www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μαύρο τσάι εναντίον υπέρτασης

Τρεις κούπες μαύρο τσάι την ημέρα την υπέρταση κάνουν πέρα! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και της εταιρείας Unilever μετά από μελέτη σε 95 άτομα ηλικίας 35 ως 75 ετών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο επιστημονικό περιοδικό «Archives of Internal Medicine», το μαύρο τσάι μειώνει τόσο τη συστολική όσο και τη διαστολική αρτηριακή πίεση.

Πολλαπλά οφέλη
Το τσάι αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές ποτό παγκοσμίως μετά το νερό. Περιέχει πολλές πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες έχει φανεί ότι βάζουν «φρένο» στην ανάπτυξη του καρκίνου. Παράλληλα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έχει δείξει ότι το τσάι ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τώρα οι αυστραλοί επιστήμονες βρίσκουν άλλο ένα σημαντικό όφελος από την κατανάλωση μαύρου τσαγιού που αυτή τη φορά αφορά την καρδιά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης καθηγητή Τζόναθαν Χόντσον «ολοένα και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία μαρτυρούν ότι το τσάι κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, ωστόσο η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι σημαντική αφού αποδεικνύει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης

Θέμα επιτροπείας της Ελλάδας θέτει ανοιχτά ο Γερμανός υπ. Οικονομίας


H Eλλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνης, δηλώνει στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Πρόκειται για τον πρώτο Γερμανό αξιωματούχο που θέτει επισήμως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup για την ανάγκη ορισμού

Οι εντολές


















Λ. Παπαδήμος: Σε απόλυτη σύγκλιση με τους πολιτικούς αρχηγούς


«Με τους πολιτικούς αρχηγούς βρισκόμαστε σε απόλυτη σύγκλιση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τις θέσεις που θα υποστηρίξουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά τη σύσκεψη με τους προέδρους ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι η επιτυχής ολοκλήρωσης της διπλής διαδικασίας για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ολόκληρη η δήλωση
Είχα την ευκαιρία σήμερα το μεσημέρι να ενημερώσω αναλυτικά τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών για την εθελούσια αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους (το γνωστό PSI) και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το οικονομικό πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.


Η επιτυχής ολοκλήρωση της διπλής αυτής διαδικασίας αποτελεί προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε

Μ. Καραμπέρης: «Αν βγάλω τα βίντεο, θα εξαφανιστεί η Βουλή...»

Βίντεο στα οποία καταγράφονται συναντήσεις και οικονομικές συναλλαγές του «αρχιτοκογλύφου» Μάρκου Καραμπέρη με πολιτικούς, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστές, υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και άλλους κρατικούς παράγοντες προσδίδουν νέα διάσταση στη δράση της «μαφίας της Θεσσαλονίκης».

Τα βίντεο αυτά, τα οποία, όπως αφήνει να εννοηθεί συνεργάτης του

300 εκατομμύρια ευρώ το φέσι των Hellas Power & Energa στη ΔΕΗ


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των εναλλακτικών παρόχων ρεύματος, Energa και Hellas Power, που εισέπραξαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους πελάτες τους και δεν τα έχουν αποδώσει στο Δημόσιο και τη ΔΕΗ.

Όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, οι δύο εταιρίες, υπό το νέο – και κοινό - ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενημέρωναν με επιστολές τους πελάτες τους: «Παρακαλούμε από εδώ και στο εξής όλες οι πληρωμές

Νέες σεισμικές δονήσεις μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης


Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν και σήμερα μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Η μεγαλύτερη εξ αυτών σημειώθηκε στις 11.55 και ήταν έντασως 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση προερχόταν από απόσταση 243 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το

Στις 21 Μαΐου η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων


Τη Δευτέρα 21 Μαΐου θα αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα ξεκινήσουν την Τρίτη 22/05/2012, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

Αναμένεται δήλωση του κ. Λουκά Παπαδήμου

Ο καιρός στις 29.01.2012


Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, χιονόνερο στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εϋβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και από το βράδυ της Θεσσαλίας και των Σποράδων, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στη Λήμνο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 7, στο