www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Διυπουργική επιτροπή για την Ανάπτυξη

Έμφαση στη διυπουργική συνεργασία έδωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνοντας τη σύσταση επιτροπής που θα συντονίζει το έργο της Ανάπτυξης.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτή η διυπουργική συνεργασία θα γίνεται όλο και πιο συστηματικά και πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει μετά το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των Θοδ. Πάγκαλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Τίνας Μπιρμπίλη, Δημ. Ρέππα, Γ. Ραγκούση. Σημείωσε ότι αυτή η σύνθεση μπορεί να μεταβάλλεται κατά περίπτωση και με τη συμμετοχή των άλλων υπουργείων (όπως το Αγροτικής Ανάπτυξης, το Παιδείας και των Θαλασσίων Υποθέσεων) ανάλογα με τα θέματα, αλλά υπογράμμισε ότι αυτός ο κεντρικός πυρήνας των υπουργών θα δώσει μια μεγάλη
μάχη για να πάρει μπροστά η οικονομία μας.

"Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε δουλειά"

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργικό συνεδριάζει εκτός Αθηνών. "Η Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια είναι ο φυσικός χώρος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αντί της τυπικής παρουσίας που είχε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, εμείς ήρθαμε για να κάνουμε δουλειά. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, δεν καταλαβαίνει την εργώδη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση". Στη συνέχεια κάλεσε τους υπουργούς να έχουν επαφές με τους αντίστοιχους φορείς των αρμοδιοτήτων τους στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους υπουργούς καλή και αποδοτική δουλειά και πρόσθεσε ότι ξεκινά νέος κύκλος της κυβέρνησής. Σημείωσε ότι τους πρώτους 11 μήνες η κυβέρνηση κατάφερε πολλά και κυρίως κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα, ζωντανή την ελπίδα, χωρίς αυτό, όπως είπε, να σημαίνει κανένα μήνυμα λήξης συναγερμού. "Αντιμετωπίζουμε κατάσταση που δεν έχει όμοιό της στο παρελθόν. Καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα μέσα από επώδυνες αποφάσεις. Τα καταφέραμε χάρη στη σύνεση των πολιτών που έβαλαν πλάτη σ' αυτή την πατριωτική προσπάθεια.Οι πολίτες που είναι και σήμερα σύμμαχοί μας. Όσο προχωράμε στη σταθεροποίηση της οικονομίας, τόσο μας δίνεται η ευχέρεια να τρέξουμε τις προτεραιότητες όπως είναι η ανάπτυξη. Η εξυγίανση γίνεται εφικτή όταν υπάρχει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή" υπογράμμισε.

Για τον ανασχηματισμό

Είπε ότι κανένας ανασχηματισμός δεν είναι αυτοσκοπός και ικανός να δώσει λύση. "Τέτοιες λογικές ενδιαφέρουν μόνο τις μικροπολιτικές στήλες. Στόχος μας είναι η καλύτερη διοίκηση για τον πολίτη με αποδοτικότερη λειτουργία του κράτους. Θα κάνουμε τις όποιες αναγκαίες αλλαγές για να φτάσουμε σε μια σύγχρονη δομή της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης".Παράλληλα σημείωσε ότι αύριο θα ανακοινώσει τις νέες προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες. "Το βάρος θα πέσει στο ανθρώπινο δυναμικό, στην Παιδεία, στην Ανάπτυξη και στην Τεχνολογία. Στόχος μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Είμαστε αντεξουσιαστές στην εξουσία. Ποτέ μην ταυτιστείτε με το υπουργείο σας, αλλά με το πρόβλημα του πολίτη και πώς το υπουργείο θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Είμαστε μέρος της λύσης" είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η δύναμη της κυβέρνησης είναι οι δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της χώρας για να μπει τέλος σε παθογένειες του παρελθόντος. "Προσαρμοζόμαστε διαρκώς στις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε να αλλάζουμε για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Βελτιώνουμε τον τρόπο δουλειάς μας βελτιώνοντας τη διυπουργική συνεργασία.

Τέλος ανακοίνωσε τη συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής που θα συντονίζεται από την υπουργό Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: