτυχία μείωσης του ελλείμματος τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν στις δομές του κράτους ώστε να περιοριστεί σε μόνιμη βάση το κόστος λειτουργίας του και να συγκρατηθεί το έλλειμμα το επόμενο έτος στο 7,6% του ΑΕΠ (17-18 δισ. ευρώ) από 8%-8,5% του ΑΕΠ που προβλέπεται ότι θα κλείσει

Ευρω-παραινέσεις για συμβιβασμό Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Την εκτίμηση ότι παρουσιάζεται «μια σημαντική ευκαιρία για να υπάρξει σύντομα λύση» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρομπέι, ολοκληρώνοντας τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ.


"Τώρα είναι η ώρα για τις δύο πλευρές να αποφασίσουν" σημείωσε ο Χέρμαν Φαν Ρομπέι, ο οποίος τόνισε πως ενεθάρρυνε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ να συνεχίσει τις προσπάθειες του,

Το Μετρό παρακάμπτει τον Ανθιμο

Το υπουργείο υποδομών παρακάμπτει τον μητροπολίτη Ανθιμο και προχωρά θεσμικά όσον αφορά στο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης στο «Παπάφειο». Σύμφωνα με τον γ.γ. δημοσίων έργων Γιάννη Οικονομίδη, το υπουργείο δεν πρόκειται να προβεί σε καμία άλλη διαδικασία πέραν αυτής που ορίζει ο νόμος, και δεν συζητά με οποιονδήποτε άλλον «ακόμη κι αν αυτός είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης».


Από αριστερά: Οικονομίδης - Τσίτουρας - Κωνσταντινίδης

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ», Χρήστος Τσίτουρας, δήλωσε ότι μέσα στο 2011 ξεκινά η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, που θα φτάσει μέχρι τη Μίκρα

Μείωση κύκλου εργασιών στον τουρισμό

Μείωση 10,2% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το β΄ τρίμηνο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2009, έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2009 προς το 2008.


Σύμφωνα, επίσης, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο συγκεκριμένος δείκτης, το β΄ τρίμηνο 2010 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2010, παρουσίασε αύξηση 61,5% έναντι αύξησης 85,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του 2009, καταδεικνύοντας την έντονη

Διυπουργική επιτροπή για την Ανάπτυξη

Έμφαση στη διυπουργική συνεργασία έδωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνοντας τη σύσταση επιτροπής που θα συντονίζει το έργο της Ανάπτυξης.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η διυπουργική συνεργασία θα γίνεται όλο και πιο συστηματικά και πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει μετά το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των Θοδ. Πάγκαλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Τίνας Μπιρμπίλη, Δημ. Ρέππα, Γ. Ραγκούση. Σημείωσε ότι αυτή η σύνθεση μπορεί να μεταβάλλεται κατά περίπτωση και με τη συμμετοχή των άλλων υπουργείων (όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Παιδείας και των Θαλασσίων Υποθέσεων) ανάλογα με τα θέματα, αλλά υπογράμμισε ότι αυτός ο κεντρικός πυρήνας των υπουργών θα δώσει μια μεγάλη

Στο 11,6% η ανεργία τον Ιούνιο

Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2010 ανήλθε σε 11,6%, έναντι 8,6% που ήταν τον Ιούνιο 2009 και 12,0% το Μάιο 2010 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.


Επίσης βάσει των στοιχείων που παραθέτει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) , οι άνεργοι ανήλθαν σε 582.364 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.292.452 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 142.493 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (μείωση 3,1%) και κατά 1.503 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 0,03%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 154.657 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009 (αύξηση 36,2%) ενώ

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα

Ξεκινά τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο οργανισμός.


Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Εκτιμάται ότι η πίστωση του επιδόματος στους δικαιούχους θα ολοκληρώνεται μετά την πάροδο κατά μέσο όρο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών- οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές

Αλλαγές δρομολογίων του ΟΑΣΘ

Αλλαγές στα δρομολόγια των γραμμών Νο1 και Νο32 του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών στο οδόστρωμα της οδού Μ. Αλεξάνδρου στον Εύοσμο θα σημειωθούν, τη Δευτέρα 13/9 από το τις 3 το μεσημέρι έως και την Τρίτη 14/9.


Όπως ανακοινώθηκε οι εργασίες επί της Μ. Αλεξάνδρου θα γίνουν από το ύψος της οδού Αχιλλέως έως την Καραολή Δημητρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων Νο 32:

♦Μετάβαση από Μεσολογγίου – αριστερά Μ. Αλεξάνδρου –δεξιά 28ης Οκτωβρίου.

♦Επιστροφή από Καραολή Δημητρίου ευθεία – δεξιά 28ης Οκτωβρίου – δεξιά Μ. Αλεξάνδρου –

Προσλήψεις αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια

Την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2010-2011 για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 316 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής, 195 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και 296 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής.

Οι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Αγιασμός με... αποχή μαθητών στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Δε θα πάνε στον αγιασμό τη Δευτέρα, γονείς και μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, επειδή δεν παραλήφθηκε εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά το νέο κτίριο του σχολείου τους.

"Ύστερα από τις παλινωδίες των τοπικών αρχών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη παραλαβή του νεόκτιστου εξαθέσιου διώροφου κτιρίου από την κατασκευάστρια εταιρεία", αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων σε ανακοίνωσή του, αποφασίστηκε:

• Να απέχουν γονείς και μαθητές τόσο από τον αγιασμό τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, όσο και τις

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει ούτε μία απόλυση εργαζομένου στον ΟΣΕ και δεν θα μειωθούν οι τακτικές αποδοχές τους προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και το δικαίωμα στην εργασία, ενώ ανέφερε με έμφαση ότι "το σχέδιο της εξυγίανσης σηματοδοτεί το τέλος των μαύρων βαγονιών και των μαύρων θηρίων".

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε ότι το σχέδιο νόμου βάζει τέλος στη λειτουργία των ζημιογόνων

Χωρίς νερό τη Δευτέρα η Καλαμαριά

Πολύωρη διακοπή υδροδότησης θα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους περιοχής του δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 13/9, λόγω εργασιών της Εταιρίας Υδρευσης και Αποχέτευσης στις οδούς Μουρουζήδων με Χηλής και Βιθυνίας με Χηλής..


Η διακοπή θα υπάρξει, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα, στις οδούς Πασαλίδη, Βιθυνίας, Χηλής και Κίου καθώς και σε όλες τις παρακείμενες σε αυτές οδούς.

Στο Φίλιππο ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στη Βεργίνα

To Kέντρο Συγκριτικής και Κλινικής Ανατομίας του Μπρίστολ επιβεβαίωσε ότι τα οστά που βρέθηκαν στο βασιλικό τάφο της Βεργίνας ανήκουν στον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρουκαι όχι στον ετεροθαλή αδελφό του, Αρριδαίο.


Ο επικεφαλής του κέντρου, Τζόναθαν Μασγκρέιβ, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στον κλάδο του, δημοσίευεσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στη διεθνή ιατρική επιθεώρηση «Ιnternational journal of medical sciences». Σύμφωνα με την έρευνα, η μελέτη των ιστορικών πηγών που αναφέρονται στη ζωή, το θάνατο και την ταφή του Αρριδαίου αποκλείει τον

Το περιουσιακό στη νέα συνάντηση Χριστόφια - Έρογλου

Τη δεύτερη ολοήμερη συνάντηση με επίκεντρο το περιουσιακό πραγματοποιούν σήμερα Δημήτρης Χριστόφιας και Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Οι δύο ηγέτες είχαν την Τετάρτη την πρώτη τους ολοήμερη συνάντηση με θέμα το περιουσιακό.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοήμερη συνάντηση της Τετάρτης, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε ότι η συνάντηση ήταν αφιερωμένη στη συζήτηση των προτάσεων που έχουν

Ο καιρός σήμερα 10.09.2010

Παροδικές νεφώσεις που σταδιακά στη δυτική Ελλάδα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες περιμένουμε την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο ισχυροί αλλά από το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7-8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29-30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι –