www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στο Αυτόφωρο δωδεκαθεϊστές για την υπόθεση των αρχαίων στη γραμμή του ΗΣΑΠ


Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν να δικαστούν έξι πιστοί του Δωδεκαθεϊσμού, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς εμπόδισαν έργα επιχωμάτωσης για να καλυφθεί αρχαίος ναός, που έχει εντοπιστεί στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο της γραμμής του ΗΣΑΠ.


Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε επεισόδια στο σημείο την Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να καλυφθούν τα αρχαία ευρήματα.

Για την υπόθεση του αρχαίου μνημείου προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο πολίτες σε βάρος του ΗΣΑΠ, του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Οικονομικών με αίτημα να σταματήσουν τα έργα κατάχωσης.

Παράλληλα, με ασφαλιστικά μέτρα, ζητούν τη διακοπή των εργασιών μέχρι την εκδίκαση της κύριας

Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή Χ41


Την τροποποίησης της διαδρομής της λεωφορειακής γραμμής Χ41 ΟΑΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ λόγω της έναρξης λειτουργίας του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) προκειμένου να εξυπηρετηθεί αρτιότερα το επιβατικό κοινό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτή την τροποποίηση, θα προσφέρεται άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση, τόσο στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού όσο και στους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών, με ένα μέσο σταθερής τροχιάς με σταθερά και αξιόπιστα δρομολόγια.

Η διαδρομή της γραμμής «Χ41» από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2011,τροποποιείται ως εξής:

Κατεύθυνση προς ΟΑΚΑ:


Αριστοτέλους –Αθηνών - Φιλαδελφείας- Βόρειος Παράδρομος Αττικής Οδού-Αττική Οδός.
Κατεύθυνση προς Ολυμπιακό Χωριό :
Δημοκρατίας- Βόρειος Παράδρομος Αττικής Οδού-Φιλαδελφείας- Οδυσσέως-Αγ. Κων/νου-Εθνικής

Παράταση για δηλώσεις εισοδήματος-ακινήτων


Εως τις 18 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν.2238/1994, που λήγει την 4η Απριλίου 2011, (ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., όσοι απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., από ακίνητα, από κινητές αξίες κλπ.), καθώς και για όσους λήγει την 1η Απριλίου 2011, (γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης).

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες ημέρες, με εξαίρεση την 26η Απριλίου 2011, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, με αρχή, για το ψηφίο 1 την 18η Απριλίου 2011.

Όσες από τις δηλώσεις αυτές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, μπορούν να υποβληθούν ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα της προθεσμίας λήξης τους , την 5η

Φρέσκια μπίρα για περισσότερο καιρό


Γερμανοί χημικοί κατάφεραν να βρουν το μυστικό διατήρησης της φρεσκάδας της μπύρας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μονάχου απομόνωσαν ένα μόριο που σύμφωνα με τις μελέτες τους, μπορεί να κάνει τη μπύρα να διατηρήσει την γεύση της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι επιστήμονες, που δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, θεωρούν πως το μυστικό είναι να καταφέρουν να αποφύγουν την διάσπαση του μορίου αυτού, που οδηγεί σε αυτή τη χαρακτηριστική δυσάρεστη γεύση λίγο μετά το άνοιγμα ενός μπουκαλιού.

Οι χημικοί, οι οποίοι κάνουν πειράματα πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο για πάνω από μια δεκαετία, πιστεύουν τώρα πως αυτό μπορεί πλέον να επιτευχθεί αν καταφέρουν και ρυθμίσουν την οξύτητα της μπύρας την στιγμή που αυτή παρασκευάζεται. Ένα δεύτερο στοιχείο επισης που μπορεί να οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η μπύρα να παραμένει μονίμως φυλαγμένη σε μια συγκεκριμένη,

Νέα κινητοποίηση του κινήματος «Δεν Πληρώνω»

Άνοιγμα σταθμών διοδίων στις εθνικές οδούς την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή προγραμματίζει το πανελλαδικό συντονιστικό του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Συγκεκριμένα, προγραμματίζουν το άνοιγμα των διοδίων της Ελευσίνας στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής και το άνοιγμα των διοδίων Πολυμύλου Κοζάνης από τις 4 έως τις 7 το

Αγωγές αποζημίωσης κατά μέσων ενημέρωσης κατέθεσε ο Μιχάλης Λιάπης


Αγωγές αποζημίωσης κατά των τηλεοπτικών σταθμών «Κόντρα» και «Extra 3», και της εφημερίδας «Αυριανή», καθώς και μήνυση κατά του Σπύρου Καρατζαφέρη για συκοφαντική δυσφήμιση, κατέθεσε σήμερα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης. Αφορμή, οι πληροφορίες που μετέδωσαν ότι είναι ο υπουργός με καταθέσεις ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές του δηλώσεις και στο «πόθεν έσχες».

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το πολτικό του γραφείο αναφέρεται ότι "μετά την πρόσφατη μεθοδευμένη επίθεση και τις συκοφαντικές αναφορές εναντίον του, ο Μιχάλης Λιάπης κατέθεσε σήμερα αγωγές και μήνυση

Για αναδιάρθρωση της χώρας και όχι του χρέους έκανε λόγο ο Παπανδρέου στο υπουργικό


Για αναδιάρθρωση της χώρας και όχι του χρέους έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει με θέμα τον «οδικό χάρτη 2012-15» εξόδου από την κρίση, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τριετής προϋπολογισμός στη χώρα, ενώ υποσχέθηκε εξειδίκευση των μέτρων μετά το Πάσχα, διευκρινίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί και δημόσια διαβούλευση.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με αυστηρότητα.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι οι δαπάνες του κράτους να μειωθούν από 53% του ΑΕΠ το 2009 σε 44% το 2015 προκειμένου να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2003.

Οσον αφορά στα έσοδα, έθεσε στόχο αυτά να φτάσουν στο 43% του ΑΕΠ έως το 2015, στα επίπεδα δηλαδή του 2000, από 38% του ΑΕΠ που ήταν το 2009.

Ο πρωθυπουργός ακόμη προανήγγειλε ριζική αλλαγή του τρόπου απονομής των συντάξεων και ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων το ταχύτερο δυνατό και έκανε λόγο για "κινητικότητα" των δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορους φορείς, καθώς όπως επισήμανε οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπάλληλοι του κράτους.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα, που θα καταστήσουν τη χώρα και πάλι ανταγωνιστική, θα εφαρμοσθούν χωρίς να υπολογιστεί το πολιτικό κόστος.

"Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος  της θητείας μας όταν θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός. Πάμε  να

ΕΑΣΥΑ: Μήνυση για τα γεγονότα της Κερατέας


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και του διοικητή των ΜΑΤ, θα καταθέσει τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης, Σπήλιο Κρικέτο, η μήνυση θα κατατεθεί κατά παντός υπευθύνου, καθώς στην περιοχή της Κερατέας έχουν σημειωθεί τραυματισμοί αστυνομικών, αλλά και κατά του διοικητή των ΜΑΤ για παράβαση καθήκοντος και παράβαση των νόμων και των Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τα

Ανεστάλη η κατάληψη στο δήμο ΑΘηναίων


Την αναστολή της κατάληψης στο δήμο ΑΘηναίων αποφάσισαν στη συνέλευσή τους οι συμβασιούχοι του δήμου.

Μετά την απόφαση για αναστολή της κινητοποίησης, οι συμβασιούχοι αποχώρησαν από την πλατεία Κοτζιά με κατεύθυνση το κτίριο του δήμου στη Λιοσίων.

Η απόφαση έρχεται μία μέρα μετά τη δικαίωση συμβασιούχων του ΟΠΑΠ από τον Αρειο Πάγο . Σε ανακοίνωσή της για την απόφαση, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για μεγάλη νίκη των εργαζομένων «στον πόλεμο κατά της κατάχρησης, των διαδοχικών συμβάσεων δήθεν ορισμένου χρόνου ή έργου, της ανασφάλιστης εργασίας και της ομηρίας». Εφόσον με τη δημοσίευση της απόφασης επιβεβαιωθεί η εκτίμηση πως

Λίκνο των γλωσσών η Αφρική;


Μια ενιαία προέλευση στο χώρο και στο χρόνο έχουν όλες οι γλώσσες του πλανήτη μας και αυτή -όπως συμβαίνει και με την καταγωγή των ίδιων των ανθρώπων- βρίσκεται στην υποσαχάρεια Αφρική.
Εκεί εκτιμάται ότι γεννήθηκε ο λόγος πριν από περίπου 150.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία απορρίπτει την άποψη ότι οι γλώσσες εμφανίστηκαν ανεξάρτητα σε διάφορες περιοχές και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Η νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όπως η βιολογική εξέλιξη των ανθρώπων είναι «γραμμένη» στα γονίδια, έτσι και η γλωσσολογική εξέλιξη «κρύβεται» στη διαχρονική εξέλιξη των ήχων των γλωσσών.

Στη μελέτη, υπό τον βιολόγο Κουέντιν Aτκινσον του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης (Ινστιτούτο Γνωσιακής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας) και του νεοζηλανδικού πανεπιστημίου του Όκλαντ (Τμήμα Ψυχολογίας) πραγματοποιήθηκε μια εξονυχιστική ανάλυση 504 γλωσσών και, εκτός

MIG: Αγορά 214.345 μετοχών από Αν. Βγενόπουλο

Στην αγορά 214.345 μετοχών της Marfin Investment Group, συνολικής αξίας 159.907,15 ευρώ, προχώρησε στις 14/04/2011 o κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που σχετίζεται με την πρόωρη γέννηση


Ένα γονίδιο που σχετίζεται με την αυξημένη πιθανότητα πρόωρης γέννησης ενός μωρού, ανακάλυψαν Aμερικανοί και Φινλανδοί επιστήμονες.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ένα τεστ, το οποίο θα κάνουν οι γυναίκες για να δουν σε ποιο βαθμό κινδυνεύουν να γεννήσουν πρόωρα.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Ουάσιγκτον, Βάντερμπιλτ και Ελσίνκι εντόπισαν μια παραλλαγή ενός γονιδίου (FSHR), που ρυθμίζει μια ορμόνη η οποία δρα στα ωοθυλάκια των ωοθηκών, επιταχύνοντας την παραγωγή οιστρογόνου και τελικά την πρόωρη γέννηση.

Τα μωρά που γεννιούνται πριν από την 37η εβδομάδα της κύησης αντιμετωπίζουν αργότερα πιθανώς αυξημένα προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, γαστρεντερικά, υποθερμία, ίκτερο, υπογλυκαιμία κ.α.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχουν εξελικτικές πιέσεις από το απώτατο παρελθόν, οι οποίες συντομεύουν τον χρόνο γέννησης και έτσι το μέγεθος ενός μωρού. Για αυτό το λόγο, οι

Χωρίς δώρο Πάσχα τα ταξί


Χωρίς να καταβάλουν δώρο Πάσχα στους αυτοκινητιστές θα μπορούν να μετακινούνται αυτές τις ημέρες οι επιβάτες των ταξί, ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής στο

Πρόεδρος Συμβασιούχων: Προς αναστολή η κατάληψη στο δημαρχείο Αθηνών


Την ικανοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου την Πέμπτη εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Πολυμερόπουλος, ενώ δήλωσε ότι είναι πιθανόν να ανασταλεί η κατάληψη του δημαρχείου.

«Σημαντική απόφαση η χθεσινή, επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης των συμβασιούχων» δήλωσε ο κ. Πολυμερόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Ο κ. Πολυμερόπουλος επιτέθηκε δε στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αποκαλώντας τον «Πόντιο

Καρκινολόγοι ζητούν αποθήκευση βλαστοκυττάρων των εργαζομένων στη Φουκουσίμα


Έκκληση για την αποθήκευση βλαστικών κυττάρων από το αίμα των εργαζομένων στην κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, απηύθυνε την Παρασκευή μία ομάδα Ιαπώνων καρκινολόγων ως προληπτικό μέτρο για την περίπτωση που θα εκτεθούν σε θανατηφόρα επίπεδα ραδιενεργού ακτινοβολίας.

Ειδικοί στον καρκίνο σε τέσσερα νοσοκομεία της Ιαπωνίας αναφέρουν σε επιστολή τους προς το βρετανικό εβδομαδιαίο περιοδικό The Lancet ότι θα ήταν φρόνιμο να αποθηκευτούν βλαστικά κύτταρα από τους εκατοντάδες εργαζόμενους που προσπαθούν μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου την αποφυγή μιας πυρηνικής καταστροφής στη μονάδα αυτή της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Η χρησιμοποιούμενη τεχνική περιλαμβάνει τη λήψη βλαστικών κυττάρων από το αίμα που κυκλοφορεί στο ανθρώπινο σώμα. Αυτά μπορούν στη συνέχεια να μεταμοσχευτούν για τη θεραπεία ορισμένων καρκίνων και για να ευνοήσουν την παραγωγή νέων κυττάρων σε ασθενείς των οποίων οι

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Πελοπόννησο


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σημειώθηκε στις 6:18 σήμερα το πρωί, 164 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αθήνας και συγκεκριμένα στους Μολάους στη Λακωνία.

Ωστόσο σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 30 χιλιόμετρα και το επίκεντρο να

Eκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κερατέα


Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Κερατέα. Μετά τα νέα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν χθες και τους τραυματισμούς από τις συγκρούσεις κατοίκων με δυνάμεις των ΜΑΤ, αίσθηση προκαλεί η επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ σε οικία αστυνομικών στην Κερατέα, στη διασταύρωση της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και της οδού Μιχαήλ Δελίση.

Η επίθεση στο σπίτι όπου διαμένει ζευγάρι αστυνομικών με τα τέσσερα παιδιά τους σημειώθηκε στις 00.45, την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν στο εσωτερικό του. Από τη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία αυτοκίνητα (των δύο αστυνομικών και φιλικού τους προσώπου) που ήταν σταθμευμένα έξω από την οικία.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η οικογένεια διαμένει πλέον της 15ετίας στη Κερατέα καθώς αποτελεί τόπο καταγωγής της μητέρας, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Διαβατηρίων Κερατέας, ενώ ο σύζυγός της είναι διοικητής στο Α.Τ. Γλυκών Νερών. Όπως προαναφέρθηκε, την ώρα της επίθεσης εντός της οικίας βρίσκονταν και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, ηλικίας από 7 έως

Ο καιρός στις 15.04.2011


Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 8 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια του νομού το μεσημέρι και το απόγευμα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς. Οι