www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Απαραίτητη κατά τον Μ. Χρυσοχοίδη, η αύξηση του ΦΠΑ

Απαραίτητη για την αύξηση των δημοσίων εσόδων και κατά συνέπεια τη διάσωση της οικονομίας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την αύξηση του ΦΠΑ.


"Η αύξηση του ΦΠΑ όπως και των ειδικών φόρων έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένας κρίσιμος όγκος εσόδων για τη διάσωση της οικονομίας. Προφανώς αυτό, δεν είναι μία ανώδυνη διαδικασία και το αντιλαμβάνομαι. Αν όμως εσείς έχετε κάτι να προτείνετε θα ήθελα να το ακούσω πραγματικά, για να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να επιλύσουμε το οικονομικό ζήτημα της διάσωσης της χώρας και στη συνέχεια να πάμε σε ανάπτυξη", δήλωσε στο περιθώριο του 9ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε δε, ότι "δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στα ζητήματα της οικονομικής και δημοσιονομικής διάσωσης. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι συνταγές που ακολουθούμε και τις κάνουμε με όσο γίνεται
ανώδυνο τρόπο, προκειμένου να μην πλήξουμε περαιτέρω τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών. Να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερες. Θέλω να σας θυμίσω το εξής: επειδή τελευταία υπάρχει μία λογική σε σχέση με τους φόρους, υπάρχουν χώρες πολύ αναπτυγμένες και ανταγωνιστικές που έχουν πάρα πολύ υψηλούς φόρους".



Δεν υπάρχουν σχόλια: