www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου


Συρρίκνωση 4,8% παρουσίασε η ελληνική οικονομία σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, για πρώτη φορά από το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. αναθεώρησε επίσης τα στοιχεία για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου 2010 σε συρρίκνωση 7,4% από 6,6% που είχε αρχικά ανακοινώσει.

«Σαφώς» ενθαρρυντικά χαρακτήρισε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιταχύνει σημαντικά τις μεταρρυθμίσεις και ότι φέτος θα χρειαστούν επιπλέον
δημοσιονομικά μέτρα.

Κάλεσε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να δείξουν υπευθυνότητα και να συναινέσουν στο πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση και να μπει τελος στις εσωτερικές διαφωνίες.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεψε ότι χωρίς νέα μέτρα, το έλλειμμα και το χρέος για το 2011 και το 2012 θα κυμανθούν σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις στο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: