www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Σαν σήμερα απονεμήθηκε το πρώτο Νόμπελ

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1901, απονέμεται το πρώτο βραβείο Νόμπελ στον ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκο Ντινάν.


Το βραβείο εμπνεύστηκε ο Άλφρεντ Μπέρναρντ Νόμπελ, χημικός από τη Σουηδία (1833-1896). Αυτός εφηύρε τη δυναμίτιδα και αργότερα τη βαλλιστίτιδα, εκρηκτικό που χρησιμοποιείται για τη γόμωση των όλμων.

Ο ίδιος δημιούργησε μια τεράστια περιουσία, την οποία δώρισε το 1895 σ' ένα ίδρυμα, με σκοπό να απονέμει κάθε χρόνο πέντε βραβεία σ' εκείνους που πρόσφεραν τις σημαντικότερες υπηρεσίες στην ανθρωπότητα στους τομείς της χημείας, της ιατρικής ή φυσιολογίας, της λογοτεχνίας, της φυσικής και της προαγωγής των

Πιείτε κρασί για να χωνέψετε!

Τα Χριστούγεννα σταματάμε τις δίαιτες και πολλές φορές πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό. Όσοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα δυσπεψίας μπορούμε να ανακουφιστούμε πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!


Οι ερευνητές τονίζουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα χώνεψης με λίγο κρασί κατά το χριστουγεννιάτικο δείπνο, αν κι ένα ποτό επιβαρύνει τη διαδικασία της χώνεψης, ωστόσο δεν προκαλεί καούρες, ρέψιμο ή φούσκωμα.

Μελετητές από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης επισήμαναν έπειτα από πειράματα, ότι το αλκοόλ σε συνδυασμό με

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πειραιά

Στη σύλληψη δύο ατόμων ηλικίας 18 και 20 ετών αντίστοιχα προχώρησαν χθες οι άντρες του λιμενικού στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά.


Οι δύο άντρες είχαν κρύψει ποσότητα 1,7 γραμμαρίων χασίς κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, η οποία κατασχέθηκε, ενώ η Διοίκηση Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου

«Σκούπα» για τα κλειστά επαγγέλματα

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011 θα είναι νόμος του κράτους.


Η λίστα με τα επαγγέλματα μεγαλώνει, όπως και οι πιέσεις όσων αισθάνονται ότι θίγονται βλέποντας τα κεκτημένα τους να ανατρέπονται.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ότι ζητά το Μνημόνιο (νομικούς,φαρμακοποιύς, συμβολαιογράφους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές), επαγγέλματα του κλάδου μεταφορών (λιμουζίνες και τουριστικές μεταφορές), ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, να μην υπάρχει αναλυτική λίστα «στόχων».

Δηλαδή να δίνεται εντολή στους υπουργούς να εξετάσουν ένα προς ένα τα «κλειστά» ή «ρυθμιζόμενα» επαγγέλματα του πεδίου τους, κάτι που επίσης ορίζεται από το Μνημόνιο.

Ο λόγος για τα ταξί, τα φορτηγά, τα αρτοποιεία, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγους, ξεναγούς, κομμωτές, αισθητικούς, βρεφονηπιοκόμους, εργοθεραπευτές κ.λπ. Στη λίστα περιλαμβάνονται και

Ζητείται «γιατρός» για Κούρους

Ανάταξη Κούρων εν όψει! Υπό την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού θα βρουν τον τρόπο να συνεργασθούν και να υλοποιήσουν το έργο της συντήρησης και της συγκόλησης των δύο εξαιρετικής τέχνης Κούρων, που κατασχέθηκαν στα χέρια αρχαιοκαπήλων τον περασμένο Μάιο στην Κορινθία. Τα δύο αγάλματα που χρονολογούνται στον 6ο π.Χ. αιώνα και έχουν ήδη εκτιμηθεί στα 5,3 εκατομμύρια ευρώ το καθένα ήταν σχεδόν ολόκληρα αφού έλειπαν μόνον οι κνήμες τους. Αυτές ήρθαν στο φως μετά από την ανασκαφή, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κλένια, όπου αποκαλύφθηκε ολόκληρο αρχαίο νεκροταφείο. Ηδη μάλιστα έχουν αποκαλυφθεί 43 τάφοι, όχι όμως και άλλα αγάλματα.
Σήμερα όμως τα μεν σώματα των Κούρων βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα δε πόδια στο Μουσείο Κορίνθου. Ο λόγος άδηλος, πλην η επιταγή μία: Αντί τα μουσεία, οι

Τι θα δούμε στην τηλεόραση το 2011

Οσο αισιόδοξες κι αν ακούστηκαν οι εξαγγελίες των διευθυντών προγραμμάτων στην αρχή της σεζόν, τόσο απαισιόδοξες μοιάζουν οι προβλέψεις για το τηλεοπτικό πρόγραμμα λίγες ημέρες πριν από την έλευση του 2011. Πολλά από τα προγράμματα τα οποία ανακοινώθηκαν δεν θα προβληθούν, αρκετά γυρίσματα ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν, ενώ το σεντούκι των επαναλήψεων αποδεικνύεται σεντούκι που κρύβει... θησαυρό και μάλιστα ικανό να κλείσει πολλές από τις τρύπες που ενδέχεται να δημιουργηθούν λόγω ελλείψεως χρημάτων. Σταθερά εξάλλου στην κορυφή των προτιμήσεων παραμένουν και για το β΄ μισό της σεζόν τα ριάλιτι όλων των ειδών καθώς και οι ξένες σειρές και κυρίως οι τουρκικές, οι οποίες ολοένα αυξάνουν το κοινό τους.
Μega: αναβολές και κοψίματα

Το κανάλι της Μεσογείων δεν πρόκειται να ρίξει στην αρένα του 2011 νέα projects. Με βάση λοιπόν τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα, αφενός δεν προχωρούν τα γυρίσματα των σειρών «50- 50» και «Μy name is Εarl», ενώ οριστικά εκτός προγράμματος τίθεται το σκληρό ριάλιτι «U man» το οποίο θα παρουσίαζε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Ενδεικτικό των περικοπών είναι το γεγονός ότι ακόμη και το

Το ΔΝΤ ενέκρινε την τρίτη δόση του δανείου

Με ρητή και κατηγορηματική έκφραση της στήριξης και συμπαράστασής του προς την ελληνική κυβέρνηση, το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε χθες την πολυαναμενόμενη τρίτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό εκταμιευμένο χορηγούμενο στην Ελλάδα δανειακό ποσό στα 10,58 δισ. ευρώ από τον περασμένο Μάϊο.


Παρά τις επιμέρους αντεγκλήσεις και δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της Τρόϊκας, η πρόσφατη επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα στην οποία εξέφρασε σε γενικές γραμμές την πίστη του στις ελληνικές προσπάθειες ήταν σε μεγάλο βαθμό δηλωτική της στάσης που τηρεί προς το παρόν το ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας.

Το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινκγτον αργά το βράδυ της Παρασκευής (αμερικανική ώρα) σηματοδοτεί, θα μπορούσε να πει κανείς, ένα ψήφισμα- προσωρινής πάντα- εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση. Στο κρίσιμο αυτό κείμενο αξιολόγησης της μέχρι σήμερα πορείας τονίζεται ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο η εφαρμογή του Μνημονίου εξελίσσεται "σε γενικές γραμμές

Το ΔΝΤ ενέκρινε την αλλαγή στην κατανομή ψήφων

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες υποστήριξαν επισήμως την αναμενόμενη εδώ και καιρό αλλαγή στην κατανομή των ψήφων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη εκπροσώπηση για τις αναδυόμενες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.


Η αλλαγή αυτή, που θεωρείται από τις θεμελιώδεις στην ιστορία του ταμείου, αυξάνει το βάρος που έχουν οι μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα. Τα ευρωπαϊκά μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται το Βέλγιο και η Γερμανία, θα χάσουν αντιστοίχως μέρος της δύναμής τους στον οργανισμό.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η αλλαγή αυτή εγκρίθηκε από περισσότερο από το 85% του συμβουλίου των κυβερνητών, που είναι το υψηλότερο όργανο λήψης αποφάσεων του οργανισμού. Ωστόσο θα

H Google εισβάλει στο ανθρώπινο σώμα

Μετά το google earth και την μοναδική εμπειρία που πρόσφερε στους απανταχού φιλόδοξους e-γεωγράφους , τα εργαστηρια της google σας καλούν να εξερευνήσετε το ανθρώπινο σώμα με το body browser.


Η τριδιάστατη απεικόνιση εγκεφάλου,των βασικών οργάνων, των αρτηριών και όλων των σημείων του ανθρώπινου σώματος θα αποτελέσει σίγουρα το νέο hot spot στο internet. (http://bodybrowser.googlelabs.com/).

Ηδη τα πρώτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για "εισβολή της google στο ανθρώπινο σώμα" ενώ αλλού επισημαίνεται ότι είναι " σαν να προσπαθει να μας κάνει πρωτοετείς φοιτητές στην ανατομία".Αν θέλεται λοιπόν να εξερευνήσετε το

Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι αύριο τα καταστήματα από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ σήμερα οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίζουν από τις 9:00 έως τις 18:00.


Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Στο συνεχές ωράριο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι έμποροι, ευελπιστώντας ότι θα ανέβει ο πεσμένος τζίρος και η αγοραστική κίνηση, που λόγω οικονομικής κρίσης είναι περιορισμένη. Γι' αυτό το λόγο δεν διστάζουν να κάνουν προσφορές

Τρίωρη στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Τρίωρη στάση εργασίας από 12:00-15:00 προκήρυξε για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.


Στις 13:00 οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. «Η αντίδραση και ο αγώνας των συνδικάτων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενάντια στον προϋπολογισμό του 2011 και των Νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών, που υλοποιεί η κυβέρνηση, συνεχίζεται», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι με τη μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόϊκα, που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά,

Ο καιρός στις 18.12.2010

Βελτίωση του καιρού σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες στα βόρεια, βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στις νησιωτικές κυρίως περιοχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 ως 10 – 11 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 12 – 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 ως 13 – 14 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 15 – 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα στραφούν σε νότιους – νοτιοδυτικούς με εντάσεις που θα φτάνουν τα 6 – 7 και στα βόρεια από το βράδυ τα 8 μπ. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νότιοι – νοτιοδυτικοί