www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

48ωρη απεργία στην Απογευματινή

Με νέα απεργιακή κινητοποίηση από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 21/10 έως την ίδια ώρα το Σάββατο 23/10, απαντούν οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί που για τέταρτο μήνα παραμένουν ανεξόφλητοι, αφού η εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», εξακολουθεί να χρωστά τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.


Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ σημειώνεται:

«Η εργοδοσία, ενώ εξακολουθεί να αρνείται την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών που οφείλει, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις υποσχέσεις της. Ζητά δε με αίτησή της στο Δικαστήριο την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Νόμου 3588/2007. Η κίνηση αυτή της εργοδοσίας είναι φανερό ότι αποσκοπεί στην απαλλαγή της από τις οφειλές που έχει και αποτελεί ένα

Η Τουρκία θέλει να σταματήσει τις υπερπτήσεις, δηλώνει ο Ερντογάν

Την επιθυμία του να μπει τέλος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στα ελληνικά νησιά εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση δεν είναι αμιγώς πολιτική, αλλά εξαρτάται και από τους σχεδιασμούς των στρατηγών. Επέμεινε, πάντως στην πρόταση ελέγχου του εναερίου χώρου του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι δεν θα έλθει στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου αν παραστεί στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στα ελληνικά νησιά “δεν είναι τόσο συχνές, όπως παλαιότερα” και π ότι η χώρα του επιθυμεί την πλήρη παύση τους, σε

«Ναι» στην επίταξη βυτιοφορέων και φορτηγατζήδων από το ΣτΕ

Τις αιτήσεις των συνδικάτων και σωματείων ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης που ζητούσαν την αναστολή της επίταξης απέρριψε η Ολομέλεια της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Με τις υπ' αριθμ. 1115-1116/2010 αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας.

"Ανεξάρτητα από το κατά πόσον οι αιτούντες υφίστανται ή όχι από την εκτέλεση των επίμαχων αποφάσεων (Πρωθυπουργού και υπουργού Μεταφορών) την βλάβη που ισχυρίζονται, πάντως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος συναπτόμενοι με την προστασία της δημόσιας υγείας, κωλύουν την αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων", τονίζεται στη δικαστική

Εγκρίθηκε η δημιουργία θυγατρικής της ΔΕΗ για τη μεταφορά ρεύματος

Εγκρίθηκε η δημιουργία θυγατρικής εταιρείας για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.


Πρόκειται για την 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. "ΔΕΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.", εταιρεία που είχε δημιουργηθεί όταν η ΔΕΗ ίδρυσε την Tellas.

Αφού τροποποιηθεί το καταστατικό της, στη θυγατρική θα μεταβιβαστούν τα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ που υπάγονται λειτουργικά στις δραστηριότητες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς, δηλαδή τα δίκτυα.

Οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να εγκριθούν στη Γενική Συνέλευση των

Απαραίτητη κατά τον Μ. Χρυσοχοίδη, η αύξηση του ΦΠΑ

Απαραίτητη για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και κατά συνέπεια τη διάσωση της οικονομίας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την αύξηση του ΦΠΑ.


"Η αύξηση του ΦΠΑ όπως και των ειδικών φόρων έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένας κρίσιμος όγκος εσόδων για τη διάσωση της οικονομίας. Προφανώς αυτό, δεν είναι μία ανώδυνη διαδικασία και το αντιλαμβάνομαι. Αν όμως εσείς έχετε κάτι να προτείνετε θα ήθελα να το ακούσω πραγματικά, για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε το οικονομικό ζήτημα της διάσωσης της χώρας και στη συνέχεια να πάμε σε ανάπτυξη", δήλωσε στο περιθώριο του 9ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε δε, ότι "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στα ζητήματα της οικονομικής και δημοσιονομικής διάσωσης. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι συνταγές που ακολουθούμε και τις κάνουμε με όσο γίνεται

Υψηλό το κόστος των φωτοβολταϊκών

Είχαμε ενημερώσει έγκαιρα τους αγρότες για τις άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών επισημαίνει η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.


Τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε πει πως "κακώς δώσανε λεφτά οι αγρότες για τις άδειες".

Όπως είπε, υπήρχε η λογική ότι θα γίνουμε Ελ Ντοράντο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όμως το κράτος δεν μπορεί να εξυπηρετήσεις όλους τους αγρότες, να στείλει καλώδια στα κτήματά τους καθώς αυτό το κόστος θα το πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Η κ. Μπιρμπίλη πάντως δήλωσε πως θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας και το πλαφόν ανάλογα με

Μείωση φόρων και fast track για όλους

Μείωση φόρων και fast track για όλους τους επενδυτές και όχι μόνο για τους ξένους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό.


Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το μόνο ουσιαστικό αντίδοτο στην ανεργία είναι η ανάπτυξη. Αναγνώρισε πάντως ότι το πρόγραμμα δράσεων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι εκτεταμένο, πολύπλευρο και συνιστά αναμφίβολα μία γραμμή άμυνας στο πρόβλημα της ανεργίας. Συνέστησε όμως προσοχή στη διαδικασία εφαρμογής του, καθώς πολλά αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν υστέρησαν στη διαδικασία υλοποίησης τους.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Σύνδεσμος είχε προτείνει σειρά μέτρων για την ανεργία, απέναντι στα οποία η τότε κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν

SOS για τους υγρότοπους της Αττικής

Στο «κόκκινο» βρίσκονται επτά από τους περίπου 23 εναπομείναντες σημαντικούς υγροτόπους της Αττικής, καθώς άλλοι 30 μικρότεροι αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρότατα προβλήματα ρύπανσης, καταπατήσεως, απαξίωσης και εγκατάλειψης. Σύμφωνα με μελέτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), «οάσεις» της Αττικής, όπου διαβιούν προστατευόμενα, διεθνώς, είδη της ελληνικής πτηνοπανίδας εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Μετά τη σύνταξη της μελέτης, στην οποία το πρόβλημα αναλύεται επιστημονικά, η ΕΟΕ κατέθεσε πρόταση οριοθέτησης των συνολικά 72 υγροτόπων και ρεμάτων του λεκανοπέδιου, με σκοπό καταρχάς την προστασία και κατόπιν την ανάπτυξή τους.

Μόλις χθες, ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος είχε δεχθεί τη σχετική καταγγελία, ο μεγαλύτερος σε έκταση υγρότοπος της Δυτικής Αττικής, στην περιοχή Βουρκαρίου Μεγάρων, τέθηκε υπό προστασία, καθώς ευαισθητοποιήθηκε και έλαβε μέτρα το υπουργείο

Η ποικιλία στη διατροφή χαρίζει χρόνια

Ερευνητές στη Σουηδία υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση πολλών και διαφορετικών τροφών που διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες είναι αυτή που χαρίζει υγεία και μακροημέρευση. Διάφορες τροφές (π.χ., λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως κτλ.) διαθέτουν συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν την καρδιά και εμποδίζουν την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών, που ξεκινούν από τον διαβήτη και καταλήγουν ακόμη και στην άνοια. Πολύς κόσμος γνωρίζοντας τις ευεργετικές ιδιότητες αυτών των τροφών επιλέγει να καταναλώνει σταθερά ορισμένες από αυτές.

Σύμφωνα με επιστήμονες του Κέντρου Αντιδιαβητικής Διατροφής του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, η επιλεκτική κατανάλωση ωφέλιμων τροφών, ακόμη και αν αυτή γίνεται συστηματικά, δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με το να καταναλώνει κάποιος όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία

Χάπι με βιταμίνη Α προστατεύει την όραση

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των δοκιμών ενός πειραματικού φαρμάκου ενάντια σε μια από τις πιο κοινές αιτίες τύφλωσης των ηλικιωμένων ατόμων στον δυτικό κόσμο, την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Το φάρμακο έχει μορφή χαπιού και περιέχει μια ουσία, την φενρετινίδη, η οποία παράγεται από τη βιταμίνη Α που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ενδυνάμωση της όρασης.

Στο πλαίσιο των δοκιμών ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης μελέτησαν 250 άνδρες και γυναίκες, με την πιο κοινή μορφή εκφύλισης ωχράς κηλίδας, την αποκαλούμενη «ξηρή», η οποία προκαλείται εξαιτίας του θανάτου των φωτοευαίσθητων κυττάρων στην ωχρά κηλίδα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού. Τα άτομα με την πάθηση αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κεντρική όραση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν

«Κολλημένοι» με το Facebook

Oι Αιγύπτιοι, οι Σαουδάραβες και οι Κινέζοι είναι οι πιο «κολλημένοι» χρήστες του Ιnternet, ενώ οι λιγότερο ενθουσιώδεις είναι οι Ιάπωνες, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Την ίδια στιγμή, οι Μαλαισιανοί, οι Ρώσοι και οι Τούρκοι είναι οι πιο ενθουσιώδεις χρήστες ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, αλλά οι Νορβηγοί, οι Ελληνες και οι Μαλαισιανοί έχουν τους περισσότερους «ψηφιακούς» φίλους.

Οι Κινέζοι είναι επίσης οι πιο δεκτικοί στο να επικοινωνούν με επιχειρήσεις και διαφημιστές μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που κάνει τους εμπειρογνώμονες να μιλάνε για μια αναδυόμενη αγορά με τεράστιες διαστάσεις για τους online διαφημιστές.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, οι αναδυόμενες οικονομίες έχουν ξεπεράσει τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ στην κοινωνική δικτύωση. Η έρευνα έγινε σε 46 χώρες και σε δείγμα 50.000 χρηστών του Ιnternet από την εταιρεία ΤΝS Ιnc. και είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη

Frontex: Κλειστή η θάλασσα στους μετανάστες, ανοιχτή η στεριά

Η αύξηση στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας με την Τουρκία, με τη συμμετοχή δυνάμεων της Frontex, οδήγησε τους μετανάστες στα χερσαία σύνορά μας και ξανά στον Εβρο. Το ποτάμι, που οριοθετεί φυσικά τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, αποτελεί πλέον τη «δημοφιλέστερη» είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα μας καθώς σχεδόν καθημερινά πέφτουν στα χέρια των αστυνομικών περισσότερα από 100 άτομα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, το πρώτο εννεάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των συλληφθέντων μη νόμιμων μεταναστών κατά 371,94%. Αυτοί είναι οι «τυχεροί» γιατί επέζησαν. Το καλοκαίρι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κολυμπώντας στον ποταμό προσπαθώντας να φθάσουν στην ελληνική όχθη. Ενας από τους λόγους που πλέον οι διακινητές ανθρώπων επιλέγουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ότι υπήρξε καθαρισμός των παλαιών

Η Νestle λέει «όχι» στη µείωση τιµών

«ΟΧΙ» ΕΙΠΕ χθες ο διευθύνων σύµβουλος της Νestle Ελλάς, Laurent Dereux, στις µειώσεις τιµών από την εταιρεία του, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ότι θα πέσουν οι τιµές ώς τα Χριστούγεννα.


Ο κ. Dereux στη διάρκεια της παρουσίασης της νέας µηχανής καφέ Νescafe Dolce Gusto, δήλωσε ότι «δεν µπορεί µια εταιρεία να αλλάξει την τιµολογιακή πολιτική της µόνο επειδή υπάρχει µια ανακοίνωση από κάποιον πολιτικό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι τιµές των προϊόντων της εταιρείας που εκπροσωπεί, είναι χαµηλότερες από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης και

Εκτός αέρα ο Air 104,4 και με απόφαση του ΕΣΡ

Το οριστικό κλείσιμο του ξενόγλωσσου ραδιοσταθμου «Air 104,4» του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε τελικά και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Έπειτα από έφοδο του εισαγγελέα και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στον Υμηττό ο ραδιοσταθμός που είχε κριθεί ότι εξέπεμπε παράνομα είχε κλείσει.

Οι υπεύθυνοι του "Air 104,4" είχαν καταφύγει και στο ΕΣΡ ζητώντας τη δική του γνωμοδότηση η οποία βγήκε πριν από λίγο κρίνοντας την λειτουργία του παράνομη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιωάννης Λασκαρίδης ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός δεν μπορεί να υπαχθεί στο νόμο Ρουσόπουλου (Ν.3310/2005) καθώς προβλέπεται η τήρηση τριών προϋποθέσεων. Μία εξ' αυτών δεν διαθέτει ο "Air 104,4" καθώς δεν είχε συμμετάσχει στις διαγωνιστικές διαδικασίες του 1999 ή του 2001.

Πλέον αναμένεται να δούμε αν οι υπεύθυνοι του ραδιοσταθμού θα κινηθούν και με προσφυγή στο

Η τηλεοπτική βία «εθίζει» τους εφήβους

Η πολύωρη παραμονή μπροστά στην τηλεόραση και η παρακολούθηση βίαιων σκηνών στις κινηματογραφικές ταινίες και στα βιντεοπαιγνίδια «αναισθητοποιεί» τους εφήβους στη βία με αποτέλεσμα συμπεριφέρονται πιο επιθετικά, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Η εν λόγω έρευνα, υπό τον δρα Τζόρνταν Γκράφμαν του Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, που δημοσιεύεται στο περιοδικό νευροεπιστήμης Social Cognitive and Affective Neuroscience, ενισχύει τα επιχειρήματα όσων ζητούν να μειωθεί δραστικά η βία στις κάθε είδους παραγωγές ταινιών, οι οποίες κατακλύζονται όλο και συχνότερα από αναπαραστάσεις βίαιων συμπεριφορών.

Στη μελέτη συμμετείχαν 22 αγόρια ηλικίας 14 έως 17 ετών στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες περισσότερες βίαιες σκηνές παρακολουθούσαν σε μια οθόνη,

Κίνδυνοι από κακή πρακτική στο βελονισμό

Η λανθασμένη πρακτική εφαρμογή του βελονισμού έχει οδηγήσει δεκάδες ανθρώπους στο θάνατο τα τελευταία 45 χρόνια σύμφωνα με νέα μελέτη που υπογράφει κορυφαίος ειδικός της Βρετανίας στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής.


Σύμφωνα με τη μελέτη οι θάνατοι οφείλονται στη λανθασμένη τοποθέτηση των βελόνων από κακά εκπαιδευμένους βελονιστές, ενώ σημειώνεται ότι οι γνωστές περιπτώσεις θανάτων μπορεί να μην είναι παρά “η κορυφή ενός μεγαλύτερου παγόβουνου”.

Ο καθηγητής συμπληρωματικής ιατρικής Έτζαρντ Έρνστ της Ιατρικής Σχολής Χερσονήσου του πανεπιστημίου του Έξετερ, σε εργασία που παρουσίασε στο εξειδικευμένο διεθνές περιοδικό για θέματα κινδύνων στην ιατρική "International Journal of Risk and Safety in Medicine", σύμφωνα με τη

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Στις 21:00 αντί στις 20:30 που ήταν προγραμματισμένο, θα αρχίσει το κυριακάτικο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, ύστερα από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο λόγος καθυστέρησης της ώρας έναρξης του ματς, έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στις 16:30.


Η Ελληνική Αστυνομία ανησυχεί μήπως και τυχόν έρθουν σε επαφή οπαδοί των ομάδων και

Βαρύ κατηγορώ Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ

Κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «ετοιμάζει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα», άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στο Χαλάνδρι.

Σε σύντομη ομιλία του, στο δημαρχείο Χαλανδρίου, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει την κοινωνία για νέα φορολογικά μέτρα, με καινούργια καταιγίδα, λουκέτα, ασφυξία, ανεργία, καλώντας τους πολίτες στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να στηρίξουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να καταψηφίσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

"Το δικό μας το αντίδοτο είναι η ανάπτυξη", τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., εκφράζοντας την εκτίμηση πως "ο ελληνικός λαός θα υψώσει τη σημαία της ανάπτυξης και θα δείξει κόκκινη κάρτα

Ρωγμές σε αντιδραστήρα πυρηνικού σταθμού στη Βουλγαρία

Ρωγμές στις σωληνώσεις του συστήματος προστασίας ενός αντιδραστήρα του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πυρηνικού Ελέγχου, η οποία είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του σταθμού, δεν παρατηρήθηκε διαρροή ραδιενέργειας.


"Διαπιστώθηκαν ρωγμές στο ανώτατο τμήμα των σωληνώσεων του συστήματος προστασίας...", ωστόσο "δεν διαπιστώθηκε καμία διαρροή στο πρώτο περίβλημα (ραδιενεργό τμήμα του αντιδραστήρα) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του αντιδραστήρα πριν από τη διακοπή της για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης που ξεκίνησαν στις 18 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την

«Κοινή περπατησιά» ΛΑΟΣ - υπουργού Εθν. Άμυνας

Χέρι - χέρι με “κοινή περπατησιά” προχωρούν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο.


Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Γ. Καρατζαφέρης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της ενημέρωσης του πρώτου για θέματα αμυντικής πολιτικής.

Επιβεβαιώνεται όμως η φράση του κ. Καρατζαφέρη περί κοινής περπατησιάς και από τη δήλωση του κ. Βενιζέλου στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει: “Η στάση του ΛΑΟΣ είναι ιδιαίτερα υπεύθυνη

Νέος γ.γ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης ορίστηκε νέος γενικός γραμματέας στο υπουργείο ο δικηγόρος Αθηνών και διδάκτορας του συνταγματικού

Διαρροή λυμάτων στη θάλασσα καταγγέλλουν κάτοικοι του Καλάμου

Πιθανή διαρροή λυμάτων στη θάλασσα υποδηλώνουν οι μετρήσεις που έγιναν ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο στο νερό του λιμανιού των των Αγ. Αποστόλων, στον Κάλαμο Αττικής. Αυτό αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Εξωραϊστικών Συλλόγων Ναυτικών Ομίλων Παραλίας (ΕΣΠΑΑΚΑ), ζητώντας την ενεργοποίηση των αρμοδίων φορέων.


Σύμφωνα με τον εργαστηριακό έλεγχο, τα Ολικά Κολοβακτηριοειδή βρέθηκαν περίπου 10 φορές άνω του επιτρεπομένου ορίου ( όριο 500, ευρεθείσα τιμή 4.700 ) και οι αποικίες εντεροκόκκων βρέθηκαν στο

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η καταγραφή των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά

Η ΔΕΗ θα ολοκληρώσε την καταγραφή των αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ως το τέλος του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.


Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαπιστωθεί πόσες από τις αιτήσεις μπορούν να ικανοποιηθούν, δεδομένης της χωρητικότητας των δικτύων. Ο αριθμός των αιτήσεων υπολογίζεται σε 20.000. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα δοθεί προετραίοτητα σε όσες έχουν υποβληθεί από αγρότες.

Αναφορικά με την επιδότηση της "καθαρής" ενέργειας, η υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μην αυξηθεί το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή αν υπάρκει επιβάρυνση αυτή να είναι οριακή. Γνωστοποίησε ότι θα βρεθούν επιπλέον πόροι από τη δημοπράτηση μέσα στο 2011 των αδιαθέτων

Συσκευή ανιχνεύει τη γυναικεία γονιμότητα

Μια «συσκευή γονιμότητας» με την ονομασία «DuoFertility» που δημιούργησαν βρετανοί ερευνητές μετρά τις μικροσκοπικές μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος, οι οποίες δείχνουν πότε λαμβάνει χώρα η ωορρηξία, βοηθώντας έτσι τη γυναίκα να μείνει έγκυος.


Η συσκευή, που δημιουργήθηκε από πρώην φοιτητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ και διαφημίζεται ότι είναι εξίσου καλή με την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης, παρουσιάστηκε από τους ερευνητές της κατασκευάστριας εταιρίας Cambridge Temperature Concepts στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής στην Μόσχα, σύμφωνα με τις βρετανικές "Τέλεγκραφ" και "Ντέιλι Μέιλ".

Σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα της βρετανικής εταιρίας δρ Οριάν Σοσιό, η συσκευή, η οποία κοστίζει περίπου 500 λίρες, έχει επιτυχία γονιμότητας 19,5% μετά από ένα εξάμηνο, ποσοστό

Ασπίδα προστασίας από την Αλτσχάιμερ η Β12

Η βιταμίνη Β12 μπορεί να δράσει προστατευτικά έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ, επιβεβαίωσε μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερα επίπεδα Β12 στο αίμα τους, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη διαδεδομένη και οδυνηρή νευροεκφυλιστική πάθηση.


Η μελέτη, υπό τον δρα Μπάμπακ Χούσμαντ του φημισμένου Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευρολογίας "Neurology", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, διαπίστωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης Β12, όμως επεσήμανε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όσοι σπεύσουν να πάρουν συμπληρώματα βιταμίνης Β, θα "φρενάρουν" οπωσδήποτε την ανάπτυξη της νόσου.

"Περισσότερες έρευνες χρειάζονται πριν φτάσουμε σε οριστικό συμπέρασμα για το ρόλο των συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12 σε νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ", δήλωσε ο υπεύθυνος της νέας μελέτης.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από εκατοντάδες άτομα χωρίς άνοια, ηλικίας 65 - 79 ετών.

Μετά από επτά χρόνια, μια νέα εξέταση έδειξε ότι το 6% των ηλικιωμένων είχαν εμφανίσει Αλτσχάιμερ, αλλά όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β12 και χαμηλότερα επίπεδα του

Ερώτηση Παπαδημούλη για την προστασία χαμηλόμισθων, ανέργων, συνταξιούχων

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την προστασία των χαµηλόµισθων, των ανέργων και των συνταξιούχων κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.


Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν κονδύλια για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων, των ανέργων και των συνταξιούχων που πλήττονται βάναυσα από την ύφεση, τον υψηλό πληθωρισμό και τα άγρια μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει επίσης ότι σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένας στους 11 κατοίκους του νομού Αττικής άνω των 18 ετών, ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι, ζουν στην ανέχεια και στρέφονται συχνά για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας,

Λεφτά υπάρχουν !


Μνημόνιο...2010/2011/2012/2013/2014/...........Δοξάστε τους & ξαναψηφίστε τους!!!!

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα. Σήμερα έρχεται ο Όλι Ρεν και μας μιλάει για νέα μέτρα.

Ποιος έχει δίκιο;

Στάσεις εργασίας σήμερα στα ΚΕΠ

Δεύτερη ημέρα τρίωρων στάσεων εργασίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π).


Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας για κάθε βάρδια και συγκεκριμένα τις ώρες 11:00-14:00 και 14:00-17:00.

"Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου απέναντι στους εργαζόμενους των ΚΕΠ, μας ωθεί στην αντίδραση, μια αντίδραση σεβασμού στις ηθικές μας αξίες" αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων και προειδοποιούν για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους "ώσπου να αντιληφθούν οι διοικούντες ότι ο σεβασμός είναι στοιχείο συνεργασίας, η εφαρμογή των εγκυκλίων που οι ίδιοι συνέταξαν, απαραίτητος όρος σοβαρότητας και ο προγραμματισμός των διαδικασιών αποτελεί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος

Βενετία θυμίζει το νησί της Χίου μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών, με τις καταστροφές να είναι μεγάλες, και το νησί να έχει κηρυχθεί σε έκτακτης ανάγκης.


Στο χωριό Ολύμποι, 62χρονος πνίγηκε, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε απο χείμαρρο.

Πολύ μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, σε καταστήματα, κατοικίες και αγροτικές εκτάσεις, ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Κλειστά θα μείνουν την Τρίτη τα μισά σχολεία του νομού.

Ο υποδιοικητής πυροσβεστικής Χίου Ιάκωβος Αρχοντάκης τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι οι καιρικές συνθήκες βρίσκονται προς το παρόν σε ύφεση, πιθανόν όμως να είναι το απόγευμα σε έξαρση, και η πυροσβεστική βρίσκεται σε εγρήγορση.

«Τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα είναι πρωτόγνωρα για τον τόπο μας» δήλωσε.

Ο κ. Αρχοντάκης σημείωσε ότι η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 300 κλήσεις, ενώ έχει επέμβει σε 100 περίπου συμβάντα που άνθρωποι άμεσα κινδύνεψαν καθώς ήταν εγκλωβισμένοι στα

Νέο ασφαλιστικό τοπίο για τις συντάξεις του ΙΚΑ

Εναν πλήρη οδηγό για το νέο ασφαλιστικό τοπίο, έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του νόμου 3863/2010, εξέδωσε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του ΙΚΑ και δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την έναρξη των εργασιών του 20ού συνεδρίου της οργάνωσης. Ο οδηγός ξεκαθαρίζει τον χρόνο θεμελίωσης δικαιώματος συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων, ο οποίος καθορίζει εν πολλοίς και τα όρια ηλικίας για έξοδο προς τη σύνταξη. Διευκρινίζει τις αλλαγές που επέρχονται στο καθεστώς ασφάλισης στον δημόσιο τομέα, ενώ αποκωδικοποιεί όσα ισχύουν γύρω από τον τρόπο και το κόστος αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Β. Κόκκαλης από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στα προβλήματα του Ιδρύματος και προσδιόρισε τις οικονομικές απώλειες του Ταμείου στα 19 δισ. ευρώ, που προέρχονται από την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροαποφυγή, αλλά και από τις καθυστερούμενες οφειλές επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Μιλώντας στο συνέδριο ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε ότι ως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο το ενιαίο κέντρο πληρωμής των συντάξεων, ενώ υπογράμμισε ότι θα ληφθούν μέτρα με στόχο τη διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων με τα ληξιαρχεία, έτσι ώστε να σταματήσει το «φαινόμενο» κάποιοι επιτήδειοι να συνεχίζουν να εισπράττουν τη σύνταξη και μετά τον θάνατο του δικαιούχου.

1 Μπορώ να συνταξιοδοτηθώ ως το τέλος του 2010. Αν παραμείνω υπάρχει περίπτωση να λάβω μικρότερη σύνταξη από αυτήν που θα πάρω το 2010;

Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Για κάθε χρόνο παραμονής στην εργασία σας έχετε προσαύξηση της σύνταξής σας. Επομένως, συμφέρει η παραμονή για καλύτερη σύνταξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα που έχει συμπληρωθεί 35ετία, η προσαύξηση της σύνταξης μετά το 35ο έτος είναι

Τη λήψη νέων μέτρων προαναγγέλλει ο Όλι Ρεν

Η προς τα πάνω αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος κατά το 2009, θα έχει επίπτωση στον προϋπολογισμό του 2011, δήλωσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο του μνημονίου. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, ο έλεγχος της Eurostat στα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, να μην ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Οκτωβρίου αλλά να παραταθεί έως τις 15 Νοεμβρίου.


Ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν υποστήριξε ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η τρόικα, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας η οποία θα ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2011. Ο κ. Ρεν συμπλήρωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της Eurostat έχουν εντοπίσει ορισμένα προβλήματα σε σχέση με τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας και όχι ότι επιχειρούν να έρθουν σε συμφωνία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζ.Κ. Γιούνκερ, τόνισε ότι η όποια αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος και χρέους δεν θα είναι το αποτέλεσμα παρατυπιών ή παραλείψεων της κυβέρνησης της Ελλάδας, αλλά το αποτέλεσμα της «επανακατηγοριοποίησης» ορισμένων κρατικών

Περισσότερη διαφάνεια στα ασφαλιστικά συμβόλαια

Η προώθηση κανόνων διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά θα είναι ο επόμενος νομοθετικός στόχος της κυβέρνηση για το χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης μετά την αλλαγή εποπτείας και την θέσπιση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής


Ηδη η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει και προωθεί σχέδιο νόμου για τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής από γενική γραμματεία καταναλωτή ,κάτι που επισήμανε και γενικός γραμματέας κ. Σπυράκος μιλώντας πρόσφατα σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς χρειάζεται αναμφισβήτητα ενίσχυση σε κανόνες διαφάνειας καθώς διατηρώντας οι ασφαλιστικές εταιρείες κρίσιμα χαρακτηριστικά των προϊόντων τους στην αδιαφάνεια και εκτός ανταγωνισμού, η ασφάλιση ζωής

Ο καιρός την Τρίτη 19.10.2010

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010. Στην υπόλοιπη χώρα η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση καθώς θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά από τις απογευματινές ώρες και μετά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 9 μπ. αλλά από το βράδυ θα