www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γερμανία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει


Την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, και διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο δεν θα αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να εγκαταλείψω τώρα την προσπάθεια», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο κ. Κάμπετερ τόνισε εξάλλου ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την άποψη κάποιων ειδικών που θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, μερικούς μόνο μήνες μετά την έναρξη του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση, που προβλέπει την παραίτηση των πιστωτών από ένα μέρος των αξιώσεών τους, θα σήμαινε τεράστιες απώλειες για τους μετόχους των γερμανικών τραπεζών. Με την επιμονή της στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, η γερμανική

Mνημόνιο: ΄Αμεση υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων


Την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και δη των αποκρατικοποιήσεων πρόβαλαν σε μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, με τα οποία συναντήθηκαν χθες στη Βουλή, οι εκπρόσωποι της τρόικας, υπό τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι ίδιοι στην πρόεδρο της επιτροπής, Βάσω Παπανδρέου.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν αρχικά ζητήσει συνάντηση μόνο με την κα Παπανδρέου, αλλά εκείνη αντιπρότεινε να πάρουν μέρος και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, κάτι που έγινε δεκτό.



Στη συζήτηση, όμως, πήραν τελικά μέρος μόνο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Ανδρ. Μακρυπίδης), της Ν.Δ. (Γ. Βρούτσης, Μ. Κεφαλογιάννης) και του ΛΑΟΣ (Μ. Βορίδης), καθώς οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν, καταγγέλλοντας τη συνάντηση ως μη θεσμική.

Η συνάντηση, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, είχε στιγμές έντασης, κυρίως από την πλευρά της κας Παπανδρέου, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- κάλεσε την τρόικα να αναλογιστεί τις

ΕΡΤ: Διώξεις 15 ατόμων για κακούργημα


Σε βαθμό κακουργήματος διώκονται 15 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, έξι υψηλόβαθμα στελέχη της, κατά την περίοδο 2005-2008, τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι, καθώς και οι υπεύθυνοι τεσσάρων εταιρειών, για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις, ενώ οι σχετικές κατηγορίες αφορούν σε υπερκοστολογημένες συμβάσεις, μπόνους και μελέτες που ανατέθηκαν και πληρώθηκαν, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι ποινικές διώξεις είναι για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία (που ξεπερνά τις 73.000 ευρώ) κατά συναυτουργία, της άμεσης συνέργειας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης.

Τρεις υποθέσεις


Ειδικότερα, οι διώξεις σχετίζονται με τρεις υποθέσεις:

* Με τέσσερις συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ στις 24/01/2005 με τέσσερα φυσικά πρόσωπα - τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν εκτέλεσαν ποτέ το έργο τους. Το

Γιώργος Παπανδρέου: «Αφήστε την Ελλάδα ήσυχη να κάνει την δουλειά της»


Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου απόκτησης πρωτογενούς πλεονάσματος, είμαστε στον σωστό δρόμο, εκτίμησε ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γ.Στόλτενμπεργκ, τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Ε.Γκίλμορ, στο πλαίσιο της διάσκεψης για την προοδευτική διακυβέρνηση στο Όσλο.

Προχωράμε μπροστά και δεν διαπραγματευόμαστε νέους όρους, τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας μεν πως ο δρόμος είναι δύσκολος, όμως όπως επεσήμανε, ακόμα και η παραμικρή δυσκολία στην ελληνική οικονομία διογκώνεται, ενώ όλοι έχουν γίνει ειδικοί.

Όπως είπε, τα «σενάρια καταστροφής» δεν βοηθούν τις επενδύσεις και εν γένει το κλίμα στην αγορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αφήστε την Ελλάδα ήσυχη να κάνει την δουλειά της».

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι πρώτοι εμείς έχουμε πει πως έχουμε την ευθύνη για το έλλειμμα και το χρέος, η πρώτη ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος είναι δική μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το διεθνές σύστημα -συμπεριλαμβανομένων των οίκων αξιολόγησης- δεν επιτρέπει

Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου


Συρρίκνωση 4,8% παρουσίασε η ελληνική οικονομία σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, για πρώτη φορά από το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αναθεώρησε επίσης τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου 2010 σε συρρίκνωση 7,4% από 6,6% που είχε αρχικά ανακοινώσει.

«Σαφώς» ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις και ότι φέτος θα χρειαστούν επιπλέον

Δεν υπήρξε ενημέρωση λόγω τεχνικών προβλήματα που ξεκίνησαν χθες το βράδυ

Λόγω τεχνικών προβλημάτων του blogspot, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αναρτήσεις.

Ελπίζω να λύθηκαν τα προβλήματα για