www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Για αναδιάρθρωση της χώρας και όχι του χρέους έκανε λόγο ο Παπανδρέου στο υπουργικό


Για αναδιάρθρωση της χώρας και όχι του χρέους έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας στο υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει με θέμα τον «οδικό χάρτη 2012-15» εξόδου από την κρίση, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τριετής προϋπολογισμός στη χώρα, ενώ υποσχέθηκε εξειδίκευση των μέτρων μετά το Πάσχα, διευκρινίζοντας ότι θα πραγματοποιηθεί και δημόσια διαβούλευση.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν με αυστηρότητα.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι οι δαπάνες του κράτους να μειωθούν από 53% του ΑΕΠ το 2009 σε 44% το 2015 προκειμένου να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2003.

Οσον αφορά στα έσοδα, έθεσε στόχο αυτά να φτάσουν στο 43% του ΑΕΠ έως το 2015, στα επίπεδα δηλαδή του 2000, από 38% του ΑΕΠ που ήταν το 2009.

Ο πρωθυπουργός ακόμη προανήγγειλε ριζική αλλαγή του τρόπου απονομής των συντάξεων και ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων το ταχύτερο δυνατό και έκανε λόγο για "κινητικότητα" των δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορους φορείς, καθώς όπως επισήμανε οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπάλληλοι του κράτους.

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα, που θα καταστήσουν τη χώρα και πάλι ανταγωνιστική, θα εφαρμοσθούν χωρίς να υπολογιστεί το πολιτικό κόστος.

"Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος  της θητείας μας όταν θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός. Πάμε  να
αλλάξουμε την Ελλάδα χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος" είπε ο ίδιος.

Κάλεσε, τέλος, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν στο "μεγάλο εθνικό έργο που έχουμε μπροστά μας" και καταδίκασε τις βίαιες, όπως είπε, διαμαρτυρίες κατά κυβερνητικών στελεχών λέγοντας ότι "η βία και η ανομία δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία".

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  του "Οδικού χάρτη" για την έξοδο της χώρας  από την κρίση, προέβη σε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης των τελευταίων μηνών, ενώ επέρριψε για άλλη μια φορά ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας στις προηγούμενες κυβερνήσεις της αντιπολίτευσης

Νέα Δημοκρατία: «Εκτός τόπου και χρόνου οι δηλώσεις του πρωθυπουργού»

"Εκτός τόπου και χρόνου" και ως  "έκθεση ιδεών" χαρακτήρισε  την  ομιλία του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Γιάννης Μιχελάκης προσθέτοντας πως "δεν είναι τυχαίο ότι η παρουσίαση αυτή έγινε την ημέρα της επετείου της βύθισης του Τιτανικού".  

Δεν υπάρχουν σχόλια: