www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Ναι» στην επίταξη βυτιοφορέων και φορτηγατζήδων από το ΣτΕ

Τις αιτήσεις των συνδικάτων και σωματείων ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης που ζητούσαν την αναστολή της επίταξης απέρριψε η Ολομέλεια της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Με τις υπ' αριθμ. 1115-1116/2010 αποφάσεις της η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της δημόσιας υγείας.

"Ανεξάρτητα από το κατά πόσον οι αιτούντες υφίστανται ή όχι από την εκτέλεση των επίμαχων αποφάσεων (Πρωθυπουργού και υπουργού Μεταφορών) την βλάβη που ισχυρίζονται, πάντως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος συναπτόμενοι με την προστασία της δημόσιας υγείας, κωλύουν την αναστολή εκτελέσεως των προσβαλλόμενων πράξεων", τονίζεται στη δικαστική
απόφαση.

Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών υποστηρίζουν ότι από την επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων θα υποστούν ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη και ότι λόγω της δέσμευσης των αυτοκινήτων δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις προς τους εντολείς, ούτε να συνάψουν νέες συμβάσεις μεταφοράς, με συνέπειες την απώλεια εσόδων και την κατάπτωση σε βάρος των ποινικών ρητρών. Επισημαίνουν δε, ότι δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα τραπεζικά δάνεια που έχουν πάρει για την αγορά των φορτηγών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει ότι δεν επέρχεται καμία μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των αυτοκινήτων, ούτε περιορίζεται η ελεύθερη χρήση ή μεταβίβαση τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι η επίταξη και η επιστράτευση υπαγορεύθηκε από σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην προστασία της υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: