www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΕΡΤ: Διώξεις 15 ατόμων για κακούργημα


Σε βαθμό κακουργήματος διώκονται 15 άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, έξι υψηλόβαθμα στελέχη της, κατά την περίοδο 2005-2008, τέσσερις τεχνικοί σύμβουλοι, καθώς και οι υπεύθυνοι τεσσάρων εταιρειών, για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις, ενώ οι σχετικές κατηγορίες αφορούν σε υπερκοστολογημένες συμβάσεις, μπόνους και μελέτες που ανατέθηκαν και πληρώθηκαν, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν. Οι ποινικές διώξεις είναι για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία (που ξεπερνά τις 73.000 ευρώ) κατά συναυτουργία, της άμεσης συνέργειας στην απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης.

Τρεις υποθέσεις


Ειδικότερα, οι διώξεις σχετίζονται με τρεις υποθέσεις:

* Με τέσσερις συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ στις 24/01/2005 με τέσσερα φυσικά πρόσωπα - τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν εκτέλεσαν ποτέ το έργο τους. Το
συνολικό ποσό των συμβάσεων φέρεται να ανέρχεται σε 220.000 ευρώ.

* Σε δύο συμβάσεις το 2006 με την εταιρεία Backstage. Η πρώτη αφορά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι ύψους 232.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ενώ το ένταλμα πληρωμής ανέρχεται στα 333.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Υπογράφηκε ένα μήνα μετά την πρώτη, με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία και φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία ύψους 32.000 ευρώ.

* Στην παροχή χρηματικών αμοιβών (μπόνους), τα οποία φέρεται ότι λάμβαναν σύμβουλοι, στελέχη και διευθυντές της ΕΡΤ.

Παράλληλα, σχηματίστηκαν και δύο δικογραφίες, για πλημμελήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: