www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η καταγραφή των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά

Η ΔΕΗ θα ολοκληρώσε την καταγραφή των αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ως το τέλος του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.


Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαπιστωθεί πόσες από τις αιτήσεις μπορούν να ικανοποιηθούν, δεδομένης της χωρητικότητας των δικτύων. Ο αριθμός των αιτήσεων υπολογίζεται σε 20.000. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα δοθεί προετραίοτητα σε όσες έχουν υποβληθεί από αγρότες.

Αναφορικά με την επιδότηση της "καθαρής" ενέργειας, η υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μην αυξηθεί το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή αν υπάρκει επιβάρυνση αυτή να είναι οριακή. Γνωστοποίησε ότι θα βρεθούν επιπλέον πόροι από τη δημοπράτηση μέσα στο 2011 των αδιαθέτων
δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα της περιόδου 2010 - 2013. Εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν 120-150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευθούν στο λογαριασμό των ΑΠΕ.

Ο υφυπουργός, Γ. Μανιάτης, αναφέρθηκε στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και δεσμεύτηκε ότι θα έχουν τακτοποιηθεί εγκαίρως όλες οι εκκρεμμότητες, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή του από την πρωτοχρονιά του 2011. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, οι οποίοι υπολογίζονται σε αυτή τη φάση σε 1,2 εκατομμύρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: