www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Γερμανία: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει


Την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ, και διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο δεν θα αφήσει τη χώρα να χρεοκοπήσει.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να εγκαταλείψω τώρα την προσπάθεια», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Ο κ. Κάμπετερ τόνισε εξάλλου ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την άποψη κάποιων ειδικών που θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει, μερικούς μόνο μήνες μετά την έναρξη του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση, που προβλέπει την παραίτηση των πιστωτών από ένα μέρος των αξιώσεών τους, θα σήμαινε τεράστιες απώλειες για τους μετόχους των γερμανικών τραπεζών. Με την επιμονή της στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, η γερμανική
κυβέρνηση προστατεύει τη σταθερότητα του γερμανικού χρηματοπιστωτικού τομέα, πρόσθεσε ο κ. Κάμπετερ.

Στο μεταξύ, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει έρευνα για τον υπάλληλο, ο οποίος την προηγούμενη βδομάδα έδωσε στο Spiegel-Online εσωτερικό έγγραφο του ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το οποίο φαίνεται να προκύπτει ότι η Ελλάδα θέλει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού στη ZEIT-Online, θα ανακριθούν τώρα ένας-ένας οι υπάλληλοι, προκειμένου να αποκαλυφθεί η πηγή της διαρροής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: