www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το μοίρασμα του Αιγαίου πάει να επιβάλει ντε φάκτο η Άγκυρα...!

Με τις συνεχείς παραβιάσεις και τις αβλαβείς διελεύσεις


Το μοίρασμα αλλά και τη συνδιαχείριση - συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προσπαθούν να επιβάλουν με κάθε τρόπο οι Τούρκοι, ποντάροντας και στη ΝΑΤΟϊκή ανοχή.

Την ώρα που στην Τουρκία υπάρχει μια οξύτατη και σχεδόν «εμφυλιοπολεμική» αντιπαράθεση μεταξύ Ερντογάν και στρατιωτικών (με νικητή σε όλους τους γύρους μέχρι τώρα τον Ερντογάν) και η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που της έχει ανοίξει πολλές πληγές, η τουρκική πλευρά δημιουργεί τις συνθήκες, με μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση, ακόμα και για θερμό επεισόδιο στην περιοχή.

Αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη θάλασσα (ακόμα και με νηοψίες) αλλά και

Ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων και μουσείων το Πάσχα

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μουσεία και τα Μνημεία θα είναι επισκέψιμα κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:


- Μ. Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010 : Από 12.00 -17.00

-Μ. Σάββατο, 3 Απριλίου: Από 08.30 – 15.00

-Κυριακή του Πάσχα, 4 Απριλίου 2010: Θα παραμείνουν κλειστά

-Δευτέρα του Πάσχα, 5 Απριλίου 2010: Από 08.30-15.00

Επίσης το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των Αρχαιολογικών Χώρων, Μουσείων και Μνημείων της χώρας παρατείνεται έως τις 30 Απριλίου.

-1η Μαΐου 2010: Θα παραμείνουν κλειστά

Όσα Μουσεία παραμένουν κλειστά κάθε Δευτέρα λόγω καθαρισμού, κατά τις ανωτέρω ημέρες θα λειτουργούν κανονικά.

Τουρκικές παραβιάσεις 31/03/2010

Τα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας της ΠΑ εντόπισαν σήμερα δύο σχηματισμούς μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής Αεροπορίας οι οποίοι πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.


Το σύνολο των αεροσκαφών ήταν 14 εκ των οποίων αναφέρθηκε πως τα 4 ήταν οπλισμένα. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.
defencenet

Καρχαρίας 4,5 μέτρων πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων

Ένας καρχαρίας, αλεπουδόσκυλος, όπως τον ονομάζουν οι ψαράδες, μήκους 4,5 μέτρων και βάρους 300 κιλών, πιάστηκε σε δίχτυα ψαράδων στα Χανιά. Αλιεύτηκε σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων βόρεια από το ενετικό λιμάνι της πόλης και για την ανάσυρσή του χρειάσθηκε η συνδρομή και δεύτερου αλιευτικού σκάφους.


Το χαρακτηριστικό του αλεποδόσκυλου, είναι η μακριά του ουρά. Σύμφωνα με τους ντόπιους ψαράδες, το συγκεκριμένο είδος εμφανίζεται σπάνια στα νερά της Κρήτης.
naftemporiki

Η Γερμανία αποσύρεται από τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα, μία ημέρα μετά τη Βρετανία, ότι αποσύρεται και αυτή από τη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση (ΔΕΕ).

«Η ΕΕ αναλαμβάνει στο μέλλον όλες τις αποστολές και τις λειτουργίες της ΔΕΕ χάρη στη Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου του 2009», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Επομένως ο ιστορικός ρόλος της ΔΕΕ ολοκληρώθηκε και άλλα κράτη θα αποσυρθούν επίσης

Αγώνας δρόμου για να σωθεί το μάτι της μικρής Αφγανής

Πέντε ώρες κράτησε το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη η μικρή Αφγανή που τραυματίστηκε από τα θραύσματα της βόμβας που εξερράγη στα Πατήσια.

Η εγχείρηση έγινε στην Α' Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική, από το τμήμα Χειρουργικής Υαλοειδούς - Αμφιβληστροειδούς.

Η μικρή χειρουργήθηκε στο δεξί μάτι και έγινε αφαίρεση αντικειμένων.

Στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί αναφέρουν ότι είναι επιφυλακτικοί για την πρόγνωση της οράσεως της μικρής.

Θα ακολουθήσει άλλο χειρουργείο για το αριστερό μάτι.

Στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο ο Σπ.Κουβέλης για την τελετή αφής του Αγίου Φωτός.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπυρίδων Κουβέλης το πρωΐ του Μ. Σαββάτου θα ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα, για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό Της Αναστάσεως.

Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα με κυβερνητικό αεροσκάφος στις 18:30 το βράδυ.

ΟΑΕΔ: Νέα πρόγραμματα για 119.000 ανέργους

Τέσσερα νέα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 816 εκατ. ευρώ που αφορούν συνολικά 119.000 ανέργους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.


Συγκεκριμένα, τα προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

1. Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων.

Προϋπολογισμός: 500 εκατ. ευρώ Θα καλυφθεί από τον αλληλόχρεο λογαριασμό ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται σε ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων), για ακαθάριστες αποδοχές μέχρι του ύψους του κατώτατου βασικού μισθού, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ:

Βέλγιο: Προς πλήρη απαγόρευση της μπούρκας

Βέλγοι βουλευτές που συνεδρίασαν στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής επιτροπής, ψήφισαν μια πρόταση νόμου που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ.


Η πρόταση νόμου ψηφίστηκε ομόφωνα από τις πολιτικές ομάδες. Αν η ψήφος αυτή επικυρωθεί από την ολομέλεια του κοινοβουλίου, το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει πλήρως την μπούρκα, ακόμη κι όταν την φοράει κανείς στο δρόμο.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η ψηφοφορία στην ολομέλεια είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα που στέλνεται στους ισλαμιστές», σχολίασε ο γαλλόφωνος φιλελεύθερος βουλευτής Ντενί Ντικάρμ, εκφράζοντας την «υπερηφάνειά» του επειδή το Βέλγιο είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τολμάει να νομοθετήσει σχετικά με αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

naftemporiki

Και η Κρήτη στην Τουρκία...!! Αφυπνισθείτε Έλληνες!

Αυτά κύριοι του ΠΑΣΟΚ δεν σας ενοχλούν;


Δεν θα γράψουμε πολλά πράγματα...μπείτε εδώ http://www.giritturk.com/  και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας!!

Κατά τα άλλα εμείς εδώ έχουμε ένα κράτος και έναν υπουργό (Χρυσοχοίδης) που τους πειράζουν τα συνθήματα του στρατού;; Λες και οι ειδικές δυνάμεις των Τούρκων, των Σκοπιανών και των Αλβανών δεν λένε τέτοια συνθήματα; αυτοί λένε τα στρουμφάκια και οι δικοί μας είναι οι "κακοί" !

Αλλά είπαμε τα συνθήματα τους πειράζουν...αυτά (giritturk) δεν τους πειράζουν;;;;

Και δεν μιλάμε ούτε για την Κύπρο και πως την παρουσιάζουν οι Τούρκοι...ούτε για την Θράκη...ούτε για την Μακεδονία που την παρουσιάζουν οι Σκοπιανοί παντού ως δική τους...ούτε για την Ήπειρο που κάποιοι την θέλουν Αλβανική...ούτε για το Αιγαίο που το έχουν μοιράσει προ πολλού...μιλάμε για την Κρήτη!!!!


την είδατε την σελίδα;;;; την είδατε καλά;;;

Σαν να είναι πολλές χιλιάδες τα μέλη που την παρουσιάζουν Τούρκικη...δεν νομίζετε;

Με τόσο "καπνό"...φωτιά δεν βλέπει κανείς

ellinikiafipnisis

Λουκέτο σε κινέζικο εστιατόριο που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες στον Πειραιά

Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας κινέζικου εστιατορίου στον Πειραιά, που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε σημείο που όπως αναγράφουν στην έκθεσή τους οι ελεγκτές της Νομαρχίας να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά στις 31 Μαρτίου 2010.


Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα ΖHANG XING του κ. Τσανκ Σιάο Ντονκ που βρίσκεται επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους 10 στον Πειραιά, στο οποίο το μικτό κλιμάκιο των ελεγκτών της Νομαρχίας Πειραιά

Τίθεται σε ισχύ ο ΚΕΝΑΚ

Σε ισχύ τίθεται ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιριακού Τομέα (ΚΕΝΑΚ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών και με έναρξη ισχύος τρεις μήνες από την έκδοσή της.

Με τον ΚΕΝΑΚ θεσμοθετείται ο ολοκληρωμένος ενεργειακός σχεδιασμός στον κτιριακό τομέα με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσής των κτιρίων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, με συγκεκριμένες δράσεις:

1. Εκπόνηση Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων.

2. Θέσπιση ελάχιστων ορίων κατανάλωσης ενέργειας

3. Ενεργειακή Κατάταξη Κτιρίων (Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης).

4. Ενεργειακές Επιθεωρήσεις κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων αντικαθιστά τη μελέτη θερμομόνωσης και θα εκπονείται

Στην Τουρκία 7 και 8 Απριλίου ο Δημ. Δρούτσας

Λίγο χρονικό διάστημα κράτησε ο προβληματισμός για τις παραβιάσεις της Τουρκίας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας έκρινε ότι είναι ώρα να επισκεφθεί τη γείτονα Χώρα...

Οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη εργασίας του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία και έτσι ο κ. Δημήτρης Δρούτσας, θα μεταβεί στη γείτονα στις 7 και 8 Απριλίου, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.


Στη συνάντηση των δύο υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 8 Απριλίου, αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του τούρκου τρωθυπουργού, κ. Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν επίσης θέματα περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας.

Την Τετάρτη 7 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αλλαγές ωρών λειτουργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω Πάσχα

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κατά τις αργίες του Πάσχα (2,3,4,5 και 6 Απριλίου 2010).


Αναλυτικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής :

ΕΘΕΛ

Το Μ. Σάββατο 3/4/2010, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα αποσύρονται από την κυκ-λοφορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Στις 3, 4 και 5/4/2010 (Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα) θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα αργίας.

Στις 2/4/2010 (Μ. Παρασκευή) θα πραγματοποιούνται δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Σαββάτου.

Θα ενισχυθούν οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν λιμάνια, σταθμούς τραίνων και υπεραστικών λεωφορείων καθώς και το αεροδρόμιο.

ΗΛΠΑΠ

Το Μ. Σάββατο 3/4/2010, τα τρόλεϊ των ΗΛΠΑΠ θα αποσύρονται από την κυκλο-φορία σταδιακά ώστε στις 23.00 να βρίσκονται στα αμαξοστάσια.

Στις 2, 3, 4 και 5/4/2010 (Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα) θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με πρόγραμμα αργίας.

Στις 6/4/2010 (Τρίτη του Πάσχα) θα πραγματοποιούνται δρομολόγια με πρόγραμμα Σαββάτου.

Κέικ νηστήσιμο

ΥΛΙΚΑ

3 φλυτζάνια αλεύρι                                               
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 & 1/2 φλυτζάνι πορτοκαλόζουμο
1 ποτηράκι κονιάκ
1 φλυτζάνι σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια baking powder
Ξύσμα πορτοκαλιού

Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά - σιγά.
Ψήνουμε στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.

Συμβουλή:  Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.

Καλοί τρόποι ...

Η δασκάλα ρωτάει τα παιδιά:

-Εσύ Γιαννάκη, αν έβγαινες με μια κοπέλα από καλή οικογένεια και με πολύ καλή εκπαίδευση για δείπνο και ήθελες να πας στην τουαλέτα, τι θα έλεγες;

- Θα έλεγα "πάω μισό λεπτό να κατουρήσω."

Η δασκάλα: "A, όχι αυτό θα ήταν πολύ αγενές... Εσύ Κωστάκη παδί μου πως θα το έλεγες;"

Κωστάκης: "Θα έλεγα με συγχωρείς καλή μου φίλη, αλλά πρέπει να πάω στην τουαλέτα."

Δασκάλα:" Ναι... κάπως καλύτερα, αλλά η λέξη "τουαλέτα" όταν τρως ακούγεται άσχημα."

Γυρνάει η δασκάλα στον Τοτό: "Εσύ Τοτό, απέδειξε μας επιτέλους πόσο έξυπνος είσαι και πόσο καλά θα το έλεγες; Τι θα έλεγες στην κοπέλα;"

Εγώ κυρία θα έλεγα:

"Καλή μου, παρακαλώ να με συγχωρέσεις που θα σ'εγκαταλείψω για μισό λεπτό, αλλά δυστυχώς πρέπει να εξυπηρετήσω έναν πολύ καλό μου φίλο, τον οποίο ευελπιστώ και να σου γνωρίσω αμέσως μετά το φαγητό!"